- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
denizkarayurt;merhaba........
ankara da deperm olmuş...iyimisiniz?
karamel,patikler...sizlerde iyisinizdir umarım...karamel sen tüp bebeğemi hazırlanıyorsun şu an?dediğim gibi herzaman takip edemdiğim için burayı tam net bilemiyorum sizlerin naptığını ?
kızlar selam,
Dr.dan geldim kist gitmiş. Yeni tedaviye başladım ilaçlarımı aldım.
Bu sefer çok hızlı büyüyorlar diye dozu düşürdü. Sık kontrol dedi sık gitmek bana pek uymadı ama orta yol bulduk.
hakkımda hayırlı olsun demekten başka birşey yok.
kayınvaldene geçmiş olsun. sen şimdi istanbulda mısın? şehir antalya yazıyor oraya dönecek misin? demiştin belki unutmuşum.
merhaba hazerozlem;kötü kurdele gitmiş.sevindim.hadi güzel çiçekler açsın.....kayınvalidene geçmiş olsun.
Nagihan Yılmaz
06 Kasım 2009 | Permalink |
Yani çok karışık şeyler bunlar. ınsanın kafasına kırk düşünce giriyor.Gerçekten bu yapılanlar ne kadar masumsa bilmiyoruz çünkü bu meselenin içinde değiliz labaratuar ortamlarında nelerin döndüğünü bilmiyoruz.Gayem kimseyi suçlamak değil ama özellikle tüp bebek tedavisi yapan hastaneler birbirleriyle kıyasıya bir yarışta.Allah korkusunun kaybedildiği bir anda para için her şey yapılabilir.Kullanılan ilaçlar ne kadar masum.Bazı ilaç ve iğneler gebe olan başka bir kadının idrarından yapıldığını okuyunca çok şaşırdım.Enbriyonun dondurulmasıda çok tehlikeli aslında .Düşünün Aslı ve suat embriyolarını dondurdular fakat anlaşamayıp boşandılar.Aslı bir başkasıyla evlendi fakat eşinden gebe kalamıyor ve dondurduğu embriyodan koydurarak suata hamileyim diyor yani böyle şeyler de olamazm.?Sahipleri tarafından kullanılmayan bu embriyolar gerçekten imha ediliyormu.Kafalarda ki bu şüpheler giderilmedikçe bu tedavi yöntemlerine herzaman halkımız şüpheyle bakıyor ve bu da ilerde hem bu yöntemlerle gebe kalan kadını ve eşini ilerde de çocuğu etkiliyor.Bunun örneklerini arkadaşlarımdan görüyorum.Lütfen uzmanlar olarak işin piskolojik ruhsal ve toplumsal yönlerine de cevap vererek bizleri aydınlatmanızı bekliyorum.Bizim de çocuğumuz olmadı inanın hep bu sebeplerle tedaviye yaklaşamadık.
günaydınlar bu yorumu göreniniz var mı
Arkadaslar merhaba tekrar ,kaydirigubbakcemile3
Tup bebegi-mikroyu icine alan " ozel saglik sigortasi" var mi? tavsiye eder misiniz?
Eger varsa ve oneriyorsaniz ne gibi sartlarda olmak gerekiyor, onda da yas, deneme sayisi filan gibi unsurlar var mi?
Simdiden cok tesekkurler.CADIARZU
tüpdeki doktor özkan öztürk ama ayrıldı. kadın doğumdaki doktorlar da arzu hanım, nil hanım vardı onlarda ayrılmış. arda beyi tanımıyorum canım.evet hastane gerçekten öyle. inşallah gelenler daha iyidir. benim bulantılarım var canım ancak istifra ettirmiyor çok şükür. gün be gün enerisiz ve enerjili oluyorum. çok şükür aslında sıkıntılı bir hamilelik geçirmiyorum. enerjisiz olduğum zaman hiçbirşey yapasım olmuyor.
ERVERDı.....iyi dileklerin için teşekkürler.bakalım ovülasyon ve preseed ikilisini bu ay denedim....inşallah işe yarar...
kızlar selam,
Bu sefer çok hızlı büyüyorlar diye dozu düşürdü. Sık kontrol dedi sık gitmek bana pek uymadı ama orta yol bulduk.
bluesuu merhaba
ben hatırladığım kadarıyla aralıktan beri kullanıyorum preseed i. bu ayla 5 ay oldu.bazen iki bazen üçe kadar dolduruyorum. aplikatörün üstünde çukurluk var onu 2. seviye ile üstütste getiriyorum. ben bir yararını görmedim ama adam gibi yumurta olmayınca preseed napsın ki dimi?
