- 5 Şubat 2017
- 19.657
- 59.324
- 598
Ohh ne huzel. Afiyet bal seker olsunCok iyi olur canim,yorulmussundur tum gun.
Bizde iyiyiz Anne kiz kahvalti ediyoruz![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ohh ne huzel. Afiyet bal seker olsunCok iyi olur canim,yorulmussundur tum gun.
Bizde iyiyiz Anne kiz kahvalti ediyoruz![]()
Süpermiş keyfiniz bol olsun canımBende iyiyim melegim annemle Turk kahvalticisina geldik.80lerin muzigi esliginde cayimizi yudumluyoruz![]()
Güzel bir menü olmuş canımHerkese iyi aksamlar. Bugunku menum:
Sabah: 1 yumurta, 2 dilim salam, 2 kasik lor peyniri, 1 dilim ekmek, dereotu
Ara: 1 latte
Ogle: 5 izgara kofte, 1/4 lahmacun
Aksam: karnabahar mantisi
Su:3.5 litre
Spor: 2 saar ev isi
Off canım ya çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda toparlarsınız bayadır hastalar sen de hırpalandın baya kolay değilIyiaksamlar takimim okadar kotuyuz ki canim hic bisey yapmak istemiyorum oglanlar hasta ben hasta . Arkami donuyorum biri kusuyor onumu donuyorum biri altina cis yapiyor bugun 3 makina camasir yikadim antibiyotige basladik buyuk oglana bugun sinir bosalmasi yasadim resmen aglamaktan helak oldum
İnsallahAppLesma bende de az da olsa eksi gelecek bekliyorum
Geçmiş olsun çocuklar hasta olunca anneler de yıpranıyor sinirler laçka oluyor sinirlerin boşalması o yüzden . allah yardımcın olsun en kisa.zamanda iyileşirler insallahIyiaksamlar takimim okadar kotuyuz ki canim hic bisey yapmak istemiyorum oglanlar hasta ben hasta . Arkami donuyorum biri kusuyor onumu donuyorum biri altina cis yapiyor bugun 3 makina camasir yikadim antibiyotige basladik buyuk oglana bugun sinir bosalmasi yasadim resmen aglamaktan helak oldum
Nasılsın? Bence günün o kadar kötü değil. Afiyet olsunİyi akşamlar Kızlarciseak77
Sabah: peynir, 2 zeytin, bir havuç, çay, bir dilim ekmek
Araöğün: sade Türk kahvesi, kuru üzüm
Öğle: barbekü soslu tavuk sote, az miktar yoğurtlu makarna, salata, cola zero
Ara öğün: sade soda, 1 tane gofret(çok pişmanım ve kendimi cezalandırdım )
Akşam: gofret yediğim için cezalıyım
Spor: 50 dakika eliptik
Su: 2LT
Sagol canim bu faydali bilgiyu paylastigin icin. HosgeldinHem yaşım nedeniyle hemde sık kilo alıp vermemden dolayı ekstra besin takviyesi kullanmaya başladım. Daha çok yeni etki gösterirse yine sizlerle paylaşırım. Bu yağ asidini sizlerle paylaşmamın nedeni kullanılması durumunda anti-aging etkisiyle kilo vermeyede yardımcı olması. Hücreler gençleştikçe çalışma hızlarıda artıyor sanırım. Yanına birde cilt elastikiyetim artsın diye ve squat yaparken dizdeki takılmamdan dolayı (peh çok yaşlandım) kolojen ekledim ben.
Alfa lipoik asit nedir?
Alfa lipoik asit (yazının devamında ALA olarak geçebilir) hücrede enerji metabolizmasında görev alan bir yağ asididir.
Alfa lipoik asit supplementinin görev yerinden ziyade dikkatimizi çeken şey en önemli şey onun güçlü bir antioksidan olması. Bu özelliği ile beraber bedende inflamasyon karşıtı görev alması ALA’yı değerli kılan bir diğer özellik.
Peki alfa lipoik asidin dikkat çeken diğer özellikleri ne? Gelin beraber inceleyelim.
Alfa lipoik asidin faydaları
Alfa lipoik asit belli başlı alanlarda sık kullanılıyor. Bu alanlar ile beraber etkisi tam olarak kanıtlanmamış hususlarda size -şimdilik- bilgi vermemeyi düşünüyorum.
