- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Patikler, Erverdi, Vanilya, Yagmursesi, Deniz bulut, yildonumu dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.kaydirigubbakcemile3
Erverdi, 7. yi bitirdik, evet biz tum ozel gunleri hala kutluyoruz, hatta bazen yemege cikmak icin bugunlerde bir ozel gun varmiydi diye sordugum bile oluyor.
Deniz bulut, gecmis olsun canim. Nicin seni bu kadar aglattiki, bu erkekler bizim ruhumuzdan gercekten yeteri kadar anlayamiyor. Bebegin saglikli ve seninle birlikte, insallah yakinda AS'nin gunu de geliyor. Yagmurlu bir gun yasadin gecti bitti diyelim, yarin gunes acacak. Sebebi her neyse lutfen kafanda cok buyutme ve hatta yapabiliyorsan dusunmemeye calis cunku her dusundugun anda yine gerileceksin canim. O an kendine sevdigin bir ugras bul, bulundugun ortamdan uzaklas, bir bardak su ic, yeterki o anlari dusunme. Yapabilecegine ben inaniyorum.kaydirigubbakcemile5
Badenur, hosgeldin tekrar. Yeni isin simdiden hayirli olsun.a.s.
Alabama, size de mutlu yillar. Bebegin kime cekerse ceksin, saglikli ve hayirli bir evlat olsun.:Saruboceq:
Hakikaten Roniyam'in bebek dunyaya gelmistir herhalde degil mi, gorusen var mi?
Gule gule buyutsunler.
devamı da benden...
hocam bilmiyoruz nerden bilelim demişler. hoca da öğrenin de gelin demiş. ertesi gün hocaya sormuşlar hocam ne diyecektiniz yarımız biliyor ama diğer yarımız bilmiyor demişler hoca da bilenler bilmeyenlere desin demiş. hoca gene söylemeyince hepimiz biliyoruz demişler hoca da ehh benim söylememe hacet kalmadı demiş...
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis.teşekkürler.yağmur.ben gerisini bilmiyormuşuma.s.
ah be denizcim;daha dünyaya gelmeden kurmuşsun da kurmuşsun.tamam elbette b planın olmalı.azıcık geniş olsan hele sağsalim annesinin kucağına bir gelsin.sen onun sıcaklığını bir hisset.belki sen bırakmak istemiyceksin çirkin bibilini.(nazar olmasın diye öyle diyorum haaa)alabama badenur hülya zarpandit biliyorum bebeğim için üzülmemeliyim diyorum ama bir yerden sonra ipler kopuyor. benmki de gerçekten çok anlayışsız. neyse aklıma ne geldi kavga konusu bu değildi ya eve bebeğe bakması için yatılı kadın alacağımızı mecbur olduğumuzu söyledim benimki hala ufacık bebeği yabancı kadına nasıl bırakacaksın diyor. eee dedim sen bakacaksan bize ben işten çıkayım. aman sen evde çekilmezsin diyor (zaten çık dese de çıkmam) eee dedim halanla annen 1 er hafta sırayla gelir bakarlar diyor. yani halam 71 yaşında seneye 72 olacak. kendi yaşlı 1 tam gün bebeğe baksa yorgunluktan ölür. üstelik bırakamayacağı aksi bir kocası var. annem daha genç. 63 yaşında ama babam yaşlı 80 yaşında ve o da ona bakıyor. geçen kış babamın dizler kireçlendi başka rahatsızlıkları oldu evde 2-3 saatten fazla yalnız bırakamadı. yani bunu daha önce de dedim. anlamak bu kadar mı zor. evet evde yatılı kadın kadar sevimsiz birşey yok ama 2-3 sene mecburum. en sonunda sıkıysa sen anneni getirt denizli den o baksın dedim. ay bu konuda bile delirtiyor adamı. beni bu kadar üzmeye devam ederse bebek mebek kalmayacak herkes rahat edecek senağlama
