kızlar açık olanlar ya da okuyanlar;esoyis arkadaşa dr u adet 3 te hiç yumurta yokken tedaviye başlatmış.ne diyorsunuz?arkadaşım.karar verici sensin tabiii bu ay ertelesen yumurtan olduğu bir ayda denesen..asla dediğimi yapın anlamında yazmıyorum.ama yazık yaaa.o kadar git gel, maddi manevi koştur...
ben kendimden biliyorum.sadece tek yumurta için 27 gün boyunca hergün iğne oldum.iptal oldu tabiii.ama o zamanlar şimdiki bilgiye sahip değildim.insan tüpçülere gide gele öğreniyor az çok.şimdi 2 3 yumurtada bile başlamıyorum.korkuyorum açıkçası.ne diyorsunuz kızlar.bu konuda fikriniz nedir?
bu konuyu sizlere açmamın sebebi asla esoyis arkadaşımızın tedavisini durdurmak değil.böyle bir yetkim de yok.ama....işte insan ister istemez düşünüyor.
ben az yumurtada çok gidip geldim esoyis arkadaş.3 aşılamam 3 tüp iptalim 1 negatif tüp geçmişime dayanarak bunları söylüyorum.korktum açıkçası..tedavine devam edeceksen de mutlaka bugün başka bir dr un tavsiyesini görüşünü al derim.
Merye,[/B] Belki ilaclarinin dozaji fazla oldugun icin seninkiler fazla tutmustur. Bence rutin konrtollerine gun icind git-gel. Transfer sonrasi bir kac gun misafirhanede kalman iyi olabilir. Hemen yolculuga cikmamakta fayda var.
bugün bir kaç eczaneye sordum genelde bu dozlarda dediler dozu yüksek bulmadılar artık onların söylediği bu gerçi hızlı tren de var ama yinede dediğin gibi tranfer sonrası dinleneyim
ERVERDİ
yani neredeyse herkesi etkiliyor bu ilaçlar ama görme kaybı çok kötü ne kadar sürdüki bu banada ablam hem bünyen çok hassas hemde sen kaldıramazsın diye pek tavsiye etmedi ama ben de ilk ve son kez deneyecem hayırlısı inş aynı ilaçlar ALLAH sağlıklı ve hayırlı bir şekilde nasip eder inş bizlere inanmak istiyorum olmasını istiyorum ilaçların yan etkilerini artık düşünmeyecem beni acayip etmişti seni de etmiş nasıl korkmuştum göğüslerim taş gibi ağırlaşmışt
cevap veren bütün güzel arkadaşlara sevgiler saygılar ben ecz sordum biraz daha rahatladım ilaçlarımı aldım neredese yüzde onbeş indirimli çok eczaneyem sordum sıkı pazarlık sonucu artık umarım işe yarar genelde bu dozda veriyorız dediler
merhaba Zarpandit;bugün dondurma yemedim hocam!ama daha gün bitmedi daha....Erverdi, guzelim bugunluk bu kadar dondurma yeter, kilolari da dusunmek lazim degil mi?
Yazdigin sozu cok begendim, ne zaman cocuklara hikaye okumaya baslayacaksin, ders aldigini soylemistin yanlis hatirlamiyorsam. Erverdi, arkadaslar yazmis zaten, kesinlikle sigarayi birakmanin her anlamda esine faydasi olacak. Esine takviye kesinlikle aldir, umarim baslamisinizdir. Biz hem takviye aliyoruz hem de keciboynuzu kuru yapiyoruz. Ama keciboynuzu bitti artik oraya gelince devam edecegiz. Esin deniz urunleri seviyorsa onlarda bayagi cinko var. Findik, fistik....kaydirigubbakcemile2 Sonrada egzersiz yapmak gerekiyor tabi butun bunlari yedikten sonra... Sen de guzel kivirttiriyorsun, aferin.kaydirigubbakcemile5
Alabama, Deniz bulut, ben yakin bir arkadasimin gebeliginde cikolata yediginde bebegin hareketlendigine bizzat tanik oldum. Alabama'nin dr.u da soylemis zaten. Alabama ne guzel sakin bir bebegin olacak iste, ne guzel! Guzel guzel uyuyor. Sen sakin biri misin? Gebelikte yasanananlarin bebegi olumlu yada olumsuz yonde etkiledigini gosteren bir cok arastirma mevcut. Gebeligi rahat, stressiz gecirenlerin bebekleri de dogdugunda daha sakin oluyormus.
Kindersms, cicekleri aldim, sagol.
