hayır erverdicim üstelik kadın hemen başlamak istedi tüp tedavisine 2. gün gittim ya .kaç ay beklersen bekle 5 i geçemezsin dedi. böyle bir hayal kurma dedi. en fazla bir iki fazla olabilir dedi.demek istediğim gücüm yok aslında her sabah kalkıyorsun birsürü ilaç içiyorsun birsürü şeyi yiyip içiyorsun ama yok işte. tamam kabul ediyorum herkes aynı mücadeleyi veriyor, üç aşağı beş yukarı hepimizin sorunu aynı ancak bir insan bu kadar kısa bir sürede nasıl dibe vurabilir en çok bu canımı sıkıyor...
deniz bulutçuğum en çokta bu ümit veriyor bana aslında. ama herkeste aynı olacak diye bir kural yok.sigara konusunda söylediklerinde çok haklısın. doktorada söyledim bunu. bi kaçaylık içmekle değil bu yılların birikimiyle tahrip olmuş bırakmayla da hemen herşey düzelmez dedi. yani elbette zararlı ancak uzun vadede zarar görmüşsün anlamına getirdi.ee 20 senedir içiyorum haklı kadın.
hormonlar iyi gibi gözüküyor. zaten ben de ona şaşıyorum senin 12 fsh ile 6 yumurtan vardı benim 9 fsh ile 2 tane. ya inancım da kalmadı böyle şeylere. fsh ile folükül sayısı orantılı değil bence. hani bazı insanlar için tansyon 10 iken normal olur o insana. diğeri için normal değer 12 dir. buda böyle birşey. demekki bana 9 fsh yüksek :))) ne bağlantı ama. sıyırdım iyice...
diğer bir konu hale hanım 4 tane kısırlık nedeni saydı 2 si bende var:) biri kist diğeri yaş. senin sadece yaş konusu var.ve kadın çikolata kistinin oranı yaştan daha fazla diyor.ve sol yumurtalığımı resmen ezmiş kist yumurta üretmiyor sol iptal. hiç kendini öne sürme senin gibi örnekleri millet öpüp başının üstüne koyuyor:)))
fsh mükemmelde hani yumurta?hepsi hikaye.daha da fsh falan ölçtürmeyeceğim. doktora da gitmiyorum. resmen dibe vurmak için doktora gidiyorum. içiniz de hatırlayanınız var mı hangi doktordan moralli geldim ben? yok böyle birşey...
senin tüpte mi üç yumurta oluyor yoksa her ay üç yumurta nasıl gelişiyor anlamadım?
gel öp valla sevinirim:)))hale hanımın yaklaşımı değişik geldi bana.miyom u yok etmek için ilaç falan yokmu dedim yok dedi.gerekirse alttan alınabilir ancak hamile kalmana zarar verecek biryerde değil dedi. hani rahim filmi çektirmiştim ya o filmleri iyice inceledi. rahimin sağ tarafında bir çöküntü var gibi dedi ya da şekil bozukluğu gibi çok hafif bişi dedi ama bu bu miyomdan kaynaklı ancak hamileliğe zarar verecek bir durum değil dedi. hem miyom için hem de rahimin şeklindeki farklılık için.
hale hanım gebelik düşünmeyenler için ilaç uygulanabilir mi ayyy öyle bişi dedi işte. çükolata kisti için de asla laporoskopiyi önermiyorum zaten rezervin az hepten biter vs sakın dedi.
doktor banaaaa tüpü bile olumsuz gördü. bana daha çok aşılama uygunmuş. ya da benim durumumda biri için aşılamayla tüpün şansı hemen hemen aynıymış. ne ilaç ne tedavi hiçççç bişi önermedi. 2 folükül var deyince ben başlamak istemiyorum şimdilik dedim. elimi kolumu sallaya sallaya geri döndüm.
uğraşsam ne değişecekki 7 idi 4 e ,4 ten 3 e ,3 ten 2 ye düştü kasımın başından bu tarafa kendimi yormaktan öteye geçemedim...
laporoskopiyi önermiyor hale hanım. bu kistten kurtulmadan bebek olma olasılığı düşük, kistte gitmiyorsa olmayacak duaya amin de dur. mantıklı da olmak gerekiyor.sigara konusunda hatamı kabul ediyorum.
sen de fırçala beni haklısın nediim...
watersciğim çözüm önerisi doktor söylemedi ki ben nasıl yazayım. tüp e bile pek şans vermiyor. aşılamayı daha uygun buluyor ilginç işte...geçen ay o miyom çok minikti. kadın dosyama bile yazmaya gerek duymamıştı. ancak şimdi yazdı. büyümüş dedi. hadi buyur bakalım. bu miyomu klomene borçluyum ancak küçüktü şimdi 1 cm 2mm olmuş..