kızlar çok üzgünümmm hemde çokkk ben ikinci bebeğimde acaba canlanmışmıdır diye koşa koşa doktor kontrolume gittim ama maalesefff kalbi atan bebeğiminde kalbi durmuş. iki tane kese var ama ne yazıkkı bir boş gebelik birininde kalbi durmuş.... kürtajjjjjjj
bi kürtaj nedir bilmiyordum kürtajında ne olduğunu görecem çok üzgünüm çokkkkkkk
asıl neden bu değildi arada geçen bir nedendi bu. neden itiraz etti bilmiyorum. öncelikle bakıcı konusuna. sonra da yatılı olursa kendi düzeni rahatı bozulacak diye herhalde. valla ben yatılı istiyorum. sabah 725 evden çıkıyorum akşam 1900 eve giriyorum. bu saatler arası gündüzlü bulmak zor. ayrıca bir akşam işim uzadı ya da cumartesi alışverişe gitmem gerekti bebeği kime bırakacağım? eşimin ailesi denizli de. annem halam karşıda. yakında kimse yok. para aynı para. yatılı daha mantıklı. artık bu kadarcık fedakarlığa da katlanacak. kendi bilir. doğsun da bir.
herhalde hiç hamile kalmadığından istememişlerdir ama kendiliğinden bir enfeksiyon vs olmuş tüpler tıkanmış olabilir. ben 3 kere kendi isteğimle çektirdim. şişli ekomar a git migrosun hemen yanında. 250 lira. çeken doktorun eli çok hafif (2 kere oraya çektirdim) hiç acı ağrı olmuyor. yanında birinin gelmesi şart değil ben olayı bildiğimden yalnızdım. 10 dakika bile sürmüyor. ben de 2. orada çektirdiğimde az acı oldu o ta sağ tüp spazm yapıp kendini kasmış sıvı geçmedi o nedenle. için rahat denemeye devam edersin. evet doktorlar tuhaf. o kadar para harcatıyorlar 250 liralık basit bir filmi çektirmiyorlar.
merhaba Merye;hangi hastanede tedavi gördüğünü öğrenebilirmiyim.nasıl olur da dr.la görüşemezsin anlamadım.ben ssk da iken bile dr u bekliyordum vizite çıkışı herşeyi konuşuyordum.belki de ben şanslıydım.dr her sorduğuma nazikçe cevap veriyordu.ama çok kalabalık olduğu zaman ben muayene bitişini bekliyordum.şöyle bir nefes alsın uygun zamanı yakalyıp girip konuşuyordum
Alabama arkadaşımız doğru demiş.olur ki tedavin iptal olursa(bu olasılık dahilinde)ya da sende alerjik reaksiyon gösterirse(Alabama da öyle olmuştu değiştirmek zorunda kalmıştı)boşuna ilaçların hepsini alma demişti.benim 1 kutu kalmıştı elimde.eczacı geri almamıştı.soğuk zincire giriyormuş geri alamıyorlarmış.yani bu yüzden elinde kalabilir ya da bir dahaki tedavinde farklı bir ilaç ta kullanmak zorunda kalabilirsin.neyse sen almışsın artık.tecrübe olur.
sana ilaçları adet 2de getir demişler çünkü o zaman folikül sayına göre ilaca başlatabilirler.nasıl kullanacağını anlatacaklardır.önce 2si diğerleri 5gün sonra dediklerini.Alabama çok güzel bir şekilde anlatmıştı.ben yeniden yazayım.şimdi adette iken 2nci ya da 3üncü gün gidiceksin folikül(yumurta diyeyim daha iyi anlarsın belki)sayına göre ilaca başlatacaklar seni.yumurtaların hepsi aynı zamanda aynı büyüklükte olmuyor.farklı büyüklükte oluyor.bize lazım olan 19 ya 20 mm olmalarıbenim bildiğim.atıyorum 5 yumurtan var. 2 tane 15mm1 tane 12mm 1 tane 9 mm 1 tane de 14...misal veriyorum.önden giden yumurtayı bekletiyorlar o diğer ilaçlarla.henüz büyümemiş olanlarla aynı olsunlar diye.bir de erkenden çatlamasın diye ..
