arkadaşlar bugün ben 1 doktora daha gittim. içim raht etmiyor belirti yok ve olan belirti göğü ğrısı kaybolup duruyor diye. sanırım bu gebelik devam ederse 12 haftayı doktor koltuğunda geçireceğim. delikafaduldenbu sefer memorial a kadın doğum bölümünde bir doktora kk dan aldığım bir tavsiye ile gittim. bebek 7 hafta 5 günlük olmuş. buraya kadar herşey iyi. bana dedi ki bebeğin içinde bulunduğu 2 kese olurmuş. biri dıştaki büyük kese bir de bebeği çevreleyen başka bir kese. adları amniyon ve koryon. bu bebeğin çevresindeki yavaşça ayrılmaya başlar ve yaklaşık 12. haftada (bazen 14) dış kese ile birleşirmiş. benimki şu anda biraz fazla yapışıkmış. şu an için önemli değil biraz genişlemiş olsa daha iyi olurdu ama şu an için bu sorun değil böyle olup devam eden çok hasta var dedi. önemli olan sizi her hafta kontrol edeceğiz ve gelişmelere bakacağız dedi. bayılıyorum bu memorial doktorlarına ne varsa böyle dan diye söylüyorlar alsanaalsanasmilekardeşim ben zaten kafayı çizip sana gelmişim. 4 gün önceki ultrasonu göstermişim şu anda çok sorun olmayan birşeyi bana söyleyip neden bir de bunu takmamı sağlıyorsun değil mi? hayır 2 hafta daha geçer o iç kese ayrılmaz sorun olmaya başlar o zaman söyle. belki herşey normal gelişecek (sadece biraz geç) ben sinirlerimi bozduğumla kalacağım. neyse eve geldim yurtdışı sitelerden bununla ilgili yazıları okudum ve bıraktım. bugün için dibimi buldum. ay ne olacaksa olacak. gebelik 9 aylık uzun ve risklerle dolu bir süreç. hele bu yaşta. belki herşey iyi gidecek amniosentez temiz çıkacak ama 7. ay birşey olacak ve ben bebeği kaybedeceğim. belki tam doğumda kaybedeceğim. veya kollarım aldıktan 3 ay sonra. hamileliğin de hayatın da garantisi yok. inşallah herşey hayırlı gelişir. ne olacaksa olacak herşey iyi gelişecekse de ben arada üzüldüğümle kalacağım. valla bıraktım. ne güzel ağrım sızım bulantım yok. şimdi çıkıp biraz gezeyim. haftaya da neler olacak bakarız. herkese güzel bir hafta sonu dilerim.
ARKADAŞLARIM, transferim dün 16.00 sularında yapıldı, iyi geçti, eşim pc başına geçmeme izin vermiyor, laptop geleck birazdan.... kaçamak yaptım şimdi... hepinizi çok öpüyorum, dualarınızı eksik etmeyin. kaçtım, yakalarsa kavga çıkacak.
Patiğim, tabiki yaptırabilirsin. Bence mantıklı hatta ilaçla yumurta takibi + çatlatma iğnesi + kendi denemeniz de olabilir. Bir iki ay öyle olur tutmazsa aşılama olur.
Ben (yumurta takibi ve aşılama) her iki yöntem ile de ilk denemede hamile kalmıştım.
Herada da aşılama ile hamile kalmıştı. Devam edip etmemesi kişiyle alaklaı bir sorun, tuttuğu için işlemde sorun yok kabul ediyorum.
Sen Medikal Parka gidiyorsun, orada devam edebilirsin. Hatta sana 2 isim yazarım.
Alabama,Waterss, Deniz, Erverdi, Karamel, Herada, Kindersms,Roniyam, Esterya, Yağmursesi, Badenur hepinize merhaba canlar,
Alabama canım nasılsın? Hamileliğinin tadını çıkar... Oh oh...Bu arada dün o 9 ay süren gebelikle ilgili filmi seyrettim. Süperdi...
