merhaba arkadaşlar;
bugün moralim bozuk. regli oldum. minancık bir ihtimalde olsa insan bir ümit besliyor. iki üç gündür eşimle kedi köpek gibiyiz zaten. bu da benim için 1. derecede regli belirtisi. gerginim vesselam .akşam gönlümü almak için epey parende atsa da barışmadım. sabah günaydın bile demedim. eh sonun da regli oldum iki güne kalmaz geçer sinirim.sol tarafımda ki 2.5 cm olan çikolata kistim demekki halen duruyor. ay bi sancım var solumda anlatamam. adım atamıyorum.
bu arada bi çok şey uygulamak isterken hiç bişi yapamıyorum. enerjim yok. ne kistim için bişi yapıyorum, ne buğday çimi, ne hayıt tohumu, ne arı sütü ne vitamin ne o ne bu yaniii hiç bişi. elim kolum bağlı gibi içimden bile gelmiyor... doktora gitmeliyimim gitsemde ne için gideceğim kistim var bir kere.gitsem dert gitmesem dert. fsh ölçtürecek miyim? niye ölçtürüyorum düşse düşse ne düşer ki. zaten solumda hiç yumurta üretimi yok kistten dolayı. ay ne çaresiz hissediyorum kendimi. 8 aydır tık yok valla. ben SAT 7 mart ta hamile kaldım üstelik eşim prezervatifle korunduğu halde. nasıl olduysa. ancak şimdi olmuyor,olmuyor olmuyor olacağı da yok...
Hülya, Patikler, Deniz Bulut..uzun zamandır birebir yazışmadık ama takip ediyorum sizleri. Hülya'cım oğlunun iyi olduğuna sevindim,sende umarım iyi bir yumurta rezervi ile Nisan'da tüp denemene başlarsın. Patikler, sen tedaviye başladın diye biliyorum nasıl gidiyor..? Herşeyin olumlu gelişmesini diliyorum. Deniz Bulut'cum, sen de iyi bir rezervin olduğu ayı bekliyorsun biliyorum iyi de yapıyorsun, doğal besin takviyelerinin faydalı olacağını düşünüyorum sana ve kullanan arkadaşlara.
Selam Arkadaşlar,
Patikler, ihmal etme bizi arkadaşım, bugün doktor kontrolünden sonra haberlerini bekliyoruz. Herşey gönlünce olsun.
Badenur'cum, henüz tam araştırmadım bu donasyon yasağını ama sitede bir yerlerde şunu okudum. Biliyorsun, bu Kıbrıs'taki merkezlerin Türkiye'de büyük şehirlerde anlaşmalı oldukları muayenehaneler var. Yumurta donasyonu yaptıracak kişi takiplerini bu muayenelerde yaptırıyor, sperm verme ve transfer işlemi için de çift son aşamada Kıbrıs'a gidiyordu. Şimdi bu takipler burada yapılamayacak. Elbette Kıbrıs'ta ne yapar eder (ki birkaç ay önce görüşülmüştü bu konu orada da) donasyonu Türk vatandaşlarına yasaklayabilirler de, ilk aşamada takiplerin burada yapılmasının yasaklanması gibi bir durum söz konusu. Ben de son çare olarak aklımın bir köşesinde tutuyorum donasyon fikrini. İleride iş ciddileşirse gerçekten ister miyim bilmem, ancak istenirse bunun yapılabileceği tek ülke Kıbrıs değil ki, Belçika var, Bulgaristan var, var da var. İnşallah iş oralara varmaz, varırsa da bence o kadar kolay değil bunu yasaklamak ya da yasağı uygulayabilmek..
Evet haklısın canım uzun süredir birebir konuşamadık. Bugün 7.gün(zaman ne çabuk geçiyor yaaa...) Yumurtanın çatlamasını baskılayıcı iğnemi olmaya başladım. Akşama yine kontrol var. p.tesi günkü kontrolde 3 yumurta gördü Dr. Bu arada Dr.'uma tedavi dönemimde sağlıklı beslenme konusunda ayrıca ne yapmam gerektiğini sorduğumda, cevabı hiçbir şey oldu !!! Hayırlısı bakalım.. Sen de iyisin umarım...
