kız patipati sen reglinin kaçıncı gününde film çektiriyorsun ki?aynı gün fsh değerine bakılıyor mu? film 6-8. günler bu testler de 2-3. günler yapılıyor ama kafam karıştı:)doktorun biri bana ilk üç gün yapılmayan teste bakmaya bile gerek yok demişti. ama görünen sonuçlar oldukça güzel.?????????????????
kız patipati sen reglinin kaçıncı gününde film çektiriyorsun ki?aynı gün fsh değerine bakılıyor mu? film 6-8. günler bu testler de 2-3. günler yapılıyor ama kafam karıştı:)doktorun biri bana ilk üç gün yapılmayan teste bakmaya bile gerek yok demişti. ama görünen sonuçlar oldukça güzel.
evet BADENUR;bende hep bunu anlatmaya çalıştım.varsa nasibimizde göreceğiz diye...ya dediğin gibi vakti saati var.ya da hakkımızda hayırlısı böyle....ne yapalım hayırlısını dilemekten başka yapacak birşey yok.hayat devam ediyor.ama boş ta durmayalım elimizden geleni yapalım.VERMEYİNCE MAAABUT NEYLESİN MAHMUT.Dİİİ Mİ AMAyerimsenibenHERKESE GÜNAYDIN ARKADAŞLAR,
dün doğum yapan arkadaşım çok matraktır, beni çok güldürdü, hastane terliğinin altına bebek isteyen arkadaşlarının ismini yazmış, en başta ben kaydirigubbakcemile3 ... bunu evlenmek isteyen arkadaşlar için düğün günü yapardık ama olsun... bu da yeni bir gelenek olsun... hamile arkadaşlar sizzden de aynısı bekliyorum tamam mı?
serenat bebek o kadar güzelki, pembe yanaklı, bembeyaz, hani bebeklerin derisi pul pul olur ya bunda asla öyle birşey yok, üstelik hiç yeni doğmuş gibi değil, gözler fıldır fıldır, ona birşeyler söyledim, sanki cevap verecek ağzını oynatıyor...
hamilelik belirtisi olmadığı için endişelenen arkadaşlar, hiç endişelenmeyin sıfır belirti ile doğum yaptı...
çocuğum olmuyor diye üzülenlere ise sözüm... en başta da bana bu sözler tabii... vakti zamanı gelince olduğuna çok çok inanıyorum artık... bu arkadaşıma doktorlar boşuna uğraşma demişlerdi. tek yumurtalığı kist yüzünden alınmışştı, yıllar yıllar önce bir bebeği karnında ölmüştü ve kötü kürtaj nedeniyle rahim iyileşemeyecek şekilde hasar görmüş, üstelik adet düzensizliği vardı, 2-3 ayda bir adet olurdu... sonuçta doğal hamile kaldı...
arkadaşlar önemli olduğuna inandığım için bunu da anlatmak istiyorum, arkadaşım hamile kalmadan birkaç ay öncesi (6-7 ay olabilir) dediki, "ben kadınları ikiye ayırdım, anne olabilenler, anne olamayanlar... ben anne olamayanlar grubundayım... durumumu kabullendim, önce çok içimi yaktı, ama sonra geçti, tüy gibi hafifledim... ve durumu kabullendikten sonrada herşeyin tadını alarak yaşamaya başladım, beni seven iyi bir eşim var, güzel bir kariyerim var, sağlam dostlarım var, bunlarda yeter, kalan ömrümü sağlıklı şekilde bu konuyu düşünmeden geçirmek istiyorum" dedi... hani hep diyoruz ya kabullenmek ve belki aklımızdan silip çıkarmak... en kesin tedavi yöntemi bu galiba... ben de başarabilir miyim acaba? belki benimde yüzüme artık uğraşma denmesi gerekiyor, ondan sonra ...
hamileliğini bile farketmedi, ilk günler çok uykum var nedense demişti... birileri hamile olabilirsin test yap deyince de gülmüş... idrar testinde çift çizgiyi görünce hormon bozukluğu demiş... kan testi sanırım beşyüz civarıydı onada inanmamış, ta ki, doktora gidip 2.5 aylık olduğunu görene kadar... sana bir müjdem var deyip, katıla katıla ağlayışını hiç unutamam... içinden öyle bir duygu seli boşalıyordu ki, bunun içinde yıllarca birikmiş tüm acılar, hüsranlar vardı, görünüşte sevinç gözyaşları gibiydi, içini bilen anlayabilirdi yanlızca... ne günlerdi... boshayallersmile her zaman hüzün olacak değil ya, mutlulukta biraz geç geliyor ama geliyor sonunda...
bu anlattıklarımda herkesin payına düşen bir kısım var mutlaka... yerimseniben
VANİLYA, sen tamamen düzeldin mi canım?
Bu arada WATERSS canım seni çok merak ediyorum... dilerim herşey yolundadır...
DENİZ şu amniodan sonra sende rahatlayacaksın, içini ferah tutmaya çalış.... bu kadar kendini üzdüğüne hiç değmeyecek...
kızlar size anlatacak çok şeyim var kendime geleyimde anlatayım
ahh ahh bilinmeyen yolda epey ilerledim ama gene ucu karanlık gözüküyor allah bana inaşşallah bir ışık tutacak ve bu yolumu aydınlatacak şu anda karanlıktayım beklemedeyimm :sinifsinif: bir küçük ışık umudumu yeşertecek nefesimi tuttum bekliyorum kızlarr
Herkese tüm arkadaşlarıma selamlar........
Kızlar şimdi hastaneden geldim. Rahim filmi çektirsem mi çektirmesem mi derken, işte çektirdim geldim. Çektirmek isteyenler için de bir ön bilgi olur yazdıklarım.
