38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canım yine armut ile elmayı karıştırıyorsunuz. yağmur da çukulata kisti var. tıbbi olarak ilaçlar pet etki etmiyor. tek yol laparoskopi ile bunu almak. bu alınırsa yumurtalık ve rezervler daha kötü etkilenebiliyormuş. sana önerilen laparoskopide sadece yumurtalık ve tüplere bakılacaktı sanırım yani başka birşey ellenmeyecekti. ayrıca başka bazı kistlerin bazı miyomların ve tıkalı tüplerin tedavisi de laparoskopi ile yapılabiliyor (bazılarında açık ameliyet gerekebiliyor mesela arkadaşımın miyomu 9 cm açık ameliyat öneriyorlar). yani laparoskopi bir tedavi yöntemi ama yumurtalıklarda kist varsa yumurtalıkların bir kısmı alınırsa tüpleri almak gerekirse rezerv de etkilenebiliyor. bunun nedeni laparoskopi değil altta yatan diğer sorunlar.
ay bu can sıkıntılı halimle bile 1 sayfa yazdım ya arkadaşının durumunu da anlamadım? test mi yapmamışlar? genelde gençlerde 2 düşükten sonra pıhtılaşma ve diğer genetik testleri istiyorlar?

Hayırdır Denizciğim, sormayayım dedim yazar dedim ama sormamakta ilgisizlik olabilir diye sorayım dedim.

Eş durumumu gene

Selam Arkadaşlar,

Karamel'immmmmm, geldim canım ya. İşler koşturmacalı geçiyor bu ara, bir de raporum vardı günlerdir sallıyordum onu da yazdım, oh rahat şimdi.

Geçen hafta çim tozu ısmarlamıştım, o geldi, çok zor bunu içmek yahu? Deniz Bulut sen nasıl içiyorsun, off acaba süte meyve suyuna filan mı katsam? Yeminle otunu yemek daha kolaymış.

Alabama'cım, bilgilendirme için sağol arkadaşım. Memorial'a tekrar gideceğim ben de ay sonuna doğru, birkaç yere daha. İlk gittiğimde bende bahsettiğin türden bir izlenim bırakmamıştı; son hali nedir ben de bakayım, gördüklerimi paylaşırım sizlerle zaten.

tamam denizcim ama sonuçta güvenç bey birşey görürsek de müdahale ederiz demişti sadece açıp bakıp kapatcaz demedi. ve bana rezervlerde sıkıntı olabileceğini rezervlerin yok olacağını yada azalabileceğini kayıp olabileceğini söylemedi. ha ayrıca o arkadaşımın genetik testleri yapıldı ve pıhtılaşmasına da bakıldı tedavi sürüyor. hist sonradan bir polip görülünce ortaya atıldı o polip için hist yapıldı kendisi de yaptırmasam da olurdu kafamı bulandırdılar dedi. polip de minnacık bişimiş örneğin bade kisti olmasına rağmen düşünmüyor bir polip için alınsa iyi olur diyip alınmasa da olur diyince kim napar herkes herşeyi bilmiyor ki zaten onların avları da bilmeyenlerde işliyor. hasta herşeyi bilmek zorunda diil doktor söylemek zorunda ondan sonra seçimi yapmalı hasta. ha bu arada ya alınmalı kesin hist diyeceksin alsak da olur almassak da olur dememeli bence.

son olarakda bişi daha söylicem herkes işini yapıyo ve bilgisini nakite çevirmek için çalışıyo tabiiki samimi olmak zorundalar yok bide olmasınlar işleri bu yani. ben matbaacıyım müşterime üç kutu kartviziti buyrun güle güle kullanın diyip minnetle kibarca teslim ediyorum beğenmesi için elimden geleni yapıyorum al ulan diyip kafasına atmıyorum. yada ödeme sorarken incele incele kopacak hale geliyorum. vs vs. kimse bedavaya hayır için iş yapmıyor bizde onlara karşılığında öpücük vermiyoruz yaneeeee

Karamel'cim, yaptın mı testi, bugün 2'de yaparım demişsin. Geçen gün ben yanlış mı hatırlıyorum, teste 15 dakika sonra bakınca 2. çizgiyi gördüm diye yazmamış mıydın?

