PATİKLER;merhaba canım.tam sana yazıcaktım ki.birden sekteye uğradıım.canım sende benim gibi sebepsiz infertilsin.tabii ki istediğin kadar deneyebilirsin aşılama preeesit ya da yumurtlama takibini.şans herkeste farklı oluyor.forumda aşılama ile gebe kalan arkadaşlarımız var.ben 3 kre denedim.sonuç alamadım.bu demek değildir sende olmaz diye.sen şansını dene.hiç belli olmaz bakarsın aşılamayla olur fazla zahmet çekmezsin yüp stersinden kurtulursun.benim çapa da takibe gittiğim dr sanırım 400 e çıkabilir.tam net değil miktar olarak ama diğer yerler göre daha uygun.500ü geçmez büyük ihtimalle.22 muayene zaten 10 günlük bir kontrol süresi var.bu süre içinde bir daha vermiyorsun.tahlillerini de sgk dan daha uyguna yaptırabiliyorsun.özellere göre neredeyse yarı yarıya diyebilirim.birkaç önce yaklaşık 3 4 ay önce aşılamadan 100 tl aldığını söylemişti.ama bu fiyat zamlanmış olabilir.yani kabaca 500ü geçmez diyorum.takipse aynı takip.kontrolse aynı kontrol işlemse aynı işlem.hatırlarsan Deniz Bulut ta gitmişti bu anlattığım yere.yalnız ultrasonda yumurtanın tam çatlama saatini veremiyor dr.tahmin yürütüyortü dr u değil.kadın doğumcu..sen preesit destekli yapabilirsin.daha emin olur o zaman.
bitanem şekerim canım elbette biliyorum herkesin psikolojisinin aynı olduğuunu zaten burda size olumsuzluk yansıtmamak için gitmek istedim birazda. bir de çocuk çocuk kafayı sıyıracağım yakında hale hanım bile arketmiş ne kadar stres olmuşsun diye...memorialle ilgil ibir takıntım yok tabi nere doğruysa benim için o.
gözümden sakındığım kitaplarım ve aile resimlerimi emanet edecek... bu cümle çok etkileyici ve yaralayıcı biliyor musun gözlerim doldu.babam yazın hep bir araya geldiğimizde geçnliğindeki mecaralarını yaşadıklarını annemle evlenmelerini analtır herkes mest olmuş bir şekilde dinler... benim anılarımı anlatacağım sıpam bile yok. ayy ben ağlıycam gene. yarama tuz basmıyayım...
ay patiklercim preseed benim de yok. nerden sipariş verdin ben de istiyeyim gelsin?
canım özeline hemen atıyorum.
arkadaşlarım merhaba, opuyorumnanaktan
özledim sizi, tatlı tatlı sohbetinizi, ekrandan yansıyan ışığınızı, yürekten söylenmiş sözlerinizi... özledimmm... transfere kadar çok stresli zaman geçirdim.. bu süreçte hepinizin desteğini unutamam asla.... sağolun canlarım... :1hug:
Bir şey daha öğrendimki, embriyo geç gelişiyor diye ümidi kesmemek gerekiyormuş, doktorun ve embririyologun dediği geç döllendi, başta çok yavaş sonra çok hızlı gelişti... biri 7 , diğeri 4 hücreli iki bebecik koydular içime... 1. kalitedelermiş, resimler var elimde... fragman olmaması nedeniyle pırıl pırıl embriyolar yorumunu yaptılar.... şimdi umut yoculuğundayım... kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım.
eşim laptop getirecekti ama işyerinde bırakmış... sözünü tutup gidip almadı, hastanede 3 gün yatsın dedikleri için sadece tuvalet ve yemek için izin veriyor, can sıkıntısından didişip duruyoruz... ancak pazartesi katılabilirim aranıza... şimdi heyecan var, korku var... tabiki umut var........ yerimseniben
sağol canım iyi geldi söylediklerin evet nasıl dua ettimi biliyorum denenmm için adetin ikinci günü gitmem gerekiyor.tanıdığm birçok kişiden dua istedim. allah nasıp eer inş bizlereWATERSS;verdiğin sağlıklı bilgiler için çok teşekkür ederim.yazdığın ellerine sağlık.bebeğine dönsün sağlık olarak..yazdıklarından çıkardığıma göre sanırım ne doğana kadar ne de doğduktan sonra bitmeyecek stres, korumacılık,endişe.elimizden geldiğince minimuma indirmeli galiba...nasıl olacaksa....arkadaşım mesleğin gereği bir de şuna bir formül bulamazmısın?CADIARZU
YAĞMUR SESı;verdiğimiz destek öneriler hemen hemen aynı.iyice düşün ele.aklına ,mantığına uyan şekliyle harekete geç derim.yeni bir başlangıca doğru .sağlıklı düşünmeler
HAZERÖZLEM;teşekkür ederim canım eşim daha iyi.hatta oltasını kaptı balığa bile gitti.sende umarım en kısa zamanda toparlanırsın.