Waterss çok güzel bilgiler yazmışsın..
Yağmursesi ne diyeyim ki sana.. Arkadaşlar çok güzel yazmışlar sana..Onlara aynen katılıyorum. Lütfen pes etme...Hemen hemene herkes burada benzer sorunlar yaşıyor... Şu bir gerçek ki, burada çok iyi arkadaşlarımız var, insan her an yanında bir destek hissediyor... RahatlIyor ve bilmediğimiz bir dolu bilgiye sahip oluyoruz. Bu bir nimet bence.. Hayata sıkı sıkı sarılmalısın canım..
Badenur güzel güzel dinlenmeler diliyorum sana canım..
Arkadaşlar dün düşündüm de ben ne diye hep bu tüpün peşinde dolanıp durdum ki şimdiye dek.. Aşılama da yaptırabilirim öyle değil mi? Bizimkisi sebepsiz infertilite. Yumurtada sorun yok, fsh, e2 midir nedir onda sorun yok... Eeee... Siz ne dersiniz? Şansım ne kadardır? Yaptırmalı mıyı? Ne kadara mal oluyor? Nereyi tavsiye edersiniz? (Ben Anadolu yakasında oturuyorum) Aşılama ile hamile kalan var mı bildiğiniz?
Yazarsanız çok sevinirim. Sizin yönlendirmenize göre karar vereceğim.
Bugün yeni preseed'im geldi. 60 TL. Perşembe ısmarlamıştım...
Sevgiler.....
bitanem şekerim canım elbette biliyorum herkesin psikolojisinin aynı olduğuunu zaten burda size olumsuzluk yansıtmamak için gitmek istedim birazda. bir de çocuk çocuk kafayı sıyıracağım yakında hale hanım bile arketmiş ne kadar stres olmuşsun diye...memorialle ilgil ibir takıntım yok tabi nere doğruysa benim için o.Yağmur, gelirsem yerim senin Memorial'ını bak Alabama Acıbadem Maslak'a gitti memnun kaldı ilgide iyi idi yanlış hatırlamıyorsam. Anadolu yakasında Umut T.B. var sanırım Ulun Uluğ orada çalışıyor. Bir yazışmada bile bana yumuşak okadar moral verici şeyler söylediki hastasına neler demez.
Şimdi aklına gelebilir niçin kendi doktoru değilde başka yerler öneriyor. Benim doktorumda çok gerçekçi ve moral bozabiliyor.
Bir jinekolog hele de tüp bebek uzmanıysa önce psikolog olmalı. Şu aşamada sana merkezin adından, laboratuvarından çok senle ilgilenecek , senin moralini yükseltecek yerler doktorlar lazım. Önce moral depolayacak sonra bu işe girişeceksin. Ara gazını alırsın olmadı 2. denemeyi Memorialda yaparsın.
Tatlım, sen bizim duygularımızı çokmu düzgün sanıyorsun. Evet takıntı halinde bir isteğim yok. Ancak çok istiyorum. Gözümü kapattığımda hiç bebek sahibi olabilecek hissim olmuyor. Ama sürekli hayaller kuruyorum. Gözümden sakındığım kitaplarım, aile resimlerim var ben onları emanet edecek bir sıpa istiyorum diyorum. Sende karmakarışıksın ama lütfen silkin.
