Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

montiyi anlayacağım diye gözlerim pörtledi. bu böyle olmiycak çok karışıkş bilgisayarda uzun süre okuyamıyorum gözlerim rahatsız oluyo. neyse

o zaman sana söyle kisaca anlatayim.

1.sabahlari sadece tam bugday ekmegi yeniyor,
2-peynir ve süt yagsiz olacak peyniri bimden aliyor aknkaz beyaz peynir 2.5 yag orani
3.yogurt yarim yagli
4.her ögünde mutlaka bir süt ürünü olmali
5.yumurta ve et yedigimiz zaman ekmek yemiyoruz
6.baklagiller etle yenmiyo
7.sebzeler etli olabilir
8-ögünlerin arasi 4-6 saat olmali
9.meyveyi ya yemekden yarim saat önce yada 2 saat sonra yiyoruz
10,kuruyemisleri abartmamak kaydiyla ara olarak degilde ögünlerde yiyebiliyoruz ama eger ögünümüzde et yoksa etle birlikte yenmiyor

yani protein ve karbonhidrati bi arada almiyoruz
sabah kahvlatisinda eklemk yiyoruz ama aldigimiz proteinler yagsiz oluyor..

makarna,pilav,patates,havuc,bulgur,yasak...

makarnayi sadece spagetti olarak 8 dk haslanmis olacak ozaman yiyebilrisin..
suan aklima gelenler bunlar canim hatirladikca yazarim :)

cumartesi günkü menüm

kahvaltı: bir simit, domates, salatalık, peynir, kavurma, bal
ara: mandalina
öğle: patatesli köfte ve yoğurt
akşam: ıspanak ve yoğurt
ara: armut

no spor no su(

bildiklerimle çok ters düştü bu. karbonhidrat yendiğinde mutlaka yanında protein tüketilmesi gerektiği konusunda çok şey okudum. metabolizmayı hızlandırmak için. oysa monti karıştırmıyo demek arada yazarsan sevinirim , ama doktora gitmeyi de düşünüyorum

selam kızlar nasılsınız nasıl geçiyor haftasonunuz bakalım

şu monti diyetinden bahsedilmiş bende okuyorum sayfaları heveslendim sağlıklı bir diyete benziyor belki haftaya onu yapabilirim daha önce yapan varmı kilo veren filan:44:

cumartesi günkü menüm

kahvaltı: bir simit, domates, salatalık, peynir, kavurma, bal
ara: mandalina
öğle: patatesli köfte ve yoğurt
akşam: ıspanak ve yoğurt
ara: armut

no spor no su(

hypatiacım sakin detoks yapcam diye abartma tatlım kavurma filan
hadi sporu geçtimde su niye yok bakim
su olmazsa olmaz biliyosun bari yeşilçay içseydin

Son düzenleme:

canim bende cok ayrintili bilmiyorum ama mesela montidede her yemegin yanina mutlaka süt ürünü olmali bunlarda protein cokda ters degil yani ama süt 0 yagsiz yogurtta yarim yagli olmali,sanirim doymus yaglarla ilgili