ALA’nın etkisi kanıtlanan özellikleri yaşlanmayı önleme (anti aging), sinir hasarını giderme, kan şekeri kontrolü, kilo verme olarak sıralanabilir.
Etkiler oldukça uzun. Zaman kaybetmeden inceleyelim.
Alfa lipoik asit ve anti aging
Alfa lipoik asit oksijen tüketimini arttırır. Bu aslında oldukça basit bir değişim gibi gelse de oksijen tüketimi hücre içi yaşlanma parametrelerini kısıtlar.
İlgi çeken bir diğer özellikte alfa lipoik asit tüketiminin yaşlı deneklerde oksijen tüketimini daha iyi arttırması. Yani ne kadar yaşlı ve savunmasızsanız ALA size o kadar yardım ediyor.
Bu durumun azalan antioksidan kapasitesi ile yakından ilişkili olduğunu düşünüyoruz.
Sonuç olarak alfa lipoik asit hücre düzeyinde yaşlanmayı geciktirir ve ileri yaş bireylerde ciddi fayda sağlar.
Alfa lipoik asit ve diyabetik sinir hasarı
Diyabetik hastalarda kötü kan şekeri düzeyleri vücudun uç noktalarındaki sinirlerde hasar yaratır. Uzun vadede bu hasar kronik yaralara, bozulmuş yaşam kalitesine sebep olur.
Durum böyle olunca diyabetik bireyleri sinir hasarından korumak ve oluşmuş sinir hasarını geri döndürmek büyük bir değer taşıyor.
Yapılan çalışmalar diyabetik bireylerde ALA kullanımının sinir hasarına karşı koruyucu olmadığını ama kişilerin placeboya göre daha rahat hissettiklerini gösteriyor.
Sonuç olarak alfa lipoik asit kullanımı diyabetik bireylerde sinir hasarı sonucu ortaya çıkan bulguları rahatlatır ama iyileştirmez.
Alfa lipoik asit ve kilo verme
Alfa lipoik asit kilo verme sürecine kesin olarak olumlu etki eder. Bu gerçeğin araştırılan birçok farklı noktası olmasına rağmen kanıtlanmış tek gerçeği ALA tüketiminin iştahı azaltıyor olmasıdır.
ALA iştahı azaltmayı beyinde bulunan doyum merkezine yalancı bir “yeterli kalori alımı var” sinyali göndererek başarıyor. Beyin ise bu uyarıyı iştahı azaltarak cevaplıyor.
Alfa lipoik asidin bu özelliğini özellikle yeme bozukluğu olan ve sürekli açlık hisseden bireylerde kullanıyoruz. Ayrıca diyete uyum sürecini kolay atlatması için bireylere tavsiye ettiğim yegane supplement ALA.
Alfa lipoik asit ve diğer özellikler
Tabi ki bu kadar farklı özelliğe sahip bir supplementi birkaç başlık içerisinde incelemek olmazdı. Alfa lipoik asidin diğer özelliklerine kısa kısa bakacak olursak:
- İnflamasyonu azaltır. Bu özellik ALA’nın birçok kronik hastalıkta kullanılabileceğinin güzel bir kanıtı.
- HbA1c düzeyini azaltmaya yardım eder. Bu özellik ALA’nın kan şekeri düzenlenmesine yardım ettiğinin açık bir örneği. Ayrıca diyabete bağlı sinir hasarındaki şikayetleri azaltması ile beraber alfa lipoik asit muhteşem bir diyabet supplementi oluyor.
- Yüzeyel uygulamalarda ALA cildinizi güzelleştir.
- ALA ayrıca yaşlılıkta görülen bunama (demans) bulgularını azaltır ve ilerleyişi yavaşlatır.
- Oksidatif stresi önler. Bu ALA’nın çok güçlü bir antioksidan olması ile alakalıdır ve tüm yaşlanma sürecini geciktirir.
![]()
Alfa lipoik asit nasıl kullanılır?
Alfa lipoik asit kullanım olarak oldukça basit bir yapıya sahip. Supplement olarak alacaksanız 300 ile 600 mg tüketim yeterli olacaktır.
Piyasada hangi tip (R- yada S-) ALA olduğu belirtilmeyen supplementler genel olarak R- ve S- izomerlerinin karıştırılmış hali olarak hazırlanmıştır.