Aşılama ise aşılama, tüp ise tüp, micro isee mikro ama lütfen bir kere sağlam adım at. :1hug:
Yağmursesi arkadaşım, Karamel yazmıştı aylar önce, yenileyeyim ben de, hiçbirimize gül bahçesi vaat etmiyor doktorlar. Yumurta rezervleri azalmış, kaliteli yumurta sorun v.s., uğraşıyoruz ama. Hem ne öyle, sanki tedaviden tedaviye koşmuş, hiçbiri olmamış gibi. Zorlu yollardan geçiyorsun ama dur bakalım, tüp mü aşılama mı bir yaptır bakalım hele. Sen şahit oldun, ben birer ay arayla iki tüp yaptırdım, sıfır embriyo, hala bir kere daha denerim diyorum. Bir iki doktora daha git, olumsuzlukları biliyoruz da, ne öneriyorlar bir bak. Ona göre karar verirsin, ne yapacağına. Ancak hiçbirimiz, hiçbir şey yapmama kararına eyvallah demiyoruz. Çünkü daha pek birşey yapmadan çekilicem diyorsun. Uğraş be arkadaşım, dene, lütfen pes etme. Hepimiz bozuk moralleri sağlam tutmaya çalışıyoruz, geri adım atma lütfen.
aha da bıraktım sigarayı. dün geceden beri içmiyorum. zor bir iş ama kendime çok kızdım dünkü yaşadıklarımdan sonra. işallah devam eder ...kalp damardan önce zaten kronik bronşitim var. normal şartlarda çok dikkat ederim beslenmeme,hijyen kurallarına,pişme derecesine vs ancak işte sigarayla hepsini çöpe atıyorm onu da biliyorum...içtik artık geçmişe çare bulamam...yağmur karamel yazmış zaten. ilave birşey demek istiyorum. ben işi basit tutacağım.sigarayı bırakıp birkaç aşılama yaptırmaya ne dersin? hala yumurtan varken? sigara konusunda hale hn a katılıyorum 20 yıldır vereceği zararı vermiştir ama tüpten 3 ay önce sigara bırakılırsa yumurtaların kalitesi yükselir yazıyor her yerde. hani sperm ve yumurtalar 3 ayda üretiliyor her ay kullandıklarımız 3 ay önceden geliyor ya. sen sigara içerek belki kendi kendine gelişebilecek bir gebeliği de engelliyorsun. sigarayı bırak hatta bebek için değil kendi sağlığın için bırak. yaşlandıkça o kadar çok kalp-damar hastalığına yol açıyor ki. benim dedem sigara içerek 80 yaşına kadar yaşadı ama son 20 seneyi hemen hemen kör 10 seneyi hemen hemen sağır ve sürekli kolları ağrıyarak isordil içerek geceleri ağrıdan bağırıp uyumayarak yaşadı. 60 yaşına geldim kör oldum sağır oldum göğsüm ağrıyor yürüyemiyorum hadi öleyim diyince de ölünmüyor. bak erverdiye. 17 senedir (şimdi 18 sene olmuş olabilir) çocuğu olmuyor ama kaç aydır yumurta var mı büyüyor mu hastaneye takibe gidiyor. ne olur 1-2 aşılama yaptırsan? hem bunu memorial acıbadem gibi pahalı hastanelerde yaptırman da gerekmez. ilacıyla 500 liraya çıkan doktorlar var. vücuda o kadar çok ilaç yüklenmiyor ve hastaneye gidip gelirken telef olmuyorsun. 2-3 kontrol ile iş bitiyor. bir dene. sonra pişman olmamak için. son olarak ben bu zamana kadar kendimi hep kucağımda bir çocuk emzirirken mi hayal ettim sanıyorsun! bebeğin tekmelemesi bile bana imkansız geliyor bana olmaz diyorum. ne var bunda?alsanaalsanasmile
watersciğim hamile hamile nasıl da yazmışsın öyle yorulmuşsundur valla.benim için yaptığın sentez süper gerçekten teşekkür ederim.demek sadece ben değilim çocuğum olacak fikrini kendine konduramayan.ay rahatladım. ben hep olmayacağı için böyle derdim.Yağmur'cum tamam canın çok sıkkın sakinleş moralin yerine gelsin . Ben de henüz çocuğum yokken hamile kaldığımda 9 ay boyunca ben de kendimi hiç anne olarak, emzirirken..vs..vs hayal etmedim ertesi gün doğuma gidecem sanki başkası doğuracak üstüme alınmadım bile bazı kadınlar sen ve ben gibi ruh halinde olabiliyor yani bunları kendine konduramamış olmak demek bebek istemiyorsun veya hayalinde bile yok nasıl olsun ki anlamına gelmiyor. Bizler böyleyiz, başkaları daha hamile bile kalmadan herşeyi hayal edebilirler. Herkes farklı onu bir geçelim.
