Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

harika kilo verdiriyomuş..
bidaha diyet yapmam diyen ben bile ikna oldum..tavsiye ederim..topluca yaparsak motive oluruz iyice

bu hafta ben 14. takımdan neslihanla yarışıyorum umarım sonuç güzel olur

akrep sana kolay gelsin ben yapamam.

Son hayallaerin sağlık orucundan sonra radikal bir diyet yapamayacağımı anladım ben.

%100 detoks bana uygun.Fundacımla yaparız paşa paşa. 2 günde 1,5-2 kg. gitse yeter bana.

Yaa nerde bu millet. yarın sarı kartları çıkarıcam. Sonrada kırmızılara hazırlıklı olun.

4. TAKIM KURALLARI

1- Cuma günleri kg. bildirim saati en geç 12.00 (Bunu 3 kez aşan takımdan ayrılmak zorunda kalacak)

2- Aylık %1,50 kg. vermeyen ay sonunda takımdan ayrılmak zorunda kalacak (Önceden bilinen mücbir sebepler hariç tabi ki) (Ör:60 kg olan biri en az 900 gr. verecek ayda , 80 kg olan biri 1,2 kg)

3- Tatil, önemli hastalık vs. harici 3 gün üst üste yazışmada bulunmayanlar uyarı alacak. Çünkü böyle olmuyor. Burda motive olmak için bulunuyoruz. Takıma yazmadan fikir alışverişi olmadan motive olunamaz. O halde boş yere yer işgal etmenin anlamı yok. 3. uyarıda takımdan ayrılmak zorunda kalınacak.

sebnemselayfurkan burda
fguler burda
kuzuzuzubambino izinde
akrep33 burda
hasretim34 izinde
deryaboran eskişehire gidecekti döndü mü acaba?
uaydın izinde
Beci izinde
semiha ??
aleyna ??
Mylo ??

?? benim kaçırdıklarım olabilir bilen varmı başka kimler izinde?

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
canım sana zahmet birde bu ay sonuna kaç kilo olmamız gerektiğinide yazarsan süpper olucak

kızlar merhaba.ben bu hafta izindeyim.şebnem de yazmış gerçi .evde olduğum sıralar girmeye çalışırım.bu tatilde yürüyüş yapamıycam galiba.ama bugün 3 günlük yürüyüş yaptım sanırım.sabah 10:30 dan 18:00 kadar mağaza mağaza gezip kıyafet aradım.cumartesi düğünümüz varda.yemek molası dışında oturmadım.yediklerime de dikkat ediyorum.özellikle bugün hiç ekmek yemedim.arada rapor veririm yine.herkese çok selam.

hadi bakalım canım kolay gelsin sana
tatil epey bozuyor insanın kilo verme modunu..umarım sende böyle olmaz ve dikkat etmeye devam edersin şeker

şekerler bana gelen maili paylaşmak istedim

Beş yaşında idim.
Rahmetli babaannem pirinç ayıklıyordu.
Bir tane yere düştü.
Babaannem eğildi,
aramaya başladı.
Sağa bakıyor, sola bakıyor, bulmaya çalışıyordu .
Çocukluk iste,

-Aman babaanne dedim.
- Bir pirinç tanesi için bu kadar caba harcamaya, yorulmaya değer mi?
Rahmetli ilk defa sertleşti bana karşı, öfkeyle doğruldu.
-Sen oturduğun yerden ahkâm kesiyorsun, ' dedi.
- Hiç pirinç üretilirken gördün mü? ınsanlar ne kadar zorluk çekiyorlar.

Bir pirinç tanesinde kaç insanin göz nuru, alın teri, emeği, çilesi var biliyor musun?'
Utancımdan kıpkırmızı olmuştum.

Aradan yıllar geçti.
Hukuk Fakültesinde öğrenciyim.
Alain'in proposlarini okuyorum.
Birden irkildim.
Babaannemi hatırladım.
Alain, bir insan yerde bir iğne görüp de eğilip almazsa, bütün uygarlığa
karşı ihanet etmiş olur diyordu.
ılave ediyordu.
Bir iğnenin üretiminde binlerce insanin alın
teri, göz nuru, el emeği vardır diyordu.

On dokuz yıl evveldi.
Stockholm'e gitmiştim. Bir otele indim.
Geceydi. Sabahleyin, traş olmak i çin
lavaboya gittiğimde, aynanın yanında ilginç bir not gördüm.
'Lütfen traştan sonra jiletinizi çöpe atmayın,
yanda bir kutu var oraya bırakın, bir tek jiletle dahi olsa, ısveç
çelik sanayisine yardımcı olun' diyordu.
Doğrusu hayretler içinde kaldım.
Çocukluğumdan beri çelik eşya denince akla ısveç çeliği gelir.
Birçok eşya üzerinde' ısveç çeliğinden yapılmıştır' diye yazardı.
ıste o ülke, kullanılmış bir tek ufacık
jiletin bile çöpe gitmesini istemiyor, ona sahip çıkıyor,
gelen turistlere rica yollu uyarıda bulunuyordu.

ısviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda radyolar, televizyonlar bir haberi duyurur.
'Şu tarihte, su saatte, adamlarımız gelecek.
Siz lütfen hazırlığınızı yapın. Okumadığınız, ilgilenmediğiniz, kullanmadığınız ne kadar kitap, dergi, gazete varsa,
kâğıt, ambalaj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa,
kapının önüne koyun. ısviçre'nin kalkınmasına yardımcı olun. Fazla
ağaç ziyanına engel olun.'

Japonlar son derece sade, basit, yalın mütevazı yasayan insanlardır.
Evlerini mobilya ile eşya ile dolduranlar Japonlara göre ruhen tekamül edememiş,
hayatın manasını anlayamamış, zavallı kimselerdir..
Böyleleriyle; evini mezat salonuna çevirmiş zavallı, diye eğlenirler.
Bir insanin gösteriş için eşyanın esiri olması ne kadar acıdır.
Vaktiyle Japon ekonomisi darboğazdan geçiyor. ıç borçlar, dış borçlar gırtlağı aşıyor.
Zamanın başbakanı meclisi toplar.
Kürsüye çıkar.
Durumu olanca açıklığı ve tehlikeleri ile anlatır ve;

-Şu andan itibaren der,

-Tanrı şahidim olsun ki, Japonların iç ve dış borçları son kuruşuna kadar ödenmeden,
pirinçten başka bir şey yemeyeceğim.
-Şu üstümdeki elbiseden başka elbise giymeyeceğim.
Dediklerini yapar, en üstten en alta bir israftan kaçınma kampanyası açılır.
Japonya bütün borçlarını öder. Bu durumun toplumun
bütün kesimlerini, tek istisna olmadan
kapsadığını söylemeye gerek yok.
Geçenlerde Japon imparatorunun sarayını gördüm.
Yarabbim, ne kadar sade, ne kadar mütevazı, ne kadar gösterişten uzak...

*Gerekmediği halde elektriği yakmakla, suyu kapamadan bos yere akıtmakta,
gece çamurlu ayakkabılarımızı temizlemeden yatmakla,
yemek yediğimiz kapları yıkamadan bırakmakla biz de zalimler sınıfına geçmiyor muyuz?

*Hayat çok ince, akil almaz incelikte ipliklerle örülmüştür.
Her şey o kadar birbirine bağlıdır ki,

ılk okul okuma kitabımızdaki bir sözü hiç unutmadım.

Bir mıh bir nalı kurtarır.
Bir nal bir atı, bir at bir komutanı,
Bir komutan bir orduyu,
Bir ordu bir ülkeyi kurtarır diyordu..

Maddi durumumuz ne olursa olsun,
ister zengin olalım ister fakir, hepimiz çok dikkatli olmak zorundayız.
Burada parayı da, maddiyatı da aşan büyük bir edep ve incelik vardır.

HACETTEPE ÜNıVERSıTESı ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Piyasada satılan hazır gıda maddeleri ülkemizde insan sağlığını ciddi biçimde etkileyecek derecede katkı maddeleri içermektedir. Ancak bu maddeler, tüm çabalara rağmen medya aracılığı ile ilan edilememektedir. Günümüzde gıda sektörü büyük bir tröst halini almıştır. Örneğin hiçbir yayın organında Coca-Cola'nın zararlı olduğunu göremezsiniz. Ancak biz tüketiciler, aile fertlerimizi, çevremizdeki arkadaşlarımızı, haberdar ederek bilinçlendirebiliriz. Son yıllarda kanser vakalarının neden devamlı artış gösterdiğini hiç düşündünüz mü? Siz çocuğunuzun kanserojen madde içeren gıda almasını ister misiniz? Peki niye ketçap alıyorsunuz?
Sizlere aşağıda sunduğumuz tablo alacağınız hazır gıda maddelerindeki katkılarla ilgili bilgi vermektedir.
Sağlığınız için: Lütfen her hangi bir gıda maddesi satın almadan önce ambalajının üzerini dikkatlice okuyun.

ZARARSIZ KATKILAR
E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130, 132, 140,151, 152, 160,
161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237,
238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475,480
ŞÜPHELI KATKILAR
E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477, 605
E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407 (MIDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARI) E200 (VUCUTTAKI VITAMIN B12 YI YOK EDIYOR) E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLIKLER VE TIKANIKLIKLARI)

TEHLIKELI KATKILAR
E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJIK HASTALIKLAR)

KANSER OJEN KATKILAR
E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217
ÖRNEĞIN E211-SODYUM BENZOAT KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.

123,110 ABD, INGILTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BIRÇOK ÜLKEDE YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMIZDE RENKLI DRAJE ÇIKOLATALARDA VE KAYMAKLI BISKÜVILERDE KULLANILMAKTADIR.