Bu karışımın sadece Na-R- olan versiyonla emilim açısından minimal olarak zayıf olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Doğal ALA kaynakları ise,
olarak sıralanabilir. Bu kaynaklar ALA içeriği olarak diğer besinlerden üstün olmasına rağmen önerilen dozların çok altında kalmaktadır.
- Ispanak,
- Brokoli,
- Karaciğer,
- Böbrek,
Alfa lipoik asit zararlı mı?
Kullanım konusunda her supplemente ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Bu sebeple sağlıklı yaşama önemli ölçüde fayda sağlayan alfa lipoik asit alımını hekim kontrolünde yapmanız oldukça önemli.
Ama genel olarak sağlıklı bireylerde doz aşımı yapılmadıkça alfa lipoik asit selim bir supplement olarak değerlendirilebilir
Menuye bakiyorum ve bir nasil nasil 1 kasik makarna yeyip durur anlayamiyorum. Galiba o yuzden kilo vermede zorluk cekiyorum.Sabah
Peynirli tost
2 kestane
Öğlen
1 kaşık makarna
Tavuk budu
Salata
Spor
50 dk yürüyüş
Step
Yawrukush
stitch
Kozmogirl17
birniyetmeselesi
İşe yararsa ne mutluSagol canim bu faydali bilgiyu paylastigin icin. Hosgeldin![]()
Geçmiş olsun canım.rabbim şifa versin kuzucuklara
Geçmiş olsun canım
Günaydın![]()
Gecmis olsun
Canim Allah sifa versin ilaci siringayls vermeyi denemismiydin bizde ayni sorunu yasardik o swkilde biraz daha kolaylasiyoe
Merhaba canim hosgeldin, ozledik![]()
cok gecmis olsun, kurtulamadi ufakliklar bir turlu hastaliktan desene
cok cok gecmis olsun, bu kez hastaliklar gitsin de gelmesin insallah![]()
Tünaydın kaderdaşlarım bugün herkesin az acıktığı bol kalori yaktığı bir gün olur diyerek ben güne başladım.
çok geçmiş olsun kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar inşallah ve teşekkür ederim.hep beraber azimle kavuşacağız diye umuyorum.
günaydın
offff çok geçmiş olsun.en büyük korkularımdan biriydi çocuklarım büyürken ki ona rağmen iki kızımda parmaklarını kapı arasına sıkıştırdı.kapı yanında oyun oynayan çocuk görünce halen ürperiyorum.
oyy kuzum benim cook gecmis olsun. Acil sifalar yavrularina ve isimlerine de bayiildimm :*
Hepinize cok tesekkur ederim kizlar yaz gelse biran once of daha 4 ay kisSenin adına sevindim süt icin moral cok önemli hiçbirşeyi kafana takma arkadaşım bebeklerine odaklan
Çok geçmiş olsun ateş de cok zordur çocuğu halsiz bırakır c vitaminden zengin meyveler yedir insallah hemen atlatır
Neler gelmiş başınıza cok geçmiş olsun
Avakodoyu hiç sevemedim tatlı patates gibi değişim geldi bana yiyenlere saygım sonsuz
Ağrılarım var ama dünki kadar değil terli iken balkona mi çıktım yoksa ani hareket mi yaptım hatırlamıyorum
Of of hemde nasıl zor insallah senin ki kolay geçer
Çok geçmiş olsun zor bir.tedavi ağrıların en kisa sürede geçer inşallah
Canim ikiside daha iyidir umarim kizlarinin, sen nasilsin?Bu fıstık ezmesini yapmayı erteledim sonuçta tatlı ve yağlı olacak biraz kilo verince yapmayı düşünüyorum
Kızlarım iyi büyük afedersiniz bu seferde ishal olmus zaten bu soğuk algınlığı mikropluymus
Küçük kızımın gözleri ilaçla kirimiziliklari azaldı sayılır
Eline saglik kaptanım yanlız benim hedef 72 di ilk sayfaya 75 yazılmış
Canim yaprak vazgeçtim cok sıkılırsam sabah kahvaltısından değişiklik olsun diye yapabilirim ilerde
Diyette bazen kacamaga doktorlar bile izin veriyor eğer yapmazsak sıkılmaya başlarız ve bu sefer diyetinde bırakırız
Günaydın sayın kaptanım ⚘
Nescafe 3u biraradayi birak canim, cok icmek istiyorsan sekersiz kahve ic.Hayırlı sabahlar biraz gıcık olmuş durumdayım şuan
Her sabah tartılıyorum 200 gram daha ekleniyor
Annemin tartısı fazla tartıyor biliyorum ama yinede canımı sıkıyor bu durum
Diyete başlarken bir gün önce akşam 73. Küsür çıkıp ertwsi sabah kendi evimde 71.4 çıkmıştım
Sanırım şekerli olan her şeylerden de uzak durmalıyım bal marmelat pekmez gb
Ama bence ben akşam 8 de içtiğim o 3ü bi arada nescafeden dolayı artı gözüküyorum bi daha asla içmek yok
Şimdi kahvaltı hazırlayayım![]()
Umarim guzle bir tarti bildirimi olur canim benim :)Canim benim herseyin karsilikli olduguna inanan biriyimdir. Sen de cok pozitifsin ve o yuzden pozitif goruyorsun.
