Şimdi doktordan geldim.
Jinekoloğum tetkik edilmem için 2 hafta önce dahiliye ve kardiyolojiye göndermişti, 2 haftalık tetkik süreci bugün bitmiş oldu.
Ne eski bir tansiyon sorunu çıktı ne de kalp, tansiyon vs.
Yani sebepsiz....
10 kiloya yakın vermem gerektiğini söyledi doktorum.Kilomun fazlalığından değil, böyle şişmeye devam edersem ağırlığımı azaltıp dengelemeliyiz görüşünde...Preeklampsiden korkuyor."20 haftadan önce başlamaz ama istisnalar da olabilir tabii" dedi.
Bakalım, hamilelik konusunda uzman bir diyetisyen araştıracağım bugün internette.
Yoluna girecek herşey inşallah.
waterss canım sağol verdiğin bilgilere. ben zaten güvenli ellerde yapılan amniosentezdeki düşük riskinden hiç korkmuyorum. beni endişelendiren kötü sonuç olasılığı. inşallah hem testi yaptıracak günlere hem de hayırlısıyla iyi sonuç aldığım günlere gelirim. o zaman hamileyim diyebileceğim :dance:
canım peki iştahın nasıl anladığım kadarıyla sen çok yiyerek bu hale gelmedin değil mi? niye diyetisyen öneriyor doktor. yani bu fiziksel olarak yemekten mi kaynaklanıyor yoksa fazla yumurta alınmasından mı kaynaklanıyor?
canım çok geçmiş olsun.nasıl şişkinliktir bubenim bildiğim polikistik over sendromu olanlarda fazla yumurta oluşumuna bağlı olarak vücüt su topluyor onunda hastanede yatırarak serumla tedavi ediyorlar.senin tüpleydi sanırım hani çok fazla yumurta gelişmişti.dr un sana özel tedavi uygulamıştı öyle değilmi.yanılıyorsam bağışla.aklım mutfakta çıkacağım..yine de yazmadan edemedim.üzüldüm yaaa..daha 2 buçuk aylık olupta o kadar şişme.derdini veren Allah dermanını da verir inşallah.tüp dr un ne diyor bu konuda?öyle birşey olmasınyine konuşuruz canım.çıkmalıyım.hoşçakal:teselli:
Yavrubalina iyi olmuş diğer branş dr larının kontrolünden geçerek en azından kalp ve eskiden tansiyon probleminin olduğu ama sadece ağırlığından kaybederek bu tam olarak çözülebilir mi orada kafam net değil, tabili bu konuda bir uzman diyetisyen bulup başlamakta fayda ama vücudun ödem toplamaya devam etmemeli , ilki 20. haftadan sonra ister istemez ödem turmaya başlayacak vücut ama öncesinde olanı da atmak iyi olur. Dahiliyeci ne dedi? tüp bebek yapan dr un verdiği hormonlardan kaynaklanabilir mi ?
Bir de bağışıklık sistemi için İmmünoloji bölümünden de bir dr 'a gözüksen mi acaba ? nedenini bulana kadar biraz çabalamakta fayda var. Ödem artmasın diye.
Herşey yolunda girecektir, şu anki 10 kg nin çoğu vücudun tuttuğu su dur ?
Bugün avuç avuç geldi onlar.Az önce de dr'umu aradım.Miktar olarak çok deyince iltihaptan şüphelenirim o zaman dedi.Adetin geçsin o zaman bir muayene ederim dedi.Ben sizleri anladım hiçbirinizde benimki gibi olmamış.
Bu arada kendi derdime düştüm.alabama sen nasıılsın halizliğin devam ediyor mu?3 aydan sonra normale dönersin merak etme.Benim öyle olmuştu.
Şimdi doktordan geldim.
Jinekoloğum tetkik edilmem için 2 hafta önce dahiliye ve kardiyolojiye göndermişti, 2 haftalık tetkik süreci bugün bitmiş oldu.
Ne eski bir tansiyon sorunu çıktı ne de kalp, tansiyon vs.
Yani sebepsiz....
10 kiloya yakın vermem gerektiğini söyledi doktorum.Kilomun fazlalığından değil, böyle şişmeye devam edersem ağırlığımı azaltıp dengelemeliyiz görüşünde...Preeklampsiden korkuyor."20 haftadan önce başlamaz ama istisnalar da olabilir tabii" dedi.
Bakalım, hamilelik konusunda uzman bir diyetisyen araştıracağım bugün internette.
Yoluna girecek herşey inşallah.
ARKADAŞLAR GÜNAYDIN
tam ekranı açtım hayatımdaki en popüler insan geldi İĞNECİ ... günaydın diyemedim bir türlü... birde azıcık moralim bozuk diyeceğim kızmayın ama... karnımda adet sancıları başladı yine... akşamdan beri var... daha önce negatif sonuç aldığımda da böyle olmuştu. Kasıklarda birşey yok, olsa sevinicem ama yok... doktora sordum, adet sancılarını progesteron iğneleri yapar dedi......... ama içim rahat değil...
Kızlar benim işler yoğun yine sabahtan beri yeni girebildim.Sizler de pek yazmamışsınız gerçi.
Kızlar birşey sorucam size özellikle bu crinone jel kullananlara sormak istiyorum.Özellikle yanlış hatırlamıyorsam badenur ve alabama idi sanırım.
Ben ikinci tüp denememde de crinone jel kullanmıştım ama günde iki taneydi o zaman.Benim o adetimde de parça parça o jelin kalıntıları gelmişti adet kanıyla beraber ama ben fazla geldi herhalde demiştim dr'a da hiç sormamıştım o zaman.Benim bugün adet başladı ama doğru düzgün kanama olmadığı gibi parça parça jel kalıntıları geliyor sabahtan beri.Bu normal mi?Jeli kullanıpta bu şekilde olan var mı acaba?
ARKADAŞLAR GÜNAYDIN
tam ekranı açtım hayatımdaki en popüler insan geldi İĞNECİ ... günaydın diyemedim bir türlü... birde azıcık moralim bozuk diyeceğim kızmayın ama... karnımda adet sancıları başladı yine... akşamdan beri var... daha önce negatif sonuç aldığımda da böyle olmuştu. Kasıklarda birşey yok, olsa sevinicem ama yok... doktora sordum, adet sancılarını progesteron iğneleri yapar dedi......... ama içim rahat değil...
canım ne kadar zor biliyorum ama sık dişini. o ağrılar tüp tedavisinin önceki hormonların ve progesteronun yan etkileri olabilir. adet ağrısı için çok erken. zaten test gününden önce adet olunmuyor pek. hatta test gününden birkaç gün sonra ancak olunuyor. sen dışarı çıkıyor musun? artık riskli günlerin geçti çık azıcık dolaş. olacağına varır. pazar günü 10. günün. sonuç belli olmuş olur. ama sakın idrar testi yapma. ben denedim. çıkmıyor çok yanıltıyor. azıcık daha sık dişini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?