- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
yağmur dindi hocam .şimdi biraz açtı gibi.ama meteorolojiye göre yine yağmur bekleniyor.belki senin güneşin durdurur bugün yağmuru..bende çamaşırlarımı asabilirim.Umarim Istanbul'da yagmur dinmistir, dun size buradaki feci sicaktan gondermistim, geldi mi?
Erverdicim, gozunaydin canim. Darisi kaliteli yumurta ve sperm uretmeye kaliyor, dualarin da var, Allah kabul etsin. Ozel Capa Hast.nin uygun olmasi bilgisini vermen cok iyi oldu. Her ne kadar benim SGK'm yok ama ozel testler de diger yerlere gore uygundur diye dusunuyorum. Simdi sana ve Deniz bulut'a uzmanlik sorusu: Anadolu yakasinda bu bahsettiginiz tarzda bir ozel hastane var mi, testler ve rutin kontroller icin?
Bu arada aksam yemegi coktan bittigi gibi biz kahvalti bile yaptik ama siz simdi derin ruyalardasiniz. Simdi hazirlaniyorum, disari erken cikacagim oradan da ise gidecegim.bayanssulusmile
Deniz bulut, hamileligin nasil geciyor? Neler yiyip iciyorsun? Bugun dusundum, hep gebe kalmaya ve tedavilere odaklandigimiz icin gebe kaldiktan sonra bebegimiz icin neler yapmaliyiz asamasina biz gelemedik ama siz ve diger bazi arkadaslar geldi. Ilk aylar bebegin beyin gelisimi icin onemli aylar. Eminim bunlari da arastirmisindir yilin en iyi arastirmaci-gazetecisi olarak...:CüvCüv:
Caney, bir an evvel vucudunun normal formuna girmesi gerekiyor o yuzden de su an sana zararli olan metaryelin senden alinmasi lazim. Biraz toparladiktan sonra yeniden tedaviye baslarsiniz, "zaman" en iyi cozum. Gecmis olsun.
Erverdi, kan pihtilasmasi bende de var ama ben ucaga binmeden once bebeaspirini aliyorum ve bir sure sonra ucagin icinde de dolasiyorum ve hareketler yapiyorum. Benim bir arkadasimda da vardi bir kez O ucakta igne yaparken feci olay oldu cunku uyusturucu yaptigini zannetmisler, bu tarz seylerle de karsilasabiliyor insan. Bir de bu sefer binmeden once kendime akapunktur yapacagim ve pelletlerim ( vucuda belli noktalara yapistirilan, kan sirkulasyonunu saglayan uyaricilar) de takili olacak. Kac sefer cok uzun yolculuklar yaptim oyle gozunde buyutulecek kadar sorun yok merak etme, heleki balona binmek filan hic sorun degil. Yoga'da basasagi durulan bir hareket var, en super hareket o! Ama ben cok zor yapiyorum-ancak koltuk ustunde! kan dolasimi icin cok iyi geliyor.kaydirigubbakcemile2
BADENUR;iyi akşamlar; belki Deniz söylemiştir sana.ben Özel Çapa Hastanesine takibe gidiyorum.hatta Deniz de gitti ve memnun kaldı. gerek gördükçe de gidiyor.muayene ücreti 22 tl.10 gün içinde yeni bir ücret yok.tahlillerde çok uygun.tek bir tahlil 10 tl gibi birşey.yani diğer özellerle kıyaslarsan yarıdan da az.bana çok uygun geldi.takipse aynı takip.muayene desen o da öyle...bu ücretler SGKlıya tabii.ben takiplerimi burada yaptıracağım.Hale Hanımla da anlaştım.takipte fazla yumurtayı gördüğüm gün Memorialdeyim.açık açık konuştumHale Hanımla..Memorialde herşey çok pahalı.uçuk denecek kadar.bilmiyorum belki benim bütçeme fazla.adette gittim kan ladılar.1 ya da 2 test.215tl....işte böyle.ekonomist erverdiden seçmeler.seç beğen al.
Umarim Istanbul'da yagmur dinmistir, dun size buradaki feci sicaktan gondermistim, geldi mi?
Erverdicim, gozunaydin canim. Darisi kaliteli yumurta ve sperm uretmeye kaliyor, dualarin da var, Allah kabul etsin. Ozel Capa Hast.nin uygun olmasi bilgisini vermen cok iyi oldu. Her ne kadar benim SGK'm yok ama ozel testler de diger yerlere gore uygundur diye dusunuyorum. Simdi sana ve Deniz bulut'a uzmanlik sorusu: Anadolu yakasinda bu bahsettiginiz tarzda bir ozel hastane var mi, testler ve rutin kontroller icin?
