Aslinda cok aileci degil ama ailesinin yaninda simaranlardan buÖğretmenlikte koca eğitimi değil öğrenci eğitimi alınıyor hanımefendi.
Aileci eşe nasıl yaklaşmalı diye bir ders görmedik hiçbirimiz
Eğitim sadece bu değil ki. Mesela eşinizin size davranışı ne hissettiriyor? Fiziksel yada psikolojik şiddet, baskı görünce ne yapılmalı, nasıl davranılmali? Aslında siz neler olduğunun farkındasiniz. Adım atmaya mi korkuyorsunuz yoksa eşinizin düzelmesine mi uğraşmak istiyorsunuz?Öğretmenlikte koca eğitimi değil öğrenci eğitimi alınıyor hanımefendi.
Aileci eşe nasıl yaklaşmalı diye bir ders görmedik hiçbirimiz
Saygısız tabi köyde sorun çıkaran adam ben de anlamıyorum artikBırak köyüne dönsün. Belli ki, şehir hayatına ayak uydurmamış. Ailesine hizmetçilik yapsanız ne çok hoşuna gidecek. Saygısız bir eşiniz var.
Nasıl bir adim atiyim bilmiyorum aslinda ikimiz iyi anlasiyoruz ama ailesinin yaninda huy degistiriyorEğitim sadece bu değil ki. Mesela eşinizin size davranışı ne hissettiriyor? Fiziksel yada psikolojik şiddet, baskı görünce ne yapılmalı, nasıl davranılmali? Aslında siz neler olduğunun farkındasiniz. Adım atmaya mi korkuyorsunuz yoksa eşinizin düzelmesine mi uğraşmak istiyorsunuz?
Sorunlar halledilmisti hamilelik ikimiz icin de şok etkisi yaratti ama adam ailesinin yaninda baskaBirsey sorayım. Siz öğretmenlikte birçok eğitimi alıyorsunuz. Neden sorunlar dallanip budaklanana kadar halletmediniz ve üstüne hamile kaldiniz?
Kalın kafalı gerici ailesinin yaninda böyle annem konusmaz bu gidisle kendi annesini cagirir napcak gerci ona da gelme diyoSalak kocayla yaşamak çok zor vallahi.
Anlat anlat almaz kot kafası!
Çocuklarina bakarken iyi dimi ama? Ne istiyor kadından ya en çok ona uyuz oldum.
Böylesi aile yardımı almayacak, bakıcı falan derdi ile sürünecek ki kıymet bilsin.
Iyilikten maraz çıkarırlar başka türlü.
Aileniz elinizi çeksin bir müddet. Bir kaç ayda insana döner belki çile çekince. Şimdi tam yardımlık zamanda doğum, lohusalık.. kalsın öyle bir başına.
Bir adam vardı adını unuttum. Paylaşımlarında aile ile ilgili yazıları vardı. Sizin durumunuzdaki gibi. Unuttum ama aile terapisti yada evlilik terapisti gibi bir destek alsanız daha iyi olacak. Eşinizin kendisini geliştirmesi, aile kavramını, kendi ailesinin sınırlarını çizmesi lazım. İkna edebilirseniz beraber gidin. İşe yarar mutlakaNasıl bir adim atiyim bilmiyorum aslinda ikimiz iyi anlasiyoruz ama ailesinin yaninda huy degistiriyor
Kalın kafalı gerici ailesinin yaninda böyle annem konusmaz bu gidisle kendi annesini cagirir napcak gerci ona da gelme diyo
Evet aile terapistine gitmek mantıklı aslındaBir adam vardı adını unuttum. Paylaşımlarında aile ile ilgili yazıları vardı. Sizin durumunuzdaki gibi. Unuttum ama aile terapisti yada evlilik terapisti gibi bir destek alsanız daha iyi olacak. Eşinizin kendisini geliştirmesi, aile kavramını, kendi ailesinin sınırlarını çizmesi lazım. İkna edebilirseniz beraber gidin. İşe yarar mutlaka