Hiç ama hiç acımadı, 10 dk. civarı sürdü. sadece ekrandan zaten seyredebiliyorsun sıvı geçerken çok hafif birşry hissediyorsun. Nerde benim 12 sene önce çektirdiğim film (filmden sonra bayılmıştım çünkü), nerde bu zamanki film. Zaten dijital olmuş herhalde o nedenle rahattı. Yani yaptırmak isteyen arkadaşlar içiniz rahat olsun.
Yalnız çok kızdım, telefonda tam 2 kez fiyatını sordum. 180 TL dediler. İlaç dahil mi diye sordum değil ancak 100'ü mümkün değil geçmez dediler. Özel sağlık sigortam karşılamadı, ama indiriminden yararlandım. Kısacası 180 TL diye gittim tam 370 TL tuttu. Özel sağlık sigortası indirimi olmasaydı 430'a gelecekti. Neyse... Valla çalışmıyor olsam bir devlet hastanesinde çektirmek isterdim, ama uğraşmaya vakit yok ki....
Neyse gelelim sonuca; tüpler açık, tertemiz hiçbir sorun yok dediler.
Ayrıca kan testimi de aldım FSH 7,30 - E2 108,79 - LH 4,74 . Bu sonuçlara doktor çok iyi dedi. Sizce peki? Kaldı bir spermiyogram testi. Onu da yakında yaptıracağız.
Bunları öğrenmem iyi oldu en azından boşa kürek sallamam. Herşey normal diyerek ek takviyelerimi kullanmaya devam ederim. Sizce de öyle değil mi?
Selam
kızlar sizi merakta bıraktım biliyorum
anlatayım sizlere bir kısmınız biliyor ama olanları
benim geçen ay Hale hanımla olan görüşmemi biliyorsunuz başarısız 3 denmeden sonra Hale hanım bana doğal tüp bebek deneyelim sizin yumurtanız gelişiyor dedi ama olan yumurta sayımm düşük hepi topu 3 taneydi fakat büyüyüp gelişen tekti bir sonraki ay takip edelim dedi ben haziranın 4 ünde gttim tedaviye başladık ilaç almadım klomen desteğiyle başladık sonra bi kaç tane iğne ekledi yumurtalar 20 mm çatlatmayı yaptık 2 tane yumurta alındı 20 mm iyi bi büyüklük e2 değerim güzel sonuç noldu bizim 20 mm lik yumurta olgunlaşmamış kadar büyücekse ben anlamadım embriyolog ve Hale hanım çok şaşırdılar bu duruma nadir gördükleri bir durummmm buda ben işte ufff:sinifsinif:
şimdi 24 saat daha özel bi sıvıda bekleyecek ve olgunlaşma olup olmadığına bakacaklar ahh ben bu yumurtalara ne diyeyim büyüyen ama olgunlaşamayan yumurtalarım varmış benim mafoldumben
yaa işte beklyeşim ve ışığı görememem burdan nolur dua edinde sonuç iyi olsun
Herkese tüm arkadaşlarıma selamlar........
Kızlar şimdi hastaneden geldim. Rahim filmi çektirsem mi çektirmesem mi derken, işte çektirdim geldim. Çektirmek isteyenler için de bir ön bilgi olur yazdıklarım.
Hiç ama hiç acımadı, 10 dk. civarı sürdü. sadece ekrandan zaten seyredebiliyorsun sıvı geçerken çok hafif birşry hissediyorsun. Nerde benim 12 sene önce çektirdiğim film (filmden sonra bayılmıştım çünkü), nerde bu zamanki film. Zaten dijital olmuş herhalde o nedenle rahattı. Yani yaptırmak isteyen arkadaşlar içiniz rahat olsun.
Yalnız çok kızdım, telefonda tam 2 kez fiyatını sordum. 180 TL dediler. İlaç dahil mi diye sordum değil ancak 100'ü mümkün değil geçmez dediler. Özel sağlık sigortam karşılamadı, ama indiriminden yararlandım. Kısacası 180 TL diye gittim tam 370 TL tuttu. Özel sağlık sigortası indirimi olmasaydı 430'a gelecekti. Neyse... Valla çalışmıyor olsam bir devlet hastanesinde çektirmek isterdim, ama uğraşmaya vakit yok ki....
Neyse gelelim sonuca; tüpler açık, tertemiz hiçbir sorun yok dediler.
Ayrıca kan testimi de aldım FSH 7,30 - E2 108,79 - LH 4,74 . Bu sonuçlara doktor çok iyi dedi. Sizce peki? Kaldı bir spermiyogram testi. Onu da yakında yaptıracağız.
Bunları öğrenmem iyi oldu en azından boşa kürek sallamam. Herşey normal diyerek ek takviyelerimi kullanmaya devam ederim. Sizce de öyle değil mi?
Arkadaslar Merhaba
Yarin gece yola cikiyoruz, foruma 4 hafta cok duzenli giremeyebilirim ama ilk firsatta yazarim. Bir de foruma girmezsem bir seyler eksik gibi hissediyorum nedense, sizde de oluyor mu?boshayallersmile
kız yağmur...yağmur olalı çok güzel bir soru okudum senden.ödül olarak
seni bu senenin hamilesi ilan ediyorum.ilk müjdeyi sen ver bize....hadi sıramı savdım sana veriyorum...müthiş dikkatinden dolayı tebrik ediyorum seni.
ayrıcagüzel sorun için de sana bolcaalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
bak okumaya başlamıştım sizi.ilk senden son yazıdan başladım.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?