38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Herada'm tamam canım üzülmek yok. Üzülmek değilde tüpe gerek kalmayacağını düşünmek bile güzeldi.

merhaba arkadaşlar,
bu sabah kuzenim için Çapa tıp fakültesine gittim, çocuk ünitesinden alınacak sonuçları varmış, zamanım müsait olduğu için ben aldım.
Şu an moralim dibe vurmuş durumda... çok üzgünüm...
orada hep şu cümle vardı dudaklarımda, "allahım vereceksen hayırlısını ver, olmuyorsa hakkımda hayırlısı böyleymiş diyeceğim"
özellikle bir anne içimi parçaladı, yardım istermisiniz diye sordum, elindeki evrakları aldım, o da çocuğu toparladı, onları bir köşeye oturttum, elinde iki tüp kan vardı, kan alıp eline vermişler laboratuvara götür diye, götürüp verdim... çocuk down sendromlu... biraz sohbet edince... gözyaşları ile anlattı, doktor bizi öyle güvendirdiki dedi.... isterseniz yaptırın, olma olasılığı çok düşük demiş... o da daha öncesinde 4 kez düşük yaşamış, düşük tehlikesinden korktuğu içinde doktora güvenip yaptırmamış. Doğum yaptığında 33 yaşındaymış.
Aynı senaryoyu çok yakın arkadaşımda yaşamıştım ben... aynı şey... doktorun sözüne güvendi... şimdi çocuk 8 yaşında, son iki senedir zar zor yürüyebiliyor, henüz tek kelime konuşmuyor, ne anne, ne baba duyabilmişler ağzından, sadece püre tarzı şeyler yiyor zorla, çünkü çiğnemeyi bilmiyor, eline geçirdiği herşeyi yere atıyor, birde ne kadar sevgiyle yaklaşırsan yaklaş ya vuruyor, ya da avazı çıktığı kadar bağırıyor.... üstüne üstlük 40 günlükken eğitmeni vardı, şu an özel bir okula gidiyor, anne baba tüm çalıştığını ona harcıyor... bağışıklık sistemi çok zayıf sürekli hastalanıyor, bağırsak problemi var, 5-6 kez bağırsağından bölümler alındı... uyumayı hiç sevmiyor... bunlar bu vakada görülen şeylermiş... doktorlar en fazla 30 yaşına kadar yaşar demişler, anne babası bu durumu aynen şöyle ifade ettiler "bizden sonraya kalmayacağına çok sevindik"... bu cümleyi hayatımın sonuna kadar unutamam.
üzdüysem affedin... mafoldumben

canım neden kan verdin ki?
dualarında bizlere yer verdiğin için çokkkk teşekkür ediyorum...
allah gönlüne göre versin canım....

Badenur'cum,

Çok kalp kırıcı, çok üzücü gerçekten. Allah o anne babaya ayakta kalma gücü versin. Tahmin bile edemem sanırım ne kadar zorlu bir hayat mücadelesi verdiklerini, Allah yardımcıları olsun.

Birgün hamile kalabilirsem, AS sonucu olumsuz bile olsa doğururum diyordum; sonra da aklıma geldi, bu yaştan sonra bana birşey olursa bu çocuğa kim, nasıl bakar? O yavruyu öyle gördükçe, onun yaşadıklarından sonra hayatı hayat mıdır diye. Çok zor bir durum. Ah şu doktorlar diyeyim. Kendilerine hiç suç bulmasın o anne babalar bence, o anda tek güvendiğin, hayatını emanet ettiğin insan doktorun, onun sözüne de güvenmeyecekler de kime güvenecekler. Gerçekten kolaylıklar diliyorum, çok zormuş çok cidden.

, "allahım vereceksen hayırlısını ver, olmuyorsa hakkımda hayırlısı böyleymiş diyeceğim"

evet badenur kesinlikle böyle arkadaşım, hep hayırlısını diyoruz illa demiyoruz.

KK da bir topic var "inatla birgün anne olacağım" hep düşünüyorum girip diyeyim ki inatla anne olmayı istemek yerine hayırlısıyla anne olmayı isteyin. Çok yanlış şeyler, inatla, ısrarla, illa diyerek birşey istemek.

Karamel'cim, herkesi bilmem ama bir ara ben de öyle hissettim. Bu kısırlık belasıyla başa çıkmaya çalışırken geçirdiğin duygusal aşamalardan biri bence 'illa' demek. Sonra mantık ağır basıyor, duygular da mantıklı duygular haline gelmeye başlıyor. Gerçekten hayırlısıyla ve sağlıkla demeye başlıyor insan.