Ailesinin yanında değiştiğinin kendisi de farkında mı peki? Aile içinde saygı duyulmayan biri midir? Ailesine kendini kanıtlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Ama kadına kötü davranarak erkekliğini ispatlamaya çalışan birinin kafa yapısı da bellidir. Yine de sakince ona fark ettirmeye çalışın köye gittiğinde hep sorun çıkardığını. Bunun sebepleri üzerine konuşmayı deneyin.Sorunlar halledilmisti hamilelik ikimiz icin de şok etkisi yaratti ama adam ailesinin yaninda baska
2 yıllık evliyken size git diyen adamdan hadi bir çocuk yaptınız sorunlar devam ederken 2. Çocuk neden?Merhabalar 4 yıllık evliyim eşimle anlaşamıyorum 1 cocugum var 3 yaşında ve bir de hamileyim şu an da 7 aylık. Ikimizde öğretmeniz ben şu an çalışmıyorum eşim devlette ben özel sektördeyim. Sorun şu esim denizlinin köyünden bende izmirdeyim evlenince izmire yerleşti eşim ama alışamadı hep ailesini özlediğini bir gün tayin isteyecigini söyleyip duruyor 2 yillik evliyken çok büyük kavga oldu beni annemlere yolladi ayrilacaktik derken barıştık tayin isteyecekti vazgecti derken ben calisiyordum çocuğa kayinvalidem bir de annem bakiyor annesi denizliden gelip bakiyor 1 ay kalıyor ama her geldiginde annesine hizmet etmemi istiyor ve hep sorun cikiyor bundan dolayı kac kere ayrilma noktasina geldik hep izmirde yasadigini annemlerin burda bize gelip karıştığından anneme catiyor kavga ediyorlar ben çok yoruldum hep kavgalarda annemi arayip kızın şöyle böyle diyor annemle arayi iyi etse baska bir gun yine kavga cikiyor tatillerde köye gittigimizde ailesine ve gelen gidene hizmet bekliyor bende yapiyorum ama her insan her seyi tam yapamaz beni gozlemleyip sorun cikariyor simdi de büyük kavga oldu ve annemi arayip durdu annemle görüşmeme karari aldilar ben aradim kaldim kendi anne babasi durdursa da adam durmuyo kendi ailem cocuk doğsun ayril diyolar hep köye gidildiginde ailesiyle ilgili sorun cikarip bana catiyor ben artik takmasam da bu evlilik nasil böyle gider evimizde sorun yok ailesinin yaninda kavga cikariyor hep napsam bilemiyorum istesem ayrilirim ama nasıl yapicam bilmiyorum akil verin bu durumu yaşayan varsa da arkadaşlar
Imago cift terapisi diye birsey ogrendim bu surecte.Ben deneyemedim ama siz bir bakin olmadi.Ciftlerin cocukluktan gelen travmalarindan kaynakli bu gecimsizlikler.Yani patolojilerimizle birbirimizi tetikliyoruz.Şu kök aileleri bi uzaklastiramiyoruz kolay kolay cevremizden.Onlar sadece ziyaret etmek ,gerektiginde karsilikli yareimlasmak icin varlar ama denge unsuru yok bizim kulturumuzde.Fazla iyilik goz cikartiyor maalesef var boyle bir gerceklik cok bulasmamak lazim ama elde degil yönetemiyoruz karı koca.anneler babalar da duramiyorlar.aman yardim olsun vs.Ama kizlar şöyle bir gerceklik var kimse kimsenin ailesine katlanmak zorunda değil bence iyilik kisvesi altindan marazlar cikiyor maalesef her yetiskinin bunu kafasina sokmasi lazim.Ben beceremedim benimkini aile top gibi kullaniyor,diş cikartayim derken kocam bana tavir aldi yani kullanilmaktan memnun.Merhabalar 4 yıllık evliyim eşimle anlaşamıyorum 1 cocugum var 3 yaşında ve bir de hamileyim şu an da 7 aylık. Ikimizde öğretmeniz ben şu an çalışmıyorum eşim devlette ben özel sektördeyim. Sorun şu esim denizlinin köyünden bende izmirdeyim evlenince izmire yerleşti