38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

badenur, canım... neler hissettiğini ve neler yaşadığını çok iyi anlıyorum, yaşadıklarının bir kısmını ben de ve buradaki bazı arkadaşlar da yaşadı, lütfen moralini bozma, insanlar bir sinir anında öyle şeyler söylüyor ki sonra geri dönüşü olmuyor, eşinle dün gece yaşadığın bunlardan biriydi sanırım, lütfen kendini bu kadar yıpratma... yaşanan süreç çok zor, çok meşakkatli ve gerçek anlamda sabır isteyen bir süreç... ben eşime neler yaptım, o bana neler söyledi bir bilsen ama şimdi dünyalar güzeli bir oğlum var, sabrettim, azmettim ve başardım... inan hamileyken bile boşanmayı düşündüm eşimden, çünkü hamile bir kadına söylenmeyecek şeyler söyledi ve yaşattı bana... sonradan pişman oldu ama sonuçta yaşananlar unutulmuyor, kırgınlıklar gitmiyor, eskisi gibi hissetmiyorum artık eşime karşı, çünkü unutamıyorum söylediklerini, sadece gittiği yere kadar diyorum şu an... kimsenin seni ezmesine tabii izin verme ama böyle pes etmekte yok arkadaşım, inan bana, hedefine ulaştığın zaman yaşadığın herşeye değiyor :)

Son düzenleme:

sevgili badenur;
canım benim zararın neresinden dönersen kardır.bak bizler buradayız.sakın biryere kaybolma.iyi ki yazmışsın.yine de yazmaya devam etkendini iyi hissedersin..birbirimizden moral buluyoruz burada.kimi gün ağlayarak kimi gün tötüne bir tekme atarak. belki pişman olup daha sonra birşeyler değişebilir.inan bunları yalnız sen yaşamadın.mutlaka içimizden birilerihayatının bir döneminde yaşamıştır.kendi adıma söyliyim ben yaşadım.ama biz çok çaba gösterdik.sevgimiz kurtardı bizi.sevgi varsa emek veriyorsun kurtarmaya çalışıyorsun.eğer birlikteliğiniz azda olsa sevgiye dayanan bir beraberlikse az gayret edin derim.dediğim gibi bir şeyler varsa eğer.sevgi yoksa bence zaten uğraşmaya değecek birşey yoktur.
hem daha yeni başlamadın mı bu ay preesite.sanırım bu ay kesin hamile kalırım gözüyle baktın preesitle.bu yüzden de senin için tam bir hayal kırıklığı olmuşturşimdi bu hayal kırıklığıyla böyle düşünüyor olabilirsinbelki biraz daha sakinleşince duyguların değişebilir

badenur bu görev işi bizim için daha kolay ama erkekler için o kadar kolay değil. o da söylemese de mutlaka yorulmuştur bu süreçten. seni çok iyi anlıyorum tam çift çizgiyi yakalamışken ve eşinden böyle bir tepki gelince sanki karnındaki bebeği alıyor gibi, bu ay denenmesi gereken tek ay ve bir daha olmayacak gibi hissediyorsun. bu konuda her sıkıntıyı senin çektiğini onun o kadar da etkilenmediğini düşünüyorsun vs vs. belki bu konuyu azıcık kafadan atıp kendi hayatına bakmak lazım. hayat çocuk olsa da olmamasa da güzel ve biz çocuk olmuyor diye kendimizi kahrettiğimiz günlere ileride üzüleceğiz çocuk olsa da olmasa da. hem yeni bir tedavinin eşiğindesin kendini rahat tutman sinirlerinin de sağlam olması gerekir. evden çık ne biliyim dolaş biraz kendini mutlu edecek şeyler yap alışveriş yap arkadaşınla görüş at bu kasveti üstünden opuyorumnanaktan

TıROıD

Arkadaşlar merhaba,

Web de Hürriyet'te bir yazı okudum orada tiroid hormonun fertilite üzerindeki etkisinden bahsediyordu, o kısmı kesip aşağı yapıştırdım, belki tiroidine baktırmayan arkadaşlar olabilir diye hatırlatmak istedim.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, Tiroit hormonundaki düzensizlik gebe kalmayı engellediği gibi oluşan gebelikte de düşük ihtimalini yükseltmekte ve risk oluşturmaktadır.” demiş.