ultrason çekilecek demişsin.bu ilk tedavin mi?bu yumurta takipleri vajinadan oluyor.üstten değil yani haberin olsun.
ilaçlara başlamadın sanırım daha..başladıysan baş ağrın ilaçlardan da olabilir.her halde dr una söyle haberdar et.bildir.özelden tedavi görmüyormusun?hem para verip hemsoramamak..olurmu öyle şey?ne kadar kalabalık olursa olsun.bu seni bağlamaz.dr unla mutlaka birebir konuşmalısın.
hastaneye gittiğinde aklında anlamadığın hiçbirşey kalmasın.sor.dr a sor.hemşireye sor.bir daha sor.dozlar çok önemli.bazı ilaçları kendin yapacaksın belkide.ince deri altına yapılanlar var.göbekten yapıyoruz.hadi şimdiden kolay gelsin.Allah yardımcın olsun.
biliyorm neresinden anltacam bilmiyorum onlara email attı suçlu durumuna düştüm sonrada ben geri adım attım bana herkese uyguladıkları prosedür bu dediler bir koruyorlarki kızlarını tabi zaten sistemi öyle kurmuşlar ilk defa dr. bakıyor sonra işlemlerde diğr dr.lara bırakıyrlar ondan sonra hemş lerle devam ediyorlr malesef ben geri adım attım artık bilmiyorm dr emaile çok kızmş sonra kendisi de diyor bazı kadınların o ilaçlara tepkisi olumsuz olabiliyor o durumda olanların bırakması da gerekebiliyor diyor sonra da bana biz herkese o ilaçları baştan aldırtıyoruz diyor neyse girdik açına içine allah sonumuzu iyi getirir inş ama işin doğrusu öyle seni karşına alıp adam akıllı konuştukları yok gibi en azından ben öyle anladım sonrada adam sizi kızdırdım galiba diyorum bende salağın danıskasım galiba ama dediğim gibi çok yoğundular herhalde zamandan kazanmak için bazı durumlarda diğrlerine bırakıyorlar kendileri daha önemli işleri yapıyorlar gibi tranfer gibi
ben başladım işte adetin ikinci günü o ilaçlara başldm 5 gün folikül ve e2 ye bakılacak ondan sonra duruma göre işlem yapılacak yani benm çarşmba günü folikül sayım belli olacak bunu ilk defa yapacam gibi badenurun olayını okudum arkşnın olayını acaba bende mi çektirsem rahim filmini
Bugun bizim evlilik yildonumumuz.:asigim: :içelim:
Umarim gelecek yila bebek-ler-imizle kutlariz.
