Dün öğlen davetteydim. Yemek te yemeyince artık ne varsa onu yedim. Kabak çiçeği dolması bulgurluydu sarma pirinçliydi.
Biraz karbonhidratlı olmuş. Akşamki balık kurtarmış.
Teşekkür ederim canımsın ya.
2 öğün yiyebilirsin ancak dolu dolu yemen ve hamurişi yememen şartıyla yani Karatay tarzı beslenme. Benim alışmaya çalıştığım sabah iyi bir kahvaltı (protein ağırlıklı, ekmek yerine doyurucu olan ceviz, fındık, badem vs.) 5 saat sonra çok acıkmazsam kuruyemiş vs. kuru meyve, acıkırsam da akşam yemeğiyle benzer şekilde mutlaka et ve sebze yine kuruyemiş. Aralarda da ayran, su, çay, bitki çayları (şekersiz) içilebilir.
Karataya göre ara öğünler insülün salgılanmasına neden olduğu için vücut yağlara başvurmuyor. M esela gece yağların yakılması için 8'den sonra yemeyi kesmek, sadece şekersiz sıvılar tüketmek gerekiyor. Öğünler arası 5 saat olmalı ve karbonhidrat olmamalıymış. Hatta öğlen çok acıkılmazsa kuruyemişle geçiştirilmeliymiş. Uzun süre aç kalınca yani insülin salgılanmayınca depolar tüketiliyor. Diyetisyenler de tersini savunuyor. Ama ben farkını gördüm. Sadece alışmak biraz zor. 1-2 hatta 3 hafta sıkıntılı olabilir ama sonuçta en mantıklı beslenme bu. Yalnız omega 3 almak ya da hergün balık yemek lazım. Meyve yerine yeşilliği bol yemek lazım eğer meyveden vazgeçilemiyorsa gilisemik indeksi düşük meyvelerden saat 15'ten önce yemek lazım. Ya da sabah kahvaltıda yemek lazım.