- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
merhaba kızlar :) ne var ne yok bakalım? yeni hamileler var mı? ben 7/24 mesaide olduğum için uğrayamıyorum ve sizlerden haber alamıyorum ama aklım ve dualarım sizinle :) hepinizi çok seviyorum arkadaşlar
oy oy oy ...maşallah yavrum benim.koca adam olmuş annesi.7/24 ler boşa gitmemiş
.var tabiii olmazmı?Alabama ile Deniz Bulutumuz hamile ..bende geleceğin hamilesiyim zemuszemuszemuszemusopuyorumnanaktan
şaka bir yana.tam küçük beyfendi olmuş Rüzgar.hayırlı evlat olsun inşallah.
waters canım eşim bana ilk evlendiğimi yıllarda dr miriam stoppard ın kalın bir kitabını almıştı gebelikle ilgili. orda 28 haftaya kadar günlük tekme hareket seyri istikrarsızdır. birgün hareket varken birgün olmayabilir. 28 haftadan sonra istikrarlı olacaktır. 28 haftadan sonra gözlemlemenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. hatta tekme çizelgesi falan yapmış . tabiiki bu yoruma açık ama bir tam gün hiç hareket olmazsa doktorunuzla görüşün diyor. yada iki gün on hareketten az algılarsanız da yine doktorunuzla görüşün diyor. şimdilik senin için erken istikrarsız olabilir miş yani.
hep çukulata yenince hareketlendiğini okudum. çukulata yedin mi? en iyisi bizim genç hamileler gibi yapmak. uyuyorur o şimdi annesi akşam uyanır sonra seni de uyutmaz merak etme
waterss'cığım gerçekten çok yararlı bilgiler verdin çok sağol. Bu dönem herşeye dikkat etmek lazım.
Sanırım eşimin de, benim de hiç içmediğimiz sigara önümüze bir avantaj olarak çıkıyor.
Babamızın sperm sayısı 156 milyonmuş ben ilk duyduğumda karalar bağlamış hatta bak sorun bende değil sendeymiş demiştim. Meğer sayı normalmiş. Ama insan ilgisi olmayınca bilmiyor ki.
Yeme içmede öyle eskiden hergün yarım kilo çilek yiyen ben şimdi sadece bir iki tane tadımlık yiyorum.
arkadaşlarım merhaba, opuyorumnanaktan
özledim sizi, tatlı tatlı sohbetinizi, ekrandan yansıyan ışığınızı, yürekten söylenmiş sözlerinizi... özledimmm... transfere kadar çok stresli zaman geçirdim.. bu süreçte hepinizin desteğini unutamam asla.... sağolun canlarım... :1hug:
Bir şey daha öğrendimki, embriyo geç gelişiyor diye ümidi kesmemek gerekiyormuş, doktorun ve embririyologun dediği geç döllendi, başta çok yavaş sonra çok hızlı gelişti... biri 7 , diğeri 4 hücreli iki bebecik koydular içime... 1. kalitedelermiş, resimler var elimde... fragman olmaması nedeniyle pırıl pırıl embriyolar yorumunu yaptılar.... şimdi umut yoculuğundayım... kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım.
eşim laptop getirecekti ama işyerinde bırakmış... sözünü tutup gidip almadı, hastanede 3 gün yatsın dedikleri için sadece tuvalet ve yemek için izin veriyor, can sıkıntısından didişip duruyoruz... ancak pazartesi katılabilirim aranıza... şimdi heyecan var, korku var... tabiki umut var........ yerimseniben
Rüzgar Deniz, maşallah yakışıklıya. Ne büyümüş, ne serpilmiş, 41 kere maşallah, sana da kolaylıklar dileyeyim.
