• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 ayda bir yıkamam için battaniye veren komşum

Tekrar verdiğinde alın hiç birşey demeden. Makineye atın, ilk suyunu birazcık alsın tam ıslanmadan çıkarın makineden. Arkadaşınızın kapısına götürün, deyin ki makine çalışmıyor, battaniyeyi atınca böyle oldu.servis çağırmam lazım off falan deyin.

Onun evde olmadığından emin olduğunuz yakın bir zamanda da geldi servis dersiniz. 250 lira verdim tambur çıkmış yerinden dersiniz.o parayı ondan istersiniz korkusuna bakın bakalım veriyor mu bir daha. Önceden yıkıyordu ama derse de, yıkaya yıkaya olmuş dedi servis dersiniz.

:KK57::KK57:

Tekrar verdiğinde alın hiç birşey demeden. Makineye atın, ilk suyunu birazcık alsın tam ıslanmadan çıkarın makineden. Arkadaşınızın kapısına götürün, deyin ki makine çalışmıyor, battaniyeyi atınca böyle oldu.servis çağırmam lazım off falan deyin.

Onun evde olmadığından emin olduğunuz yakın bir zamanda da geldi servis dersiniz. 250 lira verdim tambur çıkmış yerinden dersiniz.o parayı ondan istersiniz korkusuna bakın bakalım veriyor mu bir daha. Önceden yıkıyordu ama derse de, yıkaya yıkaya olmuş dedi servis dersiniz.

bugun servis gelecek makınadan tak tuk ses geliyor

bir baksınlar bakalım ne diyecekler de ,

belki anlar

siradan bi komsu olsa istemezdim ama samimi oldugum bi komsuysa neden olmasin.sonucta 4 ayda bir getiriyor.ne olacak yani alt tarafi bi battaniye

Kayınvalidemin makinası yenilerden değil az kiloluk. Ona bir keresinde söylemiştim. İsterseniz bizim makinada yıkayabiliriz diye. Kadın bana aa kızım 1 kere değil 2 kere değil hep sen mi yıkayacaksın asla olmaz demişti. O an nolcak ki yaa diye düşünmüştüm. Şimdi anlıyorum. Ki bu bir de komşu yani can değil kan değil. Siz yokken nasıl yıkıyormuş acaba.
Makina bozuldu canım yaa :( tarzı bir yaklaşım sizi kurtarabilir.

Arkadaşlar iyi geceler, bu durum beni rahatsız etmeye başladı o yüzden bir de sizlerin fikrini almak istedim.
Apartmanda samimi olduğum bir komşum var. Ilk olarak geçen yazdı sanırım battaniyesi makinaya sığmamış senin makinada yıkar mısın diye Rica etti. Ben de olur tabi dedim. Aylar sonra bu durum yinelendi ve yine tamam dedim. Bir hafta önce yine oldu yine kabul ettim. Ama sonra bir durdum düşündüm ve ne oluyoruz ya dedim . Bir ömür bende mi yıkayacak??? Aylar sonra yine böyle bir teklifle gelecek ve şimdiden dert oldu ne desem de kabul etmesem ? Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı, insanlık hali olur dedim ama nereye kadar yani. Bana yardımcı olun lütfen, ben mi abartıyorum?
benim makineyefe zor sıgıyor de

Servis önerisi verecektim ben de. Konu sahibi aynen böyle yapın bence de.

Yakında makinen bozulur zaten bir daha yıkayamaz , battaniye yıkamak ne ya adı üstünde çamaşır makinesi, makinanın ömrünü kısaltıyorsun , halı yıkamacıya versin.

Arkadaşlar iyi geceler, bu durum beni rahatsız etmeye başladı o yüzden bir de sizlerin fikrini almak istedim.
Apartmanda samimi olduğum bir komşum var. Ilk olarak geçen yazdı sanırım battaniyesi makinaya sığmamış senin makinada yıkar mısın diye Rica etti. Ben de olur tabi dedim. Aylar sonra bu durum yinelendi ve yine tamam dedim. Bir hafta önce yine oldu yine kabul ettim. Ama sonra bir durdum düşündüm ve ne oluyoruz ya dedim . Bir ömür bende mi yıkayacak??? Aylar sonra yine böyle bir teklifle gelecek ve şimdiden dert oldu ne desem de kabul etmesem ? Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı, insanlık hali olur dedim ama nereye kadar yani. Bana yardımcı olun lütfen, ben mi abartıyorum?

Makinemde ses gelmeye basladi agir yuklemisim. Bir daha yikayamam de bir kuru yikamaci ogren. Sen bikac kez gotur. Sonra da komsuna ben su kuru yikamaciya goturuyorum de gecistir. Bir daha sana yikatmaya gelmez

Elinde battaniye kapıya gelince de ki
X hanımcım ben de tam size gelecektim benim camasır makinesi arıza verdi aşırı yük yüklemekten ötürü ,eşim de böyle konularda biraz hassas sakıncası yoksa benim çamaşırları sizde yıkasam...
Ve olacakları izleyin.

insanlar alışmış evet demeye. kabul etmeye. hayır demek bu kadar mı zor. kalbi kırılır diye mi kötü olmamak için mi susuyorsunuz rahatsız olduğunuz halde? hayır diyin. olmaz diyin. ben istemiyorum diyin. başka çare bulsun. sizin sorununuz değil neticede o düşünsün.

oha afedersiniz ben kendi battaniyemi yıkamıyorken başkasınınkini asla yıkamazdım.. versin kuru temizlemeye.. ne beleşçi milletiz arkadaş boş mezar bulsalar içine girecekler..

Sizinki yine iyiymiş. Bizimki sadece battaniye yıkatmaz.fırını bile kullanır. Hatta birimiz müsait değilsek ,diğer komşuda. Oda müsait değilse bir diğerinde:-)
Yanlız fark şurda,bizimki hesapçı değil,rahat..

Sadece battaniye getiriyorsa ve makine yıkarken zorlanmıyorsa yıkayın yani ne olacak?
4 ayda 1, yılda 3 eder. Onun harcadığı su ve elektrik hesap edilmemeli bile eğer samimi ve iyiliğini gördüğün bir komşuysa..

Ben de komşulukta falan sürekli görüşen mıç mıç biri değilimdir. Zaten çalışıyorum. Ama iyilik konusu başka. Kıymet bilene yapılır..

Ben olsam yüksek ısıda yıkayıp çekmesini sağlardım bir daha getirmezdi sanırım , kötü müyüm neyim :D

Ben çevreme kendim söylüyorum, yıkanacak büyükleri verin diye.
Yılda 10 kere yıkansa ne olur, maddi olarak size yükü 20 tl eder o da yılda!
Arkadaşlıklarda böyle şeylerin lafı olmamalı.
Önemli olan maddi boyutu değil. Son günlerde beni rahatsız eden şeyler oldu. Mesela yemeğe çağırıyor ve genç kızı var ona rağmen tüm işi benden bekliyor. Sofraya yiyeceği seçip koyuyor iyisini ayırıyor. Anlamadığım çağırma ya, hem arayıp çağırıyor hem böyle garip şeyler yapıyor. Mesela bir şey alacağım hemen bende var sana 100 tlye vereyim diyor. Ama herşeye böyle iki katı fiyat. Ben bu tip muhabbeti hiç sevmem o yüzden rahatsız olmaya başladım.

Makinede problem çıktı ağır şeyler atamıyorum, kendim de kuru temizlemeye veriyorum bence sende ber diyin

Back
X