Bir de seni çok iyi anlıyorum neden mi? çünkü bir şeyi çılgınlar gibi istedim olmayınca dibe battım takıntı haline getirmiyorum diyorsun ama deli gibi istedim olmadığı zaman bende öldüm bitim, yüzüme ruhuma yansıdı çöküntüm sonra ben ne yapıyorum diye silkindim sadece her ay yapmam gerekeni yaptım ve kendimi ona odaklamadım çünkü ben yıpranıyordum. Tüm bunları 2. çocuğumu isterken ve olmadığı zaman yaşadım son 3 ay moralimi kendimce yükselttim e telkin ettim önceki 4 ay ise çok berbattım yani Yağmur'cum kendi terapistin kendin olacaksın. Piskolojin düzelince hayırlısı ise senin ve eşin için bebek de gelir, hem eşini de üzme o da istiyor sanırım o nedenle sen mücadeleyi bırakırsan o da yıkılır.
Şimdi, kendi dr'unla veya başka bir merkezde dr'una sorular sor ve çözüm önermesini iste sen sadece dr'u dinleme. Yaz sorularını bir kağıda ve git konuş, mesela ben olsam şu soruları sorardım.
1- Ben anne olmak istiyorum, bunun için elimden geleni yapacağım ve sizden de çözüm önerileri bekliyorum.
2- Miyom ve kistimi yok edecek müdahale veya tedavi neyse başlayalım.
3- Yumurta rezervimi arttırmak için ne gibi takviyeler almalıyım böyle bir şey var mı ? ( Bu arada ben sana multivitamin olarak Elevit, gebelikte kullanılan multi vitamini, içinde folik asit de var onu almanı ve Omega-3 içeren balık yağı haplarını almanı tavsiye ederim. Buğday çimi de olmazsa olmazlar arasında gerisini doğal kürleri arkadaşlar bilir )
4- Bu tedavileri ol rahmin temizlensin, hormon değerlerin ve FSH iyi, fol,kül sayısı artabiliyor.
5- SİGARAYI BIRAK...Lütfen lütfen..o bir zehir ve seni hedefinden uzaklaştırıyor.
6- Yazın tatiline git mutlu ol, güzel giyin eskisi gibi saçını yaptır ( ben böyle yaptım)
Arkadaşım aklıma gelenleri ve ben olsam neler yapardımı kabaca yazdım. Şimdi sen bir sakinleş..sonra en iyi kararı verirsin.
Bir kaç yıl sonra tekrar çocuk istiyorum deyip başlarsan çalışmalara şimdikinden daha zor mücadele seni bekliyor olabilir. Bir kaç yıl içinde olmazsa eğer tamam ben bu işi bıraktım dersin.
Bazen bu kadar çok istiyoruz ve sahip oluyoruz bazılarımız Allah hayırlı evlatlar nasip etsin ben de yaşlılara döndüm onlarda hep böyle söylerler ya ne kadar doğruymuş, işte hamilekalmaya çalışırken Allah'ım hayırlısı ise nasip et çok istiyorum ama korkuyorum sen bana ve aileme hayırlı evlat nasip et der dururdum dilime vurmuştu..işte böyle seni kucaklıyorum arkadaşım.
