- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
kendisi yok bakıp gidecen mi hemenopuyorumnanaktan
merhaba arkadaşlar
badenur la ilgili gelişmeyi okudum. çok sevindim mucize gibi bişi işallah tutunurda tam muradına erer.
benden haberler kötü. kistim duruyor.sadece ebatta hafif küçülme var. doktor çapı aydı değilse de alan hesabından az çok biz de anlıyoruz dimi:)
işin gırgırı bu 150 km yol yaptım nasıl araba kullandım ben bile bilmiyorum valla tesadüf geldim diyebilirim. yolda kalabalıktı. nasıl becerdiysem f.s m köprüsünden geldim. uzattım da uzattım yolu.benzinci de benzin aldım ruşeym karışımı yoğurdumu da yedim. ne salağım o ayrı. giderken hazırlamıştım da.
gelelim daha kötü haberlere antral folükül sağda 2 tane immatüre de var ama unutuyorum işte.
solda kistten başka hiç bişi yok tabi ne yumurta ne bişi. hah bir de 12 mm yani 1cm 2mm büyüklüğünde miyomum varmış( bu da bana kapak olsun) şuan tüp e başlasak ilaçla ancak üç tane yumurta geliştirebiliriz daha fazlası olmaz dedi.
sonuç şu ki benden buraya kadar çocukta istemiyorum artık inanın. ben bıktım böyle bir mücadeleden. önceden en şık giyinen öğretmen benken şimdi salaşım salaş. moral sıfır valla ağlıyorum. demekki olmayacak. ben site yönetiminden de rica edeceğim silsinler beni burdan. çocuk adına birşey duymak istemiyorum. ben bıktım herşeyden 2 folükülle bebek mi olur olmaz tabi miyom da çıktı kistte vardı zaten.
fsh testi yaptırdım başka bir hastahanede fsh 9, e2 53,prolaktinle lh için birine dokuz diğerine 3 dedi ama hangisi hangisiyle eşleşiyor unuttum telde öğrenmiştim sonucu.
ben artık yokum kızlar. kaldıramayacağım bu psikolojiyi. napalım olmuyorsa olmuyordur. yiyip içmekten haftan kürden bıktım. herşey boş kısaca.
herşey için teşekkür ediyorum hoşçakalın
merhaba arkadaşlar
badenur la ilgili gelişmeyi okudum. çok sevindim mucize gibi bişi işallah tutunurda tam muradına erer.
benden haberler kötü. kistim duruyor.sadece ebatta hafif küçülme var. doktor çapı aydı değilse de alan hesabından az çok biz de anlıyoruz dimi:)
işin gırgırı bu 150 km yol yaptım nasıl araba kullandım ben bile bilmiyorum valla tesadüf geldim diyebilirim. yolda kalabalıktı. nasıl becerdiysem f.s m köprüsünden geldim. uzattım da uzattım yolu.benzinci de benzin aldım ruşeym karışımı yoğurdumu da yedim. ne salağım o ayrı. giderken hazırlamıştım da.
gelelim daha kötü haberlere antral folükül sağda 2 tane immatüre de var ama unutuyorum işte.
solda kistten başka hiç bişi yok tabi ne yumurta ne bişi. hah bir de 12 mm yani 1cm 2mm büyüklüğünde miyomum varmış( bu da bana kapak olsun) şuan tüp e başlasak ilaçla ancak üç tane yumurta geliştirebiliriz daha fazlası olmaz dedi.
sonuç şu ki benden buraya kadar çocukta istemiyorum artık inanın. ben bıktım böyle bir mücadeleden. önceden en şık giyinen öğretmen benken şimdi salaşım salaş. moral sıfır valla ağlıyorum. demekki olmayacak. ben site yönetiminden de rica edeceğim silsinler beni burdan. çocuk adına birşey duymak istemiyorum. ben bıktım herşeyden 2 folükülle bebek mi olur olmaz tabi miyom da çıktı kistte vardı zaten.
