kızlar ben geldim. bugün için haberler iyi. tam uygun ölçüde büyümüş. tam 8+0 oldu. yani 8 i bitirdik yarın 8+1 olarak 9. haftadan gün almaya başlıyoruz. kalp atışı var yolk sac normal (burada benden 3 hafta ileri bir arkadaş var yolk sac ne bilmiyor offf :umursamaz:) dış kesesi normal iç kesesi de normal. kendim gördüm rahatladım azıcık. memorial ın beni korkuttuğu amniotik kese az genişlemiş benim internette gördüğüm ultrason resimlerine benzer bir hal almış. doktora da bu iç kese nasıl diyorum o hala dış kese normal kenarları düzgün falan diyor. bilmiyor ki bütün haftasonumu internette kese inceleyerek geçirdimklava:. sonunda haaa iyi o zatan ileride dış kese ile birleşecek dedi gayet rahat. tam ben bugün için rahatlamışken önümüzde uzun ve riskli bir yol var dedi bilmiyoruz sanki kötükedihüso11. hafta ense ölçümüne çağırdı 3 hafta sonraya. ben o sürede meraktan ölürüm zaten diye düşünürken bu ara fazla olursa endişelendiğin birşey olursa ne zaman istersen gel bakalım dedi. yani 2 hafta bile neyse de 3 hafta beklemek benim gibi bir psikopat için imkansız. ben her hafta giderim. :kedi:
zaten riskli gebelik uzmanı prof rıza madazlıdan randevum var. hem ense ölçümünü sonra da sonuca göre allah korusun kötü çıkarsa cvs iyi çıkarsa amniosentez onunla yaparım diyorum. bakalım
Bana da aynı öyle geliyor ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmayacak gibi. Ama şu ara hisleri göz ardı etmenin zamanı geldi. Noktayı koyuyorum artık his mis yok bitti gitti.
Bu günleri gülümsemeyle anacağımız günler yakın.
Benim bir şefim vardı kızı 12 yaşında falan, biz beceremedik bunu doktor yaptı derdi o hesap. Biz beceremedik aşk böcüğü olamadı , deney tüpü böcüğü olacak herhalde.
Haberler çok güzel Deniz'cim, her şey sonuna kadar güzel gidecek bak göreceksin. İlk 12 hatta 14 haftayı devir, rahatlarsın ben gerekirse bir sonraki randevuyu 4 hafta sonraya veriyor bekliyorum, başta meraktan dolayı daha sık gitmek istiyor insan. Ense pilisi kalınlığı , burun büyüklüğü down sendromu için önemli ip ucu veriyor. Ense kalınlığını ölçmek tam bir uzmanlık işi her kadın doğumcu bunu yapamaz ama dediğin isim konusunda isim yapmış biri. 1 mm'lik hata payı bile riski büyütüyor. Burnunun normalden küçük olması riski düşündürüyor. 2'li testi yaptır, ense pilisi ölçülsün beraber bakarız ama ben iyi çıkacağını düşünüyorum ama tabi bir de gel sana sor ben de aynı yollardan geçtim, acaba ..acaba..vs..vs.. Ben 41 yaşındayım yaştan dolayı riskim 95:1 idi, biyokimyasal değerlerle beraber kombine riskim 330: 1 idi. AS de düşük riski 200:1 , ama Rıza mazdalı ise gözünü kapat yaptır hiç bir şey olmaz. Allah korusun, ben 2 kere yaptırdım, bir daha olsa bir daha yaptırırım . Kendi dr um da zaten işi bilen yaparsa düşük riski neredeyse yok denecek kadar az der. Neyse bu AS 16-18. Hafta arası yapılıyor daha çok var. Şimdi 9. haftanın içindesim +3 = 12.hafta 'ya bir şey kalmadı.
kızlar e-bay den buğday çimi hapı siparişi veren varmı
hangiisnden aldınız ? acaba ohaoldumsmile
canım ben en son zencefil'den almıştım. osmanbeydeki... 25 tl idi. Wheat Grass ...