Bu konu için söyleyebileceğim şu, Memorial'ı bilmem ama geçen büyük merkezlerde tedavi gören birinin yazdığı şuydu. ılacımı biri verdi, ultrasonumu biri yaptı, yumurtamı başkası topladı ve hep sıradaki gelsin mantığı vardı. 3 doktorda beni ilk kez gördü.

Ben boğulursan büyük denizde boğulura inanmam. Büyük bir şirkette çalışacağıma küçük bir yerde çalışmayı tercih ederdim. Yüzlerde elemandan biri olmak yerine, o minik şirketin vazgeçilmezi olmayı isterdim.

Anlatabildim umarım.

Karamel'cim, yaptın mı testi, bugün 2'de yaparım demişsin. Geçen gün ben yanlış mı hatırlıyorum, teste 15 dakika sonra bakınca 2. çizgiyi gördüm diye yazmamış mıydın?

Yapamadım birtanem 14,00 yapacaktım 12,00 zor gittim wc ye :) Evet 2. çizgi hayal meyaldı sonra oda yok oldu belki o 2 saatlik idrar diye öyleydi. 4 saatte yapsam tam görecektim.

Bu sefer 16,00 ya erteledim. Ama şu anda rahatım biraz bekletiyorum bende. Birazdan yaparım.

aaaaa çift çizgi ulennnnnn pazartesi, çarşamba boşamı gitti. EEE ne yapacağım şimdi

bugün 14, gün

Son düzenleyen: Moderatör:
yok niye boşa gitsin yaşıyomuş ya 48 saate kadar sen bugün yarın çalış cancazım ara vermek yok yola devam

ay valla bugün tamamda yarın maalesef çalışamam. 2 kankimle içmeye gideceğim hiç uğraşamam :)

gelecekse sıpa gelsin, fazlası bünyeme zarar (benimkinin tabiriyle)

Karamelcim, sana aynen katılıyorum, çok doğru..... bu nedenle ben büyük merkezlere gitmiyorum, her şeyde başka bir doktor, takipte, uygulamada, ilaçta bana doğru gelmiyor, doktorla hasta arasında bir bağ olmalı, birşey soracağın zaman acaba bu bütün geçmişi biliyor mu? acaba şunu bunu atladı mı? diye düşünmemelisin. Atölye tarzı, biri biçer, diğeri diker, diğeri ütüler, diğeri paketler......... oldu bitti......
Ben özel doktora gidiyorum, her detayımı biliyor, güvende hissediyorum kendimi, operasyonlarada o giriyor..... Gereğinde derdimi, kafama takılanı açıp soruyorum, her detayı hatırlıyor...... gereğinde teselli ediyor... büyük hastanelerin yaptığı gibi yumurta takibinde, her türlü kan testiyle takip ediyor... başka yerlerde daha farklı şeyler olacağını düşünmüyorum. Aklımın köşesinde belki bir kezde memorial var ama kararsızım. Sırf şu başka başka doktorlar yüzünden..........

