- 20 Nisan 2013
- 11.493
- 20.292
- 398
Güzel olmuş menün.Merhaba kızlar. Dünkü menümü yazayım.
Kahvaltı: yarım peynirli gözleme, 1 çay kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı reçel, 5 zeytin, çay
Ara: tereyağında 1 yumurta, çeyrek gözleme, çay
Öğlen: 2 kaşık makarna, 1 kase mercimek çorbası
Akşam: 1 tabak etli patates yemeği, 2 közlenmiş kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 dilim ekmek, çay
Yeşil çay
Ara:1/2 kivi, 1/2 greyfurt, 1 muz
1400 kalori
2 litre su, markete kadar 15 dakika yürüyüş
Haftasonu olunca saatlerde değişiyor ister istemez. Benim haftasonuma göre oldukça düzenli yinede.günaydın arkadaşalr nasılsınız? buralarda havalar çok soğudu şallara sarılıp çalışıyoruz. hafta sonu menümü paylaşayım hemen. saatler biraz düzensiz oldu malesef.
cumartesi
sabah 8.00
burçak bisküvi ve çayla büroda kahvaltı.
ara 10.30
1 elma
öğle 14.00
1 peynirli tost
akşam 18.00
3-4 yemek kaşığı bulgır pilavı ve cacık
spor : sabah işe yürüyerek gittim. 4 km
pazar
sabah 9.30
1 haşlanmış yumurta
yarım dilim peynir
biraz patates kızartması
3zeytin
1 şekersiz çay
ara 11.00
1 şekersiz türk kahvesi
öğle 15.00
dışarda 2 lahmacun bir büyük ayran
akşam 19.00
1 parça haşlama et, 1 parça haşlama patates
ara 21.00
1 sütlü kahve
spor en az 4 saat çarşıda yürüdük.
Sizin oralar daha soguktur tabii buralar daha ılık simdilik. Menün gayet iyi yine.Günaydın kızlar. Çok soğuuk. Kaloriferler yansın artık. Arazide sıkıntı değil ama otururken çok üşüyorum. Gerçi kalori de harcıyoruz ama öğlene ne bulursam yeme isteği doğuyor.
Dünkü menüm:
09.30: yarım patates kızartmasına 1 yumurta, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 tatlı kaşığı reçel, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim beyaz peynir, çay (kızım patates var diye ekmek yemiyor, ben yapamıyorum)
12.00: Yarım ayva, yarım elma
14.00: 1 kaşarlı tost, çay, 1 paket ülker dido (206 kaloriymiş)
20.00: 1 tabak etli taze fasulye yemeği, 4 kaşık yoğurt, yarım kase salata, 1 dilim çavdar ekmeği, 4 adet fasulye turşusu
22.00: Çay, 1 dilim kek, yeşil çay
23.00: yarım elma
1454 kalori, 2 litre su, ev işleri olunca spor yok maalesef
Güzel dengeli olmuş.menümüde yazayım
Sabah:1 yumurta,1 dilim peynir ,1 dilim k.ekmeği,salatalık,domates
Ara:3 ceviz
Öğle:taze fasulye,yoğurt,2 dilim k.ekmeği
Ara:sütlü nescafe
Akşam:tavuk ızgara,salata,ayran
Ara:çay,1 küçük kurabiye 3 litre su 1 saat ev işi
Canım karbonhidrat biaz fazla olmuş o yüzden acikiyo olabilirsin. Akşam börek fazla değil ama karbonhidrat olduğu için acikirsin.Kizlar .enumu paylasyorm bu ara tam regl olucm ondanmi blmiyorm bi kac gundr aksmlari oyle cok acikiyormki buzdolabna gidp geliyorm kendmle savasyorm nye boyle oldm bilmiyorm ne yapmaliym bi fikir vern bana gece aksm aciklamalari icn sizinde basniza geldimi hic
Menum
Sabah : 1 haslanms yumrta peynr zeytn sogus 2 dilm ekmek cay ve 1 kask bal
Ara 5 badem yesilcay
Oglen 4 biber dolmasi yogurt
Ara yesilcay elma
Aksam 1 dllim borek 1ayran
Sppr yok butn gun cocuklarla ayaktaym bu sira :)) 2.5 lt su
Doğru bi tespit ben sol kolumu kullanaya çalışırım genelde işimden dolayida kullanmak zorunda kalıyorum zaten. Ama daha fazla kullanmam lazım.Evet canım ya pazar günleri oğlum da evde olduğu için kahvaltıda patates kızartmalı yumurta yapıyorum. Başka yok. Hatta eskisi gibi patates yemeği pek yapmıyorum.
Bayramdan önce de serindi burası ama bugün bayağı soğudu. Güneşimiz bol olsun diyelim. Malum melatonin hormonu arttıkça yorgunluk, halsizlik de artıyor. Güneşi görünce faydalanmak lazım.