fsh testi yaptırdım başka bir hastahanede fsh 9, e2 53,prolaktinle lh için birine dokuz diğerine 3 dedi ama hangisi hangisiyle eşleşiyor unuttum telde öğrenmiştim sonucu.
ben artık yokum kızlar. kaldıramayacağım bu psikolojiyi. napalım olmuyorsa olmuyordur. yiyip içmekten haftan kürden bıktım. herşey boş kısaca.
merhaba arkadaşlar
merhaba arkadaşlar
inşallah waters darısı başıma başımakaydirigubbakcemile5
merhaba arkadaşlar
Arkadaşım hoş geldin aramıza, çok büyük geçmiş olsun Allah bir daha ne bunu ne daha kötüsünü yaşatmasın sana ve herkese..şimdi toparlanma sürecindesin 28 olmuş daha dr unun dediği gibi 3 ayını tamamla, rahmin, karnın, hormonlarının demek yerine oturması için bu kadar süre gerekiyor. Bu hamilelik öyle bir şey ki Bismillah deyip bir yola çıkıyorsun minik yolcunla ama 9 ay genelde sorunsuz tamamlanırken birden kötü sürprizler çıkabiliyor. Allah kolaylık versin , şimdi sen vücudunu ve ruhsal durumunu dinlendirmeye çalış ki bir sonra kine hazırlanasın. Dondurulmuş embriyoların kaliteli ise dr uygun görüyorsa olabilir herhalde bu konuda bilgi ve tecrübem yok, olan arkadaşlar cevaplayacaktır. Düşükten hemen sonra deneyen var mı diye sormuşsun arkadaşım ama düşük de haftasına göre değerlendirilir biliyorsun 20 haftaya kadar olan düşüklere geç düşük deniyor senin ki 20. haftadan sonra olmuş düşük kategorisinde değil tam, erken doğum gerçekleşmiş. Dr bu konuda ayrıntılı bilgi verecektir diye düşünüyorum, yani senin haftana göre hemen bu ay başlaman olmaz gibi gözüküyor, beklemekte fayda var.
Waterss, sağol yorumun için, doğru söylüyorsun, tekrar böyle bir olay yaşamamak için, beklemekte fayda var.bilmiyorumkismile
hayır erverdicim üstelik kadın hemen başlamak istedi tüp tedavisine 2. gün gittim ya .kaç ay beklersen bekle 5 i geçemezsin dedi. böyle bir hayal kurma dedi. en fazla bir iki fazla olabilir dedi.demek istediğim gücüm yok aslında her sabah kalkıyorsun birsürü ilaç içiyorsun birsürü şeyi yiyip içiyorsun ama yok işte. tamam kabul ediyorum herkes aynı mücadeleyi veriyor, üç aşağı beş yukarı hepimizin sorunu aynı ancak bir insan bu kadar kısa bir sürede nasıl dibe vurabilir en çok bu canımı sıkıyor...yağmur sesi;sana asla tüp yapamayız mı dediler?böyle karamsar konuşuyorsun.3 yumurta olsun.bu ay 3.başka ay daha fazla olabilir.her ay tek yumurtayla uğraş veriyoruz.eğer uğraşmayın boşuna asla çocuğunuz olmaz demedilerse.ben devam et derim.tabiii kendinde bu gücü bulduğunda..kistle hamile kalma şansın az mı.?miyom engelliyormu tedaviyi?bence her ay adetini oluyorsan diğer saydıklarım da engel değilse tedavine ben olsam imkanım da varsa eğer tek yumurtam da olsa denerdim.tabii ki de sen bilirsin.karar verici sensin