Bu arada aksam yemegi coktan bittigi gibi biz kahvalti bile yaptik ama siz simdi derin ruyalardasiniz. Simdi hazirlaniyorum, disari erken cikacagim oradan da ise gidecegim.bayanssulusmile
Deniz bulut, hamileligin nasil geciyor? Neler yiyip iciyorsun? Bugun dusundum, hep gebe kalmaya ve tedavilere odaklandigimiz icin gebe kaldiktan sonra bebegimiz icin neler yapmaliyiz asamasina biz gelemedik ama siz ve diger bazi arkadaslar geldi. Ilk aylar bebegin beyin gelisimi icin onemli aylar. Eminim bunlari da arastirmisindir yilin en iyi arastirmaci-gazetecisi olarak...:CüvCüv:
Caney, bir an evvel vucudunun normal formuna girmesi gerekiyor o yuzden de su an sana zararli olan metaryelin senden alinmasi lazim. Biraz toparladiktan sonra yeniden tedaviye baslarsiniz, "zaman" en iyi cozum. Gecmis olsun.
Erverdi, kan pihtilasmasi bende de var ama ben ucaga binmeden once bebeaspirini aliyorum ve bir sure sonra ucagin icinde de dolasiyorum ve hareketler yapiyorum. Benim bir arkadasimda da vardi bir kez O ucakta igne yaparken feci olay oldu cunku uyusturucu yaptigini zannetmisler, bu tarz seylerle de karsilasabiliyor insan. Bir de bu sefer binmeden once kendime akapunktur yapacagim ve pelletlerim ( vucuda belli noktalara yapistirilan, kan sirkulasyonunu saglayan uyaricilar) de takili olacak. Kac sefer cok uzun yolculuklar yaptim oyle gozunde buyutulecek kadar sorun yok merak etme, heleki balona binmek filan hic sorun degil. Yoga'da basasagi durulan bir hareket var, en super hareket o! Ama ben cok zor yapiyorum-ancak koltuk ustunde! kan dolasimi icin cok iyi geliyor.kaydirigubbakcemile2
erverdi, gözünaydın.hadi bakalım önün açıldı şimdi.yumoşlar da iyiyse tamamdır bu iş.
canım ;uçağa binme konusunda verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.aslına bakarsan ben daha hiç uçağa binmedim.ve ölmeden mutlaka binmek istiyordum.içimde ukte kalmsın istiyordum.dr da rahatlattı bu konuda.tabiii bunu söylemedim canım.
ayrıntılar da ilginç miş.evet .her durumda dikkatli olmal gerekli.bende bazen ayaklarımı duvara dikerim .bir de totononun altına bir yastık koyup dizler bükülü durunca da beyne kan gidiyormuş.baş altında birşey olmıyacak ama.başka bir dr söylemişti.bugün evdeyim umarım yine rastlaşırızkaydirigubbakcemile3
yaaa hadi sizler öğrenmişsiniz ama eminim pıhtılaşma sorunu olduğunu bilmeyen bir dolu insan vardır. acaba her büyük ameliyattan önce bu test yapılıyor mu? ameliyat risk mi? ameliyat oldu hareketsiz 3 gün yattı diyelim? bilmeden ucağa bindi?
evet Deniz cim bu konuda çok haklısın.zannetmiyorum yapıldığını.çünkü hem çok pahalı hemde hemen çıkmayan neredeyse 10 günü bulan bulan bir testçünkü bunlar genetik testler.devlette maalesef genetik testler ya yapılmıyor yada yapılmasın diye zorlaştırılıyor.ben çapada yapmayı düşünmüştüm ancak 9 ay sonra sonucunu alabilecektim.o zamana kadar da kim öle kim kala..ama farklı testler de var.onları yapıyorlardır.tabiii onlar da yeterli değilse kan pıhtılaşması da varsa hastanın o zaman iş kötü.vadesi o kadardı,herşey yolunda gitti biz elimizden geleni yaptık ama....ama ....oluverir..Hakkın rahmetine kavuşuverir.belki kavuşuyorlar halaaa..kara mizah oldu.ama durum böyle.
ameliyat riskmi demişsin?kafanda belirmiş bu soru.bence risktir.beni tüpe bile başlatmadığına göre Hale dr. risklidir diye düşünüyorum.düşün.kesme biçme yok kan kaybetme durumu yok.yine de risk almıyorlar.
bende beliren belirtiler bir atakmış.büyük bir atak olduğunu söyledi dün dr.bu yüzden birbirleriyle irtibatta olacaklar.