Ev işleri konusunda bir şey keşfettim. Hep aynı kolumuzu kullanıyoruz farkında mısınız. Sırtımın sol tarafında sürekli oluşan kulucun sebebinin de bu olduğunu fark ettim ve sol kolumu kullanmaya çalıştım. Özellikle toz alma işinde çok etkili oldu hatta biraz da abartarak spora dönüştürdüm işi. Daha iyi sanki.
Tarçını onericem bende gerçekten işe yarıyor.Bir tavsiyem tarçını denemen. İştahın açılacağı saattlerde kaynamış suya 1 tarçın kabuğunu atıp 5 dakika beklet. Soğuyunca içine 1 çay kaşığı bal koyarsan metabolizmanı da hızlandırır.
Ben bir ara akşam eve gidince yemek yaparken kendimi frenleyemediğim için tarçın çayını içtim. Uzun süre içince mide bulantısı yaptı. 2 haftadan sonra biraz ara verebilirsin. Tabi ara verince de tekrar başlamayı unuttum ben.
Bir simit 4 dilim ekmege eş o yüzden çok sayilmaz ama aksam 1 dilim ekmek yeter bence o yüzden akşam fazla olmuş.bende menümü yazayım kızlar
Cumartesi:
Sabah;2 dilim light ekmek arası beyaz peynir tost
Ara:1 elma
Öğlen:zeytinyağlı araka yemeği+2 dilim ekmek
Ara:1/2 simit
Ara:1 armut
Akşam:1 kase tarhana çorbası+5 kaşık kuru fasulye+ dilim ekmek
Düğüne gittik bir ısırık pasta yedim kızma yedirirken o kadar
Pazar:
Sabah:2 dilim light ekmek+1 dilim beyaz peynir+1 dilim kaşar+3 4 tane kavurma et+1 kaşık kadar salça
Ara:1 elma
Öğlen:1/2 simit+1,2 bisikivi ısırığı
Akşamsaat 5 gibi) 5 kaşık kuru fasulye+1/2 yarım simit (sabah canım çok simit çekmişti bende ekmek yerine yedim :))
Ara:1 avuç kadar şam fıstığı
irademi anca bu kadar koruyabildim
Gayet güzel dengeli yine.Günaydın hanımlar. Akşamki menüye işyerinde unuttuğum ıspanak yerine 4 kaşık bulgur pilavıyla uydum sayılır.
Menüm:
07.30: 1 dilim peynir, 1 çay kaşığı bal, 1 tk reçel, 5 adet zeytin, 2 küçük krep, çay
10.30: 8 adet badem, 2 kuru kayısı
12.00: çeyrek ekmek arası hamsi,
15.30: 15 gr bitter çikolata, 3 çilek
18.30: 1 kase mercimek çorbası, yarım kase salata, 4 kaşık bulgur pilavı
21.30: 1 elma, 3 kaşık yoğurt
(1420 kalori)
2 litre su, öğlen yarım saat düşük hızda yürüyüş
Menün güzel olmuş yanlız su ve sporunu yazmamissin önceki menulerindede yoktu yazarsan iyi olur canım.benden de herkese günaydın;
bende menümü yazıyım
Sabah;2 dilim ekmek arası beyaz peynir ve domatesli tost+1 bardak şekersiz çay
Öğlen:6 kaşık kuru fasulye+2 dilim ekmek
Ara:1 beyaz peynirli tost
Akşam:1 kase tarhana çorbası+5 kaşık z.y. araka yemeği+1 dilim ekmek+salata
Ara:2 tane taze incir
herkese güzel günler diliyorum
Evet canım kendi adıma benim motivasyonum düşük biraz ama toparlamaya çalışıcam.paylaşımlarımız çok az kızlar
hiç motivasyon yok
Evet canım yaa tam okullar açıldı düzene girdik araya bayram girdi yine düzen bozuldu ama dün pazartesi yeni bir gün yeni bir hafta deyip başladım güne bakalım inşallah iyi olur.Canm simtler cok olmus ust uste yemissin ya o biraz kotu olmus onn disnda bisiy gormedm canm :))
Kaptanim yapma sen simdi tatilden flan geldin direk yogun is teemposu havalar flanda degisti dedign gibi ondan biraz cik boyle oldun ama gecicek kaptanm sen nerak etme bakne kilolar vericez allahn iznyle biz bu kiz sporlar yapicaz oh oh :))
Kesnlikle katiliyorm canm bu kis bizim kisimiz olsun yaza super gireliim bayanlar :))
olsn canm arada boyle bir oluyor insana vu hafta boyle olsada haftada daha guzel olur sikma sen sakn canini :)