maaşallah canım sana benim de kızım erken doğdu 7 aylıktı ilk 3 ay ben de sağarak verdim emziremedim ememedi 3 ay sonra emmeye başladı 17 aylık olana kadar emzirdim oğluma hamile kaldığım için bıraktım doktorum emzirmememi istedi cinsiyet farklı olunca süt zarar verebiliyormuş kızımı emziremeyeceğimi duyduğumda ağlamıştım
bebeğin ağladıkça emzir susuyor olabilir beş aylık olduğuna göre zaten havalar da sıcak su verebilirsin ama su hazır su olacak ve kaynatılmış soğutulmuş olacak sakın ha sakın kaynatmadan verme ne olursa olsun kaynat suyu enfeksiyonlara yakalanabilir ishal çok tehlikeli çünkü bu aylar çok riskli günde 1 çay bardağı su versen yeterli emzirme dışında onu da saat başı ver 1 çay bardağını 1 güne yay verirken de çay kaşığı ile ver azar azar 5-8 kaşık verirsen yeter ve yatarken verme oturur pozisyonda ver su genzine çabuk kaçar akışkan olduğu için
oğlunun da kilosu maşallah beş aylık bebeğe göre gayet iyi benim oğlum doğduğunda 4,5 kiloydu beş aylıkken 9 kiloydu dokuz aylıkken yine 9 kiloydu ek gıda aldığı halde doktorumuz kilo almadı üç ay diye şükretmişti şok olmuştum

bana sürekli ek gıda verme şu çocuğa diyorlardı yaaa obez olacak diye kızardı.