canim monti linlikin ilk sayfaisni okursan görürsün kim kac kilo vermis

Karbonhidratla proteinin birlikte alınmaması gerektiği şehir efsanesinden ibarettir. :) Eğer bu doğru olsaydı, diyet yaptıkları zamanlarda öğünlerinde protein ve karbonhidratı birlikte tüketenler zayıflayamazlardı. En sağlıklısı her zaman şudur, her gün 4 ana besin grubundan yeterli miktarda tüketmek... Pek çok doktor ve diyetisyen de zaten proteinle karbonhidratı bir arada veriyor. Ben 6 ayda dr gözetiminde 31 kilo verdim, hâlâ veriyorum ve hiçbir zaman da proteinle karbonhidratı birbirinden ayırmak gibi bir kaygı duymadım. :) Sadece pirinç yememeyi tercih ediyorum, glisemik endeksi çok yüksek olduğundan. Patatese de dikkatli yaklaşıyorum, kepekli makarnayı ise haftada 1-2 defa tüketirim, yanında ızgara tavuk ya da kırmızı et yerim veya birkaç çeşit peynirden sos yaparım. Yanında mutlaka salata da tüketirim...
Bir de beyaz ekmek yememeyi tercih ediyorum, sadece sabah kahvaltısında ekmek yiyorum zaten, o da 1-2 dilim çok tahıllı veya çavdar ekmeği... Ve mutlaka her sabah kahvaltıda 1 yumurta yiyorum, bıktığım için yerken zorlansam da yumurtayı ihmal etmiyorum. Peynir zaten sabah kahvaltısının olmazsa olmazıdır... Yani kahvaltıdan itibaren her öğünde karbonhidrat ve proteini birlikte alıyorum ben.
Sağlıksız zayıfladığınızda özellikle yüzünüzde yaşlanma ve çökme belirtileri olur, 35 yaşımda olmama rağmen benim yüzüm hiç değişmedi sadece zayıfladığı için küçüldü, ne kadar sağlıklı bir şekilde kilo verdiğim yüzümden belli yani, beni her gören özellikle bunu söylüyor. :)
Besinleri ayrıştırıp sağlıklı zayıflanacağına kendi adıma çok inanmıyorum. Protein yağ yakımını hızlandırıyor, özellikle sabah ve öğle öğünlerinde mutlaka alınmalı. Hele ki tek tip besinle yapılan diyetler çok tehlikeli, geri dönüşsüz sağlık problemleri yaratıyorlar. Mesela sadece elma yiyerek zayıflayan insanlar da var ama sonrasında çok daha fazla kilo alıyorlar ve sağlıklarından gideni geri getirmek ya çok zor ya da imkansız oluyor. Kısa vadeli sonuç almaya aldanmamak, sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek lazım... Zaten verdikleri kilonun çoğu maalesef ki su ve kas kaybı.
Ve "artık ideal kilomdayım" deyip eski sağlıksız beslenme alışkanlıklarına asla geri dönülmemeli, arada yapılan kaçamakların ardından mutlaka birkaç günlük biraz daha sıkı bir diyetle dengeleme programına girilmeli ki yediğimiz sakıncalı yiyecekler yağa dönüşmesin. Bunları belli bir dönemde değil, hayatımız boyunca yapmalıyız. Bir de kaçamaklar 10 günde birden daha sık olmamalı, yapılacaksa mutlaka öğle öğününde ya da kahvaltıda yapılmalı. Akşam yemeğinden sonra yenen bir kocaman dilim pastanın gidip bir yerlerimize yapışmasına engel olmak çok daha zor. :)
Herkese diyet programlarında başarılar diliyorum, kolay gelsin. :)

Son düzenleme:
teşekkürler canım okudum baya güzel verenler var ben bizim gruptan varmı diye sormuştum merak ettimde sen yaptın sanırım değilmi canım bu diyeti

canim bizim guruptan özge ve zevcan yapiyor ben yeni basladim,daha öncedende yapmistim ama bi haftayi doldurmadan birakmistim,uzun süreli bi deneyimim yok yani..

bugünki menüm

08.45 2 kuru kayisi,bir bardak su
09.45 bir cicek ekmek(t.b) yagsiz krem peynir ve kasar,zeytin,salatalik,domates
11.45-12.45 spor salonunda spor hihihi
15.15 balik,salata
19.00 bir elma,bir portakal,bir nar yada kiymali karnibahar ve yogurt

tamam canım teşekkürler bilgilendirme için

afiyet olsun canım güzel bir menü olmuş

spor salonunda spor vay canına sen bu hafta birincisin bu gidişle

canim bende cok ayrintili bilmiyorum ama mesela montidede her yemegin yanina mutlaka süt ürünü olmali bunlarda protein cokda ters degil yani ama süt 0 yagsiz yogurtta yarim yagli olmali,sanirim doymus yaglarla ilgili

tatlım kurallar kısmında karbonhidratlarla proteninler alınmıyo demişsin ya ben ona dedim. ama çok sağlıklı bir diyete benziyo sen ne zamandır yapıyosun

ceeee ben geldim:) herşey çok güzel gidiyo kızlar. salı transferim varr. dua istiyorum bol bol:)
bu arada galiba accık kilo aldım, ilaçlar fena yapıyo beni. günde şimdilik 10 tane hap içiyorum, salıdan sonra 13 tane olcak:)

tatlım kurallar kısmında karbonhidratlarla proteninler alınmıyo demişsin ya ben ona dedim. ama çok sağlıklı bir diyete benziyo sen ne zamandır yapıyosun

canim dedim ama tam bilmiyom iste bende :) evet birlikte almiyoruz ama iste yaglarlada ilgisi var mesela sabah ekmek yedikmi yaninda yagsiz peynir yiyebiliyoz,yani biliyorum ama iste tam teknik aciklamasini yapamam kitabini alip okumak lazim..

ben daha önce denemistim bir hafta olmadan biraktim,suan sali günü basladim tekrar,kilo verdiriyo ama dikkat istiyo iste

canim hakkinda hayilrisi ne ise o olsun ins,rabbim gönlündekini hayirli kilsin sana,kiloyuda bosver senin cok güzel kilo verebildigini gördük saglicakla alirin ins bebegini kucagina kiloyuda halledersin sonra :)

kızlar hafta sonu iyi geçti sporumu yaptım iki gün kaçamakta yapmadım
cumartesi sabaheynir zeytin 2 dilim çavdar ekmeği
öğle:kısır 4 kaşık
akşam:meyve
pazar sabaheynir zeytin 2 dilim ekmek
öğle :kuskus 2 kaşık türlü
akşam:türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…