ayy ne ilginç oldu nerdeyse bir hafta oldu. evde koca özlemiştir diğer taraftan hiçte iş yapmak zorunda kalamdın bir haftadır evde olsan yok çamaşır yok bulaşık :))) işallah orda çalışmıyorsundur da iyi bir dinlenmişsindir...Yok Yağmursesi arkadaşım,
Yarın inşallah, bekliyorum şimdilik...
en çok anlayamadığım şey de benim bu badenurcum insan kendine nasıl kıyarda iğne yapar ben tüp yaptırırsam şayet başkasına yaptırırım iğneyi:)
ay ben pazartesi günü senin 4. günün doldu zannetmiştim üçte biri yeni geçti o zaman.
ben izin verdim gezebilirsinkaydirigubbakcemile5
Badenur canim ne zor de mi gun saymak. Bir turlu gecmiyor o 12 gun. Insallah guzel haber alacaksin sonunda.
PATİKLER;çiçeklerim ofisine ulaşmış.sevindim.nasıl?güzel kokuyorlarmıydı.aralarına sevgi sıkıştırmıştım.bu aralar daha az uğramaya başlamışsın sanki.
KİNDERSMS;sitem etmişsin.olur arada kaçabilir.elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.belki daha az uğramandan olabilir bu sıralar.canım kendinde demişsin bak günlerce gelmesem kimse sormuyor diye.gözden gönülden ırak olma.bak geçen tekerleme yazdım gördün mü?söyleyebildiysen daha yazarım.hehehehe
evet meşhur erverdi tekerleme ve dörtlüklerin şair ruhlu arkadaşım benim
peki daha sık uğrarım sizleri seviyorum ben ya kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktan
ne meşhuru ne şairi kinder.daha çok okuduklarımı paylaşıyorum.azıcık ta öööyyle soldan soldan geldikçe attırıyorum o kadar.etrafımda anlatabileceğim anlıyacak algılayabilecek kimse nerdeyse hiç yok. burada bir dünya oluşturdum kendimce.eh hoşuna giden okur beğenmeyen bir sonraki sayfaya geçer.bende szleri burayı seviyorumopuyorumnanaktan
HAZEROZLEM;eyüp'ten aldığın neydi ? merak ettim.dün bende oradaydım.kronometre gibi bir şey mi.ne için dua için mi?
sırnaşık şeyAlemsin..Suda yaşamayı isteyecek kadar seviyorum suyu ama benim balinalığım henüz 2,5 aylık olan hamileliğimde, doğuma gün sayıyormuşum gibi şişmemden kaynaklandı
1 ayda yaklaşık 10 kg arttı ağırlığım, ödem yaptı gebelik nedense,ellerim, ayaklarım , yüzüm ve karnım 8-9 aylıklar gibi şişti.Tansiyonum da 14-10 dan hiç düşedi ki 15 ve 16-10 gibi seyretti günler de çok.
Erken bir preeklempsi sorgulaması yapıldı ama idrarda protein yok.
Yumurta rezervim aslında ilk denemelerimde sıkıntılıydı ama son denememi yapan doktorum ilaçlarda o kadar milimetrik ve kişisel doz ayarlamalarıyla gitti ki, o bile şaşırdı bu sayıya.
Bütün yüreğimle, tam da içinden geçen güzel şeylerin olması için dua ettiğime emin olmanı isterim.
Canı gönülden.
HAZEÖZLEM merhaba, inşallah canım o kancayı ben de hissederim. transfer gününüde sayarsak bugün benim 5. günüm, henüz bir işaret göndermedi bana....
Herada ile badenuru görüyorum aşağıda.Herada henüz gelememişsin.olsun.geç olsun temiz olsun.
badenur da yarın 5 günlük yavrusunu gezmeye götürecekmiş...aman dikkat et.
