4 aylık hamile eşinizi alır mıydınız?

Kızlar boşandığımın farkındayım ama hala kendimi suçluyorum.sanki ben iyi davransaydım bu evlilik bitmeyecekmiş gibi
Bunları düşünelim anlamsız. Şiddet, aldatma gibi bir durum olmadığı sürece boşanmaya neden olan yalnızca taraflardan birinin yaptığı şeyler değildir ki.

Boşandıysanız sanki evliymiş de bunları yeni yaşamış gibi konu açmanın mantığını acaba açıklar mısınız? suç sizde ya da değil bu saatte sonra ne farkeder? pişman mı oldunuz yoksa burada yorum alıp kendinizi haklı görmek mi istiyorsunuz anlamadım ama bitmiş gitmiş size yorum yazanlarda sanıyor ki evlisiniz de bunları yaşıyorsunuz lütfen artık boşandığnıızı kabul edin ve hayatınıza bakın yani psikolojiniz hiç iyi değil

Bilenleri tebrik ederim valla şaştım kaldım eski mevzuları yeni olmuş gibi antilabileceğini kırk yıl düşünsem bilmezdim bu nasıl işler bazı insanlar hiç iyi durumda değil daha acısı da bunun farkında değil konu sahibi Allah yardımcınız olsun bu salgın meselesi geçince psikolojik destek alın en acilinden.

@Anamnez ve LaraPars LaraPars sağolsunlar bir önceki konuda eski üyeleriklerinden ekran görüntüsü bile paylaştılar.

İlk etapta cidden üzülmüştüm ama özellikle bu eski üyelikler meselesinden sonra sadece kızıyorum, insanlar vakit ayırıp yazıyorlar, konu sahibi hamster misali aynı çemberde dönüp eski sorularını tekrarlıyor.

Edit: Eski üyeliklerinden bahsederek şikayet ettim. Yönetim baksın, aynı kişi değilse paşa paşa özrümü dilerim. Aynı kişiyse salak yerine konmayalım en azından.

Bende dün şikayet ettim. Ya gunesyenidendogacak miydi neydi o yüzde yüz aynı kişi zaten olmama ihtimali yok. Cümleler hikaye yaşlar meslek boşanma anlaşması falan hersey aynı.

Bu konuyu gördüm ve sadece ülkemızin öğretmenine bak dedim. O kadar atanmayı bekleyen doğru düzgün insanlar varken ne diyim bilemiyorum.
Şuan mesleğini yapıyor mu bilmiyorum online eğitim v.s veriyorlar ya. Kiniyorum inşallah yarın öbürgün böyle bir öğretmen çocuğum olursa denk gelmez. 35 yaşında kadın resmen anlama problemli. Ve bu kadın eğitimci.
Boşanma travması okeyde aradan geçmiş 6 7 ay insan burada tanınmasa bile sormaya utanır sürekli aynı şeyleri ya.
Eşine de evde bu şekilde takıntılıysa zaten adam boşanmakta haklı. Kim dayanabilir ki ?
Ayrılmış bitmis. Adam seni ilceden almissa ne olur almamışsa ne olur?
Takıldığı saçmalığa bakar mısın ? Şaka gibi.

Gorumcenjn adi degil de sevda deseydi atiyorum agzini burnunu kirardiniz.bunu soyledikten sonra ne yapti o onemli irkildi mi ben naptim diye yoksa uyudu mu?dun geceden caktirmadan laf almaya calisin bakalim uykuda miydi?
Uykudaysa buyutmeyin ama uyumuyosa gorumcenjn isminde biri var bence

Gorumcenjn adi degil de sevda deseydi atiyorum agzini burnunu kirardiniz.bunu soyledikten sonra ne yapti o onemli irkildi mi ben naptim diye yoksa uyudu mu?dun geceden caktirmadan laf almaya calisin bakalim uykuda miydi?
Uykudaysa buyutmeyin ama uyumuyosa gorumcenjn isminde biri var bence
Anamm yine yanlis konuya yazdim🤦‍♀️

Açık açık yazacağım valla. Eşinizin severek evlendiğini düşünmüyorum belki mantık dahilinde bu kararı almıştır. Ama sizde takıntılı, öfke kontrolü olmayan biri çıkınca daha öncede bir evliliği bittiği için gözden çıkarması gayet kolay olmuştur. Bir yorumunuzda eski eşine barışmak için çok yalvarmış demiştiniz. Adam o kadar yalvardığı birini kaybedince artık boşanma fikri ister istemez ona sizin kadar korkunç gelmiyor bu 1. Kendinizi şuçluyorsunuz ve sadece şu konuda evet haklısınız eğer bu adamın her dediğine tamam diyip iyi kötü idare etseniz evet boşanmazdınız bu bir gerçek. Ama adam tarafından sevilmediğiniz o kadar açık ki. Onun gözünde sadece iyi bir insan, her dediğimi yapıyor mülayım vs biri olurdunuz bu 2. Eşiniz huzur bulamamış, bu kadar olay yaşadığınıza göre sizde bulamamışsınız bu evlilikte bu neyin ısrarı artık bırakın bu 3. Keşke çalışan ayakları üstünde duran mutlu keyifli çocuğuna kendine adamış kendi ile o kadar meşgul ki eşi kimde yemek yemiş akşam hangi kardeşine ne demiş ilgilenmeyen biri olabilseniz.

