4 aylık evliyken boşanma kararı alabilmek:(

O kadar çok ki sorunlar, nerden başlayacağımı bilemedim. En başından beri bayram seyran bilmediler, her aradıklarında bahsettikleri tek konu benim oğlum iyidir,ablası desen her aradığımda trip atardı resmen sorunlu kardeşi değil töbe töbe sevgilisi sanki.Bunlar benim için önceden sorun olmadı insan kör oluyor işte ve nişanlımdı o zamanlar hep yanımdaydı.Her zaman ama her zaman eşimin annemi araması ,onun için bir şey yapması sorun oldu ve şu an eşim ailemle görüşmüyor. Beni boşanmanın eşiğine getiren olay da bu oldu zaten.

Tartışma esnasına olaylar düğünden sonra geldi. O insancık(eşimin annesi) balayında arayıp altınlarımı getirin diye bağırdı, o kız senin paranı yedi dedi( ben çalışıyorum , kendi param var çok şükür)Boşanacaksın dediler o kızdan inanın ortada onlara yaptığım tek saygısızlık yok. Ha iş anneme laf söylemeye geldi telefonda ben de bağırdım duydular, saygısızlıksa yaptım o zaman. Eşim o dönem yanımdaydı yine, özür dilemeden onlarla konuşmam dedi.
Gel gelelim zaman geçti, eşim onlarla görüşmeye başladı hiç birşey olmamış gibi, altınları hediye ettim sus dedi.(Hiç istemedim ki altınları)Sen onlara düğünde surat yapmışsın ondan yapmışlar böyle dedi, özür dilemem gerekiyormuş.Hatalı benmişim. Sonra kavga kavga bitmedi, en kötüsü benim aileme saygısızlığı. Onlar her açıdan yanımızdayken onlarla görüşmeme kararı almış,eve gelmeyecekler o da gitmeyecekmiş. İşte bardağı taşırdı.

Kendine ediyor farkında değil.Çok pişman olur ama geç olur.
Her zaman ben hatalıyımdır susmam gerek.Çabalayan ben değilim odur hep.Kafasına taktığını takar. Hastalıklı bir ruhu var ama kabul etmez.
Kim isterdi ayrılmayı, ne kadar severdi beni üzülsem dünyayı yıkardı yalanmış.
Ailesi diğer kızlara da aynısını yapacak, ama o yuvasını bozdurdu.
Allah ne onu ne de ailesini affetmeyecek

Ah canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.İkimiz de en başından görmüşüz nasıl insanlar olduklarını ama önemsememişiz seviyoruz ya!!!Çıkar yol çok zor bu konuya, çünkü eşim deyip sığındığın insan çıkarcı olmayacak, seni ezdirmeyecek ailesini silsin demiyorum ama herkes yerini, durması gerekn yeri bilecek. Benim eşim yapamadı.Susmuyorum tamam daha bağırmadan , saygılı bir şekilde anlatıyorum duygularımı, istediklerimi.Anlıyor mu? Hayır! Onun bildiğini sandıkları benim hislerimden daha önemli. Bu da yıktı beni.
Bir iyi bir kötü kendisi. Keyfi ne zaman isterse. Ben de oyuncağım onun keyfi iyi olunca güleceğim.Çünkü suçlu benim, bağırdım, dediklerine karşı çıktım. Susmalıydım eşim beni yerin dibine geçirdikçe susmalıydım!O zaman ezik ama mutlu olacaktım. Kafası bu yönde çalışıyor, çok fakir kültür açısından ( eğitim açısından benden daha düşük bir seviyede bunun hiç bir önemi yoktu bende ama o kültürsüzlüğünü açığa çıkarmaktan zevk alıyor)Bağırmak ya da küfür etmek kötü değildi ya da sokak ortasında bir kadını el hareketleriyle tehdit etmek normaldi. Hayallerimin her yıkılışında ondan daha da uzaklaşıyorum.