ama şimdi de ben sana kızıyorum. bence herşey yolunda sen illa kötü bişiler duymak için gidiyorsun doktora. allah tamamına erdirir işallahta kurtuluruz senden.arkadaşlar bugün ben 1 doktora daha gittim. içim raht etmiyor belirti yok ve olan belirti göğü ğrısı kaybolup duruyor diye. sanırım bu gebelik devam ederse 12 haftayı doktor koltuğunda geçireceğim. delikafaduldenbu sefer memorial a kadın doğum bölümünde bir doktora kk dan aldığım bir tavsiye ile gittim. bebek 7 hafta 5 günlük olmuş. buraya kadar herşey iyi. bana dedi ki bebeğin içinde bulunduğu 2 kese olurmuş. biri dıştaki büyük kese bir de bebeği çevreleyen başka bir kese. adları amniyon ve koryon. bu bebeğin çevresindeki yavaşça ayrılmaya başlar ve yaklaşık 12. haftada (bazen 14) dış kese ile birleşirmiş. benimki şu anda biraz fazla yapışıkmış. şu an için önemli değil biraz genişlemiş olsa daha iyi olurdu ama şu an için bu sorun değil böyle olup devam eden çok hasta var dedi. önemli olan sizi her hafta kontrol edeceğiz ve gelişmelere bakacağız dedi. bayılıyorum bu memorial doktorlarına ne varsa böyle dan diye söylüyorlar alsanaalsanasmilekardeşim ben zaten kafayı çizip sana gelmişim. 4 gün önceki ultrasonu göstermişim şu anda çok sorun olmayan birşeyi bana söyleyip neden bir de bunu takmamı sağlıyorsun değil mi? hayır 2 hafta daha geçer o iç kese ayrılmaz sorun olmaya başlar o zaman söyle. belki herşey normal gelişecek (sadece biraz geç) ben sinirlerimi bozduğumla kalacağım. neyse eve geldim yurtdışı sitelerden bununla ilgili yazıları okudum ve bıraktım. bugün için dibimi buldum. ay ne olacaksa olacak. gebelik 9 aylık uzun ve risklerle dolu bir süreç. hele bu yaşta. belki herşey iyi gidecek amniosentez temiz çıkacak ama 7. ay birşey olacak ve ben bebeği kaybedeceğim. belki tam doğumda kaybedeceğim. veya kollarım aldıktan 3 ay sonra. hamileliğin de hayatın da garantisi yok. inşallah herşey hayırlı gelişir. ne olacaksa olacak herşey iyi gelişecekse de ben arada üzüldüğümle kalacağım. valla bıraktım. ne güzel ağrım sızım bulantım yok. şimdi çıkıp biraz gezeyim. haftaya da neler olacak bakarız. herkese güzel bir hafta sonu dilerim.
paylaştın elelrine sağlık zor ve çok yarralı bilgiler verdin de genme bunalıma girmeye karar verdim ben:)BİLGİ : Hormon Bozucular
Arkadaşlar işim gereği şu anda yeni bir konu ile ilgileniyorum . Marmara Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü üniversitede bulunana bizim temsicisi olduğumuz firmanın kütle spektrometrelerini kullanıyorlar ve hormon bozucularla ilgili bir çalışma yapmak için bizden aplikasyon desteği istediler neyse bu konu da bizim sistemlerle yapılan çalışmalara bakarken bazı şeyler öğrendim. Aşağıdaki ürünlerin içerisinde bulunan bazı maddeler ( bu maddelerin adını iş yerimde aldığım notlardan bakarak yazabilirim ) hormonlarımızı bozuyor ve fertilite hormonları da bundan etkileniyor hem erkekte hem kadında. Zaten günümüzde dikkat ederseniz bebek sahibi olma konusunda zorluk yaşayan çiftlerin sayısı arttı, dr larda bunu söylüyor tüm bunlarda suçlu olan aşağıdac sıralayacağım bazı ürünlerin içerisinde bulunan kalıntı olarak da pestisit, steroid, paraben, kafei, nikotin..vs..vs..liste uzun maddeler.
