- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
kızlar;açık olan varsa lütfen ntv ye bir baksın.embriyoya yapılan müdahalelerden bahsediyor.hepimizi ilgilendiren şeylerden bahsediyorlar.ilginize...
nihayet asıl doktorumla görüstüm bugün. ikili test öncesi amniosenteze kararlıysanız ikiliye gerek yok diyen adamın şöyle haklı olduğu ortaya çıktı : daha çok karıştım. ikili test sonucunda yazan şu demekmiş : yaşa göre doğumda 1/50 olan down riski testten sonra 1/2200 e düşmüş. biz bu durumda düşük risk grubunda olduğunuz için kesin yaptırın diye önermiyoruz dedi. eeee dedim. neye karar verirseniz verin pozitif olun dedi. 1/300 düşük riski de istatiksel bir risk ona da fazla takılmayın anlamında konuştu. her durumda 16. hafta gelin bakalım dedi. son kararım 16. hafta gideceğim. dokor bakıp herşey iyi gerek yok demezse yaptıracağım. düşündüm 1/300 ile birşey olur sağlam bebeği kaybedersem yıkılırım. bu ilk ve son şansım. ama 1/2200 gerçekleşirse daha çok yıkılırım. göze alamıyorum. yani adam rahatla dedi ama keşke siz yine de amnio yaptırın deseydi. arkadaşım dedi ki yerimde eşiniz veya kızınız olsa ne önerirdiniz deseydiniz. tabii gak guk diyecek kesin sorumluluk almak istemeyecek ama 16. hafta 16 haziranda detaylı ultrason sonrası böyle sormayı planlıyorum.
denizcim;amniyoyu da yapıp rahatlamak niyetindeydin.şimdi dr seni muallakta bırakmış.ikilem içinde olmak çok zor.ne diyeyim ki..............karar verici sensin.
:teselli:
Deniz Bulut'cum 16. haftada fiziksel özelliklerine bakacağı USG kontrolü önemli ama USG de düzgün olan fiziki değerler %100 dowm sendromu yok dedirtemez, 24. hafta da yapılan detaylı USG de öyle , öğrenmek ve tanı koymak istiyorsan AS den başka yol yok. 1/300 düşük riski istatistiksel, her cerrahi müdahale de risk vardır, her tedavi, %100 iyileştirmez tıpta kesin ve %100 gibi kavramlar yok. Hangi riski kesin almak istemiyorsun onu düşün ? iş yerinde bir arkadaşımın ablası 26. haftada ( geç kalınmış ) hem kordiyosentez ( düşük riski daha yüksek ) hem AS oldu sonuçta düşük olmadı ama 34 yaşında olmasına rağmen sonucu kötü çıktı ve bebeği aldılar bu hafta. Düşük riski emin ellerde yok denecek kadar az..gerisini sen bilirsin tabi.
kızlar maşallah bu akşam kalabalıksınız.yaprak dökümü arası mı?
offf eskiden amnio mu vardı kadınlar hamile kalıp doğuruyordu artık allah ne verdiyse :umursamaz:
ben ona hiç bakmadım canım ailem arası aklinialirimsmile
erverdi ne sevgisi kazansın tabiki ama sakın yaprak dökümü deme
ben bu kadar aldatmanın birarada olduğu dizi görmedim uzattıkça uzattılar :umursamaz:
erverdi sen ne zaman sonuçları alıcan Hale hanıma ne zaman gideceksin şeker bilmiyorumkismile
Gunaydinlar...zemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemus
hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
:dance::: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
sakat bebek olması düşükten daha fazla üzeceği için yaptıracağım. zaten şimdiye kadar 1 tane amnio yaptırıp düşük yapan duymadım (inşallah ilk olmam). değiştirmezsem son kararım bu. geri kalan 5 ayı düşünerek geçirmektense yaptırıp kurtulmak daha iyi.
arkadaşının ablasına geçmiş olsun. bebeği almak için son yasal süre 24. hafta değil mi? demek 26. haftada da alabiliyorlar. birşey gördüler de baktılar herhalde. tek amnio yeterli gelmedi mi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?