• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

İsiniz cok zormus sureklide git gel cok zor her insann kendine gore isi olur nasil duzen sagliyacaksiniz allah yardim etsin dizinize ne oldu eger ozel bisiy degilse ne icin gidip geliyorsunuz birine bakmak icin flanmi o size tasinsa boyle cekmektense o_O
Dizimde 2 yıldır menüsküs problemi var. Bu sene soldaki yırtıldı diğerinde de dejenerasyon var. Ameliyattan vazgeçtim spora başladım canım. Ama bu bahane ile de hızlıca kilo verdim. Mr çektirdiğim gün Diyetisyene de başladım. Yine de doktor ameliyat dedi. Bakalım zamana bıraktım. Ameliyat olup ta memnun olan yok.

Şarjım bitmeden dünkü menümü yazıyorum.
Kalkınca ballı-tarçınlı su
Kahvaltı:1 dilim ekmek, az patates kızartmasına 1 yumurta, domates,salatalık,yeşillik,1 dilim tulum peyniri, 5 zeytin
Ara:1 şeftali
Öğlen: soğuk sandviç, çay
Ara:1 armut
Akşam:1 tabak etli türlü, yarım kase çoban salata, 3 Kaşık yoğurt
Ara: elma
Ara: 4 adet çiğ köfte (çocuklar çok isteyince ben de dayanamadım gecenin 12'sinde), eti karam bitter-10 gr
2,5 litre su
2 saat ev işi, 1,5 saat yüzme, 1 saat orta hızda yürüme
Yine de 1000 kalori fark oldu. Umarım 100 gramdan fazla gitmiştir.

İki şehrin ortası hiç yaşanacak biryer değil. Zaten eşim hergün 25 km ters tarafa besi çiftliğine gidiyor. Canlı hayvan olunca onun işi daha zor ve zamanlama yok. Kliniğim varken benim de gecem gündüz hafta sonum yoktu. Çok yoruldum için başka şehirde de olsa memuriyete razı oldum. Ancak kurum diğer illere açılmayacakmış. Avrupa Birliği bu sene onaylamadı kalan illeri. 42 ille sınırlı kaldı. İşimi de çok seviyorum, maaşım da iyi. Eşim hafta sonu geldiğinde bazen hemen geri dönmek zorunda kalıyor. Bir sorun mutlaka çıkıyor. Yaz tatiline de onun yoğunluğu nedeniyle beraber gidemedik. Ağustos sonu 3 gün Mersin planlıyoruz bakalım. Onun gelmesi imkansız kendi işyeri çünkü. Ben 5 yıl sonra emekliliği hakeden kadar kurumda devam edeceğim. Tabi bizi kadroya alırlarsa 20 değil 25 yılı doldurmak gerekecek.
Zor bi durum canım sözleşmeli mi calisiyosun sen kadrolu degilmisin.yas siniri var bizdese ben 20 sene dolunca emekli olabiliyodum yaş çıkınca 13 sene daha eklendi. Kendine araba otomatik vites alsan daha iyi debtiyaj yorucu bişey gibi geldi bana gerçi daha yeni ogreniyorum ama.

Dizimde 2 yıldır menüsküs problemi var. Bu sene soldaki yırtıldı diğerinde de dejenerasyon var. Ameliyattan vazgeçtim spora başladım canım. Ama bu bahane ile de hızlıca kilo verdim. Mr çektirdiğim gün Diyetisyene de başladım. Yine de doktor ameliyat dedi. Bakalım zamana bıraktım. Ameliyat olup ta memnun olan yok.
Kilo gidince bi nebze rahatlamstr bellki dicem ama ole olmams sanrm cok gecmis olsun benmde okudugm kadaryla artk son asamaya gelinmedigi takdirde ameliyat olunmamasi hic fayda ettimi spor ?

Şarjım bitmeden dünkü menümü yazıyorum.
Kalkınca ballı-tarçınlı su
Kahvaltı:1 dilim ekmek, az patates kızartmasına 1 yumurta, domates,salatalık,yeşillik,1 dilim tulum peyniri, 5 zeytin
Ara:1 şeftali
Öğlen: soğuk sandviç, çay
Ara:1 armut
Akşam:1 tabak etli türlü, yarım kase çoban salata, 3 Kaşık yoğurt
Ara: elma
Ara: 4 adet çiğ köfte (çocuklar çok isteyince ben de dayanamadım gecenin 12'sinde), eti karam bitter-10 gr
2,5 litre su
2 saat ev işi, 1,5 saat yüzme, 1 saat orta hızda yürüme
Yine de 1000 kalori fark oldu. Umarım 100 gramdan fazla gitmiştir.
Geceki kacamak olmassa cok guzel menu olmus ama yinede cok
kacirmamssn :KK6:Tabi ben ole yorm atyorm ama bsiler diyebliyoruz bizde
dimmi :KK46: bide mesleginiz benm cocukken olmak istedgm tek meslekti cok ozendim su an :))

