bade ben anlamadım şimdi ultrasonda mı gördü yoksa senin hist sonuçlarına göre mi konuştu. nası düzelttiyse tamam yoksa biz düzeltiriz falan bence burda bi saçmalık var benmi yanlış anladım acaba?
canım çok sağol... herkes için hayırlısı olsun... canım ben 3 aydır takip ediyorum, ilkinde 11. gün, ikinci 18.gün (tüpten sonraki), üçüncüde (bu ay) yine 11. gün çift çizgi çıktı... çift çizgi üzerinden 7 gün geçti ve bugün henüz çatlamış iki yumurta... kafam karıştı... ben 25 günde bir adet oluyorum zaten canım, sadece tüpten sonrakinde 32 günde olmuştu, o zamanda zaten 18. günde görmüştüm çift çizgiyi...
anlamadım, peki bu ay 11. gün neden çift çizgi çıktı, 18 günde bakıldığında neden yeni çatlamış iki yumurta... bu aydamı adetim 32 günde gelecek acaba... ayyyyyyy ben vazgeçtim hesaptan kitaptan... akannehir
canım benim sevgili arkadaşım erverdiciğimYAĞMUR;bence sen hç üzülmemelisin.çocuğum olmazsa diye..senin zaten varmış çocuğun.sadece bize söylememişsin...
unutmak konusuna gelince;olabilir.unutmak insna özgü birşey.seninle yatıp seninle kalkmıyorum ki ben.hem unuttuğum yalnız sen değilsindir.emin ol yeri geliyordur .başkalarını da unutabiliyorumdur.galiba sen biraz fazla tepki gösteriyorsun bu konuda..bu bana değer vermenden kaynaklı olabilir mi?hani beni de gör anlamında...............görüyorum ...görüyorum...bak bu saatte gördüm..hadi öptüm..oldu mu?opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
allah kalbine göre verir işallah duanın bir saati yokya edersin genekaydirigubbakcemile2Günaydınnn erkenci Erverdim olumunekankayizsmile senle ben kaldık erkenci zarpanditte yok nerdeki acep opuyorumnanaktan
akşam dua edicem derken ben kanepede yatıp kalmışım bi uyandım gece olmuş kalkıp yatağıma yattım yaaa ama içimden duamı etmiştim
yağmursesi hayırlı evlatsın vesselam ne güzel okutmuşun kardeşini maşallaholumunekankayizsmile
kızlar
hepinize günaydınn
kaydirigubbakcemile3
alabamacım şekerim anne mıkmıkını boşveremiyorum. onun esas derdi benle ben onun yanına tayiin istesem daha başkasını aramaz o ama eşim istemiyor oraya tayin istemeyi. ben önceden isteyemiyordum bacım geliyor diye.benim işim zor kısaca. bazen derim keşke beş tane ben olsam ne süper olurdu dimi herkesin istediğini yapan bir ben olurdu süperrrdelikafaduldengünaydın kızlarrr
bugün iyiyim allahıma bin şükür baş ağrısız kalktım..
erverdicim sana boll huzurlu bi gün dilerim.
yağmur sana da kardeşine de helal olsun. anne mıkmıkını boşver bizde anne olunca aynı mıkmıkları yaparız alimallah.
zarpandit tatilde yahu bizi mi düşüncek keyfine bakıyodur baksında zaten belki çocuksuz son tatilidir belli mi olur. bizi düşünüyordur mutlaka ama biz nasılsa burdayız
hülyacım seni görüyorum günaydınnnn
ANTALYADA şekerim o antalyada gavurun içinde kimse yoktu iki lafın belini kıracağı şimdi gördü bisürü kanki bak bizi terk ettikaydirigubbakcemilegaliba güneye gidecekti tam nokta bilmiyorum ama. gel keyfim gelll.
inşallah sende yaşayacaksın hayatım eminim buna çok yakında inşallah. ben emeklerimizin boşa çıkmayacağına inanıyorum hep duacıyım.a.s.:Saruboceq:
hadi işallah klomenle yumurtaların süper ve döllenmeye hazırdır. allah tez zamanda heves ettiğimiz evlatlarımıza kavuşturur hepimizi.Hülya'cım iyiyim şükür, biraz sonra doktorda randevum var. Bu ay klomen kullandım. 13.günüm, ne durumda diye bakacak. Bu ayda böyle deneyeyim dedim. Umarım sen de oğluşunda yisinizdir.