hiçç kıskanma o ses o gürültü o koridorlarda çınlayan çığlıklar ben de sabır ve sinir bırakmadı. ben bu işi mayıs a başka bir gelişmeyle bırakacağım ya hadi bakalım...bak şimdi bak, tatlı tatlı sitem etmiş... mutlu olmana çok sevindim arkadaşım, keşke bu günü bende çocuklarla öyle güzel geçirebilseydim, kıskandım, o güzellik hiç bir yerde yok...
evettt hoşgeldin aramıza çok benzer yollardan geçtik sanırım. ben de 38 de evlendim eşim 42 idi ama şimdi artık daha büyüdüm:9 gerçi halen tüpe geçedikya biz.aydın arıcı ya ben de başlamak istedim. sonra olmadı. bir kez muayene ile kaldı işte.ama çok iyi bir doktor gerçekten iyi bir yerde başlamışsın.Merhaba,
bu topigi yeni gordum, yazismalariniz gercekten seviyeli, araniza katilmaya karar verdim.
38 yasinda, 7 aylik evliyim bu 7 ay suresince dogal yoldan denenebilecek birseyler yaptim (sizlerin yaptiklarini okuyunca fazla birsey de yapmadigimi anliyorum ama)
yumurtlama testleriyle takip, demir dusuklugu vardi, demir igneleri oldum 3 ay once, vitamin takviyeleri (aylardir folik asit ve son 2 aydir da elevit), doktorun o korkutucu "yumurta rezerviniz azalmis" ifadesiyle son 2 aydir incir kuru ve preseed kullandim. Bu arada esim de 42 yasinda ve sperm durumu cok parlak degildi, ona da keciboynuzu kuru icirdim 2. ayin icindeyiz. Neyse sonucsuz kalinca panikledim bu yumurta rezervi azalmasindan dolayi ASM de Aydin arici ile tup tedavisine basladik. ignelerimi oluyorum ama yumurtalarin durumu cok parlak degil galiba, toplam 9 yumurta var, 3 tanesi ufak doktor muhtemelen buyumezler dedi, persembe gunu tekrar bakacagiz. Bu arada akupunktur duydum, transfer gunu faydali olabiliyormus. Tavsiye edebileceginiz biri var mi?
ama ona yaklaşıyor. 4 çeşit hap içiyorum zaten 1 vitamin 1 asipirin günde 2 tane tang bilmemne denilen zıkkım akşamda kolestrolüm yüksek ya yumurtalık kanlansın diye kolestrol hapı.
ulenn diyorum intihar eder gibi hap içiliyor
ben saydım valla heradam tam tamına 21 tane hap yutuyorum gün içinde:kedi: tabi hayıt, bal polen arı sütü karışımı,ruşeym(arada) i de unutmayalım. delirecem artık hangisini içtim hangisini içmedim hesabından yoruluyorum bırak içerken yorulmayı.Evet Karamel'cim, benim için de imkansız gibi duruyor, nasıl kafadan atılır hiçbir fikrim yok, çünkü olmuyor işte derken de düşünüyorsun, her haliyle aklında. Bir ara yazmıştım ya, acaba hipnoz filan olur mu, ne bileyim çünkü bende de için için ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmayacak zaten gibi bir his var. Belki farklı bir koşullanma sağlanabilir. Vallahi atıyorum, eve iş getirmemek gibi mi yapmaya çalışmalı acaba? Tedavi oluyorum, doktor muayenesinden çıkıp da iğnemi olunca, bu iş benden çıkmıştır, yaşasın hayat mı diyecez nedir bilmiyorum
Hap konusuna gelince, senede bir ağrı kesici ya içerdim ya da içmezdim. Gerçekten şu aldığımız ilaçlara yuttuğumuz tozlara bak... Asla dememek lazım, neler yaşayacağız kimbilir...
