38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

40 yaş üstüne insiyatif bırakılmış mı? ben yasayı buldum öyle demiyor : ilave olarak reduksiyon da yasaklanmış çok biliyorlar ya :

8) İstenmeyen durum olan, anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi esastır. Bu kapsamda;
a) ÜYTE yöntemlerinden biri olan klasik ovulasyon indiksiyonu ile 2 (iki) den fazla folikül gelişmemesi hedeflenmelidir. Çoğul gebeliklerin önlenmesi için üç veya daha fazla folikül gelişmesi halinde artifisyel inseminasyon işlemi yapılması yasaktır.
b) Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir.
Bu yasaklara aykırı hareket eden merkezlerin ilk tespitte 3 ay, ikinci tespitte 6 ay yeni başvuru kabulü durdurulur. Aykırılığın devam etmesi halinde merkezin ruhsatı/izin belgesi ve ÜYTE ünite sorumlusunun sertifikası iptal edilir.

nextimedoğru söylüyorsun bu kesinlikli bizim dışımızda bir güç tarafından eğer allah dilerse ol derse oluyor onun için bizim uğraşmamız gerek bazısı kolay yoldan bazısı bizim gibi emek çekerek verecek allah :Saruboceq:
senin okuduğum kadarıyla ne eşinde nede sende bir sorun görünmüyor acaba seninde bizler gibi yumurta kalitesini artırman mı gerekli hormon değerlerin ne söylüyor doktor ne dedi
ben 3 kez tüp denedim ama adı tüp bebek merak etme işlem aslında mikro enjeksiyon birebir eşleşiyor bir yumurta bir sperm

Nextime, hoşgeldin canım. Burada umutsuzluğa yer yoktur ona göre a.s.

Hoşbulduk teşekkürederim Karamel..
Umudu bizler birbirimize aşılıyoruz burada ...

Bu yasa biz ve bizim gibileri zora sokar mı acaba..
Ben tüp bebek yaptırınca ikizim, üçüzüm olsun isterim tabiki buna neden engel olunuyor ki?
Neyse ilerleyen günlerde yasa iyice açıklığa kavuşur bekleyip görelim...

allah allah benim bildiğim bu çoğul gebelik durumundan şikayetçi olan hiçbir çift yok aksine herkes ikiz olsa diye uğraşıyor
bu yasa nedir böyle anlamadım ki
sanki parasını veriyorlar çoğul gebeliğin

tek tek her merkezi, her hastaneyi nasıl denetleyecekler çok merak ettim....
her transferi yapılan kadının başına birinimi dikecekler, tamamen doktorların insiyatifine kalmış bir durum......... normal yolla ikiz hamile kalan 25 yaşında kadına soruşturmamı açacaklar... sen normal sevişip mi? yoksa embriyo nakiyle mi ikiz hamile kaldın söyle bakalım........??? çok sinirlendim yaaa
sevüştük hakim bey

çok çok komplike yerler değil ama (hastane anlamında) kliniklerde bunun uygulanacağını sanmam. Benden diyelim 4 embrio oldu hepsini koydu, 3 ü tuttu reduksiyon yapsa kimin ruhu duyacak

Senin problemin ne Kindersms ? Seninde sadece yumurta kalitesiyse sen çok şanslısın..İlaçlarla bu sorun çok kolay aşılıyor.Hiç aşılama yaptırdın mı peki?

Tüp bebek merkezleri ne kadar güvenilir bilemiyorum.Sonuçta bu işi para için yapıyorlar ..
Bu konuda araştırma yapmam gerekecek sanırım..

Benim kontrollerde Prolaktin değerim 35 çıktı ,standard 25 küsur sanırım biraz yüksek..
Dostinex kullanıyorum.Tedavi sırasında da kullanmaya devam ettim..

Bir de rahim ağzının gerisinde sıvılar birikerek küçük kistler oluşturmuş.Çok derinde olduğu içn doktor alamayız dedi.bu işlem rahme zarar verirmiş .Ama spermin ilerlemesine engel teşkil edebilir bu sebeple aşılama yada tüp bebek uygulayalım diye konuşmuştuk
bakalım yarın ne söyleyecek..
Tüp bebek için maddi olarak kendimizi hazırlamamız gerekecek sanırım, SGK olanaklarını da iyice araştırmak gerekli ki bir sorun çıkmasın ileride..

..

canım sen 38 yaşındasın değil mi Sgk için acele etmen gerekli 39 yaşına kadar rapor kullanabiliyorsun ayrıca yaşın 38 olduğundan aşılamyı beklemene gerek yok direk tüp bebek raporu çıkarabilirsin tam teşekküllü devlet hastanesinden rapor çıkarabilirsin en az 3 yıllık evli olman eşinin sigortasının ödeniyor olması yeterli ileri yaş olduğun için rapor veriliyor 2 deneme hakkın var sgk anlaşması olan özel hastanelerde yaptırabilirsin ilaçların %80 ni karşılıyor ayrıca tedavi gideri olarak aslında yazan 406 tl fakat ben yeditepede 2100 tl ödemiştim raporlu olmama rağmen ayrıca yeditepe üniversite hast. tüp bebek raporu çıkartabiliyor ilaçların %80 ni devlet karşılıyor yalnız yeditepeye epey bi fark ödüyosun şeker
aklinialirimsmile