eşim ama alışamadı hep ailesini özlediğini bir gün tayin isteyecigini söyleyip duruyor 2 yillik evliyken çok büyük kavga oldu beni annemlere yolladi ayrilacaktik derken barıştık tayin isteyecekti vazgecti derken ben calisiyordum çocuğa kayinvalidem bir de annem bakiyor annesi denizliden gelip bakiyor 1 ay kalıyor ama her geldiginde annesine hizmet etmemi istiyor ve hep sorun cikiyor bundan dolayı kac kere ayrilma noktasina geldik hep izmirde yasadigini annemlerin burda bize gelip karıştığından anneme catiyor kavga ediyorlar ben çok yoruldum hep kavgalarda annemi arayip kızın şöyle böyle diyor annemle arayi iyi etse baska bir gun yine kavga cikiyor tatillerde köye gittigimizde ailesine ve gelen gidene hizmet bekliyor bende yapiyorum ama her insan her seyi tam yapamaz beni gozlemleyip sorun cikariyor simdi de büyük kavga oldu ve annemi arayip durdu annemle görüşmeme karari aldilar ben aradim kaldim kendi anne babasi durdursa da adam durmuyo kendi ailem cocuk doğsun ayril diyolar hep köye gidildiginde ailesiyle ilgili sorun cikarip bana catiyor ben artik takmasam da bu evlilik nasil böyle gider evimizde sorun yok ailesinin yaninda kavga cikariyor hep napsam bilemiyorum istesem ayrilirim ama nasıl yapicam bilmiyorum akil verin bu durumu yaşayan varsa da arkadaşlar
Sorunlar halledilmisti hamilelik ikimiz icin de şok etkisi yaratti ama adam ailesinin yaninda baska
Eşinin ailesi iyi olsa onları görünce şekli şemali değişmez Allah vicdan merhamet versin hepsine iyi olmayıp iyi görünenlerede...Merhabalar 4 yıllık evliyim eşimle anlaşamıyorum 1 cocugum var 3 yaşında ve bir de hamileyim şu an da 7 aylık. Ikimizde öğretmeniz ben şu an çalışmıyorum eşim devlette ben özel sektördeyim. Sorun şu esim denizlinin köyünden bende izmirdeyim evlenince izmire yerleşti eşim ama alışamadı hep ailesini özlediğini bir gün tayin isteyecigini söyleyip duruyor 2 yillik evliyken çok büyük kavga oldu beni annemlere yolladi ayrilacaktik derken barıştık tayin isteyecekti vazgecti derken ben calisiyordum çocuğa kayinvalidem bir de annem bakiyor annesi denizliden gelip bakiyor 1 ay kalıyor ama her geldiginde annesine hizmet etmemi istiyor ve hep sorun cikiyor bundan dolayı kac kere ayrilma noktasina geldik hep izmirde yasadigini annemlerin burda bize gelip karıştığından anneme catiyor kavga ediyorlar ben çok yoruldum hep kavgalarda annemi arayip kızın şöyle böyle diyor annemle arayi iyi etse baska bir gun yine kavga cikiyor tatillerde köye gittigimizde ailesine ve gelen gidene hizmet bekliyor bende yapiyorum ama her insan her seyi tam yapamaz beni gozlemleyip sorun cikariyor simdi de büyük kavga oldu ve annemi arayip durdu annemle görüşmeme karari aldilar ben aradim kaldim kendi anne babasi durdursa da adam durmuyo kendi ailem cocuk doğsun ayril diyolar hep köye gidildiginde ailesiyle ilgili sorun cikarip bana catiyor ben artik takmasam da bu evlilik nasil böyle gider evimizde sorun yok ailesinin yaninda kavga cikariyor hep napsam bilemiyorum istesem ayrilirim ama nasıl yapicam bilmiyorum akil verin bu durumu yaşayan varsa da arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?