• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

kizlar size bisey danismak istiyorum.
ben diyetistyeni birakmayi dusunuyorum zaten son gorusmeye de gitmedim.daha onceden uyku saatlerime gore yediklerim duzenleniyodu simdi bana illa 9da kalkcaksin diyo.mumkun degil uyamiyorum 2 hafta denedim.cok mutsuz oluyorum erken kalktigimda .uykumu alsam da almasam da .
butun gunum kotu geciyor.ben gece yasamayi seviyorum gece resim yapiyorum muzik dinliyorum kitap okuyorum ders vcalisiyorum.
arkadaslarimla cok zaman geciriyorum hepimiz de gece gec yatiyoruz.memlekete gidiyorum gece gec yatiyo bizimkiler de. yani benim icin gercekten cok zor.uyananamamak falan da degil artik benim problemim ben gece yasamayi seviyorum. napicam bilemedim
canm bende birakma derm ne guzel baslamissn ama diyetini senn hayatina gore duzenlemesi lazm diye dusunuyirm uygulayacak olan sensin sonucta :)

Gunaydin
Kizlar dun listemi aldim
Yarin itibariyle basliyorum.pek yapacagimi sanmiyorum.gitti paralar.....
Esimde yarin basliyor o yaparrrr.
Neyse bu diyette buyuk kilolar vermek yerine benim uykusuzluk, yorgunluk, sebebi belirsiz agrilarim gececekmis.spor Yok.esimle benim Listem o Kadar farkliki anlatamam.iki Gun sürecek ilk asama var.3 secenekli.
a degisikmis canm paylasy bizimlede :)

Isterseniz daha saglikli bir Tarif ben. Veririm.
ever ben isterm asure filan yapnadm zaten dusunmuyormda eve geldi onuda esim ve cocuklara yedirdim bitto cok sukur :))

Kasım ayı sonuna kadar hedef kilo

Beril 74
Gogo 67

Selin 79
Masum

Uzman 62
Oluröyle 72
Begüm 80

Seyfo
79 olsam inan basks bisy istemem cunku 7 li rakamlari oyle ozledmki :((
Herkese iyi akşamlar kızlar.bugün esim calistigi icin kizmla evdeyiz.sadeve sabahtan disari kahvaltiya gittik sonra evdeydiz.
Wvde gecen pazarları pek sevmiyorum ama napalim böyle oldu.
Yemek yaptım bende ispanak pırasa ve corba hafta basina iyi oldu.sizler neler yaptiniz pazariniz nasil geciyor?
benm yogun gecti canm eltmlerdeydk orda kahvalti yaptk ordan koye piknige ciktk filan guzel bir gundu :))

yani coook tatlisin :) ben oglen kalktigim icin aksamdan sonra yemiyorum canim o yuzden
yada oglenden aksama 3 ogun 2 ara ogun sikistirmak istemiyorum.

tartima pil aldim yarin alisverisimi yapip kendime ceki duzen veriyorum canim benim
Bnde tartmi yeniledm yarn bi tartilicam bakalm :))

karakabak neymis ki ben hiç duymamistim.afiyet bal olsun.sebze agirlikli bi hafta olucak desene super

Ben şöyle bir yazı okumustum.
Eger ara öğün yapmazsak vücut yaglari tutuyormus kıtlık var yemek gelmiyo diye ama eğer ara öğün yaparsak bolluk var nasilsa yemek geliyo diye yaglari salarmis.
Bana çok mantıklı geldi.
Bence ara ogunlerden vazgecme derim
Kara kabak normal kabak gibi ama çok koyu yeşil oluyo lezzetli olur. Sebzeyi seviyorum ben yaa.
Ne biliyim kaç zamandır 6 öğün tuketiyorum biraz tarz degistireyim diyorum.

Kasım ayı sonuna kadar hedef kilo

Beril 74
Gogo 67
Selin 79
Masum 76
Uzman 62
Oluröyle 72
Begüm 80
Seyfo 88

Kara kabak normal kabak gibi ama çok koyu yeşil oluyo lezzetli olur. Sebzeyi seviyorum ben yaa.
Ne biliyim kaç zamandır 6 öğün tuketiyorum biraz tarz degistireyim diyorum.
canm ayni seyden bahsediyorsak benm kaynvalidem onu kabugyla berber sekerli filan pisiryor kasikla yiyorsun sonra normal kabaktan daha guzel bence ama ben yedimmiii yemedimm ben cok aramam zaten kabak :)

