Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRAN BESİNLER

Süt Ürünleri ve Sütlü Gıdalar: Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.
Üzüm: Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.
Kırmızı Biber: Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.
Keten Tohumu: Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.
Lifli Gıdalar: Lifli gıdalar vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

Son düzenleme:
Kahvaltı
2 erik-1 maden suyu

ara
türk kahvesi

öğle
yoğurtlu makarna(bir küçük kase)

ara
kahve

16:00gibi 1 bardak çay ve kekin tadına baktım.

Eki Görüntüle 493821

Bu hareket; Bacakları ve kalçayı güçlendirir. Önemli miktarda kalori harcamaya yardımcı olur.

Uygulama: Ayakta dik durun. Bacaklarınızı yana doğru açın. Kalçanızı mümkün olduğunca geriye doğru atarak dizlerinizi bükün.

Egzersizi yaparken:
- uzağınızdaki bir sandalyeye oturmaya çalıştığınızı hayal edin,
- kalçanızı diz hizasına kadar getirmeye çalışın,
- dizlerinizi öne doğru çıkarmayın,
- harekete başlarken soluk alın, bitirirken verin.

Eki Görüntüle 493823

Faydası: Bacakların ön kısmını güçlendirir.

Uygulama: Ayakta dik durun. Bir bacağınızı, hafifçe tekme atar gibi öne doğru uzatın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- havadaki bacağınızı yere paralel ve kalça hizasında tutun,
- seriyi tamamlamadan ayağınızı yere koymayın,
- arkaya doğru eğilmeyin.

Eki Görüntüle 493824

Faydası: Bacakların arka kısmını güçlendirir.

Uygulama: Ayakta dik durun. Vücudunuzu hafifçe öne doğru eğin. Bir bacağınızı dizden bükerek arkaya, kalça hizasına dek kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- hareket sonrası ayağınızı yere koyarken parmak uçlarınıza basın,
- bacağınızı kalçanıza değecekmiş gibi çekin,
- omurlara binen yükü hafifletmek için ellerinizi bir duvara dayayarak destek alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 493825
Faydası: Bacakların iç kısmını güçlendirir.

Uygulama: Yanlamasına uzanın. Üstte kalan bacağınızı bükün, altta kalanı yukarı doğru kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- sırtınızı dik tutun,
- bacağınızı çok yukarı kaldırmaya çalışmayın,

Not: Tüm bu hareketleri 3 x 10 set olarak yapabilirsiniz.

12. Baharatları kullanın.
Örneğin yediklerinize acı eklemek, daha uzun bir zamanda acıkmanıza yardımcı olabilir.

Acının acıktırdığını söylüyorlardı hep bana ben çok sever ve yerimde..

21. Aynasız yemek olmaz.
Yemek yerken kendinize aynada bakmak, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.

Aaaa çok ilginç

Sütüde biberide severim :) Paylaşım için teşekkürler

diyet kaşığı :))

Bayıldım yaaa komedi

Kaç saattir burdayım kimsecikler gelmedi sohbete

Çok kolay empati yapabiliyorum bu konuda Bugün sinek avladık yahuu

Akşam : 1 kase türlü
2 çorba kaşığı yoğurt
Salata

Biraz öncede biraz üzüm,2 erik,1 incir yedim

Evde lokum varmış yememeliyim değil mi ? Tutuyorum da kendimi

Akşam : 1 kase türlü
2 çorba kaşığı yoğurt
Salata

Biraz öncede biraz üzüm,2 erik,1 incir yedim

Evde lokum varmış yememeliyim değil mi ? Tutuyorum da kendimi
Tabiki yememelisin
Mahvolursun bak cezalardan,zaten yeterince cezalısın sıfır hatayla kapat haftayı :)

Geçmiş olsun ,neyin var?
Çok ders az ders derken?
Bölümünü sorayım anket tam olsun :)

kızlar hepinize günaydın
şimdi söyleyeceklerimi özellikle kuzu ve tubişe. hafta sonu yaşadığım neredeyse nişanımı atma durumuna geldiğim bir sıkıntım oldu.ne olduğunu sormayın olur mu biliyorum ki tubiş ve kuzu ve diğer kızlar bu durumu anlıyacaklardır. kendi isteğimle yada istemeyerek çıkıyorum size bu yolda başarılar diliyorum derken nişanlım aradı tam bu bitmişti yolluyodum dediki çıkma. sizinleyim yine szinle kilo verebiliyorum yada gaza geliyorum hevesleniyorum çok mutlu oldum şu an.

Günaydın canım iyikiii gitmedin aramızdannn seni çok seviyoruz bizzz ne olduğunu sormuyorum peki ama umarım çok kötü bişey yoktur

bu arada herkese günaydınnn

Son düzenleme:

ne yalan söylim zor valla ama sıktım dişimi bugün dördüncü günüm 3 kilo verdim şimdilik :)) bundan sonrada elma diyeti yapacağım bakalım ...
helal olsunnnnnn 3 kg süperr, keşke bende verebilsem 3 günde 3 kg kızlar ben tartıda fazla çıkıyorum 81lere çıktım yine nasıl oldu neden oldu bilmiyorum çarş yada perş regl olacam sanırım vücudum ödem toplamaya başladı moralim çok bozuk kilo konusunda

Günaydın canım iyikiii gitmedin aramızdannn seni çok seviyoruz bizzz ne olduğunu sormuyorum peki ama umarım çok kötü bişey yoktur

bu arada herkese günaydınnn

yok yok çok şükür çok seviyorum ben AŞKIMI benim yaptığım bişiden dolayı haklı olarak kızdı ama benide anladı. inş kilo verirsem ben oda inanır burada olmanın yararını.

tubişim moral bozmak yok lütfen vardır sebebi sen canını sıkma.

günaydın kızancıklar,

hastalıklarla geçen bir haftasonundan sonra hepinize teker teker merhaba

sabah kahvaltım
1kk beyaz peynir
bir kepekli tost
domates salatalık
7 yeşil zeytin
şekersiz çay
4 ceviz içi
3 dilim kivi

haftasonu hasta olduğumdan dolayı liste miste yalan oldu birşey yiyemedim pek düzenim sekteye uğradı ama
beraber toparlicaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…