ben de fikrimi belirteyim kırsal yerde yaşamak zordur gerçekten uzun süre ben de yaşadığım için biliyorum ulaşım zor oluyor. yanına bir arkadaşını alsan bile olur. yol hali. illa eşin ya da baban olması gerekmiyor. bir arkadaşından rica edersin olur bana göre.arkadaşlar ben daha önce yazmıştım, erken yumurta yetmezliği var, fsh yüksek. 16 yaşımdan beri ilaçsız adet olamıyorum. 28 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. pazartesi günü doktora gittim, tüp bebek tedavisine başlıyalım hemen dedi, e2 13 progesteron 0,9 çıktı, femara ilaçlara başlattı, bir de merional 225 doz iğnelere. cumartesi tekrar kontrole gidicem de bir problemim var, gittiğim yere ben otobüslerle aktarmalı olarak 1,5-2 saatte gidiyorum ve metrodan indikten sonra da çok yürüyorum. işten de izin alıyorum tabi. eşim işlerim çok yoğun şimdi başlama, ilaçları beklet, ramazandan sonra gidelim, ben bu sıralar işlerim çok yoğun olduğu için hayatta işten izin alamam diyor, babam da doktora sürekli yalnız gitmeme çok kızıyor, eşime bunu söylemedim tabi. ben ilçedeyim şehir merkezine gidiyorum. arada kaldım çok fena. bu tedaviye başlamak da sürekli aklımda, neler olacağını çok merak ediyorum. yumurtalıklarım bu ilaç ve iğnelere nasıl tepki vercek, hiç yumurta yoktu çünkü.cumartesi tekrar yalnız gideceğim. Ben yalnız gitmekten korkmuyorum ama kendimi bu zor yolda çok garip yalnız kimsesiz hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
ben de fikrimi belirteyim kırsal yerde yaşamak zordur gerçekten uzun süre ben de yaşadığım için biliyorum ulaşım zor oluyor. yanına bir arkadaşını alsan bile olur. yol hali. illa eşin ya da baban olması gerekmiyor. bir arkadaşından rica edersin olur bana göre.
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler, babamın kızdığı şey hem şu anda benim eşime ihtiyacım olduğu manevi olarak, ve onun bu durumda benim yanımda olmaması, bir de yolda başıma bişey gelirse falan diye.. aile olarak çok da kapalı bir aile değiliiz, rahatızdır, üniversite de okudum, yalnız gezmeye de alışkınım. babam daha çok psikolojim için düşünüyor bunu.
ben tedaviye devam etmeye karar verdim, ağustosu bekleyemeyeceğim çünkü, en azından her forumda bahsedilen femara merionalın bana bi etkisinin olup olmayacağını merak ediyordum, merakımı gidermiş olurum.
canım ikimiz için de hayırlısı olacak ben inanıyorum. yazımızda ne varsa onu yaşıcaz. benim içim rahat çok şükür. sen de rahat olmaya herşeyin güzel olacağına inan inanmaya çalış. bebeğini de rahatlat.canım bana amnio yaptırmazsan da ayrıntılı ultrason için 16. hafta gel dedi. amnio için de 16. hafta yapılır demişti. amnio için 2-3 hafta uyumamış olacağım, bebek sakat mıdır korkusuyla kalan 5 ayı uykusuz geçiremeyeceğim için 16 haziranda yaptıracağım. sen de 17 veya 22 haziranda gidersen 16. haftanda olacaksın herhalde kararlıysan aynı anda yapar zaten beklemene gerek olmaz.