Ama benim galiba bu hafta tartim pek pozitif olmayacak gibi![]()
Guzel olmus canim, belki aksam misir patlagi olmasa dahada guzel olurmus :)7 ocak menum
10;00_ 1 kase yulaf icine 1 avuc kuru meyve ve ceviz findik karisimi, ustune sut.
13:00_ 1 kase sebze corbasi, 1 tabak kereviz salatasi, 120 gr kadar kirmizi et.
19:00_ 1 kase dondurulmus visne , 1 tane sebzeli ve ajvar soslu sandvic, 1 kase yagsiz tuzsuz misir patlagi.
su: 2,5 lt
spor: 15 dakika leslie(soz bugun en az 30 dakika)
50 mekik (cezami yaptim kaptanim )
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
Guzel menu canim ama bitterli cerez cok lezzetli yedikce yiyesi geliyor insanin dikkat et kuzum..Gunaydin kizlar
7 ocak menum
Sabah 2 yumurta, yarim dilim light krem peynirli bagel, cay
Ogle bir tabak kuru fasulye, 150gr cig sugar snap peas
Ara sutlu nescafe
Ara bir avuc karisik cerez (bitter cikolata kapli badem, findik)
Aksam firinda somon, salata
Su maalesef yine cok yok
Spor da yapamadim, bacaklarim cok agriyordu dun
@angelnesss
Canim benim cok gecmis olsun, nasil oldun?Merhaba kızlar nasılsınız bir kaç zamandır uğrayamıyorum malum misafirler eltimin amelyatı gelmeler gitmeler bitmedi 2 haftadan fazladırda hastayım dinlenemediğim için de geçmedi daha yeni 2 gündür yorgan döşek yatıyorum off bu kadar stresli hareketli hayatı sevmiyorum birde çocuk olsa düşünemiyorum bile eltimin küçük oğlu bana çok düşkün ayaktaysam mutlaka eteğime yapışır Allah ım diyom bu böyle yapıyosa kendi çocuğum bana ne yapmaz ki korkudan tartıya hiç çıkmadım istanbulda hava çok soğuk burnumu bile çıkarmıyorum iki gündür şu hastalığım geçsin evde spora başlıycam artık napim![]()
Cok yememissin canim, sirtin nasil oldu?Iyi aksamlar
Menüm
Geç yaptık kahvaltıyı
12 gibi 5 fistik
1300
Peynirli tb ekmekli 1 adet tost 3 zeytin
Ara yok
Saat1630
Nohut yoğurt 2 kaşık ezme
Saat
1830
1 brk yeşilçay
Çok acıkırsam
1 havuç
Şu 2.5 litre
Spor lesie 3 mil
Bugün canim hiçbirşey istemiyor
Sırtım ağrıyor sporlardan mi oldu bilemedim
Cok guzel olmus canim, nasilsin, cocuklar nasil?Herkese merhaba
Bugunku menum
Sabah: 1 yumurta, 2 dilim salam, 2 kasik lor peyniri, 2 dilim ekmek
Ara: rezene cayi
Ogle: izgara tavuk, sebze sote
Ara: latte, yarim cay bardagi beyaz leblebi
Aksam: pirasa yemegi
Su: 3.5 litre
Spor: 5000 adim
Guzel birgun olmus Neslihancim :)İyi akşamlar
09:00 kepek ekmeğine kaşarlı domatesli tost
13:00 yarım kase tavuksuyu çorba 4 adet köfte yarım salata tabağı kısır
16:00 2 adet kuru incir 2 adet ceviz
18:30 ton balıklı salata
2 litre su ve içmeye devam
İnşallah birazdan yürüyüşe gideceğim
stitch
Yawrukush
Kozmogirl17
