38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

yağmur sesi;sana asla tüp yapamayız mı dediler?böyle karamsar konuşuyorsun.3 yumurta olsun.bu ay 3.başka ay daha fazla olabilir.her ay tek yumurtayla uğraş veriyoruz.eğer uğraşmayın boşuna asla çocuğunuz olmaz demedilerse.ben devam et derim.tabiii kendinde bu gücü bulduğunda..kistle hamile kalma şansın az mı.?miyom engelliyormu tedaviyi?bence her ay adetini oluyorsan diğer saydıklarım da engel değilse tedavine ben olsam imkanım da varsa eğer tek yumurtam da olsa denerdim.tabii ki de sen bilirsin.karar verici sensin

yağmur folikül sayın kötü ama hormonların iyi. sen bu kürleri falan 2 aydır yapıyorsun henüz ve hemen havlu atıyorsun. benim de üst üste 2 ay 2 şer folikülüm olmuştu unutma. 1 ay 2 immature 1 ay da 1 antral 1 immature. 2 ay sonra bilmiyorum kürlerle mi antral folikül sayısı 5 e çıktı. yani başka bir ay 5-6 folikül görüp görmeyeceğini bilmiyorsun. bir de inan günde 5 sigara da yumurtaları çok kötü etkiliyor. sigarayı bırak 3 ay kürlere devam et. sonra herşey aynıysa ben bırakıyorum dersin

güzelim dur nereye gidiyosun
olurmu hiç bak benimde 3 tane yumurtam ancak gelişebiliyor yapma gözüm
ayrıca bak fsh değerin mükemmel demekki kalitesi iyi hiç bir şey boşa değil
bu psikolojiyi lütfen düzeltelim kistte miyomda temizlenir merak etme temizlendikten sonra soldan da yumurta gelebilir
lmaz: sakın bi yere gitme bozma moralini
bak badenur yerlerdeydi allahtan umut kesilmez

pişşttt gelirsem öperim ama hiç öyle kötü şeyler düşünme yazma. Bak benimde miyomum var hiçbir doktor önemsemiyor. Çünkü önemsenmeyecek yerde. Sana miyomu almazsak bu iş olmaz dediler mi demediler, sadece miyomunuz var dediler.

Kist diyorsun, kist bende de oldu bir sürü kişide de oldu. Ancak çikolata kistinin ilaçla küçülmediğini birçok kaynak yazıyor. Sen önce kist işini ciddiye al gerekirse laproskopiyle çıkarttır sadece birkaç ayın gider. Hiçbir şey yapmayıp kür yaparsanda birkaç ayın boşa gidecek.

Sonra 3 yumurtayı hiç azımsama iş kaliteleri, bak Alamaba'ma da 4 yumurta vardı 3 ü döllendi 1 tuttu. Sende 3 yumurtanın 2 sinin döllenme olasılığı sıfır mı, bunu mu düşünüyorsun. Hep son yumurtaya kadar diyoruz, boşuna diyoruz o zaman.

Herkes vazgeçsin olur mu öyle şey, hem sen bir sıpa yapacak izin verdim Fener'li olacak.

Badenur'cum, gözün aydın diyeyim şimdiden. Şu 12 gün süper geçsin umarım, sen de buradaki hamileler kervanına katıl bir an önce inşallah.

Yağmursesi arkadaşım, erken pes edicem diyorsun. Doktor bundan sonrası için ne önerdi, onları yazsana arkadaşım. Kistti miyomdu kurtulur, sonra da bir yol haritası çizersin kendine. Şimdi pes dersen, sonra iş işten geçince gerçekten üzülürsün. Şu an uğraşıyorsun ancak hiçbirimiz ben elimden geleni yaptım ama olmadı diyecek kadar uğraşmadık daha. Haydi topla kendini lütfen.