Evet haklısın canım uzun süredir birebir konuşamadık. Bugün 7.gün(zaman ne çabuk geçiyor yaaa...) Yumurtanın çatlamasını baskılayıcı iğnemi olmaya başladım. Akşama yine kontrol var. p.tesi günkü kontrolde 3 yumurta gördü Dr. Bu arada Dr.'uma tedavi dönemimde sağlıklı beslenme konusunda ayrıca ne yapmam gerektiğini sorduğumda, cevabı hiçbir şey oldu !!! Hayırlısı bakalım.. Sen de iyisin umarım...
evet karamel aslında belirti için hem erken hemde denizin dediği gibi hiç belirtide olmayabilir. bakalım son günlerde olacak mı hayırlı belirtiler ? eşim de hafta sonu bi idrar testi yapsan mı acaba diyo benden meraklı valla şafak sayıyo :)
Waterss'cığım bir sorum var, 11 ve 12 günlerde çift çizgi çıkmadı yada ben beceremedim. Demin wc ye gittim ki ne yapıyorum ben dedim döndüm. Bunun gibi yani hassasiyet göstermemiş olabilirim.
Ama dün uzun zamandır görmediğim yumurtlama akıntısı vardı tam 12. gün oldu ve bitti bugün yok mesela. Acaba benim test kalitesiz falandıda 2. çizgiyi bulamadım mı ? Yada benmi beceremedim.
canım bana da waterss öğretmişti nasıl yapacağımı,
sabah israrı olmayacak, yapmadan önce son 4 saat idrara sıkışık olacaksın ve sıvı tüketimin çok az olacak, mümkünse akşam saatinde yapacaksın. İdrarı bir kaba alıp onun içine daldıracaksın, 20 sn. kadar, 5 dakika içinde sonuç veriyor, akıntımın az olduğu gün silik çıktı, ikinci gün akıntı ile ikinci çizgi çok koyu idi, ertesi gün biraz daha açık gördüm çizgiyi, akıntı bitince çizgide görünmedi. Ama ne yazık ben hiçbirini değerlendiremedim, biliyorsunuz... Sen idrara sıkışıksın değil mi? birde sıvı alma mümkünse, akşam yeniden dene bence.....
Waterss'cığım bir sorum var, 11 ve 12 günlerde çift çizgi çıkmadı yada ben beceremedim. Demin wc ye gittim ki ne yapıyorum ben dedim döndüm. Bunun gibi yani hassasiyet göstermemiş olabilirim.
Ama dün uzun zamandır görmediğim yumurtlama akıntısı vardı tam 12. gün oldu ve bitti bugün yok mesela. Acaba benim test kalitesizdi de 2. çizgiyi bulamadım mı ? Yada benmi beceremedim.
canım, güzel haberler vereceksin hepimize inşallah... hepsi kaliteli olur inşallah... allah bu yolda kimseyi üzmesin...... canı gönülden diliyorum.........
Alabama ve Waterrs,
Ok mutalak yazmaya çalışacağım. Çok öpüyorum.
Kızlar biliyor musunuz, bu defa tedaviye başladığımı annem, kayınvalidem dahil kimse bilmiyor. Sadece işten izin almam gerektiği için iş arkadaşlarımdan 2 kişi biliyor. Kardeşlerimden ise ablam. Yani hemen hemene kimseye söylemedim. Oh be ne güzelmiş böyle kimseye söylememek, kimse sıkıştırmıyor n'oluyor filan diye :) Ama sizlerle yazışmak, paylaşmak çok hoşuma gidiyor... İyi ki varsınız ya... :):):)
Karamel'cim, dediğim gibi uyguladın mı tam olarak testleri. Yumurta akı gibi bir mukus olması yumurtanın çatlamaya çok yakın olduğunu ama henüz çatlamadığını gösterir. Tabi testlerle paralel sonuçlar almak en sağlıklısı, yani mukus varken ovülasyon testi tek çizgi olmamalı. Badenur'da özetlemiş uyulamayı. Ama bir arkadaşta tüp bebek tedavisinden yeni çıktığın için bu ay kayma olabileceğini yazmıştı.
