Ilk fırsatta bakcam canım teşekkürlermayalar iyi seyler degil diye okumustum mikrop mu organizma mi hatirlamiyorum ama bunlara benzer bisey ve bunuda vucut istemez bi baksana mayalar nasil yapiliyorberbat
gecmis olsun canim.simdi nasil atesi indimi
canim kucuk aci biberler ise yariyor bolca pul biberde yarar yogurtla. Birde sabah ac karna ilik su
doguda karli
çok çok geçmiş olsun canım,benim oğlum 4 yaşında bebekliğinden beri hastane ilaç buhar bu şekilde büyüdü ta ki 2 sene öncesine kadar,2 senedir hastalandığında ballı turp(doğal antibiyotik) içiriyorum(eğer yaparsan yapılışını anlatırım),çok sık hasta oluyor çünkü oğlum bronşit her hastalığına antibiyotik versem çocuk helak olacak,zencefil,ıhlamur bunlardan veriyorum.ama 40 derece diyorsun ben ateşten çok korkarım Allah korusun havale geçirir ,eğer durumu ağırsa 2-3 gün antibiyotik ver sonra doğal yollarla iyileştir bence,ben öyle yapıyorumEvet canım kendim düşürdüm ateşini Dr götürmedim bi kez böyle bişey olmuştu dr a götürmüştüm delik deşik etmişlerdi vücudunu ateşliyken damarlar büzüştüğü için bi şurup içirip gönderdiler onu Göze alamadım sürekli konuşturdum bilinci açıktı saçmalasaydı götürecektim duş aldırdım bol bol su içirdim bi güzelde suda oyun oynadı öyle kontrol altına aldım
canım bu konuda hiç bilgim yok ama benim aklıma gelen belki senden ayrılmak istemiyordur tepkisini de belki bu şekilde gösteriyordur ama pedegog'un görmesi tavsiyesi daha iyi olur bence.Kızlar bu topik konusuyla alakasız ama gerçekten çaresizim bir cogunuz annesiniz ne olur bana yardımcı olun , her gun kreşten şikayet alıyorum oğlum diğer çocukları itiyor , vuruyor , ne yapacağımı şaşırdım artık , evde şiddet gormuyor , çok iyi davranıyorum tek çocuk diye inanın cok cok sevgi dolu büyüyor ne yapacağımı şaşırdım , inanın aylardır üzülmekten her gun birinin çocuğuna bir sey olacak dıye düşünmekten helak oldum , ne olur yardımcı olun bana .. oğlum 4 yas 3 aylık
tesekkur ederim canım cevabın için ama İstanbul da yasamak zor zaten kredi borcumuzda var , maalesef calısmak zorundayım .. Yoksa inan gerçekten evde olsamda çocuğa baksam diyorum ama şartlar bazen insanın istediği gibi olmuyor .canım bu konuda hiç bilgim yok ama benim aklıma gelen belki senden ayrılmak istemiyordur tepkisini de belki bu şekilde gösteriyordur ama pedegog'un görmesi tavsiyesi daha iyi olur bence.
ben de okul bitsede çalışsam diyordum,bir çok annenin bu şekilde yakınmaları beni korkutuyortesekkur ederim canım cevabın için ama İstanbul da yasamak zor zaten kredi borcumuzda var , maalesef calısmak zorundayım .. Yoksa inan gerçekten evde olsamda çocuğa baksam diyorum ama şartlar bazen insanın istediği gibi olmuyor .