Erverdi, Merye'ye guzel bilgiler vermissin eline saglik.:lepi:
Merye, bu tedavide yenisin ama her sekilde hastaneden tatmin olmadan cikma lutfen. Adim adim herseyi bilmek istedigini bir kere soyle, Erverdi'nin dedigi gibi kesinlikle doktorunla konus, her sekilde onu bekle. Zaten randevun yok muydu? Doktor mesgul derlerse orada bir kiyamet kopar bir kere! Sen oraya randevunla gidiyorsun ve para oduyorsun hic kimse bunu sana hayrina yapmiyor canim. Ilaclari sana detayli bir sekilde soylemedikleri icin hepsini aldin, arkadaslarin dedigi gibi belki hepsini kullanmayacaksin bile...Bunun net olmadigini bir dahaki doktor gorusmende lutfen belirt. Tedavide ilk olabilirsin ama sana her seyi aciklamak zorundalar. Bir dahaki sefere bol sanslar diliyorum.yerimseniben
canım ya nice senelre inş bebklrinle ve bebeklerimizle inş
ya yukardı anlattim işte canımı sıktılar biraz ama bende canlarını sıktım ama sonuçta elimde bişey yok şu anda bana tlf açtılar dr yanna ne zaman gelmek istiyorsanz hemen gün verelim dediler neyse ben çok karıştırdm gerçi en çok o ilaçları hepsini birden aldırmalarına çok kızmştım daha çok onun için sinirlendim ya benim işime yaramasalar yan etkişi çok olsa o zaman ne olacak dedim o da havada kaldi dr benimle göüşmek istyen hiçkimseyi ben çevrtmem dedi siz isterseniz arkşlar mutlka görüştürdü. neyse inş.bana kızıp tedaviami kötü yapmaz inş. şimdi bundan korkmaya başladm
kızlar ;Amerika da 4 yaşındaki bir çocuk 17ini kattan düşmüş.hiç kırık bile yok.yaşıyor.öldürmeyen Allah öldürmüyor.olduran Allah inşallah olduracak.:Saruboceq::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:
bu hamileler biz olacağız inşallah.öyle umut ediyorum
inşaalah canım be arada fıkranız gayet güzelmiş badenurla berabaer tamatmladınız
[
kızlar epey okudum okurken uykum geldi iki satır yazıp uyucam .
zarpandit sakinmisin diye sormuşsun evet sakinimdir durgun bir insanım ama babası acayip hareketli bilemiyorum kime çekecek görcez bakalım :))
hülyacım geçmiş olsun eşinde başına kalmış allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda bulursun bakıcı.
bu arada ayın 3 üde bizim yıldönümümüzdü bizde dört yılımızı tamamladık çok şükür.
deniz seninkiyle yine stres yaşamışsın arada oluyo güzelim öyle şeyler idare idare idare başka bir yol yok. napcan erkek milleti öyle yada böyle hep idare istiyo. aksi yok yani allah sabır versin.
rüzgarcım ben hiç diretmedim isim konusunda çünkü çok önemli değil benim için isim kendi önemli :)) yani bebeğim. ama çok saçma sapan bir isim koymaya kalkarsa hopss derim tabi :))
inşallah o günler gelir sana tecrübelerini sorarız tatlım.
merye canım bende sana bunu anlatmaya çalıştım neyse sen tecrübe ettin inşallah tüm ilaçlarını kullanırsın da bebeğine kavuşursun aldığın ilaçların hepsi şifa olsun
erverdi bade kinders yağmur beni soran herkesi yanaklarınızdan öpüyorum. hafta sonu yol biraz yordu ama çok şükür bi sıkıntımız yok.
ama canımm işte ne yapayım ne diyr bu dedim birkaçkere okudum yine anlamadım sonra öyle bıraktım sormadıımda sana anlamadm diye ama onlar ısrarla biz herkese bunlaraı baştan aldırtyoruz dediler artık bilmiyorum
Okurken gördüm ama kim yazmıştı şu an unuttum,
ZARPANDİT ya da VANİLYA olabilr.... "Rahim filmi çektirsem mi"diye düşünen arkadşım, bunla ilgili sıcak bir hikaye anlatmak istiyorum.
Arkadaşım 7 kez tüp denedi, yaşı bizler gibi olduğu içinde son derece panik içinde 2-3 ayda bir tedaviden tedaviye savruldu ve ama hep hüsranla sonuçlandı. Son 6-7 aydır bırakmıştı, o nedenle konuyu hiç açmıyordum ki, iki gün önce son derece üzgün, mutsuz, buruk bir ses tonuyla aradı ve hamile olduğunu söyledi, üstelik ikiz.... hiç umutlu olmadığı için bu seferkini gizlemiş.... Telefonda ağlayışını sevince yordum.... ama anladımki, öyle değil... tamamen depresyon durumunda... şu anda da kocası dahil herkes onun için endişeli...