Yağmur'um ne güzel bir olay anlatmışsın. Sana helal olsun diyorum başka da birşey demiyorum. İnşallah senin değerini bilir, bu yaptığın çok ama çok büyüklük... Bu kadar iyi niyetli bir insana ben inanıyorum ki yüce rabbim kesinlikle bir evlat kısmet edecek... İNŞALLAAAAHHHH....
Erverdi, Kinders, Zarpandit, Waterss ve hepiniz umarım iyisinizdir...
bu konuda da en şanslınız ben galiba küs olsak ve haksız olan ben olsam da eşim hiç küs duramıyo ben barışamyınca da o yatamaz hiç o yüzden ovülasyon zamanı da olsa soorun yok maden böyle bir sıkıntı oluyor tartışmamak lazım maazallah her ay sadece bir defa yumurtluyoruz şekerim kıymetini bilmek lazımdelikafaduldenPatikler arkadaşım benim de bugün 13.günüm.Hadi hayırlısı rahim filmini de çektirmiştin temizdi hatırladığım kadarıyla.Ben de dün gülen yüzü yakaladım.Dün çalıştık ama bugün gülen yüz kaybolmuştu öğlen yaptım yani bugünde çalışmamız lazım ama biraz tartıştık öğlen hiç konuşasım yok bakalım akşama kısmet.
senin bir örneğin de yoktur bence senin hikayeni insan ağzı açık dinleyesi geliyor vallahi. bebeğin her aşaması olay. işallah süper bir bebek olacak annesi. yakışıklı ama zeki ve sorumluluk sahibi:Saruboceq:canım hamile kaldığım ay biz de klasik ovülasyon kavgamızı yapmıştık. hem de ne kavga. benim 1-2 saat ağladıklarımdan. mahsus yapıyorsun zaten bişi olduğu yok hep bu günlere getiriyorsun demiştim. sonra 5 gün sonra geçiyor ama asıl önemli günler de geçiyor demiştim. nasıl olduysa beyefendi lütfetti o 3 gün zoraki çalışma oldu hatta tutki bebek oldu tamamen görev bebeği olacak demiştim. valla bunca zaman olmayan bebek görev bebeği olarak teşrif etti. bize de bu yakışırdı! kısacca sen boşver kavgayı falan. umarım eşinin siniri de geçer.
yağmur canım erverdi haklı senin bir çocuğun olmuş zaten. inşallah rabbim yaptıklarının karşılığında en kısa sürede sana kendi çocuğunu da gönderecektir.inşallah kardeşinin işte çok parlak bir kariyeri olur. anneni de boşver. ne yapsın anneler çocuklarını hep dizi dibinde istiyorlar herhalde. alabama baş ağrının geçmesine sevindim. umarım hiç tekrarlamaz. patikler inşallah süprizin bu ay kendiliğinden gelirkinder-erverdi-myendless love (bir önceki sayfada gördüklerim) iyisinizdir umarım
,kızlar merhaba;hülya deniz açık görüm sizi....ışığınız yanıyor..hiç sönmesin emi.
ben bugün ÖZEL ÇAPA ya gittim.kızlar fikrinize ihtiyacım var anlatayım .ne dersiniz?
hani bu adette memoriale gitmiştim.4 5 folkül olsaydı başlıyacaktım.Çapa daki dr 4 5 var demişti.Hale Hanım sa 3 demişti.yine başka bir aya bırakmıştım.özet oldu galibaa.....
neyse;bu ay boş geçmesin dedim.spontan gelişen büyük yumurtayı takip ettireyim biz değerlendirelim dedim.kendi dr um yokmuş bugün.başka bir dr,bu sefer bir kadın.dr baktı ..sağda 2 solda 4 tane var demez mi?yani 5 6 taneden bahsetti.Altay Beyinde 5 folikül olarak not düştüğünü söyledi.şimdi ne yapayım ben haa?biri 5 6 var diyor.tedavi göreceğim yer yok 3 tane diyor.bugünkünü henüz eşimle konuşmadım da.geçen memoştan gelince moral bozuktu.eşim de bozuldu biraz da kızdı.bırak orayı keselim hesabı bizim burada GOP TÜP BEBEK var.ilaçsa aynı tedaviyse aynı yapalım burada hem yakın dedi.ben de dur bir dahaki ayı da görelim dedim öylece kaldı.