Hazmedemiyorum anlıyor musunuz hazmedemiyorum.ben burda bebekle yalnız kalmışken onun ablalarında gününü gün etmesini hazmedemiyorum o da acı çekmeli.ancak o zaman içimde yanan kor nihayet bulacak
Sana bir örnek vereyim , belki içinde yanan kor biraz da olsa hafifler .

Benim annem ve babam 21 yıllık evlilikleri sonunda babamın aldatması ile ayrıldılar.
Aldattığı kadın yabancı uyruklu , hiç unutmam anneme bir gün demişti ki " siz boşanacak biz evlenecek"

Evimiz vardı , babam sattı ve sattığı gibi de cebine koydu paraları kadının ülkesine gitti evlenebilmek için (annem kadını yakalatmıştı vizesi dolduğu için ve sınır dışı edilmişti kadın) Babam esnaf adımdı , 2 dükkanı arabası evi neyi varsa sattı bu süreçte tabi. 3 çocuklu 21 yıllık eşini de beş kuruşsuz (bildiğiniz beş kuruşsuz ama) attı sokağa , yine unutamadığım bir durum vardı , babam evi sattıktan birkaç gün sonra kadının ülkesine gidecek , ve biz de yeni bir eve taşındık annemle , o zamanlar doğalgaz hemen bağlanmıyor , başvuruyu yaptı annem ve 3 gün sonra bağlamaya gelecekler , sıfır daire , şubat ayı ve hava çok soğuk , annem babama dedi ki " senin evinde kalsın çocuklar hiç değilse 3 gün doğalgaz bağlanana kadar" babam " HAYIR" dedi . O an dünya durdu annem için , 21 yıl önce deli gibi sevdiği uğrunda ailesi ile tartıştığı ve 3 çocuğunun babası olan adam şimdi başka bir kadın uğruna yabancı oluvermişti kendi kanından canından olan evlatlarına. Bu durum bir kadın olarak ne kadar can yakıcı şimdi çok daha iyi anlıyorum annemi. Annem yılmadı ama çalıştı , didindi kendini de emekli yaptı , bize baktı çok şükür , 3 çocuğunu da 5 yıl için de evlendirdi Rabbim'e şükürler olsun ki .

Babama gelirsek eğer , evet evlendi 15 sene kadar oldu. Bundan 6 ay kadar önce beynine pıhtı atma sonucu felçli kaldı babam , kendi dükkanı vardı , eşi işletmek istedi (olmayacak bir şeydi kendi yaşasın ve görsün istedik)
babamın bir evi yok sadece 1.800 tl lik emekli maaşı var ve evi kira. Evde kendisiyle birlikte 5 boğaz var , en son aldığım haberler neticesinde dükkanı kapatmaya karar vermişler ki bence geç kalınmış bir karardı , çünkü dükkan da kira ve aylardır işliyor kirası , (eşiyle görüşmediğim için tanıdıklardan haber alıyorum)
En son aldığım haber ise , sosyal yardıma başvurmak istedikleri oldu, ve her ay bir amcam maddi olarak yardım edecekmiş .
Babam canım kanım atam çok üzülüyorum , dün akşam eşime dedim ki "babamın sesini özledim" ve ağlamaya başladım. Bugün ise bir ses kaydına denk geldim 1 sene kadar önce yaptığımız bir telefon görüşmesinin kaydını kendime mail atmışım mailimi karıştırırken karşıma çıktı , iyi ki kendime mail atmışım diyorum dün üzülmeme ek olarak Allah'ım acımı az da olsa dindirdi dedim . Babam felç sonucu konuşma yetisini kaybetti çünkü:KK43:

Ama 16 sene önce kendi çocuklarını evine almayan biriydi , o çocuklar (yani biz) Allah'a şükür muhtaç olmadılar belki zorluk çektiler ama namussuzluk , ahlaksızlık , yapmadılar. Şimdi Allah'a şükür hepimizin evi barkı işi gücü var ama bak babama ellere muhtaç oldu. Belki yaptıklarının bedeli bilemem ama Allah bırakmıyor ne yaşattıysan aynısı ne bir fazla ne bir eksik aynısını tabağına koyuyor.

Son düzenleme:
Back
X