- 28 Kasım 2020
- 1.818
- 8.923
- 108
- 39
Gunaydin, ben de emziriyorum, kızım 8 aylik, ben her iki doğumumdan sonra da 84 kilo civariydim, sut olsun diye bol bol tahin yedim ve maya tableti aldim, onun haricinde cok kalorili şeyler tuketmedim, ama yine de 88 i gördüm 1-2 ayda. Ben bunun metabolizma ile ilgili olduğunu düşünüyorum, ben 3 aydır buradayım, kati bir diyet yapmiyorum, 3 ayda 8 kilo verdim ve sütüm etkilenmedi. Haftada 2 gun ter attıran sporlar yapmaya gayret ediyorum. Haftada 2 gun yesilcay da tüketiyorum. Herkes kendi vücudunu daha iyi tanır, ama emzirme döneminde haftada yarim kilo vermek gayet normal. Zaten yağ depolarim doluHerkese günaydınlar.
Biz emmeyi bırakalı 10 gün oluyor oğlumla. 2 yaşını doldurdu. Ben 8000 kaloriye inanırım. İlk Doğum yaptığımda o kadar karbondihrat tükettim ki anlatamam.
1 haftada tek başıma 3 kilo baklava yemiştim atıştırmalık olarak. 2 günde bir bir büyüm kavanoz reçel bitiriyordum. Öğlen de 2-3 browni ve süt içerdim. Aşırı tatlı istiyordu canım. Ona rağmen hiç kilo almamıştım. Şu an diyorum keşke o zaman dikkat etseydim yediklerime. Karbonhidratı azaltıp, protein tüketseydim zayıflardım.
Bir de emziren arkadaşlara spor; terleten spor yapmayı ve Yeşilçay gibi ödem attırıcı çayları önermiyorlar. Haberiniz olsun kızlar.