şimdi ikilemde kaldım.şu GOPa bir sorayım spermler için MSOME tekniği varmıymış orada.varsa eğer??sıkıldım ama başlıyacağım başlıyamıyorum.o ay bu ay dereken bi bakmıŞın menopoz düdüğü ötmüş.tren geçmiş.geçmişler ola..
bir de muayenede 2 cmlik bir şey gördüğünü bunun kist olabileceğini önemli birşeye benzemediğini kendiliğinden kaybolabileceğini söyledi.Allahaşkına kızlar birşey ya kisttir ya da değildir öyle değil mi?dedim ki kist mi değil mi?yahu bende mi var bir anormallik ben mi fazla sorguluyorum.nasıl olur da net birşey söyleyemezler.ilk muayenede deHalen dr da aynısını söylemişti.bir karartıdan sözetmişti.bu dr a söyledim.tıpta karaltı diye bir terim olmadığını arada sokuşturuverdi bana.kistse kisttir.miyomsa miyomdur.ursa urdur.yani birşey birşeydir.değilse de değildiriyiyse iyidir,kötüyse kötüdür..bunlar dr.6 sene tıp okumuyorlar mı?.uzmanlık okumuyorlarmı.nasıl olur netleştirmezler gördüklerini..birde bunun ne olduğuna bakarsınız araştırırsınız tarzında bişeyler söyledi.tabiii benim takipçi dr um olmadığı için..
kafam karıştı.
aman dr bi çare diyeceğim.dr.lar bunu yapıyorlar.
ne dersiniz?ne yapmalıyım sizce?siz olsaydınız ne yapmayı düşünürdünüz?kafamçokkarıştı
ne güzel geçmiş doktorla görüşmeniz. ben o kadar kalamdım başkla doktora da yönlendirmedi. ama o rezervle çocuk olmuyorsa iyi bir inceleme ve takipten sonra tüp denemelisin. şimdi denesen moral bozukluğundan öte gidecek mi? bence erverdiye de dedim önce incelemeye alsınlar. sonra tedavi.Kızla anlatayım hale hanımla görüşmemi... dün kayıt olmuştum, gidip gitmeme konusunda iyice gerildim, sonra sabah erkenden aradım çider'i olsun bitsin dedim... beni bugün bir hastanın yerine alıverdiler...
Önce bir bayan doktor dosyamı oluşturdu, Erverdi sen geldin aklıma... bu da yazarken ya eksik yazıyor, ya da yanlış yazıyor, 450 doz diyorum, 250 yazıyor, Kan grubum 0+ diyorum, A+ yazıyor... kazayla kan verseler neler olacak...
Neyse sonra doktorum dosyayı inceledi, sorular sordu, bilgileri teyit etti, eksikleri tamamladı... detaycı ve titiz davrandı.
Ardından muayeneye başladı, detay detay miyomlarımı ölçtü, yerini büyüklüğü şeklini ince ince anlattı, miyomlardan birinin rahime bası yaptığını bu basının rahim çizgisinde bozulma yarattığını ve bu durumun bebeğin tutunma şansını azalttığını bu durumda tutunsa bile düşük ihtimali oluşturduğunu söyledi...
veeeeeee kızlar bu hepimizi ilgilendiriyor, iki tane çatlamış ve döllenmeyi bekleyen yumurtam olduğunu söyledi... çok şaşırdım, çünkü ben 11. gün çift çizgiyi görmüştüm. bugün 18. günüm... doktora sordum, dediği o testlerle bu iş güvenli olmaz, kesinlikle ultrasonda bakılmalı, öyle boşuna uğraşmayın gibi birşeyler söyledi, bugün ve ertesi gün değerlendirin mutlaka dedi....
Sonra önceki denemelerime bakıp yumurta sayımın iyi olduğunu ama buna karşılık kalitesiz oluşunun nedenlerini uzun uzun konştuk, ilaç dozunun yüksek tutulması olabilir edyince onu öpmek geldi içimden , denemeye karar verirsem minumum doz kullanacağını söyledi, ayrıca benim olgunlaşma problemim olacağından şüphelendi...