Vallahi zambakcım inan bugun kreşten aradılar , benimki bir cocugu itmiş , cocugun ensesı mermere gelmıs , inan kahroldum ya çocuğa bir sey olduysa diye , inan kreşten alıp evde bakıcı verecegım basına ama bulabilirsem tabi , oda çözüm olacak mı bilmiyorum , inan içim okadar bunaldıkı bugun öğlen bir lokma yemek geçmedi boğazımdan , herkesben de okul bitsede çalışsam diyordum,bir çok annenin bu şekilde yakınmaları beni korkutuyor
Inşallah canım vardır bi zmanikızlar bana dua edin ne olur bu çocuk uslansın .. ne olur
canım hiç bir akrabanız yokmu yakınınızda,her bakıcıyı da güvenilmiyor ki bu zaman da,inşallah düzelir canım,Allah korusun ya kreşteki çocuğa bişey olsaydı,bence sen hemen yarın izin al bir çocuk psikoloğuyla bu işi hallet,çocuk düzelene kadar anneni veya kayınvalideni çağırsan veya izin alsanVallahi zambakcım inan bugun kreşten aradılar , benimki bir cocugu itmiş , cocugun ensesı mermere gelmıs , inan kahroldum ya çocuğa bir sey olduysa diye , inan kreşten alıp evde bakıcı verecegım basına ama bulabilirsem tabi , oda çözüm olacak mı bilmiyorum , inan içim okadar bunaldıkı bugun öğlen bir lokma yemek geçmedi boğazımdan , herkes
anneleri suçluyor bu tür durumlarda ama inan elimden geleni yapıyorum nerede hata yapıyorum bilemiyorum, ama sunu biliyorum bir çocuğa belli bir yasa kadar annesi bakmalı .. ne kreş nede bakıcı ,
Sağol canım tavsiyelerin için bende ateş ve havaleden çok korkuyorum bunu Dr a sorduğumda bazı çocuklar 37 derece bile havale geçirir bazıları ise 41 derecede dahi geçirmezler dedi bu bünyeyle alakalıymışslm kızlar
kahvaltım:yarım porsiyon omlet,1,5 kk peynir,1/4 domates,1 tutam maydanoz,5 yeşil zeytin
çok çok geçmiş olsun canım,benim oğlum 4 yaşında bebekliğinden beri hastane ilaç buhar bu şekilde büyüdü ta ki 2 sene öncesine kadar,2 senedir hastalandığında ballı turp(doğal antibiyotik) içiriyorum(eğer yaparsan yapılışını anlatırım),çok sık hasta oluyor çünkü oğlum bronşit her hastalığına antibiyotik versem çocuk helak olacak,zencefil,ıhlamur bunlardan veriyorum.ama 40 derece diyorsun ben ateşten çok korkarım Allah korusun havale geçirir ,eğer durumu ağırsa 2-3 gün antibiyotik ver sonra doğal yollarla iyileştir bence,ben öyle yapıyorum
benim kizimda 3 aylikken filan.asidan.sonra 38 bucugu gormustu o gece sadece beziyle yatirmistim. sende ilik suya sok sıkca canim su icir bolca insallah hemencecik gecer cok zor anneler.icinSağol canım tavsiyelerin için bende ateş ve havaleden çok korkuyorum bunu Dr a sorduğumda bazı çocuklar 37 derece bile havale geçirir bazıları ise 41 derecede dahi geçirmezler dedi bu bünyeyle alakalıymış
Birde ilk kez 40 dereceyi gördük aslında çok panikledim sonra kendimi toparlayıp ne yapılması gerekiyorsa Yaptım değişen bişey olmasaydı Dr a götürecektim
Şuan hala devam eden Ateşi var 37.8. 38.8 arası devam ediyor ilaçları var antibiyotik dışında Diğerlerini kullanıyorum iyileşme olmazsa antibiyotik kullanmayı düşünüyorum
Evet çok zor gerçekten ama şükrediyorum yinedebenim kizimda 3 aylikken filan.asidan.sonra 38 bucugu gormustu o gece sadece beziyle yatirmistim. sende ilik suya sok sıkca canim su icir bolca insallah hemencecik gecer cok zor anneler.icin
aktayarda bu senin için ve bu problemi yaşayan tüm anneler içinÇOCUKTA
SALDIRGAN
DAVRANIŞLARIN
ÖNLENMESİ
Çocuklarda sık görülen davranış bozukluklarından birisi de saldırganlıktır. Bazı çocuklar davranışlarıyla saldırganlıklarını açıkça sergiler. Çocuk akranlarına ya da çevresindeki diğer insanlara vurur, tekme atar, bir şeyler fırlatır. Etrafındaki insanlara fiziksel zarar verir. Bazı saldırgan çocuklar ise etrafındaki insanlara fiziksel zarar vermez; ancak düşmanca oyunlar oynayarak, oyuncakları kırarak saldırganlığını ortaya çıkarır. Çocuğun sergilediği bu davranışları ne sıklıkla yaptığı ve ne düzeyde olduğu çok önemlidir. Küçük çocukların büyük bir kısmında bu tarz hareketler gözlenebilir; ancak çocuk bu davranışları sürekli ve yineleyerek sergiliyorsa, bulunduğu ortamlarda özellikle arkadaşlarına karşı saldırgan davranıyorsa bu davranışların aile tarafından dikkate alınması gerekir.