ben gg dan almıştım 78 tl ye ama şimdi fiyatı 60 a düşmüş daha ekonomik. bak beş ay kullandım. üstelik bi çoğu da israf oldu. bazen aplikatörü doldurup kullanmıyorum bazen kullanıyorum beraber olamıyoruz. hatta dün gece aplikatörü doldurdum tuvalet kağıdı rulosunun içine koydum ki biyerlere değip mikrop kapmasın diye güya yatağa girmeden hazır ettim. o arada eşimle kavga ettik. ben yatağı terk ederken yakaladı beni barıştık ayy bi baktım ki benim preseed hep dökülmüş neyse yeniden hazırladım da işimize baktık:) benim preseedlerin başına hep bişiler geliyor yani:))
waters....merhaba canım....evet seni o sıralar takip etmiştim ve çok mutlu olmuştum....senin bir çocuğun vardı sanırım....ona normal yollamı hamile kalmıştın?..benimde 13 yaşıda bir oğlum var..ona olan hamileliğim eşimin tedavi görmesiyle olmuştu.ama bu kez eşimin tedavisi işe yaramadı.sonra 1 aşılama,3 kezde tüp bebek denedik.onlardada şanssızlıklar geçirdik.3 tüpümde tuttu fakat düştüler.dr.um kendiliğindende gebe kalabilirsin diyor...bende bu kez 4.cü tüpü yaptırmadan 6 ay preseed ve ovülasyonu denemeye karar verdim.inşallah sizler gibi bende preseedla hamile kalırım....
Alabama, bilgiler icin cok tesekkur ederim. Bunlar guzel yorgunluklar guzel halsizlikler olsun.
Ovulasyon testi ve preseed kullanan ve kullanacak olan arkadaslar bol sanslar , ben de deneyecegim ama henuz almadim.
Vanilya, haber bekliyoruz, umarim iyisindir.
Altinyunus, yumurtalarin toplanmistir simdi, toparlaninca gelismeleri bekliyoruz, umarim iyisindir.
[
Anaam Erverdi'ciğim,
Kusura bakma geçmiş sayfaları okuyordum şimdi gördüm. Evet deprem çok korkuttu beni. Oğlanı ayağımda sallıyordum. Dolap yerinden oynadı. Çok korktum. Eşim daha eve gelmemişti. Hemen oğluma kucaklayıp balkona kaçtım. Ne mantıksız ama işte refleks. Elim ayağım zangır zangır titredi. Çok şükür atlattık. Sen nasılsın fıstığım.
Erverdi'cim açık gördüm seni... Nasılsın? Bu arada iyi gecelerrrr........
Herkese gunaydin,
heyecandan dogru durust uyuyamadim, cunku bugun insallah yillardir burnumda tuten bebegime veya bebeklerime nihayet kavusacagim. Dun 2. gunuydu emriyolarin embriyolog bugun sabahtan transfer yapilabilecegini iyi gelisme beklediklerini soyledi.
Kalanlarin vaziyeti de hucre sayisi olarak fena degil ama kaliteleri 2. ve 3. kaliteydi dun. Bugun iyi gorurlerse donduracaklar.
Cok garip, sanki cooook uzun zamandir gormedigim cok sevgili biriyle bulusacagim oyle bir heyecan bende yani inanamazsiniz. Aksam 3 saat belki uyumusumdur.
Transfer sonrasi icin tavsiyeleriniz var mi?
Hic sorunum yokken 2 gundur tuvalet derdim oldu, cok siskinim ve cok az hareket var. Herhalde birseyler onerirler.
Ananas yaziyordunuz, baska onerisi olan var mi?
bir de Uskudar cevresine yakin eve gelen igne yapacak hemsire taniyan var mi?[/QUOcanım heyecanlısındır tabiii.hayırlı olsun bugünkü transferin.tatlı uykular olsun,güzelliklere uyanışlar olsun.tabiiki sevgilinle buluşmaya gidiyorsun.küçük sevgilinle.niye inanmayalım.aynı şeyleri bizler de yaşadık.beni bile şimdiden heyecan alıyor.daha tedavime başlamadan.bunlar yaşanası çok tatlı heyecanlar.
transfer sonrası için birkaç gün ağır kaldırma,uzanma fazla fiziksel aktivitede bulunma derim.naçizane fikrim.ben herhalde uzay yürüyüşünde olurdum transferim yapılsaydı.vc sorunun için bol sıvı ,lifli gıdalar tüket yeşillik salata gibi.evet ananası duymuştum tutunmaya yardımcı oluyormuş diye.ne derece doğru bilmem.zaten dr un jel ya da iğne verecektir bunun için.tekrar hayırlı transferin olsun arkadaşım.hayırlara baklayişler olsun inşallah
Herkese gunaydin,
heyecandan dogru durust uyuyamadim, cunku bugun insallah yillardir burnumda tuten bebegime veya bebeklerime nihayet kavusacagim. Dun 2. gunuydu emriyolarin embriyolog bugun sabahtan transfer yapilabilecegini iyi gelisme beklediklerini soyledi.
