• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Benim korkum su: simdiye kadar 3 kontrol oldum, herbirinde kac yumurta ve size lar nedir diye bakiyorum, 1. ve 2. kontrol arasi gunde 0.5 ila 1.3 mm buyumusken bugun baktigimizda bu buyume 1.5 ila 2.5 mm / gun olmus. Eger bu hizla giderse en buyugunun pazartesi 22 mm en kucugunun 12 mm olur, o gun catlatma ignesi verse de buyume devam etmiyor mu 36 saatte? bu da benim yumurtalari asiri buyutmez mi? doktorum bu yuzden 5% risk hepsini kaybedebiliriz gibi birsey dedi :( Ay ne sinir birsey bu! ablam benimle dalga geciyor, yakinda eve ultrason cihazi almaya calisacak diye :)

ilginç! hepsini birden kaybetmeyi de hiç duymadım.tamam.küçük olan küçük kalabilir ama,hepsini kaybetmek?çoksıkı takip etsin dr un.böyle durumda çok sıı takip ediyorlar.benim sabah takibimde 17 olan öğleden sonrasında 18 olmuştu...yarın gidecekmisin yine takibe.sanırım gidersin

merhaba Vanilya;gonal f ile 1adet 18 , 3tane 16 14 ve 12 varsa çok çok iyi derim.bence iyisin.ben gonal f i 2 tedavide kullandım.bende etki göstermedi ya da ben cevap vermedim.piyasadaki en üstün ilaç gonal f ...ama her iyi ilaç herkeste aynı etkiyi göstermiyor.bence 6 yumurtayla transfere gidersin...inşallah diyeyim yine..ovitrelle cetrotait ile aynı...korkma ovitrelle yi olunca yumurtalar bekliyecekler birbirlerini.çok fazla büyümesine izin vermezler endişelenme.yumurtan var.sayı da şimdi dua edelim de kaliteli dolu çıksınlar.hadi hayırlısı.
Canim , sagolasin cevabin icin. Ben her sabah cetrotid yapiyorum zaten 5 gundur, 2 sabah daha yapacagim hatta....ovitrelle yapinca buyume duruyor mu? yani o sadece olgunlastirma icin mi? Doktoruma ya kendiliginden catlarlarsa dedim, o da bu risk var tabii dedi. Esimle bastan beri tek tup deneme yapacagiz dedik, hani denememis olmayalim diye, doktor da bunu biliyor. Bu yuzden bugun doktorla sonuclara bakip yapabildigimiz kadar yumurtayi olgunlastiralim dedik beraber... Yani doktoru biraz da ben tedirgin ettim galiba, adami da strese soktum kararsiz kaldi uzatip uzatmama konusunda hatta bana siz ne dersiniz dedi? ben ne biliyim doktor bey dedim. Ama basindan beri doktora bilmis bilmis gittigim icin kibarligindan da sormus olabilir.
neyse gorecegiz bakalim, korkunun ecele faydasi yok olan olacak, belki benim butun emekler yumurtalar toplanamadan regl olup cope gidecek. Vallahi kafayi yemek uzereyim. (kendimi daha once baskalarina yazdigim, dogacak cocuk dogaaaar manali yazilari okumaya davet ediyorum acilen :) hormonlarin etkisi, korku, panik hepsi birlesince iyice manyak bir kadin oldum ciktim, esime aklima geldikce tesekkur ediyorum bu donemde bana katlanabildigi icin, tahmin ederim ki zordur.

ilginç! hepsini birden kaybetmeyi de hiç duymadım.tamam.küçük olan küçük kalabilir ama,hepsini kaybetmek?çoksıkı takip etsin dr un.böyle durumda çok sıı takip ediyorlar.benim sabah takibimde 17 olan öğleden sonrasında 18 olmuştu...yarın gidecekmisin yine takibe.sanırım gidersin

yarin pazar oldugu icin herhalde beni pazartesi cagirdi. hatta kararsiz kaldim, sabahtan geleyim dedim hemsireye yok farketmez ogleden sonra ya da sabah dedi! bilmem ki. aslinda yarin baksa tabii ki super olurdu