Saldırganlık küçük çocuklarda normal bir tepki biçimidir. Çocuğun güvenlik, mutluluk ya da başka bir gereksiniminin şekil değiştirerek başka bir biçimde ortaya çıkmasıdır. Saldırganlığı kişisel bir yaralanmanın bir başka şekilde sonuçlanması olarak tanımlayabiliriz. Bu yaralanma sonucunda çocuğun akranlarına vurması, ısırması, eşyaları fırlatması, tekmelemesi, tükürmesi ve zarar vermeyi amaçlayan tehditler şeklinde sözel saldırılarda bulunmasıdır.
Sürekli ve aşırı biçimde saldırgan olan çocuk sinirli, anlaşılmaz, eyleme hazır ve aşırı geçimsizdir. İlişkileri gergin ve sürtüşmelidir. Hemen parlar ve kavgaya hazırdır. Durmadan kuralları çiğner ve ceza görür. Bu çocuklar cezadan etkilenmez yada kısa süreli etkilenmiş gibi görünürler. Olağan anlaşmazlıkları bile bilek gücüyle çözmeye çalışırlar.Tepkileri ölçüsüz ve durumla orantısızdır. Öfkesini yenemez ve hep kendini haklı çıkarmaya çalışır. Bu çocuklar evde okulda sürekli sorun yaratırlar ve yetişkinlerle sürekli çatışma içindedirler. Genellikle erkek çocuklar daha saldırgandırlar.
SALDIRGANLIĞIN NEDENLERİ
1- Saldırgan davranışların ebeveynler tarafından ödüllendirilmesi. Geleneksel kültürün erkek çocuğun saldırganlığını onaylaması(Ör: parkta iki çocuk birbirini döver. Biri daha çok dayak yerse, annesinin çocuğunun kendisini savunamadığı düşüncesiyle üzülmesi)
2- Çocuğun yetişkinlerden katı ceza,anlayışsızlık ve yetersiz sevgi görmesi
3- Babanın uzun süreli yokluğunda, annenin sürekli çocuğun etrafında olmasıyla ortaya çıkan ortam
4- TV. Ve kitle iletişimim araçlarının olumsuz etkisi(Kurtlar Vadisi örneği ver.)
5- Ana-baba tutumlarının olumsuzluğu, çocukla aralarındaki iletişimin iyi olmaması
6- Çocuğun ana-babasından dayak yemesi
7- Beyin zarı iltihabı, beyin zedelenmesi gibi fizyolojik sorunlar
SALDIRGAN DAVRANIŞLARI NASIL ÖNLEYEBİLİRİZ?
1- Her şeyden önce ana-baba çocuğa saldırganlık modeli olmamalıdır. (Evde dayak yiyen bir çocuk varsa kardeşini dövüyor. Kardeşi yoksa okulda en ufak bir sorunda arkadaşına vuruyor. Yada hayvanlara eziyet ediyor.) Çünkü dayak herkes için olumsuz duygular yaratır.
2- Çok fazla saldırgan davranışlara tolerans gösterilmemelidir. Çocuğun istekleri bu tip davranışlar yapınca yerine getiriliyorsa, çocuk isteklerini yaptırmada araç olarak görmeye başlar. Bu yolla istekleri yerine getirilmemelidir. Saldırgan davranışlar ödüllendirilmemeli ve onun bu davranışının istenmeyen bir davranış olduğu hemen gösterilmelidir.
