4 yaşındaki oğlum babasıyla yaşamak istiyor-fikirlerinize ihtiyacım var

sererbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
1.980
4.119
133
merhaba kızlar

artık tanımayan kalmadı beni ve sorunlarımı.. bilmeyenler için yazayım iki yıldır eşimden ayrıyım biri 2 biri4 yaşında iki oğlum var.
sömestr tatilinde babasına gitti çocuklar bir haftalığına hakim böyle karar verdi yazın 1 ay-sömestrda 1 hafta bayramlarda 1 gün şeklinde..

oğlum babasındayken aradım ''oğlum eğer birazdaha kalmak istersen kalabilirsin'' dedim. yani sadece mahkemenin belirlediği günlere bağlı kalacağız diye bir şart koşmuyorum.babasıyla istediği gibi görüşebilir.

babası hakkında ailecek kötü konuşmayız.. ve babamı özledim dediği zaman telefon edebilir görüşebilir ayrıca bende telkin ediyorum babanızda sizi çok seviyor diye.

daha önce böyle uzun süreli almamışlardı yatılı haftasonları gibi kısa süreli alıyorlardı çünkü çocukların yaşı küçük diye..eski eşim barışmak istedi bende reddedince çocukları mahkemenişn belirlediği günlerde alırım ozaman dedi.. yani çocuklar zaafım olduğu için bunu kullanıyor.. ama yapabileceğim birşey yok babaları görecekler hasret giderecekler..

büyük oğlum 4 yaşında olan kreşe gitmeyi çok seviyordu ama babası işsiz ve sürekli evde orda ilgilenmişler belliki.. sen kötüsün beni okula gönderiyorsun babam beni çok seviyor ben onunla yaşamak istiyorum diyor..

yatma saati geliyor akşam 22 oluyor mesela ''hadi annecim uyku vakti diyorum'' 'ben yatmıcam babamla yaşıcam oraya gidicem ve seni hiç aramayacağım 'diyor.
yada izin vermediğim birşey için hemen tehdit eder gibi ''bende babama giderim o zaman gelsin beni burdan alsın diyor..''

gittiği kreşin pedagogu var haftaya salı için randevu aldım. ama daha bir hafta var.. ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum..

siz diyeceksiniz ki biz pedagogmuyuz nerden bilelim.. birçoğumuz yıkılmış ailelerin bireyleriyiz belki tecrübe eden gören bilen vardır.. görüşleriniz benim için çok değerli çünkü hayat herkesi farklı farklı sınıyor.

hiç bir fikrim yok.
olaya pedagojik olarak yaklaşmak gerek sanırım.

belki de böyle dediğinde, içiniz kan ağlasa bile, "sen bilirsin oğlum" gibi şeyler söyleyip öpüp koklamalı.

düzensiz ve her istediğinin yapıldığı bir hayattan yeniden disiplinli bir hayata alışması zor olabilir.
ama okula yeniden alışıp arkadaşlarını gördükçe düzelecektir diye umuyorum.

babasıyla yaşarsa okula gitmeyeceğinimi düşünüyo, doldurmuşlarmı çocuğu

eski eşimle daha önce konuştum.. ben seni çocukjlara iyi anlatıyorum kesinlikle sana karşı doldurmuyorum dedim. biz boşandık ama sen babalarısın.. bu konuda endişen olmasın dedim

eski eşimde bana seninde endişen olmasın iyi niyetli olduğun için herşey karşılıklı bende çocuklara seni iyi anlatıyorum dolduruşa getirmiyorum dedi..

ama bilemiyorum tabi...

Gonderin bakalim kalsin biraz. Belli ki gozunu boyamak icin ellerinden geleni yapmislar. Ne de olsa en gec 2 haftaya sizi ozleyecek. 4 yasinda bebe santaj yapiyo anasina vay ki ne vay.

1 hafta kaldı geçtiğimiz pazar günü geldi.. telefon ettim kalmak istersen birazdaha kalabilirsin annecim diye..

özledim anne seni bu kadar yeterli dedi.. geldiği günün gecesi ben babama ne zaman gitcem anne diye sormaya başladı..

Eşinizi uygun bir şekilde uyarın. Bu rahatlığı vermesin çocuğunuz için olduğunu vurgulayın sizin tavrınızı bilen çocuğunu seven biri olarak anlayacaktır.

4 yaşında ki çocuğun laflarına bak. Ne hale geldik, daha neler göreceğiz. Bırak gitsin babasına, belli ki babası gözünü boyamış. Baba bir zaman sonra sıkılacak çocuğun sorumluluğunu almaktan. Sonrasında çocuk tekrar gelmek isteyecektir sana. Tabi ki bir uzmanla da görüş muhakkak. Yanlış yönlendirme yapmayalım burada.

sererbah bir kaç gündür babam bizde, ben de oğlumu kreşe götürmüyorum.
babam da her istediğini yapıyor, ve birkaç günde oğlum inanılmaz şımarıklaştı.
babam gidince işimiz iş olacak.

ki düşün ben akşamları müdahale ediyorum. sizde bir hafta tüm düzeninden ayrılmış çocuk.
bence davranışları çok normal.
üzülmüşsün anladığım kadarıyla ama üzülme.
geçici bir dönem olarak düşün.

ama muhtemelen her babasına gidip döndüğünde bunlarla karşılacaksın. şimdiden hazırlıklı ol.

akşam yatarken geçiştirmek için 'tama yarın sabah ararız babanı gelir alır seni ' dedim..

sabah unutmamaış okul için hazırlamaya başladığımda ağlamaya başladı 'babama gidecektim sen kötü insansın' diyor..

babası birçok kişiyi dolandırmış kısa yoldan zengin olma hevesindeki bir adam 2 yıldır işsiz arada bir işe girdi ama nafakayı vermemek için sgksız çalıştı...

ben onlara onurlu bir yaşam sunmak için çıktım yola.. 2 aylıktı küçük oğlum işe girdim..
ama o bu fedakarlıkları anlayabilecek yaşta değil..