badeee ben o kadın doktorununun insan olduğundan şüpheliyim. kendisini tanısam veya ulaşabileceğim bir telefonu olsa açar telefonu sülalesinden başlar ağzımı açarım kapatmam. insan olamamış zavallı bir kadın işte. bu tedavinin prosesslerini bile bildiğini sanmıyorum. kızım mittir et dallama karıyı. onunu kendiyle barışmamış bir karakteri olduğu belli. ona soracak olsan zaten o ne tüp tedavi doktorlarını ne embriyologları hiç kimseyi beğenmiyordur. ama kendi kızı kırk yaşına gelip anne olamayınca kapı kapı dolaşır şıllık.

ben de senin gibi hayatı boyunca hamile kalamamış bir kadınım. hala bile hamile kaldığıma inanmıyorum hamile olduğuma inanmıyorum anlıyo musun? o kadar yani. sen de yazında kısmetinde varsa hamile kalacaksın hiç birşey bunu engelleyemez. içini ferah tut. olursa da senin sorunun olmassa da senin sorunun kimseyi ilgilendirmez. yani kimseyi haklı yada haksız çıkartmaz. bu bir onur gurur meselesi değil. eğer senin çocuğunun bu dünyada yiyecek yemeği içecek suyu ileri tarihlerde yapması gerekenler varsa gelecek ve yapacak. geri kalan herşey boş.
kız alabama çok hoşsun!! yerden yere sürümüşsün,iyi silkelemişsin..dikkat et bebeciğe bişey olmasın.hehehhehe bir konuda haklısın.evet.çocuğum olur ya da olmaz kime nedertse benim sevinçse yine benim.ÇAK!!

Benim korkum su: simdiye kadar 3 kontrol oldum, herbirinde kac yumurta ve size lar nedir diye bakiyorum, 1. ve 2. kontrol arasi gunde 0.5 ila 1.3 mm buyumusken bugun baktigimizda bu buyume 1.5 ila 2.5 mm / gun olmus. Eger bu hizla giderse en buyugunun pazartesi 22 mm en kucugunun 12 mm olur, o gun catlatma ignesi verse de buyume devam etmiyor mu 36 saatte? bu da benim yumurtalari asiri buyutmez mi? doktorum bu yuzden 5% risk hepsini kaybedebiliriz gibi birsey dedi :( Ay ne sinir birsey bu! ablam benimle dalga geciyor, yakinda eve ultrason cihazi almaya calisacak diye :)

ne kadar büyüyeceklerini tam kestiremeyiz, tahmin yürüterek korkuya kapılmak, kendimizi yıpratmak oluyor canım... aşırı büyüyeceklerini sanmıyorum... bence ideal hale gelecekler... .atlatma iğnesinden sonra büyüyorlarmı bilmiyorum...

KIZLAR;sizlere iyi sohbetler..gözlerim kapanıyor benim.herkese iyi geceler...bu ara trafiğim yoğun .hoşçakalın güzeller.

Waterss'cim (ya da bilen arkadaşlarım) acil soru.....

Canım bugün benim 15.günüm ve ovulasyon testinde test çizgisi açık renk, control çizgisi ise koyu renk çıktı. Açıklamalara baktığımda bu şekilde negatif oluyor, büyük bir ihtimalle yarın aynı renk veya test çizgisi daha koyu olacak. Ben şimdi bugünü değerlendirsem mi? Ama bugünü de değerlendirirsem o halde yarın spermler daha güçsüz olacak. Bir yandan da doktorum yumurtaların boyutlarına bakıp, p.tesi günü gel dedi. Eee o zaman biraz erken mi çatlamış oluyor? Yani p.tesi gittiğimde geç mi kalmış oluyorum? Bu arada akşam tekrar mı test yapsam? Ne yapmam lazım bana cevap verirsen çok sevinirim. kafamçokkarıştı

Patikler'cim gece saat 23:00 da açtım KK'yı geç gördüm ama Deniz ile aynı fikirdeyim bu geceyi değerlendirmelisin yarın Test çizgisi C ile aynı koyulukta olacak ki mutlaka Pazar akşamını değerlendir, spermler yenilenir zaten hepsi üst üste aynı yere gidecek, güzel yakalamışsın devam et derim Deniz demiş gerçi değerlendir diye umarım değerlendirmişsindir.

kız hani burda yarıldılar:?bilmiyorumkismile senin ifadelerin her zaman güzel oluyor. bir yanlış olsa şaşarım zaten:)

Düzelttim yazdıktan sonra fark ettim sonra edit e basıp düzelttim göremezsin tabi. Ama kendi yazdığıma kendim çok güldüm.