Bunların bulunduğu ürünler :
Ağrı kesiciler
Antidepresanlar
Tansiyonu düzenleyici ilaçlar
Sigara
Erkeklik gücünü düzenleyen ilaçlar
Kozmetik cilt bakım ürünleri
Faktörlü Güneş kremleri
Kahve
İçme sularındaki akrilamid, pestisit, PAH ( poli aromatik hidrokarbon ..vs)
bunlar aklıma ilk gelenler ve Deniz Bulut şimdi yanlış hatırlamıyorsam eşinin kullandığı antidepresan mı yanlış olmasın tansiyon ilacı mı şimdi kendisi yazar bu gibi bir ilacı kullandığını fark edip fertilite üzerindeki olumsuz etkisini yakaladığından ilacı bıraktırınca eşine sonuca ulaşmıştı.
Mümkünse dermotolojik ürün kullanmakta fayda var , yediğimiz içtiğimiz ve kullandığımız şeylerin üzerinde etiket okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz, özellikle hangi maddeleri içeren ürünleri almayalaım ı size hafta içinde sıralayacağım.
Haa..ben dikkat ediyor muydum ? hayır son bir kaç yıldır işim gereği farkına vardığımdan dolayı ediyordum ondan öncesi hayır. Hiç bir şey yapamıyorsak yüzümüze sürdüğümüz kremin arkasındaki kimyasalların adlarını google girip bakabiliriz.
Bu bilgiyi paylşamak istedim..
evet işte hale hanım da bana aynısını dedi. senini şartlarında aşılama daha iyi gibi dedi...deniycem peki bakalım...hoşgeldin. yaş kaç? sigar içiyor musun? folikül sayın kaç? bunlar da başarıyıyı çok etkiliyor. fsh her ay değişiyor. benim en son 17 ye kadar çıkmıştı. 2 ay kürler uyguladım yememe içmeme dikkat etim. çayı azalttım kahve kola kestim. fsh 12 ye düştü. doğl hamile kaldım. doktorlar bana da tüp-aşılama-doğal % 5 şans veriyorlardı. hatta bu yaşta aşılama ve tüp şansı aynı aşılama ile devam edebilirsiniz demişlerdi. inşallah burası sana uğurlu gelir ve bebeğine kavuşursun.
canım benim o üç arkadaşının eminim yaşları gençmiştir ve rezervle ilgili sorun yokmuştur. laparoskopi değil bence zararlı olan laparoskopide yapılacak işlemle ilgili bunun zararı diye düşünüyorum.benim yumurtalığımın üstünden kist alınacak bu durumda rezerv zarar görür gerek yok diyor kadın ısrarla hatta sakın sakın diyor... senin ki yumurtalıkta değilmiştir doktorun kastettiği işlem belki başka bişidir işte nebilim...yağmursesi canım benim üç akradaşımda çikolata kisti oluştu ve çocuk isteme yolculuğu sırasında tanıştılar bu kistle ve üçü de ameliyat olarak kistlerinden kurtuldular. ikisi sonra hamile kaldı bir diğeri yeni mayısda sanırım tüp denemesi yapacak. şimdi ben anlamadım lap yada ameliyat artık her neyse önermiyor ne öneriyor kendiliğinden mi gitcekmiş bu kist. ayrıca rezervin tamamen yok olacaksa aynı hastane neden ufacık bir kist bile yokken bana lap yaparız dedi benim kafam almıyor. bu lap denen operasyonun amacı açıp bakmak sorun varsa müdahale etmek değil mi? ben yanlış mı biliyorum. hatta benim bir arkadaşımda çikolata kisti alınırken bir kanalıda alındı yok oldu tek kanalalla hamile kaldı sonrasında. bir diğeri de gerekli arayı verdikten sonra ikizleri oldu. ayrıca miyom konusunda hamileliğe bir zararı yok demişler evet benim bir diğer arkadaşımında doktoru miyom gördü hamile kalman gerekli dedi sanırım hamilelikle birlikte miyomlardanda kurtulursun gibi birşey söylemişti. çok iddia etmeyeyim ama sen bence çikolata kistine yönlen bunu nasıl çözeceksin bence önemli olan bu. birde diyorum ki başka bir doktora görünsen bakalım farklı bir açıyla birşeyler söyleyecekler mi? başka çözüm önerisi yani. aşılama konusunda denize katılıyorum hamile kalabiliyorsun sonuçta bir kaç deneme yapabilirsin. umarım en kısa zamanda hayata dönersin canım. ama yapman gerekenleri yap şu anda bu psikoloji ile sigaraya sarılmamanı dilerim.