BADENUR;yan gel osman üç dönüm bostan diyorum sana.yatmak ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama nasıl mutlu oluyorsan öyle yap.güzel hayaller kur.şu 12 gün hayal kurmak için kaçırılmıyacak fırsat.bulutlarda ol .hiç inme..ben yattığım yerde hep cep telimle oyun oynuyordumhatta biraz heyecan yaptığımda ayyy oynamasmmı bişey olurmu diyordum.delikafaduldenkafana göre takıl arkadaşım.yalnız çok sıcak banyo yapma.ılık duş.çok ani hareketler yapma,yükseğe atlama zıplama uzanma derim.
HERADA uğramış.döndün mü.devam mı?yoksa bir pazartesiye mi kaldı?
MERYE tekrar hoşgeldin a.s.dr lar ne kadar şans verirse versin.sen kendine inan.halaa yumurtlaman varsa eşinde de sperm ben dene derim.hiç belli olmaz.drların olur dediği onmuyor ,onmaz dediği yaşıyor.duanı da oku tedavine de başla derim.zaman kaybetmeden.hergeçen zaman bizim aleyhimize.düşün.şimdi hamile kalsak daha önümüzde kocaaaaaaaaa 9 ay var sonra okulu evlenmesi askerliği derken iyice nine olmayalım onların yanında..bak büyüttüm de yaşlandırdım bile seni:bbo:
ALABAMA;bebeğin oynaması sanırım her hamilelikte bşir de her bebede farklı olabiliyor.kimi pek hissetmezken kimi de daha 40 gün içinde anlayabiliyor.hatta eskilerin deyimiyle erkek çocuk 40 gün içinde atarmış oynarmış.onalrın yalancısıyım...........yakın bir arkadaşım da 5 ayına kadar hissetmemişti dr agitmişti bir sorun mu var diye.gayet sağlıklıydı uyuyormuş oynuyormuş ama anne hissetmiyormuş
Merye hoşgeldin arkadaşım. Topiğin geçmişini okumanı tavsiye ederim. Hem FSH için hem de yumurta kalitesine yönelik nelerle uğraşılmış, ne denenmiş bayağı bir fikrin olur. Pes etme derim. Bilmiyorum hangi merkezle devam edeceksin ya da düzenli olarak takip yaptırıyor musun? Deniz Bulut arkadaşımız fsh için buğday çimi tabletlerini önermişti, ister tablet ister toz olarak temin edebilirsin. Düzenli tüketiminde hem antioksidan etkisi var, hem de FSH'nın düşmesine yardımcı. Hayıt tohumu da kullanılıyor fsh düşürmek için ama ben kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim. Umarım çabaların karşılıksız kalmaz, azimli anneler kervanına sen de katılırsın.