Canim guzel genel olarak ama 2 hurma tuketmissin gun icinde, hurma yersen tahin pekmez yeme.Bugünkü menüm
Sabah 10 45
Bir tane yumurta
Bir kk peynir
7 adet zeytin
2 adet ceviz
Bir fincan yeşilçay
Öğle ara 13 30
3 çay kaşığı tahinpekmez
17 15
1 adet hurma
1 adet ceviz
Akşam 18 30
1 kase kara lahana çorbası
1 tane fırında palamut
Yeşil salata
1 adet hurma
1 litreye yakın su
20 dk yürüyüş :)
Suyumu 1.5 litreye tamamlamaya çalışıcam inşallah![]()
Guzel menu , su ve spor canim :)İyi akşamlar Kızlar bugün ki menümciseak77
Uyanınca: 1 bardak ılık su
Sabah: 3 adet zeytin, 1 domates, 1 salatalık, 1 çay, 1 haşlanmış yumurta
Ara öğün: 1 sade Türk kahvesi, kuru üzüm çok az
Öğle: Burdur şiş, Antalya piyaz, ayran, 2 dilim ekmek
Ara öğün: sade soda, 1 adet yeşil elma
Akşam: ton balıklı salata
2,5 LT su
1,5 saat ev işi
50 dakika eliptik spor
Bende cuma sabah 9da xray'e gidiyorum dizimden , ikimizinde normal cikar her sey umarim canim benim...hosgeldin canim, sen geldin ben cikmak uzereyim. ben de doktordan randevu aldim cuma sabahi icin, cok agriyor bacaklarim, onemli birsey olmasa bari
hem dizler hem bacaklar sizliyor, karincalaniyor kac gundur, korkmaya basladim normal degil sanki.![]()
Tekrar aramiza hosgeldiniz, ne guzel evlatlar, bakima ihtiyaci olan kedi-kopekler..merhabalar
Kullanıcı Adı : ceyda76
İsim (İsteğe Bağlı ): ceyda
Mesleginiz: ev hanımı
Yaşınız : 43 (şimdilik)
Medeni Durumunuz : evli
Çocuk Sayısı ve yaşları: 2 kız + (3 kedi 1 köpek ) kızlarım 20 ve 13 yaşlarında
Yaşadığınız şehir: erzincan
Boyunuz : 168 cm
Kilonuz: 73.600
Hedef kilonuz : 63
Kilo alma hikayeniz : başlangıç 1 yaşıma dayanıyor 1 yaş = 16 kilo ilk diyetim 5 öğün 4 öğüne indirilmiş.sonrası aldım verdim olarak devam etti.18 li yaşlarımda 78 kilolardan 49 kilolara düştüm diyetle.evlilik iki hamilelik derken yapıştı kilolar.2015 yılında özel bir diyetle 84 kilodan 58 kiloya düştüm .2 yıl koruduktan sonra erzincanda yapacak birşey bulamayınca yemeğe verdim kendimi.yine 70 li kiloları gördüm.üstüne birde menopoz eklendi haydi 79 kilo oldum.geçen yıl 24 aralıkta başladığım diyetimle mayıs ayında 69 kiloya kadar düştüm.yaz tatili araya girdi tabi.eve döndüm ki 73 olmuşum.eylül ayında yine diyete başladım.ekim sonu 73 ten 67 ye düşmüştüm.kasım ayında eşimle tatil yapalım dedik 20 gün tatil olunca vur patlasın çal oynasın sen her öğün tatlı yer misin...vallahi yedim eve döndüm gene 71 olmuşum sonra yılbaşı dedim bekle sonra başlarsın.velhasıl şimdi 73.6 kg gelmekteyim.çok mu uzattım.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ? kendimi daha zinde daha mutlu ve daha genç hissediyorum.
Daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katıldınız mı ? hayır hep kendime rakiptim. ilk defa takım olmanın şevkini yaşayacağım
Cok az yemissin canim..Sabah
Küçük peynirli tost
Kahve
Ara
Çeyrek bardak sıcak çikolata
Öğlen
Bulgur pilavı
Spor
12000 adım
15 dk koşu
15 dk eliptik
15 dk uzay yürüyüşü
4*20 kol
3*15 kol
3*15 dış bacak
3*15 iç bacak
3*20 mekik
Su:2,5L
Yawrukush
stitch
Kozmogirl17
birniyetmeselesi
Allah kabul etsin canim, nasilsin gorusmeyeli?Sahur 05.30
Peynirli yumurta domates 1 krep cay
İftar 18.10
1kase tarhana 1 dolu kase ispanak yogurt 4 kasik yogurt lu kereviz salata si 10 bulgurlu etli kara lahsns sarmasi
2lt su su ana kadar egzersiz daha yapamadim
Yawrukush
AppLesma
Kozmogirl17
Melegimkorusun hepinize iyi geceler
Guzel olmus Tomriscim:)Slm kizlar 8 Ocak menum
Sabah 11 civarı uyandım
12 de bol salata ve küçük kase tarhana çorbası
2 civarı bir avuç fıstık bir ceviz ikir
lokma tahinhelva
3 civarı haşlanmış et bir porsiyon
4civari bir portakal
Akşam 6
3yk bulgur pilavı bir tabak kurufasulye ve bir adet turşu
1 buçuk litre su
Yarım saat yürüyüş
iyi ki sende aramizdasin canim.kayınvalidem hazırladı içini lahana sarmasının ama bulgurla karışık pirinç yapmış yine de dikkat ettim az yedim sonuçta karbonhidrat salça yağ vs diyeti bozmadım kaptan
evet inşallah zararı olmaz çerezin
Teşekkür ederim bana güç veriyorsunuzYawrukush
Guzel bir gun olmus canim, bebisler nasillar?8 Ocak Çarşamba
sabah : melemen bir dilim tam Bugday ekmeği şekersiz çay
öğle : dört kaşık nar şekersiz çay
akşam : altı adet yaprak sarması , az yoğurt , brokoli
Ara : nescafe
su : 2 litre
spor : 2000 adım ve 1 saat ev işi
Yawrukush
Melegimkorusun
stitch
Guzel olmus canim, ilkkez duydum kereviz mucverini ama kulaga guzel geliyor, denemeli..Slm arkadaşlar Çarşamba menüm
11:00
Pırasalı omlet, 1 dilim peynir, domates, 5 zeytin, 1 dilim ekmek
13:00
Kakaolu yulaflı bar, filtre kahve
16:00
1 tane cennet elması, 2 ceviz
18:30
Zeytinyağlı kereviz yemeği, yoğurt, 2 tane küçük kereviz mücveri ( eşim ve oğlum yemeğini yemediği için mücver yaptım onlara, tadına bakayım derken 2 tane yemişim)
20:00
Zencefilli yeşil çay
Su: 2lt
Spor: 11000 adım
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
Birikizmeselesi
Canim ben seni etiketleyecektim nerelerdesin diye sen yazmissin..Slm kizlar nasilsiniz ? Sizi unutugumu sanmayin once deniz hastalandi , simdi iyi sukur , lisa simdi hasta 39-40 derece atesimiz var ve ilac icmeyi red ediyor, bu hastaliklar yakamizi birakmiyor , hepinizi opuyorum insallah kimse arti gelmez bu hafta
![]()
Canim cok uzuldum nasil simdi oglunAy sorunun alasi oldu ds gecti cok sukur ev kazasi cocuklar oyun oynarken oglann kasina kapinkolu girdi kemige kadar acildi kuzum kanöar icinde kaldi hastane dikis evde istieahat derken yazamadim size diyetimi sadece o gun biraz bozmus gibi oldum ama toparladim simdi yine yurusuye ciktim sen nasilsin nasil gidiyor okudum menulerini ama yazamadim iyiDi gördügüm kadariyla :))
8 ocak menum
sabah 2 haslanmis yumurta, kucuk bir dilim tb ekmek, yarim biber, biraz peynir, 8 zeytin, ceyrek avokado, cay
ara sutlu nescafe
oglen bir tabak kurufasulye
ara sutlu nescafe, cay
aksam bir tabak ezogelin corbasi, bir tabak soganli yumurta
su yine cok yok maalesef
spor da yok, bacaklarimin agrisi gecmedi hala
@angelnesss
Menun cok guzel Senemim, spordanda muafsin ama suyu azicik arttirmaya calis canim benim:)Günaydın, bugün yine beslenme işim çok zor gibi görünmekte. İmplant çivileri yüzünden ağzımı kuş kadar açabiliyorum. Aradan birşeyler atmayı deneyip bir geviş getireceğim ama bakalım olacak mı? Yoksa yine pipetle süte ve suya talim edeceğim.