Merhabalar, aranıza yeni katıldım :) Çok kısa bir özet geçerek kendimi tanıtıcam ve sizi de tanımayı çok isterim. 18 yaşındayım ve ciddi manada kendimi bildim bileli kiloluydum, bu yaz en sonunda o motivasyon geldi ve işleri düzene sokmaya karar verdim :)
3 ay önce tam 84 kiloydum :KK61:
Bugün 3 aydır ilk defa tartıya çıktım ve bir de ne göreyim,, 72,5 olmuşum :KK76: Ama vermem gereken daha 12,5 kilom var ve aynı zamanda üniversite sınavlarına da hazırlanıyorum, sizlerden motivasyon almak ve umarım sizi motive etmek için geldim :) Umarım hep beraber kurtuluruz şu kilolardan :KK76:

Bugünkü menümü yazmayı unutmuşum, hemen yazıyorum :)
Kahvaltı: 1 adet büyük şeftali
Öğle Yemeği: 3 kaşık tavuk sote ve 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
Akşam: 3 kaşık semizotu yemeği ve 3 çorba kaşığı yoğurt.

Buna ek olarak 10.600 adım yürüyüş ancak çok su içemedim, 2 litre falan :( Normalde son iki haftadır her gün 10.000 adım yürüyüşe ek olarak 45 dakika leslie yapıyordum ancak geçen gün bacak hareketlerinde çok zorladım galiba, sol iç bacak kasım çok acıyor ondan bugün zorlayamadım :(

Merhabalar, aranıza yeni katıldım :) Çok kısa bir özet geçerek kendimi tanıtıcam ve sizi de tanımayı çok isterim. 18 yaşındayım ve ciddi manada kendimi bildim bileli kiloluydum, bu yaz en sonunda o motivasyon geldi ve işleri düzene sokmaya karar verdim :)
Bugün 3 aydır ilk defa tartıya çıktım ve bir de ne göreyim,, 72,5 olmuşum :KK76: Ama vermem gereken daha 12,5 kilom var ve aynı zamanda üniversite sınavlarına da hazırlanıyorum, sizlerden motivasyon almak ve umarım sizi motive etmek için geldim :) Umarım hep beraber kurtuluruz şu kilolardan :KK76:
Hosgeldin aramiza bende senin gibi yeniyim burda ama hemen alistim guzel bi heyecan ve motvasyonla devam ediyorum :)
Eger kendne inanrsan ikisinnde ustesinden gelebilirsin brnce zaten bi tanesini yarilamissin bile neleri degistirdin hayatnda ve kilo verdin bunu merak ediyorum ?
İns hepmiz verelm.bir an evvel.benm yolum daha cokk :(

Hosgeldin aramiza bende senin gibi yeniyim burda ama hemen alistim guzel bi heyecan ve motvasyonla devam ediyorum :)
Eger kendne inanrsan ikisinnde ustesinden gelebilirsin brnce zaten bi tanesini yarilamissin bile neleri degistirdin hayatnda ve kilo verdin bunu merak ediyorum ?
İns hepmiz verelm.bir an evvel.benm yolum daha cokk :KK43:

Hayatımdan makarna ve pilavı tamamen çıkarttım, sadece hevesimi almak için 1 veya iki çatal tadına bakıyorum o da canım çok çok isterse. Evde yazın zaten yemekleri ben yapıyorum annemden yükü almak için, pişirirken insanın gözü de doyuyor biraz zaten. Bunun dışında asla yemem dediğim patlıcan, semizotu, fasulye gibi sebzeleri hayatıma soktum ve doğru pişirme yöntemiyle ne kadar lezzetli olduklarını keşfettim :) Ben kalori sayma yöntemini uyguluyorum, dukan karatay vs. hiç bir zaman işe yaramadı, tüm verdiklerimi hep geri aldım ama kalori sayımı ve sporla böyle bişey söz konusu olmuyor. En büyük motivasyonu babam sağladı bana spor konusunda, o 10.000 adım tek başına gidilmiyor :)) Hergün sohbet ede ede 10.000 adım nasıl bitiyor anlamıyoruz bile :) Oysa ki ben eskiden yere eşyam düşse eğilip almaya erinen bi insandım :KK45:şimdi elimden geldiğince hareket ediyorum :KK76: asla aç kalmıyorum, ama midem küçüldükçe otomatik olarak porsiyonlarım da çok küçüldü. Kısacası hareket, kalori sayımı ve sebze protein ağırlıklı beslenme, yeşilçay, ve yoğurt sağolsun, 11 buçuk kilo gitti, geriye kaldı 12 buçuk :KK49: inşallah hep beraber veririz