deniz bulutçuğum en çokta bu ümit veriyor bana aslında. ama herkeste aynı olacak diye bir kural yok.sigara konusunda söylediklerinde çok haklısın. doktorada söyledim bunu. bi kaçaylık içmekle değil bu yılların birikimiyle tahrip olmuş bırakmayla da hemen herşey düzelmez dedi. yani elbette zararlı ancak uzun vadede zarar görmüşsün anlamına getirdi.ee 20 senedir içiyorum haklı kadın.yağmur folikül sayın kötü ama hormonların iyi. sen bu kürleri falan 2 aydır yapıyorsun henüz ve hemen havlu atıyorsun. benim de üst üste 2 ay 2 şer folikülüm olmuştu unutma. 1 ay 2 immature 1 ay da 1 antral 1 immature. 2 ay sonra bilmiyorum kürlerle mi antral folikül sayısı 5 e çıktı. yani başka bir ay 5-6 folikül görüp görmeyeceğini bilmiyorsun. bir de inan günde 5 sigara da yumurtaları çok kötü etkiliyor. sigarayı bırak 3 ay kürlere devam et. sonra herşey aynıysa ben bırakıyorum dersin
fsh mükemmelde hani yumurta?hepsi hikaye.daha da fsh falan ölçtürmeyeceğim. doktora da gitmiyorum. resmen dibe vurmak için doktora gidiyorum. içiniz de hatırlayanınız var mı hangi doktordan moralli geldim ben? yok böyle birşey...güzelim dur nereye gidiyosun
olurmu hiç bak benimde 3 tane yumurtam ancak gelişebiliyor yapma gözüm
ayrıca bak fsh değerin mükemmel demekki kalitesi iyi hiç bir şey boşa değil
bu psikolojiyi lütfen düzeltelim kistte miyomda temizlenir merak etme temizlendikten sonra soldan da yumurta gelebilir
lmaz: sakın bi yere gitme bozma moralini
bak badenur yerlerdeydi allahtan umut kesilmez
gel öp valla sevinirim:)))hale hanımın yaklaşımı değişik geldi bana.miyom u yok etmek için ilaç falan yokmu dedim yok dedi.gerekirse alttan alınabilir ancak hamile kalmana zarar verecek biryerde değil dedi. hani rahim filmi çektirmiştim ya o filmleri iyice inceledi. rahimin sağ tarafında bir çöküntü var gibi dedi ya da şekil bozukluğu gibi çok hafif bişi dedi ama bu bu miyomdan kaynaklı ancak hamileliğe zarar verecek bir durum değil dedi. hem miyom için hem de rahimin şeklindeki farklılık için.pişşttt gelirsem öperim ama hiç öyle kötü şeyler düşünme yazma. Bak benimde miyomum var hiçbir doktor önemsemiyor. Çünkü önemsenmeyecek yerde. Sana miyomu almazsak bu iş olmaz dediler mi demediler, sadece miyomunuz var dediler.
Kist diyorsun, kist bende de oldu bir sürü kişide de oldu. Ancak çikolata kistinin ilaçla küçülmediğini birçok kaynak yazıyor. Sen önce kist işini ciddiye al gerekirse laproskopiyle çıkarttır sadece birkaç ayın gider. Hiçbir şey yapmayıp kür yaparsanda birkaç ayın boşa gidecek.
Sonra 3 yumurtayı hiç azımsama iş kaliteleri, bak Alamaba'ma da 4 yumurta vardı 3 ü döllendi 1 tuttu. Sende 3 yumurtanın 2 sinin döllenme olasılığı sıfır mı, bunu mu düşünüyorsun. Hep son yumurtaya kadar diyoruz, boşuna diyoruz o zaman.
Herkes vazgeçsin olur mu öyle şey, hem sen bir sıpa yapacak izin verdim Fener'li olacak.
doktor banaaaa tüpü bile olumsuz gördü. bana daha çok aşılama uygunmuş. ya da benim durumumda biri için aşılamayla tüpün şansı hemen hemen aynıymış. ne ilaç ne tedavi hiçççç bişi önermedi. 2 folükül var deyince ben başlamak istemiyorum şimdilik dedim. elimi kolumu sallaya sallaya geri döndüm.Badenur'cum, gözün aydın diyeyim şimdiden. Şu 12 gün süper geçsin umarım, sen de buradaki hamileler kervanına katıl bir an önce inşallah.