Aksam yemek ya da salata olsaymis daha guzel olurmus cnim ama bu haliylede kalori olarak guzel menun, suyun ve sporunda harika :)8 ocak menum
10:00_ 1 kase sutlu yulaf
ara: 1 finca az sutlu kahve
12:30_ 120 ge kadar kirmizi et, 1 kase salata, 4 yemek kasigi kahverengui pirinc haslama
16:00_ 1 kase chiali puding
19:00_ 1 kase yogurt uzerine 1 kasik recel, 2 yemek kasigi kahvalti gevregi.
su: 3 litreden biraz az
spor: 20 dakika yerinde yuruyus
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
Guzel birgun daha canim :)Merhaba hanımlar Bugün pek giremedim kusura bakmayın dışarda isim vardı
Menüm
Sabah 1100
2 haşlanmış yumurta marul 5 zeytin az peynir
Çay
Ara dışarı çıkmadan önce
1 avuç kabak çekirdeği kavrulmamış
Saat
1630
1 elma.3 ksk yoğurt yarın dilim tb ekmek
1845
1 tabak ıspanak yemeği bol yoğurtlu
Şu 2 litre
6000 adim
Belki lesie yapabilirim gece
Allah kabul etsin canim, cok guzel :)Sahur 05.30
2 haslama yumurta peynir zeytin domates iki ince dilim ekmek cay su
İftar 18.10
1 buyuk kase tarhana corbasi 1 tabak kereviz tavuklu 3 dolu kasik bulgur pilavi 2 adet lahana sarma 3 kasik yogurtlu kereviz salatasi 1 lt su su ana kadar
Egzersiz 30dk tempolu yuruyus
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
AppLesma
Melegimkorusun
Gofret, makarna, kuru uzum karbonhidratli birgun olmus.İyi akşamlar Kızlarciseak77
Sabah: peynir, 2 zeytin, bir havuç, çay, bir dilim ekmek
Araöğün: sade Türk kahvesi, kuru üzüm
Öğle: barbekü soslu tavuk sote, az miktar yoğurtlu makarna, salata, cola zero
Ara öğün: sade soda, 1 tane gofret(çok pişmanım ve kendimi cezalandırdım )
Akşam: gofret yediğim için cezalıyım
Spor: 50 dakika eliptik
Su: 2LT
Cok guzel Nurcum :)Herkese iyi aksamlar. Bugunku menum:
Sabah: 1 yumurta, 2 dilim salam, 2 kasik lor peyniri, 1 dilim ekmek, dereotu
Ara: 1 latte
Ogle: 5 izgara kofte, 1/4 lahmacun
Aksam: karnabahar mantisi
Su:3.5 litre
Spor: 2 saar ev isi
Canim benim cok uzuldum , Allah yardimcin olsun, sen aileni ve kendini toparla, burayi dusunme.Iyiaksamlar takimim okadar kotuyuz ki canim hic bisey yapmak istemiyorum oglanlar hasta ben hasta . Arkami donuyorum biri kusuyor onumu donuyorum biri altina cis yapiyor bugun 3 makina camasir yikadim antibiyotige basladik buyuk oglana bugun sinir bosalmasi yasadim resmen aglamaktan helak oldum
Guzel menu ve su miktari canim, spor olmadigi icin 50 mekik cezasi gelecek malesef..İyi akşamlar
09:00 kepek ekmeğine kaşarlı domatesli tost
13:00 yarım kase tavuksuyu öorba
iyi akşamlarsevgili eşim çok çok geçmiş olsun ben arada kaçırmışım bacak ağrılarını özür
spordan mı kas ağrısımı yoksa kronik bi rahatsızlık mı?
