Iyi aksamlar guzel takimim, nasilsiniz gecmisi okumayi yeni bitirdim..
Sporlar, menuler, sular ne alemde?
Bu hafta cezamizi sildirmek zorundayiz biliyorsunuz ilk 3'e girmemiz SART!
Kilo bildirimlerinizi gordum, birkac arkadasim beklemedigi sekilde arti cikmis bununla ilgili kisacik yazmak isterim.
Eger arti gorduyseniz bunun sebepleri;
***Suyu az tuketiyor olabilirsiniz,
***Egzersiziniz, hareketiniz, karantinada oldugumuz su gunlerde az olabilir, (kilo verirken bizleri destekleyecek en guzel egzersiz yuruyus arkadaslar, kardiyo , agirlik , interval antremanlar kas miktarinizi arttirir , dolayisiyla tartida arti gorebilirsiniz birkac gun, bu moralinizi bozmasin dogru yoldasiniz.)
***Yeterince uyumuyor, dinlenmiyor olabilirsiniz,
***Menulerinizde karbonhidrat cok tuketiyor olabilirsiniz,
***Yaz aylarinda meyve cok oluyor menulerde, meyveyi kaciriyor olabilirsiniz,
***SIk sIk tartilip, gunden gune kilonuza bakiyorsaniz , bu moral bozar, kilo vermek cok inisli cikisli bir surec, tavsiyem yapabiliyorsaniz pazartesi, cuma tartilmaniz sadece,
***Cok az yiyor olabilirsiniz, bircok arkadasimin menusu bu sekilde, gercekten cok az yiyorlar, gunde 900 kalori alan arkadaslarim var.Bu gercekten cok az..Ortalama 20-40 yas arasi kilo vermek isteyen kadinlarin gunluk almalari gereken kalori miktarlari, elbette bircok etkene bagli olarak farkli olsada, genelde 1000-1500 kalori arasinda degisir.Egzersiz yapan, metabolizmasi guzel calisan bireyler oldugumuzu dusunerek en az 1200 kalori almanizi tavsiye ediyorum.
Az yediginizde vucudunuz onlari depolamaya basliyor, kitlik psikolojisine girerek, dolayisiyla ne kadar azaltsanizda , kilo veremiyorsunuz.Cunku bunu olagan disi bir hal olarak algiliyor..
***Tuvalate cikma sorununuz olabilir, bu da bir baska etken, bol lifli beslenirseniz bu sorun ortadan kalkar,
***Regli doneminiz yakin olabilir, bu donem oncesi ben 2 kg arti ciktigimi bile hatirliyorum,
***Stres yapiyorsaniz bu kilo verme isini , stresde kilo vermenizi engeller..
Aslinda kilo verme isini rasyonel olarak dusunursek; vucudumuza giren kalori miktari, cikan kalori miktarindan az ise kilo veririz.Denklem bu kadar basit.Yani gunde 1200 kalori aldim ve 2000 kalori yakti isem , tartida zayifladigimi gorurum..Vucudumuz kaloriyi uykuda, otururken bile harciyor.Isterseniz internette uygulamalar var, o uygulamalar ile gunde kac kalori almalisiniz hesap edin.Fakat o uygulamalara guvenmeyin.Malesef dogru bilgi vermiyor o hesaplayicilar.
Soyle aciklayayim benim almam gereken kalori miktarini 1600-1700 olarak hesapliyor gunluk, ben bunu 300-400 kalori dusurup (cunku fazla hesapliyorlar) 1300 kaloriyi gecmemeye calisiyorum.
***Bir diger ve son olarak yazacagim kilo verememe sebebi ise, hep ayni duzende beslenmek ve hep ayni sporlari yapmak.Vucut bunlara kisa surede adapte oluyor ve bu vucudun yeni normali oluyor..Bu sebeple beslenmenizi ve egzersizinizi belirli surelerde degistirerek ,vucudunuzu sasirtmanizi oneriririm.
Kuzularim cok acikti yine aklima gelenleri boyle yazacagim :)))