Kizlar yarin diyete basliyorum
Ilk basamak 2 Gun
2. basamak 14 gun

Ögle Ve aksam meyve
25 gr ekmek
Et Ve sebze olacak

Sabahta
Meyve
Yumurta
Ekmek

Var kisaca

Yemem sterbest yiyecekler var
Ona Göre
Yapabilecegi sanmiyom ama deneyecem mesela kahve cay kola vs yok
Süt urunleri yok
Tavuk eti yok vs

Liste yazmiyacam bilesiniz gergun ayni seyleri yazmak sikar
Sporda yok

Iyiyim canım. Sen nasılsın

Sen öyle yaşamayı seviyorsan bişey diyemiycem ama sağlıklı olanı gece uyku gündüz ayakta olmak alışmak biriki haftani alır tabi herhangi birseyin alışkanlık haline gelmesi için 15 gün yapmak gerekiyormuş. Ama diyetisyene para veren sensin ve karar senin.

Hayatını çok etkilemiycekse normal düzene alışmaya çalış. Istemiyorsanda gitme başkasını bulursun.

Çok az olmuş metabolizmani çok yavaslaticaksin.

Yaparsın yaa niye yapmiyosun sağlıklı bi diyet.

Ben şu an bu mesajı yolda yazıyorum. Izmirden izmite gidiyoruz.

Öğlen bayaa hamur işi olmus ama kalori çok olmamış.
Dün öğlen davetteydim. Yemek te yemeyince artık ne varsa onu yedim. Kabak çiçeği dolması bulgurluydu sarma pirinçliydi.

Dunki menumu yazayim
Dun ve bugun biraz duzensiZ oldu ama ins çok kalorili olmamistir.
Sabah;bir küçük yagsiz kasarli tost
Ara;1 mandalina
Öğlen;1 kruvasan
Ara;1 elma
Akşam;Izgara balik+salata+2dilim ekmek
Ara;1 melengic kahvesi+2 3 çakıl çikolata
Biraz karbonhidratlı olmuş. Akşamki balık kurtarmış.
yani coook tatlisin :) ben oglen kalktigim icin aksamdan sonra yemiyorum canim o yuzden

tartima pil aldim yarin alisverisimi yapip kendime ceki duzen veriyorum canim benim
Teşekkür ederim canımsın ya.
2 öğün yiyebilirsin ancak dolu dolu yemen ve hamurişi yememen şartıyla yani Karatay tarzı beslenme. Benim alışmaya çalıştığım sabah iyi bir kahvaltı (protein ağırlıklı, ekmek yerine doyurucu olan ceviz, fındık, badem vs.) 5 saat sonra çok acıkmazsam kuruyemiş vs. kuru meyve, acıkırsam da akşam yemeğiyle benzer şekilde mutlaka et ve sebze yine kuruyemiş. Aralarda da ayran, su, çay, bitki çayları (şekersiz) içilebilir.
Kaç saattir çeşitli yazılar okudum karatay, metabolik balans falan bir süre ara öğün yapmamaya karar verdim ne dersiniz. Uzmancim anlatiyodun sende 5 saat ara vermek lazım falan yanlışmı hatırlıyorum acaba. Ben böyle 3 öğün deniycem biraz sanırım o_O:KK23::KK31:

Iyiyim canım. Sen nasılsın

Sen öyle yaşamayı seviyorsan bişey diyemiycem ama sağlıklı olanı gece uyku gündüz ayakta olmak alışmak biriki haftani alır tabi herhangi birseyin alışkanlık haline gelmesi için 15 gün yapmak gerekiyormuş. Ama diyetisyene para veren sensin ve karar senin.

Hayatını çok etkilemiycekse normal düzene alışmaya çalış. Istemiyorsanda gitme başkasını bulursun.

Çok az olmuş metabolizmani çok yavaslaticaksin.

Yaparsın yaa niye yapmiyosun sağlıklı bi diyet.

Ben şu an bu mesajı yolda yazıyorum. Izmirden izmite gidiyoruz.

Öğlen bayaa hamur işi olmus ama kalori çok olmamış.
Dün öğlen davetteydim. Yemek te yemeyince artık ne varsa onu yedim. Kabak çiçeği dolması bulgurluydu sarma pirinçliydi.