Waterss'çım, haklısın hiçbir aşamada endişe bitmiyor galiba. Bebeği hissetmene sevindim, haber vermekle iyi ettin arkadaşım, merak ediyordum çünkü. Alabama, bilgi bankası, içimizi rahatlatmıştı ama olsun...
canım arkadaşım, hamile olduğunu öğrendiğin ilk günden başlıyor endişeler, önce kese düzgün mü, sonra kalp atışları, sonra testler, ardından hareket etti etmedi endişesi, vs. vs. vs. yani anlayacağın doğurdun endişe bitti değil, doğduktan sonra öğreniyorsun ki ani bebek ölümü sendromu diye bir şey varmış, resmen "AAAAAA!!!" olmuştum, geceleri kaç kere kalkıp nefesini dinlediğimi saymadım, hatta gün içinde uykusu yarım saati geçmediği için, çocuk yarım saatten fazla uyuduğu zaman "niye bu çocuk çok uyudu? hasta mı?" deyip ateş ölçüp yine nefes kontrolü yapıyorum... yani anlayacağın bu endişeler hamilelikle başlıyor ve anladım ki son nefesime kadar da sürecek hayatım boyunca, anne olmak çok farklı birşeymiş :)Alabama'cım sağol benim için kitap karıştırmışsın. Bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum ama öğlen başladı hareketleri bu saat oldu halen ara ara var. Bu ikici hamileliğim ama yine de tekmeler başlayınca sanki her gün hissetmem gerekirmiş gibi geliyor ama 28 haftadan sonra demek rutine giriyor.
Rüzgar Deniz, maaşallah koca adam olmuş bak sen daha ileri aylarda gör ne tatlı olacak daha hele diyaloglar başlasın çok daha güzel olacak. Mesailer, Erverdi'nin dediği gibi boşa gitmemiş. Bir insan evladı ne fedakarlıklar ortaya geliyor değil mi ? Rüzgar'a baktığımda onun bu hale gelmesi için nakış işler gibi işlediğini görüyorum zamanı..ve ilk doğduğı günden buyana daha bir anne olduğunu hissediyorsundur. Allah sağlıkla büyütsün..seni de çok öptüm kendine iyi bak.
sağol Herada'cığım, ben de eski resimlerini gördükçe ne kadar büyüdüğünü farkediyorum :) teşekkürler arkadaşım :)Rüzgar Deniz, maşallah yakışıklıya. Ne büyümüş, ne serpilmiş, 41 kere maşallah, sana da kolaylıklar dileyeyim.
Waterss'çım, haklısın hiçbir aşamada endişe bitmiyor galiba. Bebeği hissetmene sevindim, haber vermekle iyi ettin arkadaşım, merak ediyordum çünkü. Alabama, bilgi bankası, içimizi rahatlatmıştı ama olsun...
bu haftalarda çok normal canım, ben de çok yaşadım bu endişeyi senin gibi, böyle durumlarda ben müzik dinletiyordum ve hemen hareketlenmeye başlıyordu Rüzgar :) yine hareket etmezse tatlı bir şeyler yiyordum ama birgün ne yaptıysam hiç hissedemedim ve doktoru aradım, doktor bana "muhtemelen uyuyordur, ama gelin bir bakalım" dedi, doktora mesafemiz 45 dakika, başka bir şehirde, biz yola çıktık beyimiz hareketlendi, hazır gidiyoruz fırsat bu fırsat ultrasonda görelim bari dedik, yani anlayacağın bazen çok derin uyuyabiliyorlar :) yine de tetikte olmakta fayda var canım :)Evet, hissettimçok şükür.. geçenlerde de oldu böyle ama Alabama sağolsun bilgi verdi içim rahatladı benim de yok canım bizim bir kere radarlar açılmış, herşeyin farkında olmaya çalışırsan işte böyle bazen keyifini çıkaracağın şeyin bile keyfini çıkaramazsın bu bizim kanımıza işlemiş illa neden, niçin..didklemezsek rahat edemeyiz.
sağol arkadaşım topiği okuyayım.hayıta 1kaç gündür başladım bayağı fark etti gibi (ya benim sıcak basmalarım başlamış bu çok kötü biliyorum )aslnpncsi civanperçemi solgar balık yağı ve elivit son ikisini dr tavsiye etti.ama buğday çimini yeni duydum nerden alacam aktardanmı yoksa eczmi bide bahçeci ile devam edecem gibi biraz zorlanacam eskişehir ist.arası ama en iyi onlar gibi ablamın dok.onlar çok iyi deyince daha çok güvendim duan içinde allh razı olsn allah isteyen herkes nsp etsin b
çok zor olmalı bebeği 6 aylıkken kaybetmek. inşallah acını hafifletecek yeni bir bebek en kısa sürede kollarında olur. senin donmuşların vardı sanırım. dondurulacak kalitede yumurtaların olması büyük şans inşallah yine olacaktırKesinlikle katılıyorum yazdıklarına arkadaşım, hamilelik bir süreç, ve bu sürecin her anından keyif almamız lazım. Ben bebeğimi 6 aylıkken kaybettim, şimdi şükrediyorum ki tekmelerini ,hareketlerini hissettim, hiçdeğilse 1 kere kucağıma aldım. Ne demişler '' CARPE DIEM '' yani anı yaşa... İnşallah bebişini sağ salim kucağına alacaksın, kocacığınla beraber keyifle büyüteceksin, yüreğini ferah tut...