Diyorki, ben 7 kez tüp yaşadım.... dış gebelik geçirdim.... acılar çektim.... doktor doktor gezdim olmadı... son gittiğim doktor rahim filmi istedi... istemeye istemeye çektirdim.... gerek olsaydı daha öncekiler isterlerdi diye düşündüm .... sonuçta rahim filminde tüplerden bir sıvı geldiği görülmüş.... bu sıvı embriyonun transferinden sonra hemen ölümüne neden olurmuş, ayrıca dış gebeliğe de.... sonra ameliyatla bir tüpü alınmış, buna da çok zor ikna olmuş, hatta doktoruna inanmamış... ama sonuçta bu operasyondan sonra hamile.... şimdi takmış kafayı, peki bu durum daha önce farkedilemezmiydi, bana bu kadar maddi manevi sıkıntıyı neden yaşattılar diye.... sürekli bunun muhasebesini yapmaktan sevincini yaşayamıyor, gittim yanına 3 saat dil döktüm... içindeki öfke bebek sahibi olmanın mutluluğuna bir türlü yer vermiyor.... şimdi kafayı bende taktım 4 kez tüp yaptım, neden kimse benden rahim filmi istemedi.....
çok acı bir tecrübe allah sonunu güzel yapar inş.işte bu doktor milleti yani ne diyeceksin bir doktr diyordu ben drlar lokaline gidiyorum hepsinin tek konuştuğu borsadaki paraları en sıkan çıkan arabalar çoğuunn umurunda değil insan rahatsizlıkları yeterki paraları gelsin ben tanıdğm bir çok dr.lanet ediyrum demişti bu hekim türk tabipler birliği bşk yard.ğı yapmıştı
ne diyelim allah pişmanlık vermeisn bu arada hoşgeldin canım
sanki bende çektireyim rahim filmini aklıma düşürdün
geçmişi okurken farkettimki, yaz gelince buraya takılma süreleri düşmüş, bazıları hiç gelmez olmuş..... :uhm:
evet gerçekten az takılıyor artık arkdşlar
kızlar çok üzgünümmm hemde çokkk ben ikinci bebeğimde acaba canlanmışmıdır diye koşa koşa doktor kontrolume gittim ama maalesefff kalbi atan bebeğiminde kalbi durmuş. iki tane kese var ama ne yazıkkı bir boş gebelik birininde kalbi durmuş.... kürtajjjjjjj
bi kürtaj nedir bilmiyordum kürtajında ne olduğunu görecem çok üzgünüm çokkkkkkk
bu ay bakılmadı henüz.adet olacağınm bir kaç güne kadar.3üncü günü gideceğim.geçen ay azdı.2 3 tane idi. bende şansımı daha iyi değerlendirmek adına iyi bir takibe bıraktım.eşim bir macun yaptırmış bir bahartçıya.bir firma...eşime özel yapmışlar.bakalım.daha kötü olmasın da tüm endişem o.ben biraz çekinik duruyorum bitkisellere.hani hangi şey kime neye göre gibi?kendim birşey yapmıyorum.dostinekse devam ediyorum sadece(prolaktin ve yumurta kalitesi için)yeni tahlliler de istendi onların sonucunu da yarın alacağım.kısmet.herşey kısmet..
şiirlerini özledim.
YAĞMURSESİ, KİNDERS, WATERS, RONİYAM, HEREDA, KARAMEL, ESTERYA nerelerdeler? iyiler mi?
Hamile arkadaşların zamanı yaklaştı, tatlı telaş yaklaştı, hayırlısı olsun.... güzel müjdelerle sevinelim... :ecrin_bebek:
Hulya, cok kolay gelsin. Esinin alcisi daha uzun sure kalacak mi? Bakici bulmakta sanirim o kadar kolay degil, gorumcen biraz idare etse olmaz mi? Ovulasyon testlerini gecen ay yapmistin degil mi, neyse hayirlisi olsun, bu ay yine devam o zaman.kaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?