vitamin olarak ne kullanıyorsun benim de bir vitaminim eksiksenağlama calcium d- glucarete yi niye içiyorsun acaba ben de mi alsamsengözlerimebaksanab burnumu sokmadığım bi o kalmıştı daaynen canım
bende 1 vitamin hapı, seven seas pulse, buğday çimi( sizden öğrendim),calcium d-glucarete bide akşamları unutmassam yatmadan önce içtiğim dhea sanırım bende 5 çeşit oldu
guclubacismile
TAMAM TATLIM YARIN İZİN ALAYIMDA ÖĞLEN ARASI ZENCEFİLE GİDEYİM BARİ
BİTTİ BENİM ÜRÜNLER olumunekankayizsmile
heyacanlısın dimi badenur
tatlı tatlı bekle
inşallah doktorun eli uğurlu gelir
benim transferim yapılamamıştı yumurta döllendi ama bölünme durduğundan transferi olmadı inşallah seninki güzel güzel tutunurda bebek gelir opuyorumnanaktan
deniz bulut ya seni de hamile kalmaya çalışanlar listesinden hamileler listesine transfer etmek iyi olmadı. biz çocuk derdindeyiz sen bize düşük falan filan bahsedince alakasız gibi oluyor:)))
demek bu iyi günleriniz diyenler kervanına sen de katıldın. ben bi hamile kalsam 9 ay tasa çekerek bebeğimi kucağıma almaya razıyım. böyle kafa yiyeceğime güzel bir bekleyiş bari olur. sen geç bi zahmet oraları:)
TAMAM TATLIM YARIN İZİN ALAYIMDA ÖĞLEN ARASI ZENCEFİLE GİDEYİM BARİ
BİTTİ BENİM ÜRÜNLER olumunekankayizsmile
heyacanlısın dimi badenur
tatlı tatlı bekle
inşallah doktorun eli uğurlu gelir
benim transferim yapılamamıştı yumurta döllendi ama bölünme durduğundan transferi olmadı inşallah seninki güzel güzel tutunurda bebek gelir opuyorumnanaktan
karamelim ben bir ara aspirinden bahsetmiştim ancak eleştirilmişti. rahim duvarını inceltiyor diye sen neden aspirin içiyorsun şekerim?
tatlı tatlı bekleyemiyorum vallahi canım, azıcık tırnak kemiriyorum, azıcık gülme krizi, azıcık somurtma... yani tadımdan yenmiyorum.
ahh canım benimde 2. denememde transfer olmamıştı... oda çok acı... çokkk.
bu sefer sıkı sarıl, herşey daha güzel olsun inşallah.
kızlar e-bay den buğday çimi hapı siparişi veren varmı
hangiisnden aldınız ? acaba ohaoldumsmile
ahh güzelim sakın gerilme rahat ol bide sakın katı yemek yeme emi opuyorumnanaktan
benim 4 denemde 1 kez transfer başarısı gösterdik şekerim
ondada ne olduğunu anlamadım bile tam günümde regli oldum 1 gün bile sekmedi
mafoldumben
coraspin 100 mg ben de içmeye başlamıştım. kanı sulandırmak için. ana infertilite konusunda bunun faydasına dair hiç bir şey olmadığı ile ilgili konuşulmuştu ben de bıraktım o yüzden.canım o konuyu hiç hatırlamıyorum ama aramızda dr. mu var ki eleştirilsin olsa olsa kafana göre kullanma denmiştir.
Ocak ayında 9 hafta süren gebelik sırasında ne zaman doktora gitsem tansiyon 16 çıkıyordu ancak evde 11 bilemedin 12 idi. Beyaz gömlekli sendromu olabilir dedi o zaman ki doktorum fakat tatmin olmadın kardiologa gittim. Aort kapağım doğuştan 3 odacık (ters mercedes işareti) olması gerekirken 2 odacıkmış. Yani biküspit kapak sorunum var. Kalp atışlarım hızlı idi kardiolog kalp hızı yavaşlatıcı ilaç verirsek fetusa geçer kalbi durabilir demişler ve kan inceltmesi ve 2 odacıktan kanın rahat geçmesi için aspirin vermişlerdi. Doktorumda hamilelikte aspirin kullanılabileceğini söylemişti.
Hatta 2 hamilelikte kan tahliliyle birlikte direk aspirine başlattıydı.
Canım ben coraspin 100 mg içiyorum yani düşük doz. Aspirin sadece beinm kalp sağlığım için. Zaten rahim incelse bile onu ( hiç duymadım ama olduğunu düşünürsek) tek sorun o olsun onu halleder doktorlar.
Sağol uyardığın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?