3- Saldırgan davranışlar kesinlikle dayakla cezalandırılmamalıdır. Ana-babanın ilgisi sevgisi azaldığında ve fiziksel cezalar uzun süre devam ettiğinde, çocukta saldırgan, asi, sorumsuz davranışlar gelişir. Saldırgan davranışlar ortaya çıktığında, yetişkinler sakin davranmalı,anormal duygusal tepkiler yerine ben dilini kullanmalıdır. (Böyle davrandığı niçin üzüldüm) Dayak saldırgan davranışın hemen bitiminde uygulandığı zaman,onun hemen kesilmesini sağlayabilir ancak, çocukta düşmanca duygular geliştirir.
4- Çocuk gergin ve sinirliyken onunla tartışmamalı, sakinleşmesini beklemeli ve daha sonra davranışı ile ilgili konuşulmalıdır.
5- Çocuğa sosyal olgunluğuna uygun çeşitli sorumluluklar verilmeli, başarabileceği kadarıyla bir çok Şeyleri başlatıp,bitirmesi sağlanmalıdır. Çocuk başarma duygusunu yaşamalıdır.
6- Çocuğa bu davranışın dezavantajları gösterilmelidir.Saldırgan davranışları ile isteklerini elde edemeyeceğini,istediği Şeyleri kaybettiğini görmeli ve yaşamalıdır.
7- Olumlu davranışı pekiştirme: Ana-baba ve diğer yetişkinler çocuğun olumlu davranışını görüp, olumsuz davranışı görmezlikten gelmelidir. Çocuk bu davranışı yapmadığında sözel olarak ödüllendirilmelidir. Örn:10dk. Kavga etmeden ve bağırmadan oynadığında bu davranışını sözel olarak ödüllendirme vb.
8- Çocuğun dışarıda oynamasına izin verme,bu çocuğun gerilimini azaltır ve enerjisini boşaltma imkanı sağlar.
9- Saldırgan davranış diğer çocukların güvenliğini ciddi bir Şekilde tehdit etmedikçe bu davranışın üstünde durmamak gerekir.
10- Kendi kendine konuşma:Çocuk oldukça dürtüsel davranıyorsa ve onun bu yönünü kontrol etmede güçlük yaşanıyorsa;çocuğa başkalarına vuracağı zaman, kendi kendini engelleyici cümleler söylemesi öğretilebilir. Örn: 10 a kadar say ve ona vurma gibi.
11- Çocuk saldırgan modellerle karşı karşıya getirilmemelidir.TV deki şiddet içeren programları seyretmesi engellenmelidir.Eğer kesinlikle engel olunamıyorsa, ana-baba çocukla birlikte seyrederek şiddetin sonuçlarını tartışabilirler. Ayrıca bu şiddet filmlerinin gerçek yaşamın modeli değil, kurmaca olduğu çocuğa anlatılabilir.
12- Kızgınlıktan kurtulmak için alternatifler bulunabilir. Yumruklanabilen kil, çakılabilen çiviler, resim çizme, boya maçocuğun kızgınlık duygularını kontrol altına almayı sağlayabilir. Ayrıca futbol, basketbol gibi sporlar kabul gören çıkış yollarıdır.
13- Her yaş ve dönemde çocuğun temel ihtiyaçları zamanında yerine getirilmelidir.
14- Bu çocukların özellikle baba ile daha çok birlikte olması sağlanmalıdır.
15- Anne-babalar bu çocuklarla iletişim kurarken ben dilini kullanmalıdır. Örn: Böyle kavga ettiğin zaman rahatsız oluyorum, üzülüyorum gibi. Kişiler duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını davranılanında dile getirmelidir.
KAYNAK
http://www.cocukpsikolojisi.net
canım hafta sonu goturecegım ama hemen 1 günde hallolacak bır sey degılkı , annem Malatyada ımkansız gelemez , kayınvalıdem 76 yasında kendine zor bakıyor , yanı bakacak kımsem yok , tum gun bakıcı bulmam lazımcanım hiç bir akrabanız yokmu yakınınızda,her bakıcıyı da güvenilmiyor ki bu zaman da,inşallah düzelir canım,Allah korusun ya kreşteki çocuğa bişey olsaydı,bence sen hemen yarın izin al bir çocuk psikoloğuyla bu işi hallet,çocuk düzelene kadar anneni veya kayınvalideni çağırsan veya izin alsan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?