Öncelikle herkese merhaba fıstıklar,

Oğlanı banyo yaptırıp uyuttum. O uyanmadan da tabi hızlıca işlermi halledip topice attım kendimi. Hepinizi özledim gerçekten. Mümkün olduğunca topicten kopmamaya ve sık olmasa da yazmaya çalışıyorum dostlarıma.

Alabama ile Denizimizde bebek var.biliyormusun?okudunmu oraları...kutlamalısın.ayrıca güzel sözlerin içinde ben teşekkür ederim

Evet ERVERDİ'ciğim haberim var Deniz Bulut ve Alabama'dan. Sağolsun Herada'cığım müjdli haberi vermişti. Ben de kutlamıştım her ikisini de. Herhalde yazıların arasında karambole gitti. :1no2:
Tabi ki tekrar tekrar tebrik ediyorum adaşım Deniz'ciğimi ve Alabama'cığımı. Allah sağlıkla kucaklarına vermeyi nasip etsin. Darısı hepinize.

Selam Deniz Karayurt'çum,

Seni görmek ne güzel. Alp'imiz nasıl bakalım, bayağı büyümüştür herhalde yakışıklı. Havalar da güzelleşiyor, çıkıyorsunuzdur dışarı anne oğul sık sık herhalde. Çok öperim seni ve Alp'i...

Hıdrellez'den bahsettiğin iyi oldu canım, ben de atladım mı acaba diyordum. Hatırlıyorum annenin Hıdrellez çabalarının tez zamanda sonuç verdiğini :-)

Canımmm, HERADA'cığım,
Külprensesi olmuşsun ama niye olduğunu anlayamdım. Yoksa sende mi İzlanda'daki yanardağın küllerinden dolayı mahsur kaldın. Ne bileyim hani çok seyahat ettiin için öyle aklıma geldi.
Bu arada evet oğlan büyüyor ve büyüdükçe daha tatlı oluyor. Çok sık olmasa da çıkmaya çalışıyorum dışarı. Bugün babasıyla beraber üçümüz ilk defa dışarı çıktık. Normalde kayınvalidemle filan çıkmıştık. Onunla çok sıkıcı oluyor. Zaten doğumdan sonra lohusa sendromu ve kaynanamın kıllıkları yüzünden aramız limoni.
Hıdırellez 6 Mayıs diye biliyorum. Biz pek bilmeyiz ama ben bir arkadaşımdan öğrendiğimden beri yapıyorum. Dileklerini çizip, ya da gazeteden, dergiden filan kesip o akşam gül ağacını dibine gömüyor ertesi gün çıkarıyorlar. Bazı yererde de suya atıyorlarmış sonra. İnternetten de araştırmıştım.
Bu arada Herada'cığım akşamları fırsat bulup internete girince mutlaa senin facene de göz atıyorum. Çok öpüyorum. Benimkinde Alp'in yeni fotoları da var.

Deniz Karayurt, hidrellez fikri cok iyi, ben de simdiden hazirliklara baslayayim. Benim annem de her yil mutlaka bir seyler yapar ve gerceklesir, bir beni dogurtamadi... Minik Alp ile keyifli zamanlar dilerim.

Merhaba ZARPANDİT,
Seninle yeni tanışma fırsatı bulabildim. Hoşgeldin. İnşallah sen de yavruna sağlıklı bir şekilde kavuşursun ianan hepiniz için bunu çok istiyorum. Allah'tan hiçbir zaman umut kesilmez, ben de kendimi umutsuz vak'a olarak görüyordum. Hala inanamıyorum. Bu sizin içinde niçin geçerli olmasın ki.
Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

merhaba denizkarayurt. özlettin kendini. minik alp i öp bizim için. hıdrellezi hatırlatman iyi oldu. ben de şu önümdeki testler iyi çıksın sağlıkla kucağıma alayım diye dileyeyim.