RÜZGARDENİZ

YAĞMURSESİ

ERVERDİ

Atladığım kimse varsa şu an affetsin...

yazılarınızdaki içtenlik için çok teşeküür ediyorum, çok çok çok duygulandım, her cümlede kendimi buldum, aynı acılarda buluşmuş olmak bile teselli veriyor...... canımsınız......... hepinizi sarılıp kucaklıyorum......... harfleri seçemeyecek kadar gözlerimden yaşlar akıyor..... bu yolda emek harcayan acı çeken arkadaşlar hepinize sevgilerimle..........

Badenur, hepimiz bu sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ve fiziksel yapımız gereği böyle zorunluluk şeklindeki birlikteliklerde inan erkekler çok yıpranıyor belkide gençliklerindeki ya olmazsa ya başaramazsam sıkıntısı yaşıyorlar.

Çünkü onlardan beklenen görev, bizim zevk alıp almamız değil sadece ve sadece spermlerin yumurtayla buluşması gibi son derece kasvetli ve uyuz bir görev.

Badenurcum inan senin yasadıklarını hepimiz yasadık, burdaki arkadaslar bilirler , dr kontrolunde yumurtlama takibi yaptırıyordum, dr a gittik dedi yumurta catlamıs baslayın bu gece, eve gittik ben hazırlandım falan , baktım esim uyumakta..
dedim napıyorsun cok yorgunum dedi.. 90 tl verdim bu takibe ve dr u da duydun neden caba gosermiyorsun falan filan bir ton dır dır ettim ama inan oralı olmadı..bir suru kavga ettik ve ben sabaha kadar sinirden uyumadım .. ertesi gece -- bayatlamıs ve pörsümüs spermleri ile -- isi hallettik ve hamileyim :)

Ben kavga esnasında diline asla hakim olamayan bir insanım esim daha kontrollu.. inan bazen onun sabrına hayret ediyorum, benim soyledigim laflar bana soylense benim icin cinayet sebebidir :)

Demek istedigim stresli ve zor isler bunlar.. kontrollu ve sabırlı olmak lazım ama iste bazen insan kendine hakim olamıyor..

Eminim aranızda bir cok sey yasandı, iyisiyle kotusuyle.. Biraz sakin olmaya calıs bugun agla rahatla tekrar dusun , yuru gez dolas desarj ol.. Bu ay olmazsa obur ay kimbilir..

iyi ol canım, moralini bozma yeter :) her şeyde bir hayır vardır diye düşün :)
nasıl da güzel açıklamışsın, %100 katılıyorum, çok uyuz bir görev ve işin kötü tarafı doğumdan sonra yapmak istemediğim ve zulüm gelen bir görev haline dönüştü benim için akannehir

Badenur'cum, seni çok iyi anlayan ve aynı süreçleri yaşayan arkadaşlarız burada. En sağlam kalması gereken yanımız belki de sinirlerimiz. Arkadaşlara çok katılıyorum, eşler hem bu sürecin birebir içindeler, hem de acayip dışındalar. Eşlere de hak vermek gerek bir noktada. Her ilişkide bu tür patlamalar oluyor, zamanı talihsiz olmuş ama eminim sakin kafayla her ikiniz de böyle bir gecenin tekrarlanmamasını istersiniz. Adamlara bazen kurulu saat muamelesi yapıyor da olabiliyoruz çünkü. Zamanı geldi, haydi bakalım. Bu işin psikolojik boyutunu bizim gibi yaşamıyorlar ama onların yaşadıklarını da bizim birebir anladığımızı düşünmüyorum açıkçası. Gerçekten kafanı dağıtacak birşeyler yap, kırgınlıkların izi kalıyor ama bunları geride bırakmak da bizim elimizde.

ıtiraf etmek gerekir, sevgi çok bencil bir duygu. Çocuk istemek daha da ötesi bunun. ılişkimizi taçlandırmak, eşimiz de babalığı tatsın istiyoruz falan filan da en çok kendimiz için istemiyor muyuz çocuğu? O zaman kendimize iyi bakmak zorundayız, her açıdan. Pes etmek geçiyor benim de içimden, artık çocuk sahibi olamama fikri bana göre dünyamın sonu değil ancak yine de kalkıp yola devam diyoruz. Yarın sen de öyle hissedeceksin, gayret arkadaşım.

Arkadaslar bir arkadasım var, cok sevdigim bir bey cok samimi arkadasız. 44 yasında ikinci evliligini yaptı hanımı su anda 41 yasında ve 13 hfatalık hamile..

Uzun bir aradan sonra geçenlerde sohbet ettik.. Couk sahibi olmaya karar verdikten sonra bir sure normal denemisler olmamaıs , asılama yapmıslar tutmamıs, ve bir kac ay sona kendiliginden hamile kalmıs esi.. Allah tamına erdirsin..