İnşallah o işaret gelecek tatlım, ben inanıyorum, sen dinlenmene, keyfine bak...opuyorumnanaktan
canım sağol ben de sana demiştim amniosentez iyi çıkacak diye ama gel şimdi bir de bana sor eyvahedigeldismile alper mumcu nun sitesinde düşük riskini şöyle yazıyor :
Gebelik yaşı Düşük riski6-7.9 hafta%178-9.9 hafta% 11.210-11.9 hafta% 5.612-13 hafta%4.3Genel
(6-13 hafta)% 8.8
9. haftayı bitirince oldukça düşüyor. inşallah 3 hafta geçsin ikili testi falan çok iyi bir doktorda yaptırmak istiyorum. sonuç iyi de çıksa kötü de çıksa acaba mı diye gerilmek istemiyorum. o nedenle ben haftaya rıza madazlıya başlayıp devam edeceğim sanırım. inşallah hayırlısıyla bebeğin büyüdüğünü de görürüm bu sefer :Saruboceq:
günaydın badenur;evet ,yavrubalinanın sözettiği şey düşündürücü.genelde hemen her merkez herkese aynı şeyi,aynı dozu uyguluyor.en son dr um bile bunu itiraf etmişti.yani ilaçları deniyorlar.bu ilaç şöyle etki göstredi ya göstermedi.tamamen deneme yanılma yoluyla yapıyorla.halbuki hiçbirimiz aynı değiliz ki.hepimizin hormon düzeyi ,bebek geçmişi.infertilite sebebi farklı.
ne güzel söylemişsin :
Olmazsa olmazdan, hayırlısıyla olsun'a, olmazsa ölürümden, yaşam böyle de devam edecek ve bu da güzel olabilir'e giden bayağı bir yol, herhalde o süreçte bir yerlerde, düşünmedim ve oldu'ya da gelebiliriz bizler.
duygusal ve mantıksal aşamaları aşsak, belkide kendiliğinden çözülecek... ama malesef duygu hep ağır basıyor işte... iki tehlikeli noktamız var, kadınız, bir kadının isteyebileceği en yüce şeyi istiyoruz...
HAYIRLI YOLCULUKLAR OLSUN
yok be güzelim, gün geçtikçe umudum azalıyor, sanki hiç operasyon geçirmiş gibi değilim, en ufacık bir iz yok... benim daha öncekilerde de böyle oldu, hiç birşey hissetmedim, sonuç negatif oldu. yinede bir mucize olur mu olur diyorum... ümitsiz geçmez şu 7 gün .
Kızlar günaydınnn...
Arkadaşlar dün aktara uğradım. Arısütü-bal-polen alayım diye... Öyle ilgililerdi kiii, tıbbi bilimler mezunu imişler, bir baktım keçi boynuzu pekmezi, buğday filan da aldım. Buğday çimi hapı alayım dedim orada yoktu ama buğdayın kendisini yetiştirmem konusunda yönlendirdiler beni. Pamukta yetiştirebilirmişim tarif ettiler. Balık hapı ve Multivitamin'de kullanmaya başladım... Böyle birşey hayatımda ilk kez yapıyorum. 15 senelik evliyim pes yani bana.. Ben hep hazıra konmuşum demek ki şimdiye dek :) Armut piş ağzıma düş... Hemen tüp bebek... Şimdi kendime kızıyorum neden daha önce bunları denemedim diye... Neyse... Bu arada ovulasyon testi ve preseed de hazır. Ha ayrıca sabah akşam bir tane de incir yiyorum... Yakında 10 kilo alırsam şaşırmayayım bari ohaoldumsmile
Hepinizi öpüyorum canlar....
günaydın günaydın hanımlar...
valla hi beni bir alalhın kulu sormamış sormayın napim....:)))
ben teneffüsteyim çocuklarımla sabah sabah sınıfı süsledik, balonlar,fenerler, böcekler,tırtıllar baysaklar... iki tane çapraz ip astım her çocuğu tek tek sıranın üstüne çıkardım süs asmasını sağladım ve fotoğraflarını çektim. kimsenin gönlü kırılmasın diye süs getiren getirmeyen:)) ayy ne çok mutlu olduk ben de oldum:))) sınıfımız rengarenk oldu:)))bak siz sormasanız da ben bebelerimle mutlu yaşıyorum:)
Hülyacığım, 7-8 tane daha hap var. sonrada adetim haptan 5 gün sonra falan başlıyor, bakalım artık.
Ancak histeroskopi sonrası adetim çok iyiydi, tüpten sonraki kanamada gayet iyiydi ama tüpten sonrası 2 kanama miktarı azdı belki kistendir diye düşünüyorum.