Ardından rahmi değerlendirdi, bası yapan miyom nedeniyle histeroskopi yapıp rahim çizgisini düzeltmemiz gerekiyor dedi, bunun için öncelikle rahim filmi istedi, bu bize daha fazla fikir verir dedi, ayrıca tüplerime hiç bakılmamış olmasını tuhaf karşıladı...
Şu an aklıma gelenler bunlar çok gerildim gidene kadar şu an müthiş başı ağrıyor....
benden bir test istedi... Sonra beni genetik doktoru ile görüştürdü... o da çok detaycıydı, bir sürü soru sordu, pgt uygulamasına gitmemi tavsiye etti, tutunmama nedeninin genetik bir sebebi olabilirmiş,
Oradan trioidim ile ilgili doktora yönlendirdiler, elle muayene edildi, benim haşimato tiroidim var, iki sene önceki ultrasonda nodül çıkmamıştı, ama oluşmuş olabilirmiş...
birde göğüs kontrolü tabii
böyle...
bugün iyiyim hayatım ama anladım ki bu hamilelik işi benim için böyle bigünüm bigünüme denk gelmiyo. artık ne çıkarsa bahtıma yani. iyiyse iyiyim kötüyse of puf şeklinde. cok şükür diyim. şu aşerme işini bilmiyorum nasıl oluyo. yani öyle durup dururken ay canım şunu istedi olmadım ya da sürekli bişi yeme olayım yok. artık geçti heralde bundan sonra olur mu bilmiyorum.
senin için tam bir başlangıç olmayabilir ama önce teşhis edip sonra tedaviye yönlenmeye çalışmanda bi başlangıçtır ve bence de iyi yapıyorsun. şu miyom işi için benim arkadaşımın doktoru da hamile kal miyomlarından kurtulursun demişti. çat kaldı ve doğurdu. bi başkası aldırıp bi sene bekledi sonra tüp yaptı ikizleri oldtu bibaşkası yine miyomlarını aldırdı ama üstüne bi türlü hamile kalamadı yani bi tipi yok bu işin. çeşit çeşit bilemiyosun ki. e yağmurda kist var aldıramıyo rezervleri ciddi anlamda zarar görebilir diye. biri de çıkıp budur diyemiyo yada herkesin durumu gerçekten farklı. anlamadığım şey hist rahim içini inceliyo laparoskopi dışına müdahale yada tanı amaçlı yapılıyo da bu kistler miyomlar hem içinde hem dışında mı oluyo dışı dediği yer kanallar falan mı oluyo. yapılması gerekiyosa yapılsın tabi ama tam ikna ol bence
badecim bugün de ovulasyon testi yapsana eğer çok geç kalmadıysan,
seni yanıltmak istemem ama bazen doktorlar ultrason görüntüsünü çok net değerlendiremiyo olabilirler
ben daha önceki muayenelerimden biliyorum hamile olduğumu henüz bilmediğim iki ayda yapılan muayenelerimde iki farklı memorial doktoru bana kistim olduğunu ve o ay hamile kalmamın imkansız olduğunu söylemişlerdi, yani çok tuhaf gelmişti bana sonradan kist ile folikülü karıştırmalarını ve ayırdedememelerini algılayamamıştım, yani ne biliyim ben olsam ovulasyon testi yapardım ayrıca senin hissetmen lazım yumurtlama belirtilerin var mı?
,
canım benim iki ayrı doktorun farklı şeyler söylemesi gerçekten sinir bozucu. aman aman doktora düşme yoksa çare olmayınca olmuyor. ama bence o adı karartımıdır nedir üstüne gitmek lazım. tüp konusunda acele etme bana kalırsa geçmişte olumsuz denemen var sonuçta bu karartımı herneyse bunu netleştirmek lazım
ne güzel geçmiş doktorla görüşmeniz. ben o kadar kalamdım başkla doktora da yönlendirmedi. ama o rezervle çocuk olmuyorsa iyi bir inceleme ve takipten sonra tüp denemelisin. şimdi denesen moral bozukluğundan öte gidecek mi? bence erverdiye de dedim önce incelemeye alsınlar. sonra tedavi.
evet bu çift çizgi sonucu iki çatlayan yumurtaya da hayret. kızım sen fazla rezervden ayda kaç kere yumurtluyorsun tavuk gibidelikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?