Dunki menumu yazayim
Dun ve bugun biraz duzensiZ oldu ama ins çok kalorili olmamistir.
Sabah;bir küçük yagsiz kasarli tost
Ara;1 mandalina
Öğlen;1 kruvasan
Ara;1 elma
Akşam;Izgara balik+salata+2dilim ekmek
Ara;1 melengic kahvesi+2 3 çakıl çikolata

2 öğün yiyebilirsin ancak dolu dolu yemen ve hamurişi yememen şartıyla yani Karatay tarzı beslenme. Benim alışmaya çalıştığım sabah iyi bir kahvaltı (protein ağırlıklı, ekmek yerine doyurucu olan ceviz, fındık, badem vs.) 5 saat sonra çok acıkmazsam kuruyemiş vs. kuru meyve, acıkırsam da akşam yemeğiyle benzer şekilde mutlaka et ve sebze yine kuruyemiş. Aralarda da ayran, su, çay, bitki çayları (şekersiz) içilebilir.
Kaç saattir çeşitli yazılar okudum karatay, metabolik balans falan bir süre ara öğün yapmamaya karar verdim ne dersiniz. Uzmancim anlatiyodun sende 5 saat ara vermek lazım falan yanlışmı hatırlıyorum acaba. Ben böyle 3 öğün deniycem biraz sanırım o_O:KK23::KK31:

Karataya göre ara öğünler insülün salgılanmasına neden olduğu için vücut yağlara başvurmuyor. M esela gece yağların yakılması için 8'den sonra yemeyi kesmek, sadece şekersiz sıvılar tüketmek gerekiyor. Öğünler arası 5 saat olmalı ve karbonhidrat olmamalıymış. Hatta öğlen çok acıkılmazsa kuruyemişle geçiştirilmeliymiş. Uzun süre aç kalınca yani insülin salgılanmayınca depolar tüketiliyor. Diyetisyenler de tersini savunuyor. Ama ben farkını gördüm. Sadece alışmak biraz zor. 1-2 hatta 3 hafta sıkıntılı olabilir ama sonuçta en mantıklı beslenme bu. Yalnız omega 3 almak ya da hergün balık yemek lazım. Meyve yerine yeşilliği bol yemek lazım eğer meyveden vazgeçilemiyorsa gilisemik indeksi düşük meyvelerden saat 15'ten önce yemek lazım. Ya da sabah kahvaltıda yemek lazım.

Tamam bakarım şimdi. Izmir'e gidiyoruz diye yazdiydim cuma günü ama kısıtlı bi zaman olunca çok zor görüşmek daha uzun kaldigimda inşallah görüşürüz. Ancak kardeşimin isteklerini yaptım geçmiş olsuna gelenler oldu annemle başbaşa bile bi yarım saat kalabildik.
aaaa dogruuuuu canim hatirladim simdi kardesinin durumundaaan
Cocuklari yikadm hemen buraya geldim sizide cok ozledm :)

senin cocuklar kac yasindaydii

Yemem sterbest yiyecekler var
Ona Göre
Yapabilecegi sanmiyom ama deneyecem mesela kahve cay kola vs yok
Süt urunleri yok
Tavuk eti yok vs
Aaa kahvesiz duramamki ben illa icmem lazım.

Karataya göre ara öğünler insülün salgılanmasına neden olduğu için vücut yağlara başvurmuyor. M esela gece yağların yakılması için 8'den sonra yemeyi kesmek, sadece şekersiz sıvılar tüketmek gerekiyor. Öğünler arası 5 saat olmalı ve karbonhidrat olmamalıymış. Hatta öğlen çok acıkılmazsa kuruyemişle geçiştirilmeliymiş. Uzun süre aç kalınca yani insülin salgılanmayınca depolar tüketiliyor. Diyetisyenler de tersini savunuyor. Ama ben farkını gördüm. Sadece alışmak biraz zor. 1-2 hatta 3 hafta sıkıntılı olabilir ama sonuçta en mantıklı beslenme bu. Yalnız omega 3 almak ya da hergün balık yemek lazım. Meyve yerine yeşilliği bol yemek lazım eğer meyveden vazgeçilemiyorsa gilisemik indeksi düşük meyvelerden saat 15'ten önce yemek lazım. Ya da sabah kahvaltıda yemek lazım.
Bu hafta evdeyim bi deniycem bakalım alisabilirsem iyi.

Günaydın kızlar. ben de masumcuk'un dileğine katılıyorum :KK52:.
Dünkü menüm:
11.00: Yarım patates kızartmasına 1 yumurta, 1 yk. çilek reçeli, 5 zeytin, 1 dilim peynir, reçeli sürmek için bir parça pide ekmeği, çay
15.00: 1 elma
16.30: 1 cocostar (büyüğünden-190 kalori)
18.00: 1 tabak kızarmış yoğurtlu karnabahar, 3 yk. salçalı makarna, yarım kase salata, 1 yk. kavurma
20.30: 1 çay, yarım su bardağı tarçınlı süt
1150 kalori, 2 litre kadar su, yoğun ev işi olduğundan spor yok :KK16:.

Back
X