Ak mı karamı belli olur 10-12 güne
inşallah karamelim işte her aşaması ayrı bir endişe olan şu hamilelik zormuş. halim yok elimi kolumu kaldıramıyorum canım hiçbişi yapmak istemiyor. hayattan koptum yahu.aaaaaaaa
kızlar ben geldim. bugün için haberler iyi. tam uygun ölçüde büyümüş. tam 8+0 oldu. yani 8 i bitirdik yarın 8+1 olarak 9. haftadan gün almaya başlıyoruz. kalp atışı var yolk sac normal (burada benden 3 hafta ileri bir arkadaş var yolk sac ne bilmiyor offf :umursamaz:) dış kesesi normal iç kesesi de normal. kendim gördüm rahatladım azıcık. memorial ın beni korkuttuğu amniotik kese az genişlemiş benim internette gördüğüm ultrason resimlerine benzer bir hal almış. doktora da bu iç kese nasıl diyorum o hala dış kese normal kenarları düzgün falan diyor. bilmiyor ki bütün haftasonumu internette kese inceleyerek geçirdimklava:. sonunda haaa iyi o zatan ileride dış kese ile birleşecek dedi gayet rahat. tam ben bugün için rahatlamışken önümüzde uzun ve riskli bir yol var dedi bilmiyoruz sanki kötükedihüso11. hafta ense ölçümüne çağırdı 3 hafta sonraya. ben o sürede meraktan ölürüm zaten diye düşünürken bu ara fazla olursa endişelendiğin birşey olursa ne zaman istersen gel bakalım dedi. yani 2 hafta bile neyse de 3 hafta beklemek benim gibi bir psikopat için imkansız. ben her hafta giderim. :kedi:
zaten riskli gebelik uzmanı prof rıza madazlıdan randevum var. hem ense ölçümünü sonra da sonuca göre allah korusun kötü çıkarsa cvs iyi çıkarsa amniosentez onunla yaparım diyorum. bakalım
Merhaba,
bu topigi yeni gordum, yazismalariniz gercekten seviyeli, araniza katilmaya karar verdim.
38 yasinda, 7 aylik evliyim bu 7 ay suresince dogal yoldan denenebilecek birseyler yaptim (sizlerin yaptiklarini okuyunca fazla birsey de yapmadigimi anliyorum ama)
yumurtlama testleriyle takip, demir dusuklugu vardi, demir igneleri oldum 3 ay once, vitamin takviyeleri (aylardir folik asit ve son 2 aydir da elevit), doktorun o korkutucu "yumurta rezerviniz azalmis" ifadesiyle son 2 aydir incir kuru ve preseed kullandim. Bu arada esim de 42 yasinda ve sperm durumu cok parlak degildi, ona da keciboynuzu kuru icirdim 2. ayin icindeyiz. Neyse sonucsuz kalinca panikledim bu yumurta rezervi azalmasindan dolayi ASM de Aydin arici ile tup tedavisine basladik. ignelerimi oluyorum ama yumurtalarin durumu cok parlak degil galiba, toplam 9 yumurta var, 3 tanesi ufak doktor muhtemelen buyumezler dedi, persembe gunu tekrar bakacagiz. Bu arada akupunktur duydum, transfer gunu faydali olabiliyormus. Tavsiye edebileceginiz biri var mi?
badenur erverdi zor ve son anda gelen bir bebek benimki. tam ümidi kesmişken. valla 40-41 bile olsam daha az endişelenirdim ama artık son şans olunca insan çok korkuyor haliyle. allah hayırlısını versin. down sendromu vs için o kadar riskli bir yaştayım ki. hala herşey yolunda olsa da düşük tehlikesi devam ediyor. ama her hafta biraz daha azalıyor tabii. umarım herşey iyi gelişir. hepimiz için.
bluesuu hazerozlem yavrubalina hoşgeldiniza.s., stresimden yine kendi içime döndüğümden size merhaba diyememiştim umarım bu topikten yeterince faydalanırsınız
Bana da aynı öyle geliyor ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmayacak gibi. Ama şu ara hisleri göz ardı etmenin zamanı geldi. Noktayı koyuyorum artık his mis yok bitti gitti.
Bu günleri gülümsemeyle anacağımız günler yakın.
Benim bir şefim vardı kızı 12 yaşında falan, biz beceremedik bunu doktor yaptı derdi o hesap. Biz beceremedik aşk böcüğü olamadı , deney tüpü böcüğü olacak herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?