- 2 Ekim 2014
- 2.427
- 5.196
- 358
- 39
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Ya düz memur bile derecesine kidemine göre farklı maaş alıyor çocuk yardımı aile yardımı gibi yan odemeleriyle değişiyor sorun yengenizin maaşının miktarını bilmeniz konuşulmuş demek ki hesaplama yapabiliyorsunuz bende diyorum ki ben kocamın ne kadar maaş aldığını sormaya çekiniyorum siz aranızda konuşmaya cekinmiyorsunuzDüz memur zaten ben de düz memur maaşını yazdım sorun ne anlayamadım
Ne kadar sürede bir görüyor çocuğunu abiniz?Bizimkiler farklı illerdeler zaten de olsaydıda Pedagoglar Haftalık ev değişimini önermiyor zaten. Küçük yaş grubunun alıştığı ev önemliymiş
siz herşeyi bilirsiniz tabi ya
Yukarıdaki yorumda bana laf atmışsınız muhtemelen ikinci eş diye ondan yazdım 10 yıldır aynı herifle evliyim bildigim kadarıyla başka eşi yok yada siz bir araştırın yapın bi iyilik bana
Çocuklar yakın mahallelerde yaşıyor ve çokta mutlular iki odam iki evim var falan diye ha eniştem halamın suratına bakmıyor verirken falan ama bir yolunu bulmuşlar sadece mesajla konusup yanı isteyince oluyor.Bu doğru bir yaşam biçimi değil çocuk için. Çocuklar rutin isterler, alışkın oldukları ortamda güvenli hissederler. Her hafta çanta gibi oradan oraya çocuk taşınmaz.
İnsan çocuğu olunca bir göz eve sığmaz oluyor..mesela bir de bu boyutu var olayın..Ben çocuğum yoksa bekar bir kadın olarak kıyıda köşede 1+0 bir evde yaşayabilecekken çocuğum olunca onun okulu düzgün bir muhitte olsun,sokağa çıkınca düzgün kişiler çevresinde olsun diye ona ayrı oda imkanı sunabileceğim metre karede beni zorlayan kirası olan evlerde oturmak zorunda kalabilirim.Adamlar kreş ücretini yarıya bölmeyi marifet sayıyor ama çocuğun barınma ücretine düşen payı ödemeyi hiç düşünmüyorlarYalniz şöyle bir durum var ki çocuğa maddi manevi bakım veriyor anne, tek başına yoruluyor. Bu bile çok büyük bir şey. Bunlari karşılamak için ücretli birini tutsa (bakıcı, kreş, yemek, eğitim, eğlence, sağlık, giyim) ne kadar masraf olur sizce? Baba sadece para verecek ve tüm masraflara yetmeyecek. E bir zahmet anne çocuğun bakımını ustlenmisse baba da masrafların tamamini karsilasin
Eminim çok mutlulardır ne diyeyim. Size çocuk psikolojisi mi anlatayım şimdi?Çocuklar yakın mahallelerde yaşıyor ve çokta mutlular iki odam iki evim var falan diye ha eniştem halamın suratına bakmıyor verirken falan ama bir yolunu bulmuşlar sadece mesajla konusup yanı isteyince oluyor.
Önemli olan o kavgaya çocukları bulaştırmamak yoksa olur .
Yasal hakkı olan 15 tatilde ve temmuz ayında yanına alıyor. Onun haricinde kendi gidebildiği zamanlarda gidiyor. Farklı şehirdelerNe kadar sürede bir görüyor çocuğunu abiniz?
Bankamatik babası yani kısaca...Yasal hakkı olan 15 tatilde ve temmuz ayında yanına alıyor. Onun haricinde kendi gidebildiği zamanlarda gidiyor. Farklı şehirdeler
O da doğrudur ben tek örnekle kıyaslıyamam elbet ama baba da ve annede de kalmalı çocuklar benim fikrimce. Yoksa öbür türlüsü sadece anneye haksızlık olur.Bizimkiler farklı illerdeler zaten de olsaydıda Pedagoglar Haftalık ev değişimini önermiyor zaten. Küçük yaş grubunun alıştığı ev önemliymiş
Farklı şehirde ancak bu kadar. Yasal süre harici anne zaten yatılı vermiyor. Babalığı konusunda abim yargılayabileceğim en son kişidirBankamatik babası yani kısaca...
para harcıyoruz eskisi gibi ama nasıl?çocuk üzülmesin etkilenmesin diye gırtlağa kadar kredi kartı borçlarına batarak avanslar çekerek yaşıyoruz.çocuğu olmayan anlayamaz bunları.Dedigim gibi ucu ucuna yaşıyoruz artan yok diye inanmıyorsunuz :)
hatta biz bile nasıl yetirdigimizi sorgulamaya başladık senin gibi :)
saaıffhjkfhaf
Manevi desteği sıfıra yakınken çocuğun bakımı için verilen paraya laf söylemeyeceksiniz o zaman.Farklı şehirde ancak bu kadar. Yasal süre harici anne zaten yatılı vermiyor
Gerek yok sağolunEminim çok mutlulardır ne diyeyim. Size çocuk psikolojisi mi anlatayım şimdi?
Benim de niyetim yoktu zatenGerek yok sağolun
Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecekManevi desteği sıfıra yakınken çocuğun bakımı için verilen paraya laf söylemeyeceksiniz o zaman.
5 yaşındaki çocuğun İngilizce kitabı 3500 lira tuttu. İlkokul seviyesinde 7 binmiş.Benim büyüklerin de okul kayıtlarını yenileyeceğiz bu ay kitap parası belli değil bilmiyorum ne kadar fiyat verecekler. Okul kıyafetlerine de çocuk başı 1000 TL veririz muhtemelen birde aldığımız ekstra okuma kitapları var ayrıca dönemin başında kırtasiye listesi tutuşturacaklar elimize her çocuk için 1 sayfa onlara da sağlam bi para gider. En basiti geçen gün kızlara pamuklu kilotlu çorap alayım dedim 75 TL fiyatı vardı. Büyük kızım yakın bir ilde erken ergenlik tedavisi görüyor aylık git gel benzin masrafı 500-600 civarı eee gidiyorsun yemek yedin filan hiçbir şey almasan 1000 TL gitti
Neden gitti acabaBeklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
Kadın ailesinin yanına gitmiş yahu. Daha çocuğunun masraflarını karşılamayı beceremeyen adama bel bağlanmayacağı açıkmış. Kendi ve çocuğu için en mantıklısını yapmış.Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
Sizin gibi hala olmasa daha iyi gerçekten.Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?