O Amerikada sen burda
Nasıl tanıştınız peki?
Eşinle aynı yaşta mısınız?
Ay ne çok sordum :) meraklı meraklı :)
Esim Ankarada guzel bir sirkette calisiyordu, bende muzmin ogrenciydim :)
Biz o Ankaradayken tanistik, kendisi kuzenimin is yerinden arkadasiymis..
Bir gun karsilastik kuzenimle, esimde yanindaydi oyle tanismis olduk.
Sonra gorusmek istedi , boylelikle basladik.
Ama ilk karsilasmamiz cok efsunluydu , annemde yanimdaydi, o bana bakakalmisti, ben ona..
Sonra bir daha nerde gorecegiz birbirimizi dedim, kuzenimin facesine baktim buldum esimi hatta ama sonra ustunde durmadim.
Sonra kuzenimin annesinden telefon geldi, dedi boyle biriyle karsilasmis Ozge, gorusmek istiyormus delikanli, bizim Mehmet kefilmis arkadasina ne diyorsunuz diye anneme sordu.O gunu, o telefon konusmasini hic unutmam.. :)
Sonra esim istifa etti isinden, Houstonda doktora programi buldu , dedi ki gitme dersen kalirim..
Hatta gizli gizli bizimkilerlede bulusup konusmus, gitmeyeyim diye..
Hem bizimkiler (ogrenci oldugum icin ailem istemiyordu ciddi bir seyler) , hem ben git demisiz birbirimizden habersiz sonra yillar gecince ogrendim bunu..
Ona git dedim, gitmese icinde kalacakti hayat boyu ama ona git derken bir yanim yikildi..
Bir daha olmaz bu is, uzaktan devam ettiremeyiz dedim.
Hatta son hafta kala gitmesine dedi ki yildirim nikahi kiyalim sende gel , oylede deli dolu biridir:)
Bu arada benden 8 yas buyuk sormussun atlamayayim..
Sonra o agustos ayinda gitti abdye, biz neredeyse hasta olacaktik ayriliktan, kisin geldi yuzuk taktik ama 2 ailede ,ikimizde ogrenciyiz diye hic istemiyor ciddiyete binmesini..
Cok sorunlar yasadik o sebeple...
Sonra dedik ya evlenecegiz, ya da boyle ayri ayri hasta olup gidecegiz :)
Dedik evlenelim, tabi herkes ayaga kalkti :))
Neyse zor kisimlarini atlayayim, yazin geldi nikahimiz kiyildi once, 2. sinifi bitirdim ben, sonrada 2 hafta sonra kina-dugun..
Okulun son 2 yilini 3 ay Houstonda, 3 ay Ankarada gecirerek bitirdim, mezun oldum.
Benimle ayni sene 10 yil once oda doktorasini bitirdi.
Bu arada bu ogrencilik yillarimizda cook maddi sIkintilar cektik , cunku turk lirasi-dolar arasinda ucurumlar var biliyorsunuz..
Velhasili mezun olduk o okumaya devam etti, sonra is hayatina atildi , bende Akin dogana kadar birebir kendi isim olmasada degisik bir kac iste calistim.
Akin dogdu, ondan 3bucuk yil sonra Aras, derken ikimizde yaslandik ama iyi ki ayrilmamis evlenmisiz.
Cok zorlandik ama onlarin hepsi bize bir cok sey katti, egitti bizi..
Fakat cocuklarim sorsa mesela , karsi cikmayacak olmakla beraber, okullarini bitirip oyle bir duzen kurmalarini tavsiye ederim..
Iste boyle bir hikaye, hala yazmasi zevkli geliyor :))