DENİZ BULUT'um,
Sağolasın güzel arkadaşım ben de sizleri çok özlüyorum. Tekrar tekrar tebrik ediyorum. Allah sağlıkla kucağına vermeyi nasip ettin yavrunu. Dovn sendromunu ikili testi filan çok fazla kafana takmamaya çalışmak lazım. Tabi bunu söylemek kolay değil. Aynı stresi bende yaşamıştım. Ama o risk analizi sadece yaştan dolayı yüksek bizde. Benimki 80'de 1 çıkmıştı düşün yani. Çok şükür turp gibi. Eminim senin minik şekerin de turp gibi olacak evel Allah.

Günaydın Arkadaşlar,

Gece hiç uyumadım gibi birşey, dün anasınıfına giden yeğenimin gösterisi vardı, ona gittim, yanımda oturan bayan çıka çıka kadın doğum uzmanı çıktı.... içimi kararttı, hatta çürüttü diyebilirim. moralimi bitirdi resmen. 40 yaşına kadar hiç hamile kalmamış birinin tüp bebek şansı yok denecek kadar azdır, doktorlar hastayı kaybetmemek ve birkaç deneme gerçekleştirmek için bu olasılığı açıkça hiç bir zaman söylemezler dedi. beni çok sevmiş o yüzden yüzüme böylesine yıkıcı birşeyi güle oynaya, kızını alkışlaya alkışlaya söyledi. ne diyeyim, böylesine sevilmek pek işime gelmedi... beni çok üzdü.zaten umutlarım azalmış, tek bir belirti yakalamak için her saniye kendimi dinler olmuşum, bir de bunu duyunca, iyice üzüldüm. Eve gelince eşimle oturup konuştuk, hatta ağlaştık, doğru veya değil, duyduklarım beni çok üzdü. o da daha fazla yıpranmamı istemiyor, bende... bu son diyerek yola çıkmıştık, kararımız değişmeyecek. Şu an bana kızanlarınız olabilir, daha sonuçlanan birşey yok diye... ama 4. denemem ve vücudumu artık çok iyi tanıyorum... karamsarlık değil de, belki bazı şeyleri hissedebilmek. Bu güzel cumartesi sabahı okuyanların içini karartmış olabilirim, onun içinde ayrıca üzgünüm. neyse öptüm hepinizi.......

BADENUR merhaba,

Hiç üzülme arkadaşım. O doktor muhtemelen kötü niyetten değil dobralık adına aklı sıra sana bunu pat diye söyleyerek densizlik yapmış. Ama hiç takma kafana. Ona kalırsa tüp bebek sırasında genç genç kadınlar vardı. Benim deneme yaptığım sırada sadece ben 40 yaşındaydım. Hamile kalan ben oldum. Sonradan doğuma az bir zaman kaldığında doktorlarımdan biri "Bizim senden hiç umudumuz yoktu" filan dedi. Yani neticede olacağı varsa bizim yaşlarda da oluyor, olmayacağı varsa genç yaşta olsa da olmayabiliyor. Üzme kendini lütfen. Dua et, dile ve moralini yüksek tut bence. (Ha bu arada avatarın çok şirin)

KARAMEL'ciğim artık sıpa değil itkuşu bekliyormuşsun. Çok güldüm.

RONİYAM, canım bebeğin nasıl. Minik Roni tekmeye tokada başladı mı.