Bir söz var
kocan iyi ise ne işin var düğün evinde,düğün senin evinde,gir oyna çık oyna..
Kocan kötü ise ne işin var ölü evinde,ölü senin evinde gir ağla çık ağla..
Ağlamak çare değil, kol kangren olduysa kesersin o kolu, bir müddet sürer acın ama,hayatın kurtulur..
En iyi kararı vicdanın verecek..
şunuda unutma arkadaşım,her karanlık gecenin bir sabahı vardır

canım sen umudunu da yitirmişsin birçok kişi gibi yeni evliyken ben de kötü şeyler yaşadım ailesi yüzünden ama umudumu yitirmeden savaştım şimdi herşey daha iyiye gidiyor gün geçtikçe evlilik düzeliyor eşim önce kendi ailesinden daha önemli bişey olmadığını söylerdi,şimdi benden ve kızımdan daha önemli kimsenin olmadığını söylüyor ve bunu hissettiriyor.Eğer boşanmış bir kadın olmayı göğüsleyeceksen umudun da kalmamış herşey çok kötüyse sağlığın elden gidiyorsa sakın çocuk yapma ve ipler inceldiği yerden kopar ve inan bana sen yine telli duvaklı gelin olursun çok ta mutlu olursun.bu hayat bi kişiden ibaret değil.bak ne güzel sevdiğin bi ailen var zaten yanlız değilsin

arkadaşlar keşke düzelebilseydi o kadar kötüyüm ki ağlamaktan gözlerim şişti. Ailemin yanına gidemezmişim onlar da gelemezmiş ve ben buna itiraz ettim diye davayı açan o oluyor. Yarın dava açıyormuş bana bunu bildirdi. Allahım hakkımda hayırlısını versin. Güçlüydüm ama bir anda bütün gücüm elimden alındı sanki onu seviyorum aşığım demiyorum yapmasın da demiyorum sadece emeklerim diyorum yazık oldu...

neler yaşadıgını en iyi ben anlayabiliyorum sanırım. Bende evleneli 5 ay oldu sevgili kayınvalidemin yoğun çabalarıyla bizde boşanıyoruz. İnsan emeklerinin boşa gittiğine yanıyor sadece.

ne olur benimkinide göndereyim o uzay yolculuguna , nasıl insanlara çattık anlamıyorumki hepsi birbirinemi benzer bunların 5 aydır bir nefes aldırmadılar banada.

geçmiş olsun canımmm

ama her işte bir hayır vardır
ekonomik özgürlüğün var bir yerde
kendini ezdirerek birilerinin kölesi olcağımıza

bazen birey olduğumuzu anlamak ve anlatmak gerekirrr

umarım her şey istediğin gibi sonlanır

en hayırlısını diliyorum hakkında

Bende anlatayım yaşadıklarımı.
Eşimle evlenmeden önceki 4 yıl birlikteydik, yanlızca 1 kez kavga ettik, ailesiyle farklı şehirlerdeydi ve aralarıda çok iyi değildi ayda bir kez ben zorla aratırdım. onu doğum gününde bile aramazlardı.
Neyse bu yaz temmuzda evlendik, ilk icraatları düğün öncesinde altın pazarlığı yapmakla başladı altınları onlara bırakmazsak balayına çıkamazmışız yoksa balayına eşimi göndermezlermiş. altınları onlara bırakmam için senet imzalayacaklarmış. bu tartışmalarla kına gecemin içine ettikten sonra asıl çıkışlarını düğün günü yaptılar. herhalde düğünde bileziklerin damada takıldıgı ilk düğün benimdi. başkasını duymadım hiç. Olanlar oldu tabi nerdeyse düğün günü boşanacaktık. balayımızda iptal oldu. sonra döndük geldik yaşadığımız şehre.
O ayda bir arayıp sormayan ailesi hergün 1 saat arar oldu. onlar aradı biz kavga ettik onlar aradı biz yine kavga ettik. Aslında arama sebepleride altın soruşturması yapmaktı tabiki en sonunda artık seni evdeyken aramasınlar dedim. 1 ay rahattık. sonra sevgili kayınvaledeciğim arayıp 1.5 saat duygu sömürüsü yapmış evladımın sesine hasret kaldım diye. sonuç onlar aradı biz yine kavga ettik. sevgili eşimde şarttlar koyuyor annesi ile barışılacakmış onlara giderken uzun etek giyilecekmiş. yoksa beni boşayacakmış. Ben anlattıkça sinir oluyorum yine.sonra devam ederim.
Bişeyler yazın ne olur çok bunaldım

ciddimisin davamı açıyor kalk git hemen annenler ne işin var hala orda o zaman gıcık herif (çok çok sinirlendim yahuuu