Sabah yarım kaşarlı/domatesli tost (tost ekmeği ile yapılan tostun yarısı)
Öğle 1 kase mercimek çorbası 1 adet lahmacun yoğurt ve salata
Akşam 2 yumurtadan peynirli omlet ve 5-6 adet zeytin
su 2,5litre ve tabi ki içmeye devam
dün akşam 7000 adım atmışım
Bu akşam spor yok
Ama yarın akşam kesinlikle yürüyüşümü yapmayı planlıyorum.
stitch
Yawrukush
Kozmogirl17
Masallah kizlariniza,Allah bagislasin.hoşbuldum Özgecim. Off yaş en yüksek ben miyim? Ahhh bir yurtdışı daha.... Benimde boyumca 2 kızım var.
makul gördüğüm bilgileri mümkünse paylaşmak istiyorum. İş sadece kilo vermeyle bitmiyor çünkü. Kaportayıda cilalayıp korumak lazım.
Canim iyi misin simdi, menun kotu degil ama simit ve mini gofretlerden mutevellit 50 mekik cezasi geliyor.Slm kızlar nasılsınız benim diyet bugün bir garip oldu yazayım da gün iyi mi geçti kötü mü bilmem
Perşembe menüm
11:00
Peynirli ve hindi fümeli sandviç, kahve
14:00
Yulaflı bar, şekersiz Türk kahvesi
16:00
Kan şekerim çok düştü dışarıdaydım markete zor artım kendimi bulduğumu yedim
Yarım muz, yarım susamsız simit, 2 tane minik gofret
18:00
Yarım çorba kasesi kadar 2 yemek kaşığı haşlanmış nohutlu salata ( yeşillik çok azmış), biraz kereviz sapı ile 1 yemek kaşığı kadar humus
19:30
Zencefilli yeşil çay
Su: 1,5-2lt
Spor: 21000 adım ( bugün güzel yürüdüm )
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
Birikizmeselesi
Canim 2 gundur epey az yiyorsun menulerinde, doyuyor musun?Sabah
Peynirli tost
2 kestane
Öğlen
1 kaşık makarna
Tavuk budu
Salata
Spor
50 dk yürüyüş
Step
Yawrukush
stitch
Kozmogirl17
birniyetmeselesi
Harika bir gun olmus canim :)Bugunku menum
11;00- 1 kase sebze atistirdim
Ara: 1 fincan sutlu kahve
13:30 - 1 kase hint usulu nohut, yarim hibt ekmegi, salata.
17:00- 1 kase haslanmis bugday ustune szicik sut,uzerine 2 yemek kasigi visne
su: 3 litre
Spor: 1 saat yuzme
10 000 adim
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
Cok guzel bir gun olmus canim :)Slm kizlar 9 Ocak
11 civarı
Sucuklu yumurta 1 tane
2 civarı
2 bardak ev sutu
3 civar
1 Ceviz ve bir avuç fistik
6 buçuk civarı
Bir porsiyon dan fazla yemiş olabilir im kebap tavuk ve etten. Bol salata ve ayran
2 litreye yakın su.
Yarım saatten fazla yürüyüş
| İsim | Pazartesi | Sali | Carsamba | Persembe | Cuma | Cumartesi | Pazar |
| Deryaondiet | ![]() ![]() | ||||||
| ciseak77 | 100 IA | ![]() ![]() | |||||
| Esperanza006 | |||||||
| Stitch | |||||||
| Tomrs | 10DK Y | ![]() ![]() | |||||
| Birikizmeselesi | |||||||
| AppLesma | ![]() ![]() | ||||||
| allymcbeal | 50 M | ||||||
| Birniyetmeselesi | 10DK Y ![]() | ||||||
| mifihafa | BEL EG. | ![]() ![]() | |||||
| angelnesss | 50M | ||||||
| Gonulmeyvesi | 10DK Y | ||||||
| Huzurvermeyolunda | MUAF | MUAF | MUAF | ||||
| nnurc | ![]() ![]() | ||||||
| Melegimkorusun | 50 M ![]() |
Daha da iyi olursunuz insallah canim, kis sezonu hastalik sezonu.Yawrukush sukur simdi biraz daha iyi canim , birimiz iyilesiyo bir digerimiz hasta oluyo , insallah bu son olur (Amin)
, kilom58 halen
kilo almadim bakalim kizlar neyapacaklar yarin ,herkes iyidir umarim sizde
![]()