İnsallah canm ama sen baya bi kucultmussun menuyu artik kahvalti bile yok acikmiyormusun peki bu menuyle hemde o kdar enerji harciyorsun

Yok yok ne demek istediğin her şeyi sorabilirsin :))
En başlarda bu kadar az değildi kesinlikle mesela domates, salatalık peynir zeytin kahvaltımı yapardım ama sonraları benim midemi sabah meyve yemenin daha çok tuttuğunu keşfettim, kesinlikle acıkmıyorum ama bu sadece bana özgü bir durum da olabilir :))

En başta 1200 kalorilik diyetle başladım ama şuan yediklerim 1000 kaloriyi bile zor tutuyor, ve kesinlikle aç kalmadan. Benim en büyük avantajım küçüklükten beri ekmek alışkanlığımın olmaması, çok nadir canım ister de yerim. Tatlı krizlerini de zaten 1 kibrit kutusu büyüklükte ekmeğe bal sürerek geçiriyorum, çok işe yarıyor bende.

Yoğurt ve sebze veya yoğurt ve protein şeklinde olan öğünler hiç acıkmamamı sağlıyor, gün boyu tok tutuyor ama en başta şuanki menümle başlasam açlıktan ölürdüm herhalde,1200 kaloriyi dibine kadar harcayıp yine doymuyordum, mideyi küçültme meselesi sanırım

Hoşgeldin canım

Buna ek olarak 10.600 adım yürüyüş ancak çok su içemedim, 2 litre falan :KK43: Normalde son iki haftadır her gün 10.000 adım yürüyüşe ek olarak 45 dakika leslie yapıyordum ancak geçen gün bacak hareketlerinde çok zorladım galiba, sol iç bacak kasım çok acıyor ondan bugün zorlayamadım :KK43:

Hayatımdan makarna ve pilavı tamamen çıkarttım, sadece hevesimi almak için 1 veya iki çatal tadına bakıyorum o da canım çok çok isterse. Evde yazın zaten yemekleri ben yapıyorum annemden yükü almak için, pişirirken insanın gözü de doyuyor biraz zaten. Bunun dışında asla yemem dediğim patlıcan, semizotu, fasulye gibi sebzeleri hayatıma soktum ve doğru pişirme yöntemiyle ne kadar lezzetli olduklarını keşfettim :) Ben kalori sayma yöntemini uyguluyorum, dukan karatay vs. hiç bir zaman işe yaramadı, tüm verdiklerimi hep geri aldım ama kalori sayımı ve sporla böyle bişey söz konusu olmuyor. En büyük motivasyonu babam sağladı bana spor konusunda, o 10.000 adım tek başına gidilmiyor :)) Hergün sohbet ede ede 10.000 adım nasıl bitiyor anlamıyoruz bile :) Oysa ki ben eskiden yere eşyam düşse eğilip almaya erinen bi insandım :KK45:şimdi elimden geldiğince hareket ediyorum :KK76: asla aç kalmıyorum, ama midem küçüldükçe otomatik olarak porsiyonlarım da çok küçüldü. Kısacası hareket, kalori sayımı ve sebze protein ağırlıklı beslenme, yeşilçay, ve yoğurt sağolsun, 11 buçuk kilo gitti, geriye kaldı 12 buçuk :KK49: inşallah hep beraber veririz
ben takım kaptaniyim. Öncelikle ilk sayfada takım kurallarımız var onları okuyup kabul edersen beraberce zayiflariz hergün bir önceki günün menüsünü içtiğin su ve yaptığın spor miktarını paylaşıp birbirimize yorum yapıyoruz. Sohbet ediyoruz.listeye girmek için 2 hafta deneme süresi var. Katılım ve paylaşımın güzel olursa haftayada listeye alabilirim.