üzülüyorum...hemde çok...

Babasi yalniz mi yasiyor?
Diger turluyse cocuk kalabalik ve kendisiyle 7/24 ilgilenen bir grubun ilgisinden memnun kalmis olabilir.
Calisan bir anne oldugunuz icin de akli sira sizin de isten cikip gun boyu onlarla ilgilenmenizi saglayacak, cocuk akli sanirim bunu dusundu.
Hafta sonlari gitmiyorlar mi babalarina, zaten sanmiyorum sizden ayrilabilecegini ben ama cocuk o ortami sevmis olabilir

Pedegok sizi daha iyi yönlendirir muhtemelen. Ama ayrılmış ailelerde bir çok çocuk bu durumda. Anne veya baba çocuğu kendine bağlamak adına. Işte geç uyumak örneğiniz gibi başlayarak uyulması gereken kurallardan feragat ediyor. Cocuklar çok uyanık seni tehdit ettiginin ve ikilemde bıraktığının farkında dır. Kuralların onun geleceği için onemli olduğunun anlatılması gerekir. Nasılsa onleminizi almışsınız pedegokun söylediklerini uygulayın. Mümkünse babası olacak ile görüşün pedegoka beraber gidin ki nasıl kötü örnek olduğunu görsün. Ayrıca böyle zararlı bir adama sizde mahkeme günü dışında çocuk göstermeyin

Çok zor bir durum. Allah kolaylık versin. Belliki bilinçli bir annesiniz. Pedogog size en uygun davranış biçimini söyleyecektir mutlaka.
4 yaşındaki çocuğun bunların hepsini düşünüp, mukayese edip söylemesi bana biraz tuhaf geldi. İnşallah herşey kolayca hallolur

babanne ve dedeyle yaşıyor babası.. misafir olarak gidince tabi bir dedikleri iki olmamıştır...

baba zaten çocukları almak istiyor..bu bana karşı kazanacağı bir zafer onun için.. çocukların sorumluluğunun bilincinde bir baba olsa nafakasını verir bu çocuklar ne yiyor ne giyiyor diye düşünür.. ama malesef...

Asla ama asla yalan söyleme. Işte bu yaptığın kötü olmuş. O babasının dolandırıcı olduğunu falan kavrayamaz ama senin bu yaptığın direkt kötü izlenim yaratır.

Evet çok bunalmış sındır emminim. Ama çok dikkat etmen gerekiyor bu konuda

Allah yardimciniz olsun tabi bir de bu kozu esinizin eline vermemek var haklisiniz.
Pedagok sizi yonlendirecektir umarim kolay atlatirsiniz.

Arkadaslar, cocuga trip atar gibi birak gitsin bakalim, dememeliyiz.
Adi ustunde cocuk.
Muhtemelen annesinin ise gitmeyip kendisiyle ilgilenmesini istedigi icin boyle seyler soyluyor.
Bence "tamam yarin baban alsin" demek yerine konusun, anlatin.
Cunku siz baban alsin dediginizde hem babaya almadigi icin hem size gondermediginiz icin kinlenecek.

Oglum gitmek zorundayim, hayatta hepimizin rolleri var, bir oyun gibi dusun mesela arkadasin sana araba ol dese araba olup oynarsiniz ya oyle dusun, vs gibi onun anlayabilecegi sekilde anlatin.

Ya da seni kreste ne rahatsiz ediyor, tam olarak neyden memnun degilsin gibi gibi ona yonelik sorular da sorun.

Ne yazık ki çocuğunuza sizinle ilgili kötü şeyler söyleniyor siz öyle söylememiş olsanız da.bence siz bu gidişle çocuğu vermek zorunda kalabilirsiniz.bir uzmandan yardım alsanız da eşinizin amacı çocuğu sizden uzaklaştırıp almak...

Babasız çocuk yetiştirmek çok zor..
Hele bir de babayla birlikte hareket etmemek çocuk izin çok sakıncalı..
Ne yazık ki babaya bunu anlatamazsınız..
Size tavsiyem geçiştirmek için bile olsa çocuğunuza yalan söylemeyin..
Çocuğunuz size güvenmek zorunda yoksa bunu hep kullanacak..
İkincisi de babasını ona iyilemeyin ne gerek var ki babasıyla ilgili yorum yapıyorsunuz..
Bırakın babasını kendi tanısın..
Çok riskli bu..
Kararlı olun.. Siz ne kadar kararlı durursanız o da size o kadar güvenecek..
Okulun pedagoğu iyi mi bir araştırın olmadı daha profesyonel bir yardım alırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…