Kalanlarin vaziyeti de hucre sayisi olarak fena degil ama kaliteleri 2. ve 3. kaliteydi dun. Bugun iyi gorurlerse donduracaklar.
Cok garip, sanki cooook uzun zamandir gormedigim cok sevgili biriyle bulusacagim oyle bir heyecan bende yani inanamazsiniz. Aksam 3 saat belki uyumusumdur.
Hic sorunum yokken 2 gundur tuvalet derdim oldu, cok siskinim ve cok az hareket var. Herhalde birseyler onerirler.
bir de Uskudar cevresine yakin eve gelen igne yapacak hemsire taniyan var mi?
DENİZ BULUT'cuğum,
Hatırlarsın bu sayfalara yazarken hepimiz çok umutsuzduk. Defne'ciğim,Roni'ciğim, sen. Çok şükür Allah bütün umutsuzların yüzünü güldürsün. Benimki de tüp olduğu için normal hamileler ayda bir gelirken biz 10 15 günde bir doktora çağrılıyorduk. Hakikaten süre uzun olunca insan huzursuzlanıyor. Son haftalarda bebek iki gün boyunca hiç kıpırdamadı gibime gelmişti. Benden çok annemler telaşlanıp hemen özel doktora götürdüler. Tabi büyüdüğü için yeri daralıyor ve hareketleri azallıyormuş meğerse.
Eşin gene aynı fikirsizlikte herhalde. Bu hödükler hiç adam olmaz.
Bu arada kaç aylık oldu. Cinsiyeti belli mi.Şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah tamamına erdirsin.
canımmm çok sevindim senin adına. hayırlısı olsun inşallah herşey istediğin gibi gelişir.hakkında tabiiki hayırlısı olsun.kızlar selam,
yok canım kimsenin canı sıkılmadı aksine kimse böyle düşünmediği için seni olmaz anlamında rahatlatmaya çalıştı hayatım.canım merhaba kk da dolaşırken gördüm acaba gören var mı ne dersiniz diye merak ettim ilginç geldi ondan yani bunlar benim düşüncem değil
evet canım alıntı keşke yazmasaydım hanımların canını sıktı kusura bakmayın hanımlar
canım merhaba sanki bu sorduklarını çözdün sana zahmet en baştan bi bana anlatsana sunu anladığımvulasyon testi alınır cift çizgi çıkarsa eşinle birlikte olmadan önce preseed diye başka bir ilaçmı kullanıyoruz ;ben sadece yumurtalık çatlamasıyla ilgili sanıyordum ve çift olunca berber oluyozr başka birşeyleri kaçırdım mı :iyice anlayınca kullanayım:enbuyukkk:
Denizim bulutum, İstanbul'a üçlü tarama için gidip iki ay kalmıştık, sonra Antalya'ya geri döndük, şimdi 10 gündür kayınvalidem için Ankara'dayım... Tam leyleği havada gördü durumu yani, dilerim o leylekler bize bebiş getirira.s ...
Sağol tatlım :smiley-cool:
Yav, kızlar bence bu şüpheler çook yersiz, bir kere işin hukuki boyutu var, ayrıca ilgililerden biri yanlış birşeye niyetlense bile her aşamaya çok sayıda insan dahil oluyor, bence mümkün değil yani... Dediğiniz gibi bir de bunlara kafa takmayalımyerimseniben
Zarpanditim, özel sağlık sigortaları bu tarz uygulamaları hayati önemde görmediği için ödememeyi tercih ediyor, tıpkı sivilce tedavisi, kozmetik uygulamalar ve estetik operasyonlar gibi :sm_confused:...
Arda bey Riskli gebelik uzmanı ve amniyosentez ve ikili üçlü taramalarda çok iyi bir isim. Ofisi Acıbadem bağdat polikliniğinde ayrıca da kadıköy ve maslak acıbadem arasında mekik dokuyor. Demek ayrıldılar,bu kadar çabuk beklemiyordum, benim temmuzda kontrolüm vardı yav:uhm:
Amin tatlım inşallah:Saruboceq:
Amin Karamelitoş a.s....
Kızım yaa, yağmursesim, ne güzel anlatmışsın
Amin :Saruboceq: amin :Saruboceq: amin :Saruboceq:
Herkese gunaydin,
bir de Uskudar cevresine yakin eve gelen igne yapacak hemsire taniyan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?