38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

inan deniz inan, biz inandık

üstünde yazdığı gibi kullandım günde 2 tane. fazlasının zararı var mı bilmiyorum ama balık yiyen yemeyen herkes için min doz o. ben de çok balık severim haftada 1-2 yemeğe çalışırım. sanırım sonradan hamilelere de veriliyor. takip ettiğim diğer topiklerde hamile kalanlara doktorların verdiklerini gördüm.

bir de belirtiler başlasa. belim ağrısa kussam ay kusmak istiyorum :roflol:

Ayyyyyyyyy o iğrenç birşey belki de hiç mide bulantısı çekmiyceksin nerden biliyorsun.Diğer hamileliklerinde kusma olmuşmuydu.Benim hepsinde aynı oluyor 35.gün falan bulantılar başlıyor doğuma kadar her sabah aç karına.

İnşallah sağlıkla devam edecek. Vesvese yapmamak imkansız ben de başlarda çok yaptım ama hep dua ettim.. Allah büyük Deniz'ciğim böyle son uzatmalarda gelen bebeğin bir hikmeti var bence. Herşey bitti dediğin anda bir filizin yeşerdiğinin haberi almak. Allah onu sana bağışlasın, anne ( oğul ya da kız ) sarılın birbirinize sımsıkı herşey güzel olacak arkadaşım. Hep beraber haftalar bir bir geçecek..

Bende balık severim hafta da en az bir iki gün tüketirim ama dr um bana da verdi çünkü yediğin balığın türüne göre Omega-3 içeriği ve pişirilme durumuna göre senin ondan faydalanma durumun değişiyor. Ben 2 aylık hamileydim verdiğinde , ne olduğunu da yazayım burda EFA S-1200 prospektürünü okudum emilimi çok yüksek bir balık yağı. Nedenine gelince aynı balığın vücüdunda olduğu gibi trigliserid formunda bulunuyor. Diğerleri etil ester ile ekstrakte ediliyor. Trigliserid formunda emilim %50 daha fazlaymış. Ben gün aşırı, bazen üç günde bir alıyorum. Bebeğin zihinsel gelişimi için çok faydalı.

Sayfasından aldığım bilgileri aşağıya yapıştırdım.

EFA, yüksek konsantrasyon ve emilime sahip, ileri derecede saflaştırılmış Omega-3 yağ asitidir.
Omega-3 yağ asitleri, vücut tarafından üretilemeyen ve dışarıdan yiyeceklerle ve takviyelerle alınması gereken doymamış yağ asitleridir.
Omega-3 ihtiyacı anne karnındayken başlar. Çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık boyunca devam eder.

Son zamanlarda artan fast-food tarzı beslenme alışkanlıklarından dolayı omega-3/omega-6 dengesi bozulmuştur. Bitkisel yağların sık kullanımından dolayı vücudumuza aldığımız Omega-6 oranı, Omega-3'ün yaklaşık 10 katına gelmektedir. Oysa, olası gereken oran 2 birim Omega-6'ya karşılık 1 birim Omega-3'tür. Bu bozulan denge ve Omega-3 yağ asitlerinin yetersiz alınması, birçok kronik ve enflamatuar hastalığa sebep olabilmektedir. Bu yüzden uzmanlar Omega-3/Omega-6 dengesini sağlayabilmek için günde minimum 650 mg Omaga-3 alınmasını önermektedir.

bir de belirtiler başlasa. belim ağrısa kussam ay kusmak istiyorum :roflol:

Hiç bir belirti olmayabilir, zaten bel ağrısı olmaz Deniz'cim hafif hafif kasıklarına vuran bir ağrın olabilir, miden bulanmasın ne güzel işte. Benim de bulanmamıştı.

kızlar biliyorum mide bulantısı 4. haftada olmaz 6-7 de ancak başlar da işte hamile olduğumu anlamak için olsa diyorum. ama azıcık yani. öyle her yediğini de çıkarmak korkunç bişi tabii. hülya benim en uzun hamileliğim 9 hafta sürdü onda hiç bulantı olmamıştı. diğer kürtahlarım var ama erkendi 6-7 hafta gibi onlarda da birşey olmamıştı. inşallah hiçbirimiz öyle çok kötü kusmayız ama sabah azıcık mide ekşimesine falan hayır demem yerimseniben

waters ben de seven seas in omega 3 ünü içiyorum (bir de triomega 3 ü var) bahçeci hep bunu veriyormuş içinde cıva olmayan bir marka diye. valla gerisini doktor kontrolümde doktorum versin.

Son düzenleme:

Deniz'cim bu balık hapını sen bana önermiştin.Sence şimdi transfer sonrası da kullanmaya devam etsem mi ne dersin?

sağ ol canım verdiğin bilgiler için...

hülyacım senin bulantılar epey erken başlamış. öylemidir yoksa 6.7. haftadamı başlar. inşallah hiç başlamaz bende yani başlasında az olsun diyorum olmaz mı? ay dokuz ay da çekilmez.

denizzz senin en uzun hamileliğin nasıl 9 ay sürdü ya anlamadım. gerçekten mi? çok üzüldümm :gitme::çok üzgünüm:

karamel 2. tüp doktorumu aradım ne de olsa beni 2. tüpte sürekli o muayene etmişti. hemşireyle konuşup söyledim. dr porgnex fitil vermiş günde 2 tane. 5 nisan da bekliyor. daha önce gitsen keseyi görüyorsun kalp atışını görmüyorsun (bunu da yapmıştım) sonra yine onu bekliyorsun. bu nedenle prognex ve elevit kullanmaya başlayacağım ama 5 nisandan önce herhangibir doktora gitmeyeceğim.

yok aman üzülme düzeltiyorum 9 hafta ay çok üzücü olmuş

İçiyorsan iyi, o da çok iyi bir balık yağı devam et derim hiç bir zararı yok faydası çok. Bu arada benim testlerimde trigliserid değerim 180 çıkmıştı, üst sınır 150. Dr'um gebelikte böyle trigliseridin biraz yüksek olmasının bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından iyi olduğunu söyledi küçük bir not olarak yazayım istedim.

site yine koptu iki saattir uğraşıyorum anca şimdi girebildim. deniz vallahi değil üzülmek kahroldum yani. inşallah bu defa mutluluğuna kavuşacaksın allahın izniyle.
benim doktor da bana elevit iç dedi folicplus içiyodum onu beğenmedi. progestana devam. üç hafta sonra 19 nisan haftası kontrole gitcem. bu arada beslenmene dikkat et dedi. ilişki yasak üç hafta.

aman ne zor girebildim siteye kızlar.kimseyi atlamak istemedim
ALTINYUNUS;gel gel aramıza sen de gel.kapımız paylaşmak isteyen herkese açık.hoşgeldin arkadaşıma.s.

kızlar bugün de misafirim vardı geç saate kadar.pc yi de açık bıraktım ama girme fırsatım olmadışimdi de çok zor girebildim.bugün neler kaynatmışsınız bakıyiiim de döneceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…