Hayırdır Denizciğim, sormayayım dedim yazar dedim ama sormamakta ilgisizlik olabilir diye sorayım dedim. Eş durumumu gene
önümüzdeki ay karar vereceğim herşeye bakalım sanırım devam edecek gücüm kalmıyor valla bana tatı olmayan tuhaf bir içecek gibi geliyor. yani tadı rahatsız etmiyor hatta üstüne 1 bardak hayıt tohumu içeceğimden bunu tatlı niyetine içiyorum. sabahları 1 su bardağına 2 tatlıkaşığı koyup içiyorum ben. zorlanırsan meyve suyuyla dene. öyle de olabilir yazıyor. canım senin laparoskopi olayını anlamamıştım ama dr değiliz güvenç bey sebepsiz infertilite teşhisi için demiş. evet histeroskopide olduğu gibi birşey görürlerse müdahale ediyorlar ama anlaşamadığımız nokta her müdahale rezervi azaltmıyor. laparoskopik müdahaleler rezervi azaltır diye birşey yok. çukulata kisti mesela yumurtalıkta olduğu için onu aldığında yumurtalığa da ellemiş ona da zarar vermiş oluyorsun yani rezerv daha kötü olabiliyor ama tüpler tıkalıysa veya rahmin başka yerinde 1 kist varsa rezerv neden etkilensin? ben para için brüksel tüp bebeğin hemen her hastasına daha görmeden size hist yapılmış mıydı diye yaklaşmasına ve hemen hist yapalım diyip 3000 lira istemelerine diyorum. memorial bunu düşünüp yapamayacak kadar dolu biryer bence. zaten o kadar hasta var ki ilave 1 laparoskopi onlara çok fazla birşey getirmez. yalnız belki başarılı olmak için herşeye bakalım herşeyi görelim içimiz rahat olsun diye ilerliyorlar. tabii bu da hastayı maddi manevi yıpratabiliyor.

Badenur, Valla ben, benim doktorun tuttuğu takımdan, siyasi görüşüne kadar biliyorum. Oda beni tabi. Aramızda bu şekilde bir bağ varken bana elinden geleni yapacağına inanıyorum. Özel olduğumu hissetmek hoşuma gidiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
önümüzdeki ay karar vereceğim herşeye bakalım sanırım devam edecek gücüm kalmıyor.

Deniz'ciğim sen ne karar verirsen doğrudur. Vereceğin karar inşallah hakkında hayırlısı olur.

Nacizhane bir düşüncemde şu, bu ara yumurta sayın fena değil, son bir daha gönlündeki yerde dene daha fazla erteleme. Hiç olmazsa aklındakini yapmış olarak gönül rahatlığıyla kararını verirsin. Keşken olmaz.

alabama canım memorialle ilgili uyarın için çok sağol canım.ben gideceğim ama direk hoşbulduuuk ben geldim hemen tüpe başlıyacağım demiyeceğim.zaten bir dr değerlendirmişti beni.hale hanımın methini duymuştum.belki semra hanımdan bir randevu alırım kendisiyle görüşürüm.hhale hanımya da semra hanımla görüştükten sonra söyledikleri birebir tutuyormu bakacağım.ondan sonra....
hem bana hiç laparoskopiden söz edilmedi şimdiye kadar ne memorialda ne başka yerde.kist miyom yok.2 temiz rahim filmim var.ilkide iiyiydide aradan zaman geçmiş diye tekrar istenmişti.beni biraz umutlandıran co cültür yapılacak olması.bende hiç denenmedi.böyle işte.bakacağız artık.yine de düşündüğün için sağol üzümlü kek

ya aslında ben sadece uyarı anlamında söylemiştim çok da önemli değil en önemlisi bulunduğun yere inanmak ve güvenmek gerisi boş. arkadaşım geçen hafta sonu hist yaptırmış bana söyledi ben de size aktardım. tüm bunlara ek olarak evet deniz haklısın o kadar kalabalık ki ne zaman gitsem geçmiş dönemde koridorda en az yirmi kişi bekliyor oluyor. yani karınları tok olduğu ve müşteri sıkıntısı çekmedikleri kesin. ama güvenç bey benim telefonuma tam üç gün sonra geri döndü. onların işi de gerçekten zor. asistanlarının da çok iyi çalışmaları ve herkesi iyi takip etmeleri doktorları yönlendirmeleri de çok önemli.

hayırlısı olsun erverdicim bu aralar sık gelmiyorsun nadir uğruyosun havaları güzel buldun evde takılmıyosun galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…