ALABAMA, VATERS, DİLKALMAN, ve ismini unuttuğum arkadaşlar varsa bağışlasın kızlar hepinizi öpüyorum.

evet badenur;denizkarayurta bende katılıyorum.tedavim sırasında yanımdaki bir bayanla sohbette kadın 28 yaşında idi menopoza girmişti.yine başka bir tedavimdegüzelll dünya güzeli bir genç kız..gençkız diyorum.yeni evli olduğu belliydi.bakmaya kıyamazsın doyamazsın.daha tazecik...o bembeyaz teni renkli gözleri...ben sırada iken dr ona kızım senin çocuğun olmaz..olmazzı baskıladı.senin yumurtaların menopoza girmiş kadınlarınki gibi yaşlı..ben orda kendimi unuttum.gittm kızın yaşını sildim kocasını sevip sevmediğini önemli olanın bu olduğunu söyledim.o da çok sevdiklerini gözünün yaşıyla söyledi.oluyor....çok üzülmüştüm o genç kıza.....halaaada unutamam.bizler çok şükür halaa adetimizi oluyoruz.döngü devam ediyor.tamam çoğu kötü olabiir ama halaa içlerinden bir tane kaliteli yumurta yakalama şansımız var...bu bile bizim için bir artı.ben önce de söyledim yine söylüyorumne yaş ne kalite ne drlar ne laboratuar ....deneyeceğiz bekleyeceğiz bahtımıza düşen neyse göreceğiz.en iyi dr en iyi profu bile bizimle birlikte bekliyor sonucu görmüyormusun.onlar da ne olacağından emin değiller ki.ellerindeki veriyi kullanıyorlar.bu güne de çıktık.bugünü sayma.bir tek yarın kaldı...hoşçakal

valla bu doktoru da sevmedim. ne demek yüzde 5 hepsini kaybedebiliriz? niye hastasını korkutuyor? her gittiğinde e2 testi yapıyor mu? özellikle toplamaya yakın bu aralar? memorial çatlatma iğnesinden sonraki gün de hastalarını çağırıp muayene ediyor ve e2 ye bakıyor. erken çatlama olasılığı varsa erken toplamak için. her hastanın cetrotide a rağmen erken çatlama riski olabilir ama bun demesi hoş değil. bir de siz ne dersiniz diye niye sana soruyor ki? :roflol:ben 2. tüp tedavimde dr iğneleri 1 gün dah auzatınca önden giden fazla büyümez mi dedim doktor da olsun 1 taneyi kaybedebiliriz belki ama en arkadan gelen 3 taneyi kazanırız demişti. ama sonuçta onu da kaybetmemiştik. merak etme doktor biliyordur neler olabileceğini. sen de en fazla en önden giden 1 taneyi kaybedersin ama arkada daha yeterince yumurtan olacak. onu da kaybedeceğini sanmam. ideali 21-22 mm olabilir büyük yumurtalar için ama 24-25 mm e kadar iş görebiliyorlar herhalde. çatlatma iğnesinden sonra da büyüyorlar ama çok fazla değil sanırım. için rahat olsun. az kaldı yarın aşağı yukarı belli olmuş olur.

Evet ERVERDı'ciğim haberim var Deniz Bulut ve Alabama'dan. Sağolsun Herada'cığım müjdli haberi vermişti. Ben de kutlamıştım her ikisini de. Herhalde yazıların arasında karambole gitti. :1no2:
Tabi ki tekrar tekrar tebrik ediyorum adaşım Deniz'ciğimi ve Alabama'cığımı. Allah sağlıkla kucaklarına vermeyi nasip etsin. Darısı hepinize.

DENıZ BULUT'um,
Sağolasın güzel arkadaşım ben de sizleri çok özlüyorum. Tekrar tekrar tebrik ediyorum. Allah sağlıkla kucağına vermeyi nasip ettin yavrunu. Dovn sendromunu ikili testi filan çok fazla kafana takmamaya çalışmak lazım. Tabi bunu söylemek kolay değil. Aynı stresi bende yaşamıştım. Ama o risk analizi sadece yaştan dolayı yüksek bizde. Benimki 80'de 1 çıkmıştı düşün yani. Çok şükür turp gibi. Eminim senin minik şekerin de turp gibi olacak evel Allah.
.

canım sağol tekrar. bakalım olacak olan olacak. bu aşamada birşeyi değiştirmek elimizde değil. yaşayıp göreceğiz. ben halen bebeği kaybetmekten deli gibi korkuyorum ama kucağıma lınca nasıl bakacağım nasıl başedeceğim gibi korkularım var. herhalde bunlar da kucağına alınca geçiyordur. hayırlısı canım kaydirigubbakcemile3
senin annen de sana yakın oturmuyor muydu? onunla çıkma imkanınız olmadı mı genelde kaynanaya mı kaldın?