merhabalar hanımlar nasılsınız bayağı zaaman geçmiş pek kimse sormamış ama ben yine de yazayım. merkeze gittim durum ve yaşım itibari ile hızlandırılmış bir şekilde tüp başlayalım dedi dr. bana hehalde dozu yüksek ilaçlar yazmış eskişehir deki dr öyle söyledi . ilaçlarım bayyağı pahalı 3165 verecem sadece ilaçlara bir bilgisi olan varsa cevap yazarmı bide doğum kotr.hapı beni başta çok kötü etkiledi bu ilaçların öyle yan etkileri varmı bilgisi olanlar lütfen yazar mı
dğum kontr.hapı bugün bitti ben hemen adet olurmuyum yoksa
ama ben dr.çok beğendim diyebilr bana çok kaliteli geldi çok olumsuz konuşmadı ama yine de elinizi çabuk tutun dedi
bir de memur olan arkadaşlar tüp raporu çıkartma kriterlerini biliyor musunuz
alimm arkadaş senin verdiği tarifi yapmaya çalışacam allahtan ümidi kesmemek için
deniz bulut ve alabama bende yağmursesi gibi düşünüyorum sonuçta herşey allahın istemesi ile oluyor ve cana kıymak gerçekten çok kötü
vanilya 369 gerçekten zor bir durum gibi ben gebeliğimde çok kötü teşhisler koymuştu dr. bunlardan bir tanesi de dış gebelik ihtimali idi çok dikkatlı olman gerekiyor tedavini hiç aksatmamalısın allah korusun ölüme bile götürüyor gelişmeye başlayınca ve yerde olmayınca iç kanamaya yol açıyor çok geçmiş olsun
kinderms sen ben yanlış mı anladım bilmiyorum ama ben de bugün duydum ilaçsız tüp bebek yapılıyormuş ama sanki sende öyle yapıyorsun böyle ise bizi aydınlatır mısın gerçi dr mail attım cevap yazar inşaalah
hanımlar tüm hastalar şifa tüm anne olmak isteyenlere bebek tüm hamişeler sağlıklı doğmlar nasip etsin
sevgile zapandit seni geçemiyorum sen çok güneş gibisin seni nedense çok göresim geldi çok pozitif birisin galiba
herkese iyi akşamalr
erverdi sen tüp yapıyor gibiydin şimdi ne yapıyorsun tam anlamadım kusura bakma çok aklımda tutamıyorum
merci canım benim teşekkür ederizzzz.Canım gözün aydııııınnnnnnnnnnnn..... Ne güzel, maaşallah....
merhaba canım sana yolculuğunda başarılar dilerim. umarım herşey gönlünce olur. benim tavsiyem yanında kimse olsada olmasada herzaman pozitif olmaya çalış. mutlu ol kendini hep iyi hisset. ve sonucun güzel olacağına inanarak yoluna devam et inşallah mis kokulunu kucağıına alırsın.:Saruboceq:arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler, babamın kızdığı şey hem şu anda benim eşime ihtiyacım olduğu manevi olarak, ve onun bu durumda benim yanımda olmaması, bir de yolda başıma bişey gelirse falan diye.. aile olarak çok da kapalı bir aile değiliiz, rahatızdır, üniversite de okudum, yalnız gezmeye de alışkınım. babam daha çok psikolojim için düşünüyor bunu.
ben tedaviye devam etmeye karar verdim, ağustosu bekleyemeyeceğim çünkü, en azından her forumda bahsedilen femara merionalın bana bi etkisinin olup olmayacağını merak ediyordum, merakımı gidermiş olurum.
bu aşamaları geçene kadar neler çektim bir bilsen :) ama azim çok önemli, asla pes etmemek gerekiyor... inşallah sizler de bebeklerinizi büyüteceksiniz canım, dualarım sizinle :) ama bir çok zahmetten sonra gelen çocuklar yaramaz oluyorlar, benimki öyle mesela :)Herkese Gunaydinlar:dance::dance: :dance: :dance: :dance:
Ruzgar deniz, siz ne guzel bu asamalardan gecmis simdi bebek buyutuyorsunuz, umarim yakinda bizler de ayni durumda oluruz.:Saruboceq:
canım, gönlünü ferah tut, herşey yolunda gidecek ve bütün bu zor günleri aşıp bebişini kucağına alacaksın inşallah :) hatta ne zaman hamile kaldım, ne zaman doğurdum, ne zaman bu kadar büyüttüm diye de hayretler içinde kalacaksın :) geçen sene 25 Haziran'da ben de amniyosenteze gitmiştim, sonuç konusunda yaşadığım stresi ve korkuyu o dönemde burada olan arkadaşların çoğu bilirler :) zor süreçler ama sonucu çok güzel :)herkese günaydın
hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
umut bebeğin yarın da kalp atışını duymaya gideceğiz.doktorum gümbür gümbür duyalım dedi.kıymetli bebek bu diyor.tek sıkıntım pıhtılaşma sorunum.gerçi hergün iğnem var ama 8. ve 18. haftalar riskliymiş benim için.ama ben gönlümü ferah tutuyorum aklıma kötü şeyler getirmiyorum.önceki gebeliğimde kullanmamıştım kan sulandırıcı iğne.öyle teselli ediyorum kendimi.bu sefer sürecek allahın izniyle.