EN TEHLIKELI KANSEROJEN KATKI:
E330 ( NE YAZIKKI BIRÇOK HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.)
BAZI HAZIR GIDALARDA TESBIT EDILEN KATKI MADDELERI E330 -
ÜLKER LÜKS GOFRET, MEYSU (ÖZELLIKLE KAYISI), KNOR DOMATES ÇORBA, TÜM TENEKE KONSERVE VE TURŞULAR, 7UP, SCHWEPPES (TÜM ÜRÜNLERI), JELIBON, TAMEK YAPRAK SARMA, PIYALE HAZIR ÇORBA, OLIPS,
E250 - TÜM SALAMLARDA
E300 - FANTA PORTAKAL, CINOMEL
E320 - ETI PUFY, KNORR IŞKEMBE ÇORBA
E223 - ÜLKER HAYLAYF, ALBENI
E322 - ÜLKER ÇOKOKREM

TÜM KOLALI IÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI MADDELERININ TESBITI IÇIN ANALIZ YAPILMASINA IZIN VERILMEMIŞTIR.

LÜTFEN ÇOĞALTARAK SıZDE DOSTLARINIZA DAĞITINIZ.
Bilgilerinize sunulur...
Doç .Dr. Mustafa TÜRKMEN

herkeze günaydınnn
1 haftalık iznimden döndüm dün birikmiş işlerle uğrqştığımdan nete giremedim
iznime gelince annem bacaklarından rahatsız olduğu için kızımı ona bırakıp denize gidemedim hep güneşin az olduğu saatleri bekleyip kızımla havuza falan girdim evde geçti benim kızımın adı duru ama bi durmuyoooo ya ordan oraya gez gez valla çok yordu bu tatil beni ama tatilin adı bile yeter seneye inşallah daha güzel geçer
diyet miyet kalmadı malesef annem yaptı mutlaka bi börek bi pizza yaptı kahvaltılara bu kahvaltı akşam yemeklerini hiç sölemiyim
moralim çok bozuk kilo aldım malesef sabah tartıldım 75,4 çıktım 2,7 kg almış oldum oysa ne zor verdim ben bu kiloları bide o diyet psikolojisinden çıkmak çok kötü
ama acilen toparlanmalıyım kızlar:sinifsinif:

Günaydınlar.

Banu ve ve beci hoşgeldiniz. Yasemin burda sanırım:)

Beci koşturmacada fazla yemezsen kilolar gider, bence vermiş olarak döneceksin aramıza:)

Banu yeni mi döndün, 1 haftada 2,7 kg alınmaz su toplamışsındır. Bugün kekik çayı falan iç. 1 kg. su gider. Çocukla tatil zor oluyor ama dediğin gibi adıda yeter:) Moralini bozma toparlanırsın sen, güveniyorum sana.

Yasemincim sen napıyorsun, madem bir yerlere gitmedin niye yazmıyorsun bize:)

günaydın şekerler...
güzel bir kahvaltı yaptım..
güne güzel başlamak ne güzel..

hoşgeldin şeker..
haklısın tatilde insan diyet modundan çıkıyor ve zor toparlanıyor oysa ne zor veriyoruz bu kiloları biz..
ama sağlığımız yerinde olsun toparlanırız biz şeker sende toparlanırsın hiç merak etme

Günaydın akrepcim, yapıyor musun elma diyetini şimdi?

Mesajların için teşekkürler, bana da gelmişti çok önce, tekrar bakmak iyi oldu, bende bitmiş pilleri atmıyorum iade kutularına koyuyorum. karton plastik vs. çöpe değil yine ayrı poşetleyip ayrı koyuyorum.

günaydın şekerim..evet yapıyorum elma diyetini..ve birde gece yatmadan önce elma sirkeli sıcak su içtim bir bardak ve sabah kalkınca da ..unutmazsam bunu da devam ettiricem..

rica ederim şeker..takıma biraz renk gelsin istedim..arada böyle faydalı bilgileri hatırlamak güzel..mesela oradaki kırmızılı sözü ortaokulda türkçe öğretmenim söylerdi..
hiç aklımdan çıkmaz..kesinlikle elimizdekilerin kıymetini bilmemiz gerekiyor..mesela en başta annemler çok zenginlerdi..çocukluğum acaip geçti..bağlar bahçeler,evler dükkanlar..
ama annem tam anlamıyla alışveriş tutkunu..elindeki eskimeden atmayı alışkanlık halie getirip hep yeni almayı alışkanlık edince tek tek uçtu elindekiler ve şimdi zor durumdalar..
bana da hep kızardı elindekileri bu kadar tutma biraz yenilikçi ol diye..ben yapamam kıyamamki çünkü herşey birer emek..alırken bile o parayı kazanmak için ne güçlükler yaşıyoruz..tabi fazlası olursa yine kendimizi değil ihtiyaç sahiplerini düşünmek lazım..
neyse...
en azından bu mesajla doğru yolda olduğumu anladım ve paylaşmak istedim şekerler
herşeyin kıymetini bilmek lazım..hatta kötü olan şeylerin bile çünkü onlar olmasa iyiliklerin kıymetini bilemeyiz dimiyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…