Yağmursesi arkadaşım, erken pes edicem diyorsun. Doktor bundan sonrası için ne önerdi, onları yazsana arkadaşım. Kistti miyomdu kurtulur, sonra da bir yol haritası çizersin kendine. Şimdi pes dersen, sonra iş işten geçince gerçekten üzülürsün. Şu an uğraşıyorsun ancak hiçbirimiz ben elimden geleni yaptım ama olmadı diyecek kadar uğraşmadık daha. Haydi topla kendini lütfen.
laporoskopiyi önermiyor hale hanım. bu kistten kurtulmadan bebek olma olasılığı düşük, kistte gitmiyorsa olmayacak duaya amin de dur. mantıklı da olmak gerekiyor.sigara konusunda hatamı kabul ediyorum.uzun uzun yazacaktım ama karamelin yazdıklarının aynısı olacaktı. bildiklerim gördüklerim ile doğru orantılı yazıyorum sana o zaman da yazmıştım çikolata kisti öyle ilaçla kürle yokolmuyo canımın içi. sen ağlamayı çok seviyosun ama yapman gereken en önemli şeyleri yapmıyorsun. bir kalemde çizcen üstünü gitcen kistini halletcen toparlancan ondan sonra tüp yapcan. bakalım noluyo.üçse üç beşse beş artık allah ne verdiyse. ayrıcaaa sigara konusundan kesinlikle hatalısın. kusura bakma dost acı söyler yağmurcum. istiyosun ki armut piş ağzıma düş. sonrada çok yoruldum depresyona girdim olmaz öyle şey. oh kebap diyosun bana oldu bitti ama ben birbuçuk aydır sigara ağzıma koymadım kolay mı sence? laylaylom yapıyorum resmen birbuçuk aydır hiçbirşeyi kafama takmamak için pollyannacılık oynuyorum kim takar yalova kaymakamını diyip görmezden geliyorum bi dolu dallamalığı sırf şaftım kaymasın pozitif oluyum diye bunlar da zor. git ağla zırla sonra kendine gel yola çık ama techizatını tamamla öyle çık hiçbir yere gidemezsin.
karamelim hastayım sana valla ne dersen altına imzamı atıyorum.
Darısı tabi başına canım sen ne yaparsın ne yer ne içersin , hangi durumdasın inan seni kaçırdım .
Yağmur'cum, arkadaşım dur öyle gitmek var mı ? bak Karamel ve Deniz Bulut'un yazdıklarına kulak ver lütfen. Onlar şu durumda çok tecrübeliler ve okudum çok güzel fikirler vermişler. Fsh 'ın düşük bu çok iyi diğer hormonlarında ama Karamel'in dediği gibi dr ile görüş kist ve oluyorsa miyomu aldır, yani ne bileyim dr un çözüm önerilerini hiç yazmamışsın , çıkanları yazıp bırakmışsın.
Yağmur sen daha önce yazmıştın mücadeleci bir kadınsın bu konu da da mücadeleyi bırakma lütfen dr unla sıkı bir tedavi ile gerekeni yap tamam bebek için umut besleme ama gerekenleri yap sadece piskolojik olarak yoğunluğunu bebek üzerinde yoğunlaştırma olursa olur piskolojisi ile kendini rahatlat, yaşın genç yanlız değilsin bizim gibi kafanı yiyen arkadaşların var bak. Herada da demiş bir kaç yıl sonra istersen her şey için geç kalabilirsin.
Hadi kendini toparlan , dr unla bir tedavi programı yapıp yola çık doğal takviyeler, taktikler de bizden ama şu sigarayı bırak arkadaşım . Yine giyin kuşan, neşeli ol , eşinle çık dolaş lütfen..lütfen.. bunlar üstesinden gelinebilecek şeyler kendine de şu ay olacak diye bir son tarih koyma sadece yapılması gerekenleri yap..bir yere gitme sakın.
karamelim hastayım sana valla ne dersen altına imzamı atıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?