şu saatten sonra o dava açmazsa ben açacağım ama çalışıyorum ve ailem başka bir şehirde mahkeme açılana kadar aynı evde yaşamak zorunda kalıyoruz

şu saatten sonra o dava açmazsa ben açacağım ama çalışıyorum ve ailem başka bir şehirde mahkeme açılana kadar aynı evde yaşamak zorunda kalıyoruz

haklısın ne diyeyim kesinmi yani nerde şimdi evde değlmi
yani kararı kesinmidirki öfff çok üzüldüm kızdım ne düşüneceğimi şaşırdım

Bu erkeklere göre boşanmak nekadar kolay ya Erkekliklerine güveniyorlar galiba..Bize bişey olmaz diye düşünüyorlar.Çok sinir oldum canım ya.4 ay nekadarda kısa bir süre bende eşimin yanında 10 ay kaldım 7 aydırda ailemin yanındayım davamı açtım boşanıyoruz.Kimse yuvasını dağıtmak istemez ama olmuyuncada olmuyor.Hakkında hayırlısı olsun canım.İnş düzelirsiniz boşanmazsınız.Eşin evde yokmu boşanmayı yüzyüzemi konuştunuz?Netmi yoksa sinirlemi söyledi bu sözleri

en sinirimi bozansa, kocam çok kariyerli çok paralı bir insan olmasada çok iyi bir insan olduğu için onunla evlendim, o kadar değiştiki.

benim annem ve babannem dünyada en iyi anlaşan gelin kaynanaydı bende onlar gibi olacagımı sanıyordum ama hayat herzaman düşlediğimiz gibi olmuyor. ben izmirliyim onlar konyalı ben atatürkçüyüm onlar türbanlı hepsinden önemlisi ben 2 üniversite okudum üstüne doktora bile yapıyorum onlar okuma yazmayı bile doğru düzgün kıvıramıyorlar. ama herşeyi onlar biliyor ben bilmiyorum köyden gelin almış gibi davranıyorlar. hazmedemiyorum onların yüzünden kurdugum evliliğin bitmesini sevdiğim adamdan nefret eder hale gelmeyi ve tüm bunların 4-5 ay içerisinde olmasını hazmedemiyorum.

İşte bu yuzden hayırlı ailehayırlı kayınvalıde hayırlı kayınperder hayırlı gorumce vsbunlar cok onemlı oldugu devreye gırıyor eşine guvenerek evlenmeyeceksın kaç yaşında olursa olsun bu yaşta erkek mılletınden ığrendım.onlar bı kre akıllı varlıklar degıller bız bayanlar doğurganlık özellıgıne sahıbız ve onlar hayat boyu beyın bılınçaltları hep cocuktur bız onlardan daha akıllı varlıklarız ve daha anacız buyuzden esımızın aılesı bıze yakın olmalı aıle yapımıza cok yakın sıcak olmalı.bunu hıssedemıyorsak yapmamalıyız.nedemek elınoğlu kandırıyor elın oğluda salak kızı bısekılde yalanda dolanla bağlıyor evlenınceayıkla pirincin taşını sağlıksızsağlıksız gundemler olaylar cıkıyor .oyuzden evlılık yapılacak adam ıyı secılmelı.
o mesajı goren arkadasgordugunde omesajı bırakacaktın mesela degılmı ona kadınların sevecenlığını nasıl kullanıyorlar.

kesin boşanıyoruz

Arkadaşım hayırlısı olsun, inan değmiyor ben çok çabaladım iş olacağına varıyor. Allahım bize sabır versin

Sinirden söylemedi, ömrünü benimle kavga ederek geçiremezmiş , ömrü değerliymiş ve benden ayrılınca buz gibi olacak çok rahatlayacakmış. İçi acımıyor, üzülmüyor kafaya koymuş her şartta onunla evlendiğime yanıyorum, aileme yaşattığım üzüntüye yanıyorum.

dogru söylüyorsun aileler önemli ama bilemedim işte daha dogrusu uzak şehirlerdeydik bu kadar uzaktan evliliğimi halledeceğini tahmin edemedim. bide galiba 4 senedir mükemmel çift olmamıza kandım. kandım ve evlendim evlenmez olaydım henüz evlenmemiş olanlar ders çıkarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…