Kesinlikle katılıyorum, bizi maalesef deneme tahtası olarak gören çok merkez var, görüyoruz, duyuyoruzfisfisfis
Hepimiz için kocaman bir AMİN...:Saruboceq: Bu arada Yavrubalina yukarıdaki cümlen müthiş...
Tatlım nereden çıktı bu moral bozukluğu, senin küçük mucizen karnında...
Biz de soluğu doktorda alanlardanız, ama ondan önce korunmadan geçen 5 yılımız vardı, doğal elbette iyi ama, insan acele ediyor işte, bedeli sağlık problemi olsa da bebeğimizi tez vakitte kucağımıza almak istiyoruz ...fisfisfis
Canım çok tatlısın valla... Kulağa çocuk cıvıltısı güzel geliyor, onların mutluluğu insanı mutlu ediyordur...a.s
Hadi hayırlısı bakalım...kaydirigubbakcemile3
Bu düşüncelere kaptırma kendini, hamilelik keyifli bir yolculuk, ve mutluluk her anında saklı, tadını çıkar...:dance:
Biz Acıbadem de Dr.Arda Lembet e gitmiştik, riskli gebelik uzmanı, onu duyan var mı aranızda... Bu arada tadını çıkar tatlım, her hafta git valla, insan ultrason görüntüsüne aşık oluyor zaten, hep görmek istiyorsun...:kedi:
Tatlım hoşgeldin aramıza...Bence de yumurta sayın iyi, yüreğini ferah tut...kaydirigubbakcemile3
Tatlım Alabama ya yazdığımı sana da yazıyorum, bu keyifli bir yolculuk... Herşeyin hayırlısı... Allahım sana ve eşine keyifle büyüteceğiniz sağlıklı ve vaktinde doğan normal bir evlat nasip etsin, dualarım hep sizinle...:Saruboceq:
Hoşbulduk tatlım...kaydirigubbakcemile3
Ay güldürdün beni akşam akşam...kaydirigubbakcemile3
evet aynen öyle canım allah yeter ki kısmet etsin. herşey oluyor. olmaz dediğin sana kilometrelerce uzakta gibi duran hamilelik bianda yanında bitiyo.ama olunca bunu anlıyosun tabii olana kadar sanki hiç olmayacak gibi geliyor. darısı isteyen herkese inşallah.Cok tesekkurler. Az once tesadufen bir arkadasimla goruntulu konustum, cocugu oldugunu duymustum ama uzun zamandir gorusememistim bir baktim oglu 15 aylik olmus. Cok tatli bir bebek allah bagislasin. Arkadasim ben hicbirsey soylemeden mikroenjeksiyon bebegi dedi. Ilk denemede sadece 2 yumurta buyutebilmis, onlardan da 1 embriyo tutmus ve yumurcak dogmus. Demek ki neymis, Allah kismet ettiyse oluyormus.
kızım sen varya makaranasın ha picikolocik deli. sen kucağına almadan inanmassın hamile olduğuna bence. hatta eve ultrason aleti alırsan hiç şaşmam sölimm :ecrin_bebek:waterss canım sağol verdiğin bilgilere. ben zaten güvenli ellerde yapılan amniosentezdeki düşük riskinden hiç korkmuyorum. beni endişelendiren kötü sonuç olasılığı. inşallah hem testi yaptıracak günlere hem de hayırlısıyla iyi sonuç aldığım günlere gelirim. o zaman hamileyim diyebileceğim :dance:
kızım sen varya makaranasın ha picikolocik deli. sen kucağına almadan inanmassın hamile olduğuna bence. hatta eve ultrason aleti alırsan hiç şaşmam sölimm :ecrin_bebek:
Arkadaşım, bu topikte erken şişme ile ilgili bilgi bulamazsın zannetmiyorum KK'nın diğer topiklerini tara istersen, internetten girip baktın mı ? dr unun yönlendirmesi önemli gerekirse jinekoloğun ile bu branş ile ilgili başka bir doktor ortak takip etmeliler, onu bir araştır yani tansiyon ve şişme sorunun nereden geliyor. Hazerozlem, bağışıklık sistemi ile ilgili bir yaklaşımda bulunmuş bu da araştırılıp üzerine gidilebilir. Yediklerine de dikkat et hafif meyve-sebze, yoğurt-süt..vb şeyleri tüketmeye gayret et, protein tabi alınmalı ama çok yüklenilmemesi gerekebilir. Ama dedğiğim gibi mutlaka branş doktoru ve bir diyetisyen takviyesi ile bu dönemi atlatabilirsin çok yönlü bakmak lazım belki sadece bir jinekolog ile olmayabilir.