uzun uzun yazacaktım ama karamelin yazdıklarının aynısı olacaktı. bildiklerim gördüklerim ile doğru orantılı yazıyorum sana o zaman da yazmıştım çikolata kisti öyle ilaçla kürle yokolmuyo canımın içi. sen ağlamayı çok seviyosun ama yapman gereken en önemli şeyleri yapmıyorsun. bir kalemde çizcen üstünü gitcen kistini halletcen toparlancan ondan sonra tüp yapcan. bakalım noluyo.üçse üç beşse beş artık allah ne verdiyse. ayrıcaaa sigara konusundan kesinlikle hatalısın. kusura bakma dost acı söyler yağmurcum. istiyosun ki armut piş ağzıma düş. sonrada çok yoruldum depresyona girdim olmaz öyle şey. oh kebap diyosun bana oldu bitti ama ben birbuçuk aydır sigara ağzıma koymadım kolay mı sence? laylaylom yapıyorum resmen birbuçuk aydır hiçbirşeyi kafama takmamak için pollyannacılık oynuyorum kim takar yalova kaymakamını diyip görmezden geliyorum bi dolu dallamalığı sırf şaftım kaymasın pozitif oluyum diye bunlar da zor. git ağla zırla sonra kendine gel yola çık ama techizatını tamamla öyle çık hiçbir yere gidemezsin.

karamelim hastayım sana valla ne dersen altına imzamı atıyorum.

inşallah waters darısı başıma başımakaydirigubbakcemile5

Darısı tabi başına canım sen ne yaparsın ne yer ne içersin , hangi durumdasın inan seni kaçırdım .

Yağmur'cum, arkadaşım dur öyle gitmek var mı ? bak Karamel ve Deniz Bulut'un yazdıklarına kulak ver lütfen. Onlar şu durumda çok tecrübeliler ve okudum çok güzel fikirler vermişler. Fsh 'ın düşük bu çok iyi diğer hormonlarında ama Karamel'in dediği gibi dr ile görüş kist ve oluyorsa miyomu aldır, yani ne bileyim dr un çözüm önerilerini hiç yazmamışsın , çıkanları yazıp bırakmışsın.

Yağmur sen daha önce yazmıştın mücadeleci bir kadınsın bu konu da da mücadeleyi bırakma lütfen dr unla sıkı bir tedavi ile gerekeni yap tamam bebek için umut besleme ama gerekenleri yap sadece piskolojik olarak yoğunluğunu bebek üzerinde yoğunlaştırma olursa olur piskolojisi ile kendini rahatlat, yaşın genç yanlız değilsin bizim gibi kafanı yiyen arkadaşların var bak. Herada da demiş bir kaç yıl sonra istersen her şey için geç kalabilirsin.

Hadi kendini toparlan , dr unla bir tedavi programı yapıp yola çık doğal takviyeler, taktikler de bizden ama şu sigarayı bırak arkadaşım . Yine giyin kuşan, neşeli ol , eşinle çık dolaş lütfen..lütfen.. bunlar üstesinden gelinebilecek şeyler kendine de şu ay olacak diye bir son tarih koyma sadece yapılması gerekenleri yap..bir yere gitme sakın.

Son düzenleme:

hayır erverdicim üstelik kadın hemen başlamak istedi tüp tedavisine 2. gün gittim ya .kaç ay beklersen bekle 5 i geçemezsin dedi. böyle bir hayal kurma dedi. en fazla bir iki fazla olabilir dedi.demek istediğim gücüm yok aslında her sabah kalkıyorsun birsürü ilaç içiyorsun birsürü şeyi yiyip içiyorsun ama yok işte. tamam kabul ediyorum herkes aynı mücadeleyi veriyor, üç aşağı beş yukarı hepimizin sorunu aynı ancak bir insan bu kadar kısa bir sürede nasıl dibe vurabilir en çok bu canımı sıkıyor...