Waterss, ben de ovulasyon testi ile ilgilendigim icin yazdiklarini dikkatlice okudum, tesekkurler. Daha net cift cizgiyi goremedim, hep silikti ama cubuklar bittigi icin devam edemedim.:1no2:
Patikler, okuma bayrami hayirli olsun.
daha yüzümü yıkamadım açılmayı bekliyorum uyku yetmemiş. bu şiirin sabah sabah bana tebessüm ettirdiya ne diyeyim ben sana nerden buluyorsunda yazıyorsun bu lafları hayret valla:)günaydın,günaydın.günaydın 38 in gülleria.s.a.s.a.s.
bugün hava serin
olsun siz üzülmeyin
öğleye doğru açar
güneş ışığını saçar
bu deli erverdi
uykulu
gözlerini zor açar.
kalkıyiiim çayımı koyiiimm
kinderi de karşıma alıyiiim
siz de oradan öyle bakmayın.
yarım saat sonra soframa atlayın ..hoşçakalıııınn.
sabahın delisidelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
Günaydınnnnn kızlarrr a.s.
ooo erverdimmm maşallah maşallah ne güzel şeymişşin sen fıstık fıstık inşallah sana benzeyen bi kızın olsunn topiğimizde 2 erkek olucak artık bi kaç tane de kız gelsin dimi :sm_cool::teytey:hihoyyyt
yağmursesi canım günaydınn erkencisin bu sabah a.s.
zarpanditt Günaydın şeker şimdi sen kaybolursun 5-6 p.m. gibi gelirsin sanırım a.s.
Denizbulut canım günaydın a.s.
altınyunus a.s.
merye bi gelip bi kayboluyorsun a.s.
alabama tatlım a.s.
waters a.s.
patiklerim sanada günaydınna.s.
ben mutlaka farketmiştir diyorum. hele bir de şu e vitaminini ve solgar ın çinkosunu içse. bir de keçiboynuzu kürü. değerlerin yükseleceğine eminim. tüp tedavisine başlayınca opu günü yine ölçecekler. siz sormazsanız sonucu söylemiyorlar. raporu istersiniz. darısı yağmur un başına
Erverdi, guzelim bugunluk bu kadar dondurma yeter, kilolari da dusunmek lazim degil mi?
Yazdigin sozu cok begendim, ne zaman cocuklara hikaye okumaya baslayacaksin, ders aldigini soylemistin yanlis hatirlamiyorsam. Erverdi, arkadaslar yazmis zaten, kesinlikle sigarayi birakmanin her anlamda esine faydasi olacak. Esine takviye kesinlikle aldir, umarim baslamisinizdir. Biz hem takviye aliyoruz hem de keciboynuzu kuru yapiyoruz. Ama keciboynuzu bitti artik oraya gelince devam edecegiz. Esin deniz urunleri seviyorsa onlarda bayagi cinko var. Findik, fistik....kaydirigubbakcemile2 Sonrada egzersiz yapmak gerekiyor tabi butun bunlari yedikten sonra... Sen de guzel kivirttiriyorsun, aferin.kaydirigubbakcemile5
Alabama, Deniz bulut, ben yakin bir arkadasimin gebeliginde cikolata yediginde bebegin hareketlendigine bizzat tanik oldum. Alabama'nin dr.u da soylemis zaten. Alabama ne guzel sakin bir bebegin olacak iste, ne guzel! Guzel guzel uyuyor. Sen sakin biri misin? Gebelikte yasanananlarin bebegi olumlu yada olumsuz yonde etkiledigini gosteren bir cok arastirma mevcut. Gebeligi rahat, stressiz gecirenlerin bebekleri de dogdugunda daha sakin oluyormus.
Waterss, ben de ovulasyon testi ile ilgilendigim icin yazdiklarini dikkatlice okudum, tesekkurler. Daha net cift cizgiyi goremedim, hep silikti ama cubuklar bittigi icin devam edemedim.:1no2:
kızlaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr alın size benim süprizim.nasılll benim erverdim nasıl bir kızmış küçükken.2 yaşındaki halim...sizce de güzel olmaz mı.böyle bir kızım olsa
kızlaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr alın size benim süprizim.nasılll benim erverdim nasıl bir kızmış küçükken.2 yaşındaki halim...sizce de güzel olmaz mı.böyle bir kızım olsa
Erverdi, guzelim bugunluk bu kadar dondurma yeter, kilolari da dusunmek lazim degil mi?
tekrar iyi akşamlar kızlar;
WATERSS.,selam arkadaşım.uğramışsın.işlerinde kolaylıklar....umarım hafifler de daha fazla uğrarsın..iyi dileklerin için de teşekkürler
MERYE;sevgili merye.bende kötü etki gösterdi diye sende de öyle olacak diye birşey yok.sen etkileri sizde oldu mu diye sormuşsun.bende cevapladım.yani benim vücudumun verdiği tepki seni ya da bir başkasını bağlamaz.görme sorunu ile ilgili problem.ben tedavide olmadığım zamanlarda da birkeç kere olmuştu.göz drlarına gitmiştim,bir şey çıkmamıştı.tedavi sonrasında şiddetlisini yaşayınca.tahlil istendi.kan pıhtılaşması olduğu ,tüp ilaçlarının da(vücuda östrojen veriyorlar)bunu tetiklediğini öğrendim.yani ne kadar östrojen o kadar görme de sorun riski..bu benmle ilgili bir sorun.