Şimdi doktordan geldim.
Jinekoloğum tetkik edilmem için 2 hafta önce dahiliye ve kardiyolojiye göndermişti, 2 haftalık tetkik süreci bugün bitmiş oldu.
Ne eski bir tansiyon sorunu çıktı ne de kalp, tansiyon vs.
Yani sebepsiz....
10 kiloya yakın vermem gerektiğini söyledi doktorum.Kilomun fazlalığından değil, böyle şişmeye devam edersem ağırlığımı azaltıp dengelemeliyiz görüşünde...Preeklampsiden korkuyor."20 haftadan önce başlamaz ama istisnalar da olabilir tabii" dedi.
Bakalım, hamilelik konusunda uzman bir diyetisyen araştıracağım bugün internette.
Yoluna girecek herşey inşallah.
Kızlar benim işler yoğun yine sabahtan beri yeni girebildim.Sizler de pek yazmamışsınız gerçi.
Kızlar birşey sorucam size özellikle bu crinone jel kullananlara sormak istiyorum.Özellikle yanlış hatırlamıyorsam badenur ve alabama idi sanırım.
Ben ikinci tüp denememde de crinone jel kullanmıştım ama günde iki taneydi o zaman.Benim o adetimde de parça parça o jelin kalıntıları gelmişti adet kanıyla beraber ama ben fazla geldi herhalde demiştim dr'a da hiç sormamıştım o zaman.Benim bugün adet başladı ama doğru düzgün kanama olmadığı gibi parça parça jel kalıntıları geliyor sabahtan beri.Bu normal mi?Jeli kullanıpta bu şekilde olan var mı acaba?
Şimdi doktordan geldim.
Jinekoloğum tetkik edilmem için 2 hafta önce dahiliye ve kardiyolojiye göndermişti, 2 haftalık tetkik süreci bugün bitmiş oldu.
Yani sebepsiz....
10 kiloya yakın vermem gerektiğini söyledi doktorum.Kilomun fazlalığından değil, böyle şişmeye devam edersem ağırlığımı azaltıp dengelemeliyiz görüşünde...Preeklampsiden korkuyor."20 haftadan önce başlamaz ama istisnalar da olabilir tabii" dedi.
Bakalım, hamilelik konusunda uzman bir diyetisyen araştıracağım bugün internette.
hülyacığım bende kullandım canım günde 2 kere , jeli kesip 3 gün sonra adet başladığımda hiçbir jelle ilgili kalıntı gelmemişti. Ama kullanırken tuvalet kağıdına falan çıkıyordu topak topak kurumuş gel.
Yavrubalina arkadaşım çok geçmiş olsun canım.Kalp ve tansiyon sorununun olmaması tabi ki çok güzel ama bu preeklamsinin kesin teşhisini koyamıyor muki dr'lar.İdrarda protein çıkıyor mu?Diyetisyen bulman da şart tabi.Ben çok iyi hatırlamıyorum ama normal hamile kalmıştın herhalde.Tüp bebekte fazla yumurta oluşunca bu sorun ortaya çıkyor ama.Serum vererek vucuttaki susyu dengelemeye çalışıyorlar falan benim bildiğim.
Allah kolaylık versin canım, hem hamile olup hem kilo vermek çok zor olsa gerek.
Kendiliğinden hamile kalmıştım evet Hülyacığım, bu hafta yapılan testte idrarda protein yoktu ama bu haftaya olmayacak anlamına gelmez dedi ve kontrollerimi haftada 1 olarak düzenledi, her hafta idrarda protein testi yapılacak.
Psikolojimi bozan taraf, özellikle işyerimde beni görenler "ooo, doğum ne zaman" diyor, valla utanıyorum daha 2,5 aylık demeye, çünkü ardından başlıyorlar "çok yeme bak çok kilo almışsın daha şimdiden dikkat et biraz "demeye, işin yoksa anlat, "yemiyorum, ödeme var vs vs.
Şimdiden hamile kıyafetleri giyiyor olmak da zor , ona da "eeeee, kaç sene sonra oluyor bebeğin, özeniyorsun demek ki, erken ama "cümlesi geliyor.
Başkalarının söz ve görüşlerini önemsemeyen biri olarak hamile psikolojisi alıngalık eşiğimizi de düşürüyor sanırım, sağlığım daha önemli muhakkak ama hamile kalmış olmanın keyfini süremiyor olmak yoruyor ister istemez.