Fakat arkadasım bana diyorki " yumurtlama gunlerinden nefret ediyorum Elif .. dakika saat ile esimle birleşmekten nefret ettim, bir istek ve heyecan olmadan bu isi yapmak cok zor geldi, erkegiz ama makina degiliz ki, dugmeye bas basla bitir.. bu is birazda beyin ve ruh isi, gorsellik ve zevk isi , son yumurtlama gunlerindeki calısmalar sonucu hamile kaldıgını ogrendigimde inan ustumden yuk kalkmıs gibi sevindim ve uzun bir sure esime yaklasamadım, cunku cinsellik benim icin anlamını kaybetmisti"

Yani arkadaslar erkekler cephesinde de bu is inanın kolay degil, keske bu arkadasla daha once konussaydımda esime bu kadar laf sayıp dokmeseydim :)

ay kızlar komik bişi sölim mi .geçenlerde gene tartıştık eşimle konu ne biliyor musunuz? neden ovülasyon zamanını hep ben hesaplıyorum da sen hesaplamıyorsun( sanki yumurtlayan o gibi) sürekli bugün yumurta zamanı beraber olacağız demekten bıktım senden randevu almaktan da bıktım. bundan sonra sen hesapla bana ne dedimbilmiyorumkismile
tartıştık tartıştık sonra bastık kahkahayı kavga sebebibe bak. eşim diyo çocuk yüzünden kafayı yedin artık.yok yumurtlama yok şu yok bu. yumurtadan nefret eder oldum diyor. hesaplama bunları falan diyor.eh biz minnacık yumurta hücresinin peşine düştükçe gelmiyor bebek.hamile kalanlar sanki bunu biliyor mu? tecavüze uğrayanlar hayır. bizimkisi tamamen stres. annem 40 yaşında bile hamile kalmış bir kadın. o annenin kızı olarak ben kalamıyorum birtürlü. hesaplamasak aslında eşlerimize de yüklenmesek kendiliğinden gelecek belkide...

heredacım;sevgi çok bencil bir duygu çocuk istemek daha da ötesi demişsin.açarmısın biraz anatmak istediğini.bana çok ilginç geldi.neden bencilce bir duygu olsun ki.senin bakış açını öğrenmek isterim.şaşırdım
watersçım.hoşgelmişsin.pek görünmüyorsun bu aralar.tiroit ile ilili notun için teşekkürler.hiçbir bilgiyi saklamıyorsun.benimde tiroit sorunum varmış ama o da ilaçla kontrol altında.maalesef ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyormuş.ilk öğrendiğimde değerler yüksekti ama ilaç kullandığımdan bu yana neredeyse 4 te bir düştü.kimi dr artık hep bu seviyede kalabileceğini söylüyor.şimdi kontrol altında ve rutin tahlillerimi yaptırıyorum

Esterya çok iyi açıklıyor örneğin durmu evet hepimiz bu tartışmaları ve stresleri yaşadık sanıyorum, onların açısından duruma bakınca onlarda haklılar ama ben şunu istiyordum eşimden yumurtlama zamanları aşağı yukarı belli oluyor ondan önce çok bir araya gelmemeye özen gösterip yaklaşatığında bu piskolojisini bir şekilde hazırlamasını ama yine de onlar için zor oluyordur eminim .

Erverdi'cim, tiroidin kontrol altında ise çok iyi aman takiplerini yaptır çok önemli gerisinden korkma.

Herada'ya katılıyorum. Sevgi bencil bir duygu kendin için seversin karşındaki insanı, köpeğini, arabanı, bebeğini sana yaşattığı duyguların peşinden gidersin. Çocuk istemek sevgisi ve isteği benim hayatımda yaşadığım tüm duyguların önünde bir istek ve sevgi olduğunu ikincide anladım, çünkü birinci kolay geldi istedim ve oldu, ama bana ikinciyi bu kadar çok istettiren annelik duygusu oldu, ikinicide ben istedikçe o kaçtı benden uzaklaştığını hissettikçe daha çok istedim her şeyden çok sonra bu duygumdan kendim korktum olmazsa bana çok büyük zarar vereceğini düşünerek geri adım attım, telkinde bulundum yoksa zarar görecektim yani bencilce istedim, kimse gözümde olmaksızın üstelik bir çocuğum olmasına rağmen nedenine gelince, annelik duygusuna aşık olduğumu anladım . Bir de kızıma hayırlısı ile sağlıklı bir kardeş vermek istedim benim için onun ilerdeki maneviyatı önemliydi. Tabi bizler elimizden geleni yapacağız Allah ilerde güzel yazılar yazmış olsun birbirilerine yardımcı olan kardeşler olsun, ne hayırsızlar var o nedenle Allah'ıma bu bebeğime de güzel, sağduyulu merhametli bir ruh nasipet diye dua ediyorum.

