Erverdi'cim selam..sen nasılsın ? birazdan eğitim başlayacak bizim bir göz atayım dedim.
Kizlar selam.
Su amniyo isi kafami karistirdi ya. siz boyle diyince cok korktum. Ama ben kendi kendime soz vermistim risk dusuk cikarsa yapmayacagaim diye. simdi cok korkuyorum. Of ya. Yuce allahim insallah saglikli bir bebek verir bana. Gecen hafta kuaforde bir anne cocugunun saclarini kestirmek icin getirmisti. Cocuk Down sendromluydu. Cok uzuldum ve korktum. Annein yasi da gencti. Zaten daha cok genclerde oluyor. 35 yas ustu dogurganlik dustugunden risk artmis gibi gorunuyor
Bu arada kizlar bir hafta sonra sezeryanim. Bana sans dileyin olur mu? Uzun mucadeleler sonrasi doktorumu sezeryana ikna ettigimi biliyorsunuz. O israrla normal dogum yapmami istemisti.
Cok heyecanliyim kizlar. Ruyamda hep kizimi goruyorum. Bazen cok tatli, melek gibi bir sey bazen de canavar gibi goruyorum.
Hayirlisi ile saglikli dogdugunu her seyinin yerli yerinde oldugunu gorunce coook rahatlayacagim.
Bu bebegi o kadar uzun zamandir bekliyordum ki. Umarim yuce Allahim yuzumu guldurur.
Umarim Allah bu topicteki herkesi daha dogrusu isteyen herkesi anne yapar.
Kindersms, insallah bu cicise benzer yakinda bir kizin olur. 9.gunde 1 mm, cok iyi bence, ictegin o ilaci umarim birakmisindir. Belki gelecek ay denersiniz. Bence bu kadar basarisiz mikro denemis biri olarak aldigimiz ilac ve ignelerle cok saglikli yumurtalara sahip olmuyoruz+ ostrojenin fazla olmasi da endometriumu olumsuz yonde etkiliyor. 1-2 embriyo olsun kaliteli olsun yada seninki gibi dogali denensin, cok daha basarili olacagina inaniyorum.kaydirigubbakcemile5
Alabama, sagol canim, Haziran'da geliyoruz ama bu seferki geldigimizde tedaviye baslayamayacagiz ama temelin bir kismini atmis oluruz diye dusunuyorum.zemuszemus
Erverdi, o kadar kan aldilar diye hic uzulme, kan vermek iyidir. Umarim sonuclarinda guzel cikar. Sonra da yumurta takibi... Ayy ben oradayken Hanim'in Ciftligi vardi, ben de onu izliyordum.boshayallersmile
Deniz bulut, seni cok iyi anliyorum ama doktordan sonra kafan biraz karisti degil mi? Inan okurken ben de seninle ayni duygulari yasiyorum, ben ne yapardim diye dusunuyorum. Cok onemli bir karar ve yakinda kafanda netlestirirsin diye dusunuyorum. Hakkinda hayirli bir karar olsun.
Roniyam, safak saymaya baslamissin, cok az kalmis, ayy cok heyecanli... Sana bol sans diliyorum ve dua ediyorum. Saglikla bebegini kucagina alasin.
bu hani demiştin parmağında anomali görülen bebek mi? rıza bey e mi gitmişti o da? hani dr ne olur ne olmaz amnio yapalım demişti? neyse aman ilk 24 saat önemli falan deme. geriliyorum. yaptıracağım ben. çok korkuyorum ama. olacak olan olur. çevremde burada o kadar çok yaptıran kadın var ki. kötü sonuç duydum ama hiç düşük duymadım. tabi bademcik ameliyatından ölüm riski de var. kader kısmet artık. inşallah herşey güzel olur.Down sendromu olunca geç de kalınsa dr kurul kararı ve savcılıkla alınıyormuş bebek. Bebeğin yasalar önündee hak kazanması için 26. haftayı doldurması gerekiyor, ABD de bu 24. hafta. Önce AS örneği almışlar, çünkü bebek kordiyo senteze müsade etmemiş, sonra 3-4 günde sonuç veren kordiyosentez için tekrar denemişler bu sefer plesentadan enjektörle parça çekebilmişler. Allah kimseye yaşatmasın.Hiç korkma bak olduğunda göreceksin ilk 24 saat önemli ondan sonra bir hafta aşırıya kaçmayacak bedensel hareketlerle devam ediyorsun daha sonra tam normal duruma dönüyorsun.
Günaydın kızlar
Herkes iyi sanırım.Deniz Bulut'un biraz kafası karışmış sanırım.Ben de senin durumunda olsaydım aynen kafam karışırdı ama ben olsam kesin yaptırırdım çünkü özürlü çocuğun zorluğunu biliyorum.Belli bir yaştan sonra da daha da zor tabi.Ben ikili testlerimi yaptırmıştım risk çok düşük çıkmıştı yaş da tabi o zaman 30'du.Dr AS'den hiç bahsetmedi zaten.Gerçi yaptırsaydım da temiz çıkıcaktı.Çünkü kromozomal bir durum değil benim oğlumdaki.Zaten ne sebebi ne de doğru düzgün teşhisi var.Ama bu durumda bile olsa ikinci için AS'yi mutlaka yaptırırım.Çevremde de ileri yaşdaki hamileler hep yaptırdı AS ve hiçbir şey de olmadı.Karar senin canım.En doğrusunu sen yaparsın zaten.
Merhaba,
tecrubelerinize ihtiyacim var. Daglara gittik cok guzel gecti ben herseyi kafamdan atiyorum diye sevinirken baktim ki bir de siddetli regl oldum tamam arti dedim icim rahat, donunce doktorumla gorusecegim diye bir daha beta hcg istediler yaptirdim 321, 36 saat sonra dusuyordur insallah diye dayanamadim yine yaptirdim 490. beta HCG degerim hala dusmuyor. Doktora gittim ultrasonla bakti birsey goremedi. BEkleyecegiz bir 48 saat sonra yine bakip artisin durumuna gore karar verecegiz dis gebelik te olabilir dedi. Bu durumda bir kemoterapi ignesinden bahsetti methotraxat 1 doz, ama esimin Italya'da bir doktor tanidigina sorduk kiz kardesini bu ilacla kaybetmis ve kesinlikle kullanmanizi tavsiye etmem dedi.
Ingilizce kaynaklara baktigimda riskler arasinda olum yaziyor, yumurta rezervini ve kalitesini kesin dusurdugunu yaziyor oysa bizim Turkiye de ise dis gebelikte cok kullaniliyor. Doktoruma sordugumda yan etkisini onemsemedi, baska bir doktora danistim o da oyle soyledi. Ne yapacagimi bilemiyorum, boyle birsey yasayan var mi? dis gebelikte cok agri olurmus benim sadece karnimda hassaslik var.
geçmiş olsun canım. dış gebelik kadınlar kulübü diye google da aratırsan daha önce dış gebelik geçirmiş arkadaşları bulup görüşebilirsin. dış gebelik ise erken dönemlerinde ilaçla (bu ilaç olabilir) tedavisi var diye duydum. allah korusun geç kalınır da tüp patlarsa annenin hayati riski olduğu gibi hem tüpü hem rezerv kaybedebiliyorsun. bence daha önce geçirmiş arkadaşları bul ve hala kk ya giriyorlarsa onlara mesaj gönderip sor. inşallah değildir ama olmasa bu zamana kadar çoktan değerinin düşmesi gerekirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?