Diğer sayfalarda yada internette diyetisyen önerisi okur yada görürseniz bana yazın olur mu,lütfen..
sende tansiyon sorunu yok muydu sadece ödem mi vardı? karıştırdım ben. hemen her büyük hastanenin bir diyetisyeni oluyor. nereye yakınsan o hastaneleri araştır derim. dün ist cerrahiye gittim hastanede ismi yazan bir diyetisyen vardı. ayrıca bahçeci ekibiyle çalışan murat bey var.
canım valla ben adet olunca bende kalıntı gelmedi ama içerde kalmış birikintiler geri geliyodur sonrasında geleceğini sanmıyorum. bende kullandığım zaman kullandıktan kısa bir süre sonra fazlalıkları hemen geri geldiği için sonrasında birdaha geri gelmiyor. ki ben şu an 200 mg kapsülden günde üç defa 2 şer tane kullanıyorum. e dolayısıyla her kullanımdan sonra geri gelme oluyor.Kızlar benim işler yoğun yine sabahtan beri yeni girebildim.Sizler de pek yazmamışsınız gerçi.
Kızlar birşey sorucam size özellikle bu crinone jel kullananlara sormak istiyorum.Özellikle yanlış hatırlamıyorsam badenur ve alabama idi sanırım.
Ben ikinci tüp denememde de crinone jel kullanmıştım ama günde iki taneydi o zaman.Benim o adetimde de parça parça o jelin kalıntıları gelmişti adet kanıyla beraber ama ben fazla geldi herhalde demiştim dr'a da hiç sormamıştım o zaman.Benim bugün adet başladı ama doğru düzgün kanama olmadığı gibi parça parça jel kalıntıları geliyor sabahtan beri.Bu normal mi?Jeli kullanıpta bu şekilde olan var mı acaba?
Tansiyon sorunum da var evet.Gebelikle birlikte başladığı için, doktorum tansiyonumdaki yükselmenin ağırlığımın artışına bağlı olduğunu düşünüyor. Ağırlığındaki ani artış tansiyonunu yükseltmiş olmalı, nabzımda hızlı olduğu için , kilon arttıkça tansiyonumdaki artışın da devam edeceği düşüncesinde.
Ben de Murat Bey'i gördüm şimdi nette araştırırken,bu hafta onunla görüşmeye çalışacağım.
Çalıştığım kurumun da diyetisyeni var bu sabah ona da uğradım,"Hamileleri bebeğin gelişimine zarar vermeden zayıflatmak, başka bir uzmanlık dalı ve bu konuda uzman birine git "dedi, Murat Bey'in uzmanlığı da buymuş okuduğum kadarıyla.
İnşallah derdime çare olur..
Sağol..
canım çok geçmiş olsun.nasıl şişkinliktir bubenim bildiğim polikistik over sendromu olanlarda fazla yumurta oluşumuna bağlı olarak vücüt su topluyor onunda hastanede yatırarak serumla tedavi ediyorlar.senin tüpleydi sanırım hani çok fazla yumurta gelişmişti.dr un sana özel tedavi uygulamıştı öyle değilmi.yanılıyorsam bağışla.aklım mutfakta çıkacağım..yine de yazmadan edemedim.üzüldüm yaaa..daha 2 buçuk aylık olupta o kadar şişme.derdini veren Allah dermanını da verir inşallah.tüp dr un ne diyor bu konuda?öyle birşey olmasınyine konuşuruz canım.çıkmalıyım.hoşçakal:teselli:Şimdi doktordan geldim.
Yani sebepsiz....
Alabama ve Erverdi arkadaşıım benden de kullanırken her kullanıımdan sonra veya gün içinde jelin kalıntısıı tuvalet kağıdına veya iç çamaşırııma geliyordu zaten.Ama bu adetle gelen çok fazla.Bunun dıış kıısmı kırmızıı kanla örtülü ama ben onların içine bakıyorum içi beyaz o jelin topaklanmış şekli.Bugün avuç avuç geldi onlar.Az önce de dr'umu aradım.Miktar olarak çok deyince iltihaptan şüphelenirim o zaman dedi.Adetin geçsin o zaman bir muayene ederim dedi.Ben sizleri anladım hiçbirinizde benimki gibi olmamış.
Bu arada kendi derdime düştüm.alabama sen nasıılsın halizliğin devam ediyor mu?3 aydan sonra normale dönersin merak etme.Benim öyle olmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?