deniz bulutçuğum en çokta bu ümit veriyor bana aslında. ama herkeste aynı olacak diye bir kural yok.sigara konusunda söylediklerinde çok haklısın. doktorada söyledim bunu. bi kaçaylık içmekle değil bu yılların birikimiyle tahrip olmuş bırakmayla da hemen herşey düzelmez dedi. yani elbette zararlı ancak uzun vadede zarar görmüşsün anlamına getirdi.ee 20 senedir içiyorum haklı kadın.
hormonlar iyi gibi gözüküyor. zaten ben de ona şaşıyorum senin 12 fsh ile 6 yumurtan vardı benim 9 fsh ile 2 tane. ya inancım da kalmadı böyle şeylere. fsh ile folükül sayısı orantılı değil bence. hani bazı insanlar için tansyon 10 iken normal olur o insana. diğeri için normal değer 12 dir. buda böyle birşey. demekki bana 9 fsh yüksek :))) ne bağlantı ama. sıyırdım iyice...
diğer bir konu hale hanım 4 tane kısırlık nedeni saydı 2 si bende var:) biri kist diğeri yaş. senin sadece yaş konusu var.ve kadın çikolata kistinin oranı yaştan daha fazla diyor.ve sol yumurtalığımı resmen ezmiş kist yumurta üretmiyor sol iptal. hiç kendini öne sürme senin gibi örnekleri millet öpüp başının üstüne koyuyor:)))

fsh mükemmelde hani yumurta?hepsi hikaye.daha da fsh falan ölçtürmeyeceğim. doktora da gitmiyorum. resmen dibe vurmak için doktora gidiyorum. içiniz de hatırlayanınız var mı hangi doktordan moralli geldim ben? yok böyle birşey...
senin tüpte mi üç yumurta oluyor yoksa her ay üç yumurta nasıl gelişiyor anlamadım?

gel öp valla sevinirim:)))hale hanımın yaklaşımı değişik geldi bana.miyom u yok etmek için ilaç falan yokmu dedim yok dedi.gerekirse alttan alınabilir ancak hamile kalmana zarar verecek biryerde değil dedi. hani rahim filmi çektirmiştim ya o filmleri iyice inceledi. rahimin sağ tarafında bir çöküntü var gibi dedi ya da şekil bozukluğu gibi çok hafif bişi dedi ama bu bu miyomdan kaynaklı ancak hamileliğe zarar verecek bir durum değil dedi. hem miyom için hem de rahimin şeklindeki farklılık için.
hale hanım gebelik düşünmeyenler için ilaç uygulanabilir mi ayyy öyle bişi dedi işte. çükolata kisti için de asla laporoskopiyi önermiyorum zaten rezervin az hepten biter vs sakın dedi.

doktor banaaaa tüpü bile olumsuz gördü. bana daha çok aşılama uygunmuş. ya da benim durumumda biri için aşılamayla tüpün şansı hemen hemen aynıymış. ne ilaç ne tedavi hiçççç bişi önermedi. 2 folükül var deyince ben başlamak istemiyorum şimdilik dedim. elimi kolumu sallaya sallaya geri döndüm.
uğraşsam ne değişecekki 7 idi 4 e ,4 ten 3 e ,3 ten 2 ye düştü kasımın başından bu tarafa kendimi yormaktan öteye geçemedim...
laporoskopiyi önermiyor hale hanım. bu kistten kurtulmadan bebek olma olasılığı düşük, kistte gitmiyorsa olmayacak duaya amin de dur. mantıklı da olmak gerekiyor.sigara konusunda hatamı kabul ediyorum.
sen de fırçala beni haklısın nediim...

watersciğim çözüm önerisi doktor söylemedi ki ben nasıl yazayım. tüp e bile pek şans vermiyor. aşılamayı daha uygun buluyor ilginç işte...geçen ay o miyom çok minikti. kadın dosyama bile yazmaya gerek duymamıştı. ancak şimdi yazdı. büyümüş dedi. hadi buyur bakalım. bu miyomu klomene borçluyum ancak küçüktü şimdi 1 cm 2mm olmuş..