Şimdi sen de bu bebeği eşin için istiyorsun ama kendi kendine iç dünyanda senin isteğinin ön planda olduğunu anlayacaksın, nedenine gelince eşin bir yerde daha serin bakabiliyor olaya ama sen sevgini vermek için evlat edinmeyi bile düşünüyorsun çünkü sende annelik denen o duyguyu çok yoğun hissediyorsun kalbinde ve bu sevgiyi şeefkati vermek istiyorsun bir evlada kendin için istiyorsun. Bu duygu burada çabalayan herkes için geçerli bence burada herkes zaten anne olmuş durumda yazılan satırlar, yapılan çabalar ancak bir annenin yapacağı şeyler arkadaşım bir anne adayı bile olsak duyguda anne olunmuş zaten. Allah bu duyguları vereceğimiz bebekleri nasip eder inşallah.

Erverdi'cim, uzun konu, bakış açımı kısaca özetlemeye çalışayım. Sevginin bencilce bir duygu olduğunu söylemek ciddi bir argüman, bencilce derken ben başlangıcını, çıkış noktasını söylüyorum elbette. Başkaları için değil, onlar mutlu olsun diye değil, kendimiz için seviyoruz, sevdikçe mutlu oluyoruz, yoğunlaşıyor duygularımız. Sevdiklerimiz de bizi sevince mükemmel bir duygu alışverişi ancak sonuçta özbenliğini tatmin etmek bir şekilde sevmek bana göre.

Çiçeği, hayvanları severken de öyle, hissettirdikleri sana birşeyler katıyor, özünde tek yönlü bir duygu ama doğası gereği bir alışveriş. Çocuk konusunu da bu benzer düşünelim. Elbette o çocuğa vereceğin sevgiyle, o da çoğalacak mutlu olacak. Ancak hep merak etmiyor muyuz sadece hamile kalınca ya da doğurduktan sonra neler hissedeceğimizi düşünüp hayal kurmuyor muyuz? Yaşamadan bilinmez denen o duyguyu yaşamak istemiyor muyuz? Tek taraflı, asla karşılığını beklemeden yaşayacağımız o sevgiyi merak etmiyor muyuz? Çıkış noktası da 'kendin için'e geliyor bana göre, bencillik diyorum bu açıdan. Karışmasın ama genel anlamıyla bencilliği değil, çıkış noktası itibariyle söylüyorum bunu. İstiyor işte insan, kendi kanından canından devamını görmek, bu tecrübeyi yaşamak, onunla hayatın anlamına anlam katmak. Vermek istiyorsun ama özünde almak istediğin için, bilmiyorum kafa karıştırır mı, ancak düşüncem budur.

Waterss, sağol arkadaşım, arada kaynamasın tiroidi yazmışsın. Çok doğru söylüyorsun, istenen testlerin en başında geliyor TSH, atlanmaması lazım.

bu sayfayı okumadım okuyacağım ama çıkmam lazım, birşey soracağım o yüzden.

bugün 12, gün 4 saat beceremedim ama 2. saatte birşey çıkmadı bir akşam üstü bakacağım. Acaba yumurtlamıyor olabilir miyim yada çatlamıyor olabilir mi ? ama çatlamasa kist olur değil mi hiç kistim olmadı benim. Bir yorum yapın lütfen

tamam canım aldım güneşi teşekkür ederim. biraz gittim neler neler konuşmuşsunuz ne güzel destek olmuşsunuz hepiniz badeye bana diyecek söz kalmamış hepinizden allah razı olsun.

tamam canım beklemicem belirti falan. amaaan bidahamı gelcez şu dünyaya hiçbirşey için kendimi üzmücem hiç oturup kuruntu yapıp kendi kendimi strese sokmayacağım. şimdilik böyle inş hep böyle gider.

canım üzme tatlı canını olur böyle şeyler biliyosun biliyoruz yaşıyoruz hepimiz. erkek milleti böyleeee. yoruldun mu o zaman hiçbirşey yapma dinlen. karar verme hiçbirşeyi de bitirme. sadece ara verr. kendinle ilgilen. ara ver derken çocuk olayına bununla ilgili hareketlere ara ver. geç olsun temiz olsun. herkalan işde bir hayır vardır. bazen de her kala işde bir hıyar vardır.
:roflol:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…