Evet haklısın canım ya sanırım pek zamanım kalmamış..1 sene kadar..
Peki ben raporu çıkartırsam ,bu sigortadan para alma işlerini tedavi göreceğim hastane hallediyor mu..Benim doktorum Zeynep Kamilde, bu hastane mi iyi yoksa doktorumumu değiştireyim ne tavsiye edersin...
sen nasıl bir prosedür uyguladın?

zeynep kamildeki doktorun söyler sana orası rapor veriyor aslında tatlım ben raporu aldıktan sonra özel hastanede yaptırdım zeynep kamildede aynı parayı ödersin bide üstüne hastanede gördüğün muameleden moralin iyice bozulur kötü bir yer yani
doktorun sana rapor çıkartırması gerekli aslında 1 senede 2 deneyi rahat rahat yaparsın merak etme inşallah 2.ye kalmadan tutar :dance:

sigortadan para alma meselesi sen ilaçlarını eğer ssk lı ien eczane ilaç işlerini hallediyor sen %20 sini ödüyosun zaten eğer emekli sandığı ise önce sen ödüyorsun tamını daha sonra emekli sandığına işyerin tarafından gönderiliyor 15-20 gün sonra sana ilaç parasının%80 i geri ödeniyor hastane parasını ise gittiğin hastane ne kadar fark talep ederse onu ödüyosun oraya karışmıyorsun

deniz alabama kızlar iyice kaynatmışısınız he.tam girecektim misafirim geldi.şimdi de çabuk çabuk yaıyorum.duramadım ne yapıyiim.
alabamacım;e2 değerlerin güzel.yumurtaların doluluk oranını gösteriyor.bildiğim kadarıyla normal. değerler.olması gereken değerler.bu yüzden telaş etme.asıl düşük olsa idi üzülebilirdin.
denizcim merhaba denk gelemedik bir süredir.az embriyo transferi istiyorlar çünkü.çoğul bebek risk demek.karşıdan gördüğümüz 2kiz ya da 3üz bebeler çok sevimli görünebilir ama bunlar çoğul gebeliklerden kaçta kaçı.aynı tüp bebek denemesi yapanların hepsinin bebeğinin olmamamsı gibi.yani bizimgibi.çoğul gebeliklerde her bebeğe bir eş(plasenta) olması gerekirken eş azlığı olabiliyor bu yüzden beslenememe gibi sorunlar ve da kayıplar oluyor.yani 2 tane olacak 3 tane olacak derken hiçbiri elinde olmayabiliyor.bu riski azaltmak için yapılıyor bu yasa ama bizler istisnayız.sanırımistisnalar kaideyi bozmaz.
yeni gelen arkadaş sonra okuyacağım..
kızlar kaçıyorum yemek saatim geldi.olurda giremezsem WATERSSÇIM ALABAMACIM GÖNLÜM DUAM SıZLERLE.nanaklarınızdan öpüyom sizleriiiiiii................

bence biz kendimizi bu kapsama koymayalım ve bekleyelim. yani zaten yumurtamız olmuyoken bize sınırlama konusunda kati olduklarını sanmıyorum yasa yürürlüğe girdi mi tam olarak uygulamaya konulacak mı bunlar net mi ? ben yarın doktorla konuşabilirsem bir de ona soracağım bakalım ne diyecek?

sor canım merak ettim. kk da yazanlar tüp bebeğe başlayan arkadaşlar ve hepsine 1 tane konulacak denmiş. yani yasa çıkmış bu durumda ve benim bulduğum yer de yasa çıktı 35 yaş üstü max 2 tane diyor
yasalaşmış aşağıda :

www.memurlar.net/haber/161673/ -

not yasaya göre bünyesinde kadın doğumcu yenidoğan ünitesi olmayan yerlere tüp bebek açılamayacakmış. bu durumda bürüksel tüp bebek merkezi kapanacak :) almanla anlaşır bakarsınız zaten o bahçeciyle bozuldu :roflol:

erverdi yasanın anlamını biliyorum ama genç arkadaşlara tek embriyo demek haksızlık. o kadar embriyo yok ama biz yaştakilere de 2 den fazla olmaz demek haksızlık

tamamen saçma bir yasa... nasıl denetleyecekler...... herşey doktorların insiyatifinde... doktorlarımızla iyi geçinelim kötükedihüso

yemek pilav tamam mutfaktan kaçtım son sayfaya bakıyorum.denizcim;yasalar hep var bilindiği üzere.her yasa ne kadar uygulanıyor ki.bence kimse dert etmesin.bizler istisnayız.

kızlar gukemden haber yok değil mi?düşündüm de eğer gukem girmek istemeseydi sadece okurdu girmezdi.çıkmaya hiç niyetli biri değildi.başka birşey olmalı.

tv de bu yasayı anlatan dr balancenin dr uydu.ismi şimdi hatırıma gelmiyor.yasayı anlattı birde şunu ekledi.sgk da deneme sayısının artırılması ,2 olduğunu bunun 4 e çıkarılması gerektiğini söylemişti..bence bu yasa daha çok sgk dan yararlanacak olanlar için düzenlenen bir yasa.yoksa isteyen,parası olan özelde yaptırabiliyor.umarım özellerde bunu kötüye kullanmazlar
zaten sgk da yapılan yasalar insanları hep özele sevketmiyor mu?daha iyi hizmet daha iyi kalite içinyani anlıycağınız ne kadar para o kadar köfte misali.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…