özetle arkadaşlar ben az çok neyi başarabileceğimi neyi başaramayacağımı tahmin edebiliyorum. bu cümleyi daha önce de yazmıştım" içimde bir gün anne olacağıma dair hiç bir ümit olmadı, doğum yapmak kim ben kim, çocuğu emzirmek mi,hamile olmak mı hiç kafamda buna dair bir hayal bile geçmedi"inanın...hamilelik geçirdim o zaman bile böyle bir şey hissetmemiştim, kürtaj oldum üzülmedim. neden bilmiyorum hiç ağlayıp zırlamadım. sanki rahatladım hatta. o günkü hissettiklerimi hatırlıyorum da...
benim ki havlu atmak, pes etmek değil bu iş beni aşar artık bu saatten sonra.defalarca tüp yaptır olmadı bir daha. 40 yaşımın eşiğinde geçmişimdeki yorgunluğun verdiği birikimle hiç birşeyi gözüm kesmiyor.inanın kesmiyor...6 ayda çöktüm çıtır çıtır giyinmeden inanın kapıdan çıkmazken bu kadarcık şeyde bile sarsıldım.sizlerle görüşmeyi çok istiyorum. ancak çocukla ilgili bir muhabbete bile katlanamıyorum inanır mısınız? normale dönmem lazım ama bu saatten sonra da zor. yorgunluklarıma bir yenisi daha eklendi demekten kendimi alamıyorum...
bunca yıl bu çabayı harcayan arkadaşlarıma da maşallah gerçekten.allah gönüllerine göre verir işallah...
hepinizi öpüyorum. iyi geceler ...

Karamel69, Patikler ve Herada iyi dilekleriniz için çooook teşekkürler...opuyorumnanaktan

Erverdi eşin umarım daha iyidir...

Denizbulut çizelgen hayırlı olsun, bu defa hayırlısıyla sonuna kadar,ben de inanıyorum, bütün iyi dileklerim seninle olsun...

Badenur inşallah 10 gün sonra güzel haberi alacağız, bebiş geliyor bebiş...:dance:

Yağmursesi, ne olur sakın pes etme, biliyorum çok zor, hepimiz yaşadık, yaşıyoruz... Doktorlar - yani bir değil birkaç doktor hem de- sana artık bitti diyene kadar ne olur yola devam... Sonra çok pişman olabilirsin. Her zaman daha kötüsü var dememiz ve şartları kabul ederek yaşamamız lazım. Bak benim yaşadıklarıma... Ben kendimi teselli ediyorum, sen de yap ne olur... Dualarım seninle...

Yağmur, gelirsem yerim senin Memorial'ını bak Alabama Acıbadem Maslak'a gitti memnun kaldı ilgide iyi idi yanlış hatırlamıyorsam. Anadolu yakasında Umut T.B. var sanırım Ulun Uluğ orada çalışıyor. Bir yazışmada bile bana yumuşak okadar moral verici şeyler söylediki hastasına neler demez.

Şimdi aklına gelebilir niçin kendi doktoru değilde başka yerler öneriyor. Benim doktorumda çok gerçekçi ve moral bozabiliyor.

Bir jinekolog hele de tüp bebek uzmanıysa önce psikolog olmalı. Şu aşamada sana merkezin adından, laboratuvarından çok senle ilgilenecek , senin moralini yükseltecek yerler doktorlar lazım. Önce moral depolayacak sonra bu işe girişeceksin. Ara gazını alırsın olmadı 2. denemeyi Memorialda yaparsın.

Tatlım, sen bizim duygularımızı çokmu düzgün sanıyorsun. Evet takıntı halinde bir isteğim yok. Ancak çok istiyorum. Gözümü kapattığımda hiç bebek sahibi olabilecek hissim olmuyor. Ama sürekli hayaller kuruyorum. Gözümden sakındığım kitaplarım, aile resimlerim var ben onları emanet edecek bir sıpa istiyorum diyorum. Sende karmakarışıksın ama lütfen silkin.