ayy kardeşimin eşi azcık aç duruyor. sonra hemen ultrasyonda bakıyor bebek parmağını ağzına götürmüş emiyor.:))) ne ntatlı dimi karnı doyunca parmağını götürmüyormuş ağzına... allahım ne büyük bir mucize orda bile emiyor yaa...hep çukulata yenince hareketlendiğini okudum. çukulata yedin mi? en iyisi bizim genç hamileler gibi yapmak. uyuyorur o şimdi annesi akşam uyanır sonra seni de uyutmaz merak etme
ay patiklercim preseed benim de yok. nerden sipariş verdin ben de istiyeyim gelsin?Alabama,Waterss, Deniz, Erverdi, Karamel, Herada, Kindersms,Roniyam, Esterya, Yağmursesi, Badenur hepinize merhaba canlar,
Alabama canım nasılsın? Hamileliğinin tadını çıkar... Oh oh...Bu arada dün o 9 ay süren gebelikle ilgili filmi seyrettim. Süperdi...
Waterss çok güzel bilgiler yazmışsın..
Yağmursesi ne diyeyim ki sana.. Arkadaşlar çok güzel yazmışlar sana..Onlara aynen katılıyorum. Lütfen pes etme...Hemen hemene herkes burada benzer sorunlar yaşıyor... Şu bir gerçek ki, burada çok iyi arkadaşlarımız var, insan her an yanında bir destek hissediyor... RahatlIyor ve bilmediğimiz bir dolu bilgiye sahip oluyoruz. Bu bir nimet bence.. Hayata sıkı sıkı sarılmalısın canım..
Badenur güzel güzel dinlenmeler diliyorum sana canım..
Arkadaşlar dün düşündüm de ben ne diye hep bu tüpün peşinde dolanıp durdum ki şimdiye dek.. Aşılama da yaptırabilirim öyle değil mi? Bizimkisi sebepsiz infertilite. Yumurtada sorun yok, fsh, e2 midir nedir onda sorun yok... Eeee... Siz ne dersiniz? Şansım ne kadardır? Yaptırmalı mıyı? Ne kadara mal oluyor? Nereyi tavsiye edersiniz? (Ben Anadolu yakasında oturuyorum) Aşılama ile hamile kalan var mı bildiğiniz?
Yazarsanız çok sevinirim. Sizin yönlendirmenize göre karar vereceğim.
Bugün yeni preseed'im geldi. 60 TL. Perşembe ısmarlamıştım...
Sevgiler.....
bana da yazın lütfen bu doktorları ben de önümüzdeki ay bir aşılama denemek istiyorum bakalım:)herada nın kadıköyde 1 doktoru var. onda da aşılama hesaplıya geliyor. ona da sorabilirsin.
patikler canım iyiyim çok şükür sende iyisin inşallah. evet video çok güzeldi bende izledim ve beğendiğim için sizinde izlemenizi istedim. ben aşılama yı yine acıbadem maslakda yapmıştım. biraz pahalıydı diğer arkadaşlarıma göre 750 tedavi tuttu bi okadarda ilaçlar 1500 lirayı buldu. ama tabii ki tüpe göre uygun. bencede denemende fayda var neden olmasın. bu ay preesedle deneyeceksin sanırım ovulasyon testi de aldın mı ikisi birlikte daha iyi sonuç veriyor sanırım. rast gelsin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?