vanilya, sana da çok geçmiş olsun.
selam kızlar doktordan geldik. bizimki gayet iyi maşallah. yüzde 99 erkek dedi doktor. iki haft sonra riskli gebelik uzmanı ultrasonla inceleyecek. doktorumuz herşey gayet güzel ama uzman doktorumuzun kontrolü sonucu konuşuruz dedi. herbi organına baktı benim görüşüm herşey düzgün dedi. bakalım iki hafta sonra ne olacak? darısı tüm olmayanlara inşallah.
geçmişe bakim biraz
evvvet hayırlısıyla inşallah. babasını bi isim telaşı aldı ki sorma harıl harıl isim arıyo makarna. tamam tatlım aminnn.bu aşamaları geçene kadar neler çektim bir bilsen :) ama azim çok önemli, asla pes etmemek gerekiyor... inşallah sizler de bebeklerinizi büyüteceksiniz canım, dualarım sizinle :) ama bir çok zahmetten sonra gelen çocuklar yaramaz oluyorlar, benimki öyle mesela :)
canım, gönlünü ferah tut, herşey yolunda gidecek ve bütün bu zor günleri aşıp bebişini kucağına alacaksın inşallah :) hatta ne zaman hamile kaldım, ne zaman doğurdum, ne zaman bu kadar büyüttüm diye de hayretler içinde kalacaksın :) geçen sene 25 Haziran'da ben de amniyosenteze gitmiştim, sonuç konusunda yaşadığım stresi ve korkuyu o dönemde burada olan arkadaşların çoğu bilirler :) zor süreçler ama sonucu çok güzel :)
canııım bir oğluş daha geliyor ha? hayırlısı olsun inşallah :) doktorun herşey güzel diyorsa öyledir, gönlünü ferah tut :) amiiiiiiiiiiinnnnnnnnn
rici ederim şekerim. öyle okudum da hoşuma gitti size de yolliyim dedim. oğluş henüz bi kıpırdanmıyo kıpırdanıyoda ben hissetmiyorum. ne zaman hissedicem acaba? ama dün doktorda poposu yukarda aşağı doğru paralel duruyodu kerata dönmüş de haberimiz olmamız :kedi:Kizlar Merhaba,zemuszemuszemuszemuszemuszemus
Erverdi, gunes gibi demene cok sevindim, tesekkur ederim. Sana hemen bir dondurma ismarliyorum. Bugunluk baska yok tamam mi sen alma lutfen.:icecream:
Merye, guzel dusuncelerin icin cok tesekkur ederim. Tedavin hayrili ve bebekli olsun. Ankaraya gittin degil mi? Ilaclarin hakikaten cok tutmus, cunku bir cok arkadas 1500 civarinda oduyor, seninki niye oyle tuttuki acaba? Sonu guzel bitsin de yasadigin sikintilar unutulur gider, bol sanslar. Bu arada sizin belediye baskaninin harika isler yaptigindan uzakta da olsam bilgim var. Bence tum sehirleri bir dolasmali ve guzellestirmeli...kaydirigubbakcemile5
Alabama, ozlu yazi icin tesekkurler. Oglus nasil bakimm?
Patikler,Yagmursesi ne guzel iki kere yumurtluyorsunuz! Super bu! Umarim arkasi gelir, cok iyi tavuklarisiniz ne diyeyim.:lepi:
Esoyis, tedavin hayirli olsun. Arkadaslarin cogu yazmis, bu tedavilerde bircok seyi organize etmek sana dusuyor. Bir sure sonra yollara da tedaviye de alisirsin. Bence herkesi de bu konu ile ilgili bilgilendirme, ileride tedavin ile cok soru sormalari yada yorum yapmalari senin canini sikabilir. Ilaclara tepkini de sanirim igneleri yapip kontrole gittiginde ogrenebileceksin, umarim guzel guzel yumurtalarin olusur. Bol sanslar!yerimseniben
Erverdi, temizlik bitti mi? Burada da bugun yerel secimler vardi dolayisla tatiliz, ise gitmedik!:lepi: Bazi seramik objeler yaptim cunku haftaya seramik kursuma tatil nedeni ile son gidiyorum, kil uzun sure kalinca cok sertlesiyor. Tabii bir de akapunktur odevim var simdi onu yapacagim. Sadece sen ders calismiyorsun yani sana arkadaslik ediyorum. Ama birarada olsak kesin ders calismazdik.delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?