arkadaşlar bugün ben 1 doktora daha gittim. içim raht etmiyor belirti yok ve olan belirti göğü ğrısı kaybolup duruyor diye. sanırım bu gebelik devam ederse 12 haftayı doktor koltuğunda geçireceğim. delikafaduldenbu sefer memorial a kadın doğum bölümünde bir doktora kk dan aldığım bir tavsiye ile gittim. bebek 7 hafta 5 günlük olmuş. buraya kadar herşey iyi. bana dedi ki bebeğin içinde bulunduğu 2 kese olurmuş. biri dıştaki büyük kese bir de bebeği çevreleyen başka bir kese. adları amniyon ve koryon. bu bebeğin çevresindeki yavaşça ayrılmaya başlar ve yaklaşık 12. haftada (bazen 14) dış kese ile birleşirmiş. benimki şu anda biraz fazla yapışıkmış. şu an için önemli değil biraz genişlemiş olsa daha iyi olurdu ama şu an için bu sorun değil böyle olup devam eden çok hasta var dedi. önemli olan sizi her hafta kontrol edeceğiz ve gelişmelere bakacağız dedi. bayılıyorum bu memorial doktorlarına ne varsa böyle dan diye söylüyorlar alsanaalsanasmilekardeşim ben zaten kafayı çizip sana gelmişim. 4 gün önceki ultrasonu göstermişim şu anda çok sorun olmayan birşeyi bana söyleyip neden bir de bunu takmamı sağlıyorsun değil mi? hayır 2 hafta daha geçer o iç kese ayrılmaz sorun olmaya başlar o zaman söyle. belki herşey normal gelişecek (sadece biraz geç) ben sinirlerimi bozduğumla kalacağım. neyse eve geldim yurtdışı sitelerden bununla ilgili yazıları okudum ve bıraktım. bugün için dibimi buldum. ay ne olacaksa olacak. gebelik 9 aylık uzun ve risklerle dolu bir süreç. hele bu yaşta. belki herşey iyi gidecek amniosentez temiz çıkacak ama 7. ay birşey olacak ve ben bebeği kaybedeceğim. belki tam doğumda kaybedeceğim. veya kollarım aldıktan 3 ay sonra. hamileliğin de hayatın da garantisi yok. inşallah herşey hayırlı gelişir. ne olacaksa olacak herşey iyi gelişecekse de ben arada üzüldüğümle kalacağım. valla bıraktım. ne güzel ağrım sızım bulantım yok. şimdi çıkıp biraz gezeyim. haftaya da neler olacak bakarız. herkese güzel bir hafta sonu dilerim.
hep çukulata yenince hareketlendiğini okudum. çukulata yedin mi? en iyisi bizim genç hamileler gibi yapmak. uyuyorur o şimdi annesi akşam uyanır sonra seni de uyutmaz merak etme
deniz benim kuzenim yeni doğum yaptı hiçbir belirti sıkıntı yaşamadı sorunca bana fransız gibi baktı bide nasıl yani gibi baktı sanki hiç duymamış hamilelikte belirti vs yaşandığını. sen ne dersen de ve nekadar bayılırsan bayıl ben memorial konusunda şüpheliyim. bence istikrarsızlar. bilmiyorum neden böyle düşündüğümü ama öyle düşünüyorum. neden seni strese sokuyolar ki ne demek her hafta takip edelim falan evet neden zamanı gelmeden bıdı bıdı yapıp senin kafanı karıştırıyorlar.
Alabama,Waterss, Deniz, Erverdi, Karamel, Herada, Kindersms,Roniyam, Esterya, Yağmursesi, Badenur hepinize merhaba canlar,
Alabama canım nasılsın? Hamileliğinin tadını çıkar... Oh oh...Bu arada dün o 9 ay süren gebelikle ilgili filmi seyrettim. Süperdi...
Waterss çok güzel bilgiler yazmışsın..
Yağmursesi ne diyeyim ki sana.. Arkadaşlar çok güzel yazmışlar sana..Onlara aynen katılıyorum. Lütfen pes etme...Hemen hemene herkes burada benzer sorunlar yaşıyor... Şu bir gerçek ki, burada çok iyi arkadaşlarımız var, insan her an yanında bir destek hissediyor... RahatlIyor ve bilmediğimiz bir dolu bilgiye sahip oluyoruz. Bu bir nimet bence.. Hayata sıkı sıkı sarılmalısın canım..
Badenur güzel güzel dinlenmeler diliyorum sana canım..
Arkadaşlar dün düşündüm de ben ne diye hep bu tüpün peşinde dolanıp durdum ki şimdiye dek.. Aşılama da yaptırabilirim öyle değil mi? Bizimkisi sebepsiz infertilite. Yumurtada sorun yok, fsh, e2 midir nedir onda sorun yok... Eeee... Siz ne dersiniz? Şansım ne kadardır? Yaptırmalı mıyı? Ne kadara mal oluyor? Nereyi tavsiye edersiniz? (Ben Anadolu yakasında oturuyorum) Aşılama ile hamile kalan var mı bildiğiniz?
Yazarsanız çok sevinirim. Sizin yönlendirmenize göre karar vereceğim.
Bugün yeni preseed'im geldi. 60 TL. Perşembe ısmarlamıştım...
Sevgiler.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?