Aşılama ise aşılama, tüp ise tüp, micro isee mikro ama lütfen bir kere sağlam adım at. :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağmursesi arkadaşım, Karamel yazmıştı aylar önce, yenileyeyim ben de, hiçbirimize gül bahçesi vaat etmiyor doktorlar. Yumurta rezervleri azalmış, kaliteli yumurta sorun v.s., uğraşıyoruz ama. Hem ne öyle, sanki tedaviden tedaviye koşmuş, hiçbiri olmamış gibi. Zorlu yollardan geçiyorsun ama dur bakalım, tüp mü aşılama mı bir yaptır bakalım hele. Sen şahit oldun, ben birer ay arayla iki tüp yaptırdım, sıfır embriyo, hala bir kere daha denerim diyorum. Bir iki doktora daha git, olumsuzlukları biliyoruz da, ne öneriyorlar bir bak. Ona göre karar verirsin, ne yapacağına. Ancak hiçbirimiz, hiçbir şey yapmama kararına eyvallah demiyoruz. Çünkü daha pek birşey yapmadan çekilicem diyorsun. Uğraş be arkadaşım, dene, lütfen pes etme. Hepimiz bozuk moralleri sağlam tutmaya çalışıyoruz, geri adım atma lütfen.

ARKADAŞLARIM, transferim dün 16.00 sularında yapıldı, iyi geçti, eşim pc başına geçmeme izin vermiyor, laptop geleck birazdan.... kaçamak yaptım şimdi... hepinizi çok öpüyorum, dualarınızı eksik etmeyin. kaçtım, yakalarsa kavga çıkacak.

yağmur karamel yazmış zaten. ilave birşey demek istiyorum. ben işi basit tutacağım.sigarayı bırakıp birkaç aşılama yaptırmaya ne dersin? hala yumurtan varken? sigara konusunda hale hn a katılıyorum 20 yıldır vereceği zararı vermiştir ama tüpten 3 ay önce sigara bırakılırsa yumurtaların kalitesi yükselir yazıyor her yerde. hani sperm ve yumurtalar 3 ayda üretiliyor her ay kullandıklarımız 3 ay önceden geliyor ya. sen sigara içerek belki kendi kendine gelişebilecek bir gebeliği de engelliyorsun. sigarayı bırak hatta bebek için değil kendi sağlığın için bırak. yaşlandıkça o kadar çok kalp-damar hastalığına yol açıyor ki. benim dedem sigara içerek 80 yaşına kadar yaşadı ama son 20 seneyi hemen hemen kör 10 seneyi hemen hemen sağır ve sürekli kolları ağrıyarak isordil içerek geceleri ağrıdan bağırıp uyumayarak yaşadı. 60 yaşına geldim kör oldum sağır oldum göğsüm ağrıyor yürüyemiyorum hadi öleyim diyince de ölünmüyor. bak erverdiye. 17 senedir (şimdi 18 sene olmuş olabilir) çocuğu olmuyor ama kaç aydır yumurta var mı büyüyor mu hastaneye takibe gidiyor. ne olur 1-2 aşılama yaptırsan? hem bunu memorial acıbadem gibi pahalı hastanelerde yaptırman da gerekmez. ilacıyla 500 liraya çıkan doktorlar var. vücuda o kadar çok ilaç yüklenmiyor ve hastaneye gidip gelirken telef olmuyorsun. 2-3 kontrol ile iş bitiyor. bir dene. sonra pişman olmamak için. son olarak ben bu zamana kadar kendimi hep kucağımda bir çocuk emzirirken mi hayal ettim sanıyorsun! bebeğin tekmelemesi bile bana imkansız geliyor bana olmaz diyorum. ne var bunda?alsanaalsanasmile

Badenur'cum, güzel keyifli bekleyişler olsun. Eşin haklı, yat dinlen boşver. Nisan sonu kutlamamız senden gelecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…