işte bunlar hayatın gerçekleri evet yakınımıza gelsin istemiyoruz evet sanki bizim başımıza hiç gelmez sanıyoruz evet başımıza gelince bekçi elindeki feneri üstümüze tutmuş gibi patlak gözlerle şok oluyoruz :1shok: o zamanda niye bizim başımıza geldi diyoruz vs vs vs allah başına gelenlere yardım etsin bizim üstümüze düşen varsa ki mutlaka vardır yapacağız. ama başımıza gelmesin diye bol dua edelim kızlar allah bizi böyle dramlarla sınamasın sağlıklı uzun ömürlü akıllı vatana millete hayırlı evlatlar versin. BUNUN HAKETMEKLE BıR ALAKASI YOK. neydi unforgiven filminde bir karede geçiyordu. Bu tamamen şans matematik denk gelme olayı ben bunu korkarak kendime çekmek istemiyorum hiç oralı bile olmuyorum. kışt kışt diyorum napimmm. bunlardan korkarsak koktuğun ot gelir burnunda biter. düşün düşün boktur işin. amaaaaan Herada bu ay hamiş Karamel de hamiş olsun Patikler zaten hamile :)) inşallah ben başka bişi istemiyorum. toydum dötüne yallah tazzik. ne güzel saçma karışık yazdım dimi?sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
Alabama'cım, çok katıldım söylediklerine. Bizle ilgili dilekler için de inşallah diyeyim. Son bölümü ile kahkaha atarak okudum vallahi, kahkahan bol olsun

canım, yakınındaki insanlarda bunu görünce o zorluğu, o acıyı çok net hissebiliyorsun... birde onların yerinde olsaydım diye kendi kendine sorunca halime bin şükür diyorsun......
Evet doktorlara hayatımızı emanet ediyoruz, geleceğimizi, umutlarımızı, mutluluğumuzu..... acaba onlar bu emanetlerin değerini yeterince biliyorlar mı? diye de sormadan duramıyorum bazen... onların bir hatası, bir ihmali ya da boşvermesi, ya da kazanç kaygısı, tüm hayatımızın çizgisini belirleyebiliyor aslında.

Evet karamelcim, allah hepimize mutlu annelik, mutlu babalık nasip etsin......

Kısırlık kelimesini kendini anlatırken niçin kullandın ki ? Bizler hamile kaldık ama sonu gelmedi. Sonu gelsede gelmesede bir kerre hamile kalabilmek için neler verebilecek kadınlar var.

Herada, sabah arkadaşla konuştuk cahillik mi, çaresizlik mi dedim. KK da öyle örnekler var ki (kınamıyorum yanlış olmasın) inanılmaz sorular , inanılmaz yakıştırmalar.

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.

Amin diyorum Karamel'cim. Ne bileyim içimden öyle yazmak geldi. Düşünürken bile 'kısırım' demiyorum halbuki. Peki, çocuk sahibi olmaya çalışırken diye düzeltiyorum o zaman

canım vallahi, üzmek için, ya da korkutmak için yazmadım, korkunun ecele faydası yok zaten...... herşeyden korkarak yaşayacak olsak ölümü düşünüp karalar bağlamamız lazım.......... Bilelim, bilsekte üstümüze hiç kondurmayalım, ama gereken herşeyi de her ayrıntısıyla yapalım....
sen boşver şimdi içini karartmayayım daha fazla... nasıl yazmışsın bakayım "toydum dötüne yallah tazzik" vlalahi bu cümlenide kullanırım artık... telif hakkı var mıdır?

Ya kızlar aklıma ne geldi, başka ülke zorda çocukları Kıbrıs'tamı doğursak eninde sonunda Kıbrıs'ı komple AB ye alacaklar.

Olmazsa da çift vatandaş ne zararı var. 20 yıl bize çokta bebelere normal bir süre.

ıyi fikir tabii. Çıktığı kabuğu beğenmeyenler misali bize hava atmaya kalkışmasınlar da sonra ) Ancak bu gidişle AB diye birşey de kalmayabilir. Durumlar hiç iç açıcı gözükmüyor.

birisi daha vardı kim di kimdi haaa bade sendin sende hamişsin diyip duruyodun ya geçen gün hamişim hamişim diye. senin son durumun ne bakim bi söyler misin geçen gün gerçekten karambole geldi şimdi senin beklediğin tarih neydi ne alemdeydin canımm

yoktur telif hakkı kullanabilirsiniz serbest :))

İyi fikir tabii. Çıktığı kabuğu beğenmeyenler misali bize hava atmaya kalkışmasınlar da sonra ) Ancak bu gidişle AB diye birşey de kalmayabilir. Durumlar hiç iç açıcı gözükmüyor.
heradacım onlar bizi bu halleriyle bile beğenmiyolar biliyosun dimi gerçi bizim de beğenilecek pek bi halimiz yok ya neyyyssssseeee

karamelim :lepi::lepi: toy dötüne at bi tekme yallahhh

:roflol: bak beni çok güldürüyorsun, allahta seni dokuz ay güldürsün emiii.....
canım hamiş olan ben değilim, sensin.... ben sana hamiş diyorum, biraz sahiplenme duygusuylada sana HAMİŞİM diyorum.... ya benle alakası yok uzaktan yakından.... zaten adet olmak üzereyim... doktorumla bile haberleştim yeni tüp için .......

yaaa biliyoruz heralde bana dediğini ama bak hala regl bekliyosun ne işş ? yedirtme şimdi sana diyorumunu dün de regl olmak üzereydin dimi huuuuuu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…