valla bu doktoru da sevmedim. ne demek yüzde 5 hepsini kaybedebiliriz? niye hastasını korkutuyor? her gittiğinde e2 testi yapıyor mu? özellikle toplamaya yakın bu aralar? memorial çatlatma iğnesinden sonraki gün de hastalarını çağırıp muayene ediyor ve e2 ye bakıyor. erken çatlama olasılığı varsa erken toplamak için. her hastanın cetrotide a rağmen erken çatlama riski olabilir ama bun demesi hoş değil. bir de siz ne dersiniz diye niye sana soruyor ki? :roflol:ben 2. tüp tedavimde dr iğneleri 1 gün dah auzatınca önden giden fazla büyümez mi dedim doktor da olsun 1 taneyi kaybedebiliriz belki ama en arkadan gelen 3 taneyi kazanırız demişti. ama sonuçta onu da kaybetmemiştik. merak etme doktor biliyordur neler olabileceğini. sen de en fazla en önden giden 1 taneyi kaybedersin ama arkada daha yeterince yumurtan olacak. onu da kaybedeceğini sanmam. ideali 21-22 mm olabilir büyük yumurtalar için ama 24-25 mm e kadar iş görebiliyorlar herhalde. çatlatma iğnesinden sonra da büyüyorlar ama çok fazla değil sanırım. için rahat olsun. az kaldı yarın aşağı yukarı belli olmuş olur.

Evet yarin sabah erkenden hastanede alacagim solugu ki biran once bakalim... Eger catlama kendiliginden olur da yakalayabilirsek biz de dogal yolla deneriz belki :) bu kadar hormon aldim ve igne yaptim, umarim denemeden cope gitmeyecek.
Bu isin her asamasi boyle endise hali, hamile kalana kadar binbir tane sey, kaldiktan sonra daha da fazla herhalde Deniz Bulut'cugum goruyorum endiselerini...

vanilya daha önce 1 düşüğün olunca hele yaş da 43 olunca endişeler bitmiyor tabii. yaş 25-30 olsa öyle hop diye hamile kalsak doğuma nasıl gittiğimizi farketmezdik bile. olsun biz elimizden geleni yapalım da gerisi allaha kalmış. rabbim hayırlısını versin inşş

öyleyim canım akşm çok uykum geliyor ama sabah uyuyamıyorum erkenden uyanıyorum :sm_confused:şimdi dışarı çıkıyorum. bugün de hava çok güzel boshayallersmile

evet badenur;denizkarayurta bende katılıyorum.tedavim sırasında yanımdaki bir bayanla sohbette kadın 28 yaşında idi menopoza girmişti.yine başka bir tedavimdegüzelll dünya güzeli bir genç kız..gençkız diyorum.yeni evli olduğu belliydi.bakmaya kıyamazsın doyamazsın.daha tazecik...o bembeyaz teni renkli gözleri...ben sırada iken dr ona kızım senin çocuğun olmaz..olmazzı baskıladı.senin yumurtaların menopoza girmiş kadınlarınki gibi yaşlı..ben orda kendimi unuttum.gittm kızın yaşını sildim kocasını sevip sevmediğini önemli olanın bu olduğunu söyledim.o da çok sevdiklerini gözünün yaşıyla söyledi.oluyor....çok üzülmüştüm o genç kıza.....halaaada unutamam.bizler çok şükür halaa adetimizi oluyoruz.döngü devam ediyor.tamam çoğu kötü olabiir ama halaa içlerinden bir tane kaliteli yumurta yakalama şansımız var...bu bile bizim için bir artı.ben önce de söyledim yine söylüyorumne yaş ne kalite ne drlar ne laboratuar ....deneyeceğiz bekleyeceğiz bahtımıza düşen neyse göreceğiz.en iyi dr en iyi profu bile bizimle birlikte bekliyor sonucu görmüyormusun.onlar da ne olacağından emin değiller ki.ellerindeki veriyi kullanıyorlar.bu güne de çıktık.bugünü sayma.bir tek yarın kaldı...hoşçakal