Herkese iyi haftasonları...
yağmur sigarayı bırakıp birkaç aşılama denemeden vazgeçersen ben de senin kafanı kırıcaklar listesindeyim ona göre delikafadulden
Ya tatlım, bence hiiiç aşılama ile vakit kaybetme, inan hem çok yorucu, hem de sanıldığı kadar ucuz değil. Tamam tüp daha zahmetli, maddi olarak daha külfetli ama hiç değilse ihtimalin daha yüksek olur. şutarafagitti
Alabama'cım sağol benim için kitap karıştırmışsın. Bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum ama öğlen başladı hareketleri bu saat oldu halen ara ara var. Bu ikici hamileliğim ama yine de tekmeler başlayınca sanki her gün hissetmem gerekirmiş gibi geliyor ama 28 haftadan sonra demek rutine giriyor.
Hayır yemedim canım ama saat 11 gibi reçel atmıştım ağzıma saat 14:00 gibi hareketleri başladı. Bu gün ilk defa sizle paylaştım ama ara ara böyle kaygılar yaşıyorum demek istediğim yani sizde yaşayacaksınız hazırlıklı olun.
Karamel'cim aklınızda olsun bir bilgi olarak diye paylaşmak istedim. Ben bu tip çevresel faktörlerin sağlığımız üzerinde olumsuz etki yaptığına inanıyorum ama izole de yaşayamayız sadece bilinçli ve dikkatli kullanmamız lazım kaynakları.
Badenur'cum öyle bir kötü tablo anlattın ki öldük öldük dirildik, demek neymiş hiç bir şey bitmiş değilmiş. 1. kalite embriyolar olması umut verici . 28 Nisan'ı hep beraber sayacağız bak benim de o gün detaylı USG kontrolüm var. Beraber sayarız.
Patikler'cim..ben ce Karamel'in açıklamaları çok yerinde iyi bir fikir bence de deneyebilirsin zaten ovülasyon testi + preseed= doğal aşılama onu zaten deneyeceksin. Bence de tüpsüz yapabilirsin hormon değerlerinde iyi neden olmasın ?
Rüzgar Deniz, maaşallah koca adam olmuş bak sen daha ileri aylarda gör ne tatlı olacak daha hele diyaloglar başlasın çok daha güzel olacak. Mesailer, Erverdi'nin dediği gibi boşa gitmemiş. Bir insan evladı ne fedakarlıklar ortaya geliyor değil mi ? Rüzgar'a baktığımda onun bu hale gelmesi için nakış işler gibi işlediğini görüyorum zamanı..ve ilk doğduğı günden buyana daha bir anne olduğunu hissediyorsundur. Allah sağlıkla büyütsün..seni de çok öptüm kendine iyi bak.
Al benden de aynısı. Yağmur valla kırmak dökmek istemem ama beni de o listeye ekleyin.
İlk yapılacak iş sigarayı bırakmak. Sonra, multivitamin ( folik asit içeren en az 400 mg ) , buğdayçimi, omega-3 ve gerikiyorsa diğer doğal kür/kürler.. ve aşılama, aşılama olmadığı zamanlar ovülsyon testi + preseed . Bu arada ilk yapılacaklar sırasında rahimdeki kist ve gerekiyorsa miyomdan kurtulmak için müdahale mi ne ise onu yaptırman. Ondan sonra giyin kuşan süslen ve arkadaşlarınla ,eşinle birlikteyken eskisinden daha çok gülmen konuşman, hayat dolu olmanı istiyorum.. diğerlerini yapman gerekli şeyler olarak gör gerisi bak nasıl gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?