CANIM;adet 2 de git demişsin.benim adetler artık zor sökülüyor.2. 3.gün çok az.sonrasında. fazlalaşıyor.3te gideceğim.Hale Hanım iyice dökülmesi lazım demişti.görebilmem için.bu yüzden 3te gideceğim.yoksa az gelirse yine 4cü gün mü gitsem.geçen 2ncide birşey göremeyince 4te çağırdı.o zaman gördü?
bir de Deniz cim;ben foliki bıraktım tedaviye başlamadım diye.öyle aklıma gelirse bir tane atıyorum .başlasammı acaba.olur da ya başlarsam önümüzdeki.hafta tedaviye..
ayyy.ne çok yazdım.işlerim kaldı.evimi toplıyayım artık.görüşürüz yine.iyi mesailer
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR
Erverdi, Deniz sgk'lı yer önerileriniz için teşekkürler, onlarıda değerlendireceğim, sağolun dostlar....
benim evin 2 adım ötesinde hospitalium var, sordum sgk'lı hastalara bakıyormuş, katılım payı 12 tl imiş, üstelik sormakla kalmadım, doktordan randevuda aldım, bugün 17.00'de gidip yumurtalarıma baktıracağım, bu sürekli ovulasyon testi alıp, çıktı çıkmadı olayından daha ucuz ve daha stressiz olacak... ayrıca rahim filmi çektirmek istediğimide söyleyeceğim. bugünlük umut programım bu.... negatif sonucumu alalı yaklaşık 40 gün oldu.... kırkım çıktığına göre konuya yeniden başlamam lazım artık... bazen düşünüyorum, ben çok mu üzerine düşüyorum diyorum, belki kendi haline bıraksam kendiliğinden olacak... ama yaş geçiyor, bunun sonradan telafisi olsa... bir yaştan sonra gençleşmeye başlasak ne güzel olurdu.... kaydirigubbakcemile3
günaydın kızlarrrr nabersiniz
erverdi sölicem sölicem hep unutuyom allah sana sana benzeyen iki örgülü şirin bi şirin bi kız versin inşallah. resmin harika. ama içimden bi ses nedense oğlan diyo haberin olsun :))
anladım canım sağol. güzel açıklamışsın.
senin şu ilaç kullanmayacağım inadını anlamıyorum. bir yağmur dinlemiyor beni bir de sen alsanaalsanasmile
yaaa foliği niye bırakıyorsun? o ilaç değil. ben senelerce içtim. fazlasını vücut tutmuyor otomatik vücuttan atılıyor. hamile kalmayı planlarken 3 ay önceden içmeye başlamak gerekliymiş. bebekte tavşan dudak ve nöral tüp defekti (hani omurilikte açıklık) önlüyor. folik acid eksikliği % 25 bunlara nedenmiş. ne kadar sağlıklı besleniyorum da desen bilemezsin. hatta bir yazı okudum planlamasa bile hamile kalma potansiyelindeki her kadın her gün içmeli yazıyordu. hani plansız hamileliklerde 3 ay önceden başlayamıyorsun diye. güvenmiyorsan gir internete araştır. sen cahil bir kadın değilsin ki sen de böyle yaparsanlmaz:
iç allah aşkına çok gerekli bir element o bebeğinin sağlığı için sana da hiçbir zararı yok. ay üzmeyin beni yaaaaklava: bak seni hale hanıma şikayet ederim. :smiley-cool: (tehdit de ettim) ona sorsan o da tedaviden 3 ay önce başlamak en iyisi der. offf :çok üzgünüm::1no2:mafoldumben
günaydın kızlarrrr nabersiniz
erverdi sölicem sölicem hep unutuyom allah sana sana benzeyen iki örgülü şirin bi şirin bi kız versin inşallah. resmin harika. ama içimden bi ses nedense oğlan diyo haberin olsun :))
oğlan mı diyor yaşasın vereliniortakaklinialirimsmile:1rolleyes:
canım benim; biliyorum foliğin faydalarını,güvenle de ilgisi yok. biliyorum da.benim su içmeme sorunum var.belki inanılmaz ama öyle.özellikle bir bardak su dolduruyorum ki gün içinde gidip gelip yudumluyorum.akşama biliyorum ne kadar içtiğimi akşama yaşasınnn bir ya da 2 bardak içtim oluyorum.durum böyle olunca da hap içmek eziyet.foliğin iğnesi varmıdır acaba.şöyle haftalık ya da aylık.seve seve olurum.bol yeşillik yerim ama ....tamam senin güzel hatırın için hergün içicem bir tane başlayana kadar.üzmüşüm seni.baksana ikonlara.lülülülülülü
Hale Hanım a şikayet ha.:roflol::roflol: güldürdün beni..sen de gül emi.şu bir hafta sonrasında sende gül bizde gülelim artık.rahat rahat doğur şu bibiliyi.:1hug:
neee su içmiyor musun? akannehir bak şimdi daha çok kızdım alsanaalsanasmilealsanaalsanasmileyaaa o vücudumuz için sağlığımız için böbreklerimiz için çok önemli bir element. hele bir hamile kal litralerce su içmen gerekecek. amnion sıvısının yeterince olması, bebeğe besinlerin taşınması ve ödem olmaması için çok su içmen gerek. şimdiden alıştır kendini. ilaçını da iç gerekirse 2 ye böl iç (2 parçasını da tabii) ama iç. çayı kahveyi de azalt. hem onlar suyun yerini tutmuyor hem fazla kafein sana bebeğe zararlı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?