Evet Erverdi'ciğim,
Hani bir laf vardır ya "Can çıkmadan umut kesilmez" diye, çok doğru. Hatırlarsan benim çok az yumurtam çıkmıştı. Ama bu işler hiç belli olmuyor. Hatta söyledim mi daha önce bilmiyorum ama doğuma az bir zaman kala doktorlarımdan biri ile görüşmeye gidince bana "Bizi en çok sevindiren ve şaşırtan hasta siz oldunuz. Açıkçası sizin yaşınızdan dolayı hamile kalacağınızdan hiç umudumuz yoktu. Ne güzel şimdi doğum planı yapıyoruz" demişti. Yani hakikaten bu işler aslında yaşa, başa, yumurtaya, filan da bakmıyor. Olacağı varsa şartlar olumsuz da gözükse oluyor. Üstelik benimle o sıralarda tüp denemesi yapan gencecik bir arkadaşım vardı. Ne yazık ki hala deniyor. Yumurtalıkları çok yaşlıymış. Allah herkese yaşatsın önce sizlere tabi ki mutluluğu.
Bu arada Erverdi'ciğim her zamanki gibi cıvıl cıvıl neşe katıyorsun topice.

canım sağol tekrar. bakalım olacak olan olacak. bu aşamada birşeyi değiştirmek elimizde değil. yaşayıp göreceğiz. ben halen bebeği kaybetmekten deli gibi korkuyorum ama kucağıma lınca nasıl bakacağım nasıl başedeceğim gibi korkularım var. herhalde bunlar da kucağına alınca geçiyordur. hayırlısı canım kaydirigubbakcemile3
senin annen de sana yakın oturmuyor muydu? onunla çıkma imkanınız olmadı mı genelde kaynanaya mı kaldın?
vanilya daha önce 1 düşüğün olunca hele yaş da 43 olunca endişeler bitmiyor tabii. yaş 25-30 olsa öyle hop diye hamile kalsak doğuma nasıl gittiğimizi farketmezdik bile. olsun biz elimizden geleni yapalım da gerisi allaha kalmış. rabbim hayırlısını versin inşş

Canımmmm,
Evet ne yazık ki hamilelik boyunca endişe hiç ama hiç bitmiyor. Dediğin gibi yaşımız daha genç olsa ve dediğin gibi hoppadanak hanile kalabilsek belki bu kadar septik olmazdık. Ama yine de hamilelik çok çok çok güzel bir şeymiş. İnsan sonradan daha iyi anlıyor bunu. Gerçekten herkes prenses gibi davranıyor. O yüzden lütfen endişeyi asgariye indirip bu güzel anların zevkini çıkarmaya bak. Hatta Defne'ciğim hamilelik boyunca çok endişeliydi, biliyorsun. O da aynı şeyi söylüyor, "Endişelenmekten tadını çıkaramadık" diye. Alah'ın izniyle bu sefer yavruna sağ sağlim kavuşup bu sefer mutluluktan ağlayacaksın Deniz'im.

Bu arada bebeğe bakamam filan konusunu hiç dert etme. Sen mi bakamayacaksın bu kadar birikim ve kültürle. Eminim çok da iyi bir anne olacaksın. Evet ilk aylar zor oluyor bebek sana sen ona alışana kadar ama sonrası çok eğlenceli. Allah bütün arkadaşlarıma yaşatsın.

Tek kötü olan lohusa sendromu. Hamileliği birçoklarına göre sükunet içinde geçiren ben, doğumdan sonra resmen çıldırdım. En çok da kayınvalidem çıldırttı. O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Ama herkes bunu yaşayacak diye bir şey yok. Umarım sen hamileliğini de sonrasını da çok güzel geçirirsin Deniz'ciğim.

Bu arada bütün bütün bütün arkadaşlarımı çok çok çok öpüyoum. Hepinize tek tek bol şanslar diliyorum. Aramıza daha sonradan katılan arkadaşlardan da özür diliyorum isimlerini hatırlayamadığım için yazamıyorum.

Back
X