Buna ek olarak 10.600 adım yürüyüş ancak çok su içemedim, 2 litre falan :KK43: Normalde son iki haftadır her gün 10.000 adım yürüyüşe ek olarak 45 dakika leslie yapıyordum ancak geçen gün bacak hareketlerinde çok zorladım galiba, sol iç bacak kasım çok acıyor ondan bugün zorlayamadım :KK43:
Çok az yemişsin selin arkaasimada söyledim az beslenerek değil duzenli ve sağlıklı beslenerek kilo vermek daha kalıcı olacaktır. Sen yolu yatilamissin 1200 kalorilik bi liste uygulayabilirsin mesela yaşın daha genç bizden daha çabuk verirsin kilo.
İnşallah sağlıklı bi sekilde verirain canım.

Evet, forum kurallarını kabul ediyorum :KK49:

Uyarınız için çok teşekkür ederim,, bir önceki mesajımda söylediğim gibi 1200 kalorilik bir diyetle başladım ama zamanla midem küçülmeye başladı, artık en baştaki kadar çok yiyemiyorum yoksa aç kalmaya ben de kesinlikle karşıyım, aç kalarak verilen kilolar katmer katmer dönüyor, ama sırf 1200 kaloriyi doldurayım diye de aç olmadığım halde bişey yemek de gelmiyor içimden doğrusu :( Yine de çok çok teşekkür ederim uyarın için

Bir de bir şey soracaktım, ilerleyen zamanlarda haftalık yüzdemizi kendimiz belirtmemiz gerekiyormuş sanırım, zamanı gelince biriniz bana nasıl hesaplandığını öğretebilirse çok sevinirim o_O

Bir de bir şey soracaktım, ilerleyen zamanlarda haftalık yüzdemizi kendimiz belirtmemiz gerekiyormuş sanırım, zamanı gelince biriniz bana nasıl hesaplandığını öğretebilirse çok sevinirim o_O
Ogretiriz canım kolay bi işlem. Kilo bildirimini perşembe günleri yapıyoruz senin bugünkü kilonu başlangıç alicaz birde hedef kilonu ogrenebilirmiyim.

Ogretiriz canım kolay bi işlem. Kilo bildirimini perşembe günleri yapıyoruz senin bugünkü kilonu başlangıç alicaz birde hedef kilonu ogrenebilirmiyim.
Hedef kilom şimdilik 60, çok da fazla yüksekten uçup birden bire düşmek istemiyorum, inşallah oraya ulaşınca daha da azalacak :) (Boyum 1.60 bu arada ne yazık ki :( )

Zor bi durum canım sözleşmeli mi calisiyosun sen kadrolu degilmisin.yas siniri var bizdese ben 20 sene dolunca emekli olabiliyodum yaş çıkınca 13 sene daha eklendi. Kendine araba otomatik vites alsan daha iyi debtiyaj yorucu bişey gibi geldi bana gerçi daha yeni ogreniyorum ama.
Ben yıllarca debriyaj kullandım ama Sol dizimi bükünece canım yanıyor artık. Alırsam otomatik vites alırım zaten.
Ben kadro istemiyorum açıkcası ama genç arkadaşlar haklı olarak güvence istiyorlar. Kadroya geçince maaşlar da azalacak ama benim çalıştığım yıl ve doktoradan dolayı kaybım pek olmuyor. Hayırlısı neyse o olsun. Yaş sınırını bilmiyorum. Ben 1999'da başladım SSK'ya. İlk çalıştığım şirket girişimi yapmış ama sigorta ödenmemiş. O seneki giriş ayı çok önemli. Mayıs kabul olmazsa Aralık ayında kalıyor orda da yıl kaybım olacak. SSK'ya dava açmak lazımmış pek araştırmadım.

Kilo gidince bi nebze rahatlamstr bellki dicem ama ole olmams sanrm cok gecmis olsun benmde okudugm kadaryla artk son asamaya gelinmedigi takdirde ameliyat olunmamasi hic fayda ettimi spor ?
Evet canım ya o Son aşamayı geciktirmek için spora ağırlık verdim. 2 yıl önce doktor yürümeyi yasakladı ama kilo ver dedi, ben yürümeden durumadım. Aslında en büyük sıkıntı yine beslenme. Kabızlık sorunu ardından tuvalette dizler bükülü uzun süre bekleme. Benim sorunum bu sanırım. Dikkat ediyorum artık ama biraz da geç kaldım. Kemik aşınmasını engellemek için dikkatli olmam lazım artık.

Menüsküse Sporla alt ve üst bacak kaslarını çalıştırmak çok fayda ediyor. Fizik tedavide öğrenci olan yakınım alt bacak kaslarını masajla ayırdıklarında rahatlama olduğunu söyledi. Masajı da denemek lazım.

Back
X