ama ben her tedavime hiç te korkmadan başladım.hatta son tedavimde belkide sonlandıracağını söylemişti.tedaviyi yapamamak beni daha çok üzerdi.bu sorunum yüzünden tüp tedavisinde iken herhangi bir sorunda göz ve nörolok ile de irtibatta olacağım.dediğm gibi bu benimle ilgili.
gözün korkmasın tedaviden.yaa Allah bismillah de başla.hayırlıysa olsun.
isim konusu çok karışık, ben kesin tavrımı koymuştum, babam ayrı, eşim ayrı, kayınvalidem ayrı isimler istediler... ama dedim isim hakkı benim çünkü dokuz ay boyunca ben taşıyorum ve doğduktan sonra da 24 saat ismiyle çağıracak ve sevecek tek kişi benim dedim... bu konuda bencillik yapacağım ve hiçbirinizi dinlemeyecğim dedim, herkes kabul etti, yoksa bıraksam ne isimler geldi önüme bir bilsen :)evvvet hayırlısıyla inşallah. babasını bi isim telaşı aldı ki sorma harıl harıl isim arıyo makarna. tamam tatlım aminnn.
rici ederim şekerim. öyle okudum da hoşuma gitti size de yolliyim dedim. oğluş henüz bi kıpırdanmıyo kıpırdanıyoda ben hissetmiyorum. ne zaman hissedicem acaba? ama dün doktorda poposu yukarda aşağı doğru paralel duruyodu kerata dönmüş de haberimiz olmamız :kedi:
oyyy maşallaaaahhhhhhmerhaba kızlar. bugün izin almam gerekiyordu zevkle doktoru kullandım. dr kağıdı götürünce vizite sayılıyor. ssk lı doktoruma gittim. erverdininkine. bu sefer işleri vardı 45 dakika bekledim amaklava:neyse oğlum (bu doktor da % 90 erkek dedi) 1 hafta önden gidiyormuş. haftasına göre sağlıklı. ağırlığı 112 gr olmuş. doktor da sağlıklı gözüküyor değerleriniz de iyi bir de bu ilk bebek (ve son demek istedi) yaş da 43 tabii amnio için kararı siz vereceksiniz dedi. sonra eve yürürken ilk doktoruma rastladım aytun hanım hani boş kese diye gidip bebeği gördüğüm dr. nasılsın dedi amnioyu bekliyorum dedim. eşim istemiyor ben yaptıracağım dedim.o da yaptır mutlaka risk çok az kalan zamanda kafan rahat olur dedi. kadınlar doktor da olsalar kadın sonuçta erkek dr gibi riskler bunlar zor bir durum karar sizin demiyorlar. a.s
nasılsın canım? nasıl gidiyor hamilelik? kaç haftalık oldun?Merhaba Arkadaşlar,
Bu sabah şöyle son 3 sayfayı okuyabildim, eskisi gibi sık giremesem de aklımdasınız hep, girip okuyorum sizleri. Benim eskisi kadar giremememin sebebi gün içinde dışarıda olmam iş nedeni ile genelde müşteride eğitimlerde olmam. Şimdi seyahatlerim azalında ben daha çok müşterinin bulunduğu yerde eğitimlere ağırlık verdim istanbul içinde, akşamda kızım sürekli ilgi bekliyor, biraz da vicdan yapıyorum daha sonra çok ilgilenemeyebilirim diye..
meyve suyu da aynı etkiyi gösteriyor canım, benim ufaklık çikolataya bayılırdı, yedikten yarım saat sonra başlardı hareketlenmeye :)günaydınnn topiğin çıtırları,
kızlarrr bu arada ben daha kıpırdama peşinde değilim beni yanlış anladınız kıpırdama ve bunları hissetme için erken. yani benim dışardan hissetmem bikaç hafta bulur heralde, ben ultrasonda ters dönmüş aşağı bakıyo du bizim kerata biraz da uykucu öyle çok haraketli diil anlamında şeeetmiştim. doktor da bana gelirken çukulata ye demişti cinsiyetine bakcaktı ya hareket etsin diyeymiş. keratalar çukulata yiyince hareketleniyomuşlar :)
günaydın çıtırlar a.s.a.s.
zarpandit alabama maşallah çok rahat bir hamilelik geçiriyor. bense başından beri birşey olacak diye devamlı endişeliyim. hele şimdi amnioyu taktım uykular haram oldu. bu hesaba göre onun bebeğinin son derece sakin benimkinin uyumayan ağlayan gazlı bir bebek olması gerek (bana da bu gidişle öyle olacak gibi geliyor eyvahedigeldismile). inşallah sağlıkla kucaklarımıza alabilirsek doğru muymuş anlayacağız :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?