sende iyiki varsın canım. hayırlı haberlerle gel
valla hepsini yapıyorum ama 4 saat ve sıvı alımında başarılı değildim. Şimdide 3 saatte yaptım. Ancak dün 2 saatte gözüken hayali çizgi 3 saatte yoktu.
Sanrım beceremedim, ben fazla tutamıyorum, susuzda duramıyorum o kötü oluyor. Neyse teste güvenmeyip kağıt kalem usulü preseedle denedik hayırlısı ama yapmaya devam edeceğim en azından 15, güne kadar hülya'yı dinleyeyim geç olabilir demişti.
Patikler arkadaşım haberlerini bekliyoruz canım.İnşallah yumurtaların 3'ü de kaliteli olur döllenir de stressiz bir şekilde transferin gerçekleşir.Sonra da sıkı sıkı tutunurlar annelerin canım.
Kimseye söylememen çok iyi olmuş.Ben de 2.denememde hiç kimseye söylememiştim.İşyerimdeki arkadaşla bile.O zaman da yalan atmak zorunda kalmıştım hep o da zor oluyor aslında ama hiç kimseye açıklama yapmamak çok iyi oluyor özellikle olumsuz sonuç olunca.Ailelerimiz dahil hiç kimsenin haberi olmamıştı.
Dr.'lar tıp eğitimleri boyunca beslenme ile ilgili kapsamlı bir ders almıyorlar, dr.lar konuları ve kişisel merakları gereği bu konu ile ilgileniyorlar o nedenle hangi dr 'a sorarsan öyle kapsamlı olabilecek bir cevap alamazsın.
Bu arada 3 yumurta kaliteli olsun bize yeter, öyle değil mi ? tedavi sürecinde bir pürüz çıkmadan transferin gerçekleşir inşallah, akşamada haberlerini bekliyoruz.
Alabama'cım benim iki gebeliğimde de belirti olmamıştı, olmaması o kadar normal ki 2 haftalık bir gebelik varsa ne belirti beklenebilir. Hiç belirti olmayacağı gibi , regli dönemindeki belirtilerde olabilirmiş. İlkini hatırlamıyorum ama bu ikincide ki belirti ise beyaz akıntım bolca vardı.
Sakın idrar testi yapma ben yaptım ( 28. gün ) tek çizgi çıktı, ikincisi hayalet çok çok zor görülüyordu. Ertesi gün kanda 233 çıktı. Sakın yapma varsada göremezsin. Normal de reglini 10 gün geçmesi gerekiyor tam sonuç için idrarda en güzeli kan testi.
Not: Doğal yolla hamile kalma ile tedavi sonucu hormonların vereceği reaksiyonlara göre belki bu fizyolojik akıntı olmayabilir, ona da takılma.
sende iyiki varsın canım. hayırlı haberlerle gel
valla hepsini yapıyorum ama 4 saat ve sıvı alımında başarılı değildim. Şimdide 3 saatte yaptım. Ancak dün 2 saatte gözüken hayali çizgi 3 saatte yoktu.
Sanrım beceremedim, ben fazla tutamıyorum, susuzda duramıyorum o kötü oluyor. Neyse teste güvenmeyip kağıt kalem usulü preseedle denedik hayırlısı ama yapmaya devam edeceğim en azından 15, güne kadar hülya'yı dinleyeyim geç olabilir demişti.
Karamel'cim sen denemelere devam et bu arada ama o zaman 4 saat içinde az sıvı tüket o zaman sıkışıklığa dayanırsın ya da susarsan bir iki yudum al, kendi bünyene göre ayarlayabilirsin ama 4 saat beklemelisin. neyse denemeleri yap tabi boş geçmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?