özetle arkadaşlar ben az çok neyi başarabileceğimi neyi başaramayacağımı tahmin edebiliyorum. bu cümleyi daha önce de yazmıştım" içimde bir gün anne olacağıma dair hiç bir ümit olmadı, doğum yapmak kim ben kim, çocuğu emzirmek mi,hamile olmak mı hiç kafamda buna dair bir hayal bile geçmedi"inanın...hamilelik geçirdim o zaman bile böyle bir şey hissetmemiştim, kürtaj oldum üzülmedim. neden bilmiyorum hiç ağlayıp zırlamadım. sanki rahatladım hatta. o günkü hissettiklerimi hatırlıyorum da...
benim ki havlu atmak, pes etmek değil bu iş beni aşar artık bu saatten sonra.defalarca tüp yaptır olmadı bir daha. 40 yaşımın eşiğinde geçmişimdeki yorgunluğun verdiği birikimle hiç birşeyi gözüm kesmiyor.inanın kesmiyor...6 ayda çöktüm çıtır çıtır giyinmeden inanın kapıdan çıkmazken bu kadarcık şeyde bile sarsıldım.sizlerle görüşmeyi çok istiyorum. ancak çocukla ilgili bir muhabbete bile katlanamıyorum inanır mısınız? normale dönmem lazım ama bu saatten sonra da zor. yorgunluklarıma bir yenisi daha eklendi demekten kendimi alamıyorum...
bunca yıl bu çabayı harcayan arkadaşlarıma da maşallah gerçekten.allah gönüllerine göre verir işallah...
hepinizi öpüyorum. iyi geceler ...
Yağmur'cum tamam canın çok sıkkın sakinleş moralin yerine gelsin . Ben de henüz çocuğum yokken hamile kaldığımda 9 ay boyunca ben de kendimi hiç anne olarak, emzirirken..vs..vs hayal etmedim ertesi gün doğuma gidecem sanki başkası doğuracak üstüme alınmadım bile bazı kadınlar sen ve ben gibi ruh halinde olabiliyor yani bunları kendine konduramamış olmak demek bebek istemiyorsun veya hayalinde bile yok nasıl olsun ki anlamına gelmiyor. Bizler böyleyiz, başkaları daha hamile bile kalmadan herşeyi hayal edebilirler. Herkes farklı onu bir geçelim.
Bir de seni çok iyi anlıyorum neden mi? çünkü bir şeyi çılgınlar gibi istedim olmayınca dibe battım takıntı haline getirmiyorum diyorsun ama deli gibi istedim olmadığı zaman bende öldüm bitim, yüzüme ruhuma yansıdı çöküntüm sonra ben ne yapıyorum diye silkindim sadece her ay yapmam gerekeni yaptım ve kendimi ona odaklamadım çünkü ben yıpranıyordum. Tüm bunları 2. çocuğumu isterken ve olmadığı zaman yaşadım son 3 ay moralimi kendimce yükselttim e telkin ettim önceki 4 ay ise çok berbattım yani Yağmur'cum kendi terapistin kendin olacaksın. Piskolojin düzelince hayırlısı ise senin ve eşin için bebek de gelir, hem eşini de üzme o da istiyor sanırım o nedenle sen mücadeleyi bırakırsan o da yıkılır.
Şimdi, kendi dr'unla veya başka bir merkezde dr'una sorular sor ve çözüm önermesini iste sen sadece dr'u dinleme. Yaz sorularını bir kağıda ve git konuş, mesela ben olsam şu soruları sorardım.
1- Ben anne olmak istiyorum, bunun için elimden geleni yapacağım ve sizden de çözüm önerileri bekliyorum.
2- Miyom ve kistimi yok edecek müdahale veya tedavi neyse başlayalım.
3- Yumurta rezervimi arttırmak için ne gibi takviyeler almalıyım böyle bir şey var mı ? ( Bu arada ben sana multivitamin olarak Elevit, gebelikte kullanılan multi vitamini, içinde folik asit de var onu almanı ve Omega-3 içeren balık yağı haplarını almanı tavsiye ederim. Buğday çimi de olmazsa olmazlar arasında gerisini doğal kürleri arkadaşlar bilir )
4- Bu tedavileri ol rahmin temizlensin, hormon değerlerin ve FSH iyi, fol,kül sayısı artabiliyor.
5- SİGARAYI BIRAK...Lütfen lütfen..o bir zehir ve seni hedefinden uzaklaştırıyor.
6- Yazın tatiline git mutlu ol, güzel giyin eskisi gibi saçını yaptır ( ben böyle yaptım)
Arkadaşım aklıma gelenleri ve ben olsam neler yapardımı kabaca yazdım. Şimdi sen bir sakinleş..sonra en iyi kararı verirsin.
Bir kaç yıl sonra tekrar çocuk istiyorum deyip başlarsan çalışmalara şimdikinden daha zor mücadele seni bekliyor olabilir. Bir kaç yıl içinde olmazsa eğer tamam ben bu işi bıraktım dersin.
Bazen bu kadar çok istiyoruz ve sahip oluyoruz bazılarımız Allah hayırlı evlatlar nasip etsin ben de yaşlılara döndüm onlarda hep böyle söylerler ya ne kadar doğruymuş, işte hamilekalmaya çalışırken Allah'ım hayırlısı ise nasip et çok istiyorum ama korkuyorum sen bana ve aileme hayırlı evlat nasip et der dururdum dilime vurmuştu..işte böyle seni kucaklıyorum arkadaşım.