4 yıllık evliyim eşimle anlaşamıyorum

Öğretmenlikte koca eğitimi değil öğrenci eğitimi alınıyor hanımefendi.
Aileci eşe nasıl yaklaşmalı diye bir ders görmedik hiçbirimiz
Eğitim sadece bu değil ki. Mesela eşinizin size davranışı ne hissettiriyor? Fiziksel yada psikolojik şiddet, baskı görünce ne yapılmalı, nasıl davranılmali? Aslında siz neler olduğunun farkındasiniz. Adım atmaya mi korkuyorsunuz yoksa eşinizin düzelmesine mi uğraşmak istiyorsunuz?

Nasıl bir adim atiyim bilmiyorum aslinda ikimiz iyi anlasiyoruz ama ailesinin yaninda huy degistiriyor

Birsey sorayım. Siz öğretmenlikte birçok eğitimi alıyorsunuz. Neden sorunlar dallanip budaklanana kadar halletmediniz ve üstüne hamile kaldiniz?
Sorunlar halledilmisti hamilelik ikimiz icin de şok etkisi yaratti ama adam ailesinin yaninda baska

Kalın kafalı gerici ailesinin yaninda böyle annem konusmaz bu gidisle kendi annesini cagirir napcak gerci ona da gelme diyo

Nasıl bir adim atiyim bilmiyorum aslinda ikimiz iyi anlasiyoruz ama ailesinin yaninda huy degistiriyor
Bir adam vardı adını unuttum. Paylaşımlarında aile ile ilgili yazıları vardı. Sizin durumunuzdaki gibi. Unuttum ama aile terapisti yada evlilik terapisti gibi bir destek alsanız daha iyi olacak. Eşinizin kendisini geliştirmesi, aile kavramını, kendi ailesinin sınırlarını çizmesi lazım. İkna edebilirseniz beraber gidin. İşe yarar mutlaka

Evet aile terapistine gitmek mantıklı aslında

Sorunlar halledilmisti hamilelik ikimiz icin de şok etkisi yaratti ama adam ailesinin yaninda baska
Ailesinin yanında değiştiğinin kendisi de farkında mı peki? Aile içinde saygı duyulmayan biri midir? Ailesine kendini kanıtlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Ama kadına kötü davranarak erkekliğini ispatlamaya çalışan birinin kafa yapısı da bellidir. Yine de sakince ona fark ettirmeye çalışın köye gittiğinde hep sorun çıkardığını. Bunun sebepleri üzerine konuşmayı deneyin.

2 yıllık evliyken size git diyen adamdan hadi bir çocuk yaptınız sorunlar devam ederken 2. Çocuk neden?

Imago cift terapisi diye birsey ogrendim bu surecte.Ben deneyemedim ama siz bir bakin olmadi.Ciftlerin cocukluktan gelen travmalarindan kaynakli bu gecimsizlikler.Yani patolojilerimizle birbirimizi tetikliyoruz.Şu kök aileleri bi uzaklastiramiyoruz kolay kolay cevremizden.Onlar sadece ziyaret etmek ,gerektiginde karsilikli yareimlasmak icin varlar ama denge unsuru yok bizim kulturumuzde.Fazla iyilik goz cikartiyor maalesef var boyle bir gerceklik cok bulasmamak lazim ama elde degil yönetemiyoruz karı koca.anneler babalar da duramiyorlar.aman yardim olsun vs.Ama kizlar şöyle bir gerceklik var kimse kimsenin ailesine katlanmak zorunda değil bence iyilik kisvesi altindan marazlar cikiyor maalesef her yetiskinin bunu kafasina sokmasi lazim.Ben beceremedim benimkini aile top gibi kullaniyor,diş cikartayim derken kocam bana tavir aldi yani kullanilmaktan memnun.

Normalde boşanın derdim ama 2 çocuk var.. O yüzden kabul ederse çift terapisine gidin... Bu kadar eski kafalı birinin çift terapisini kabul edeceğini düşünmüyorum ama boşanmadan önceki son şans bu gibi...

Ya hayatini aileden gordugu gibibyasamak,kendinhayatini yasamak yerine aileye hizmet etmeye calismak vs ne sacma seyler ya.izmir mis gibi sehir yasa gitsin iste.ekonomik olabilir mi kaygilari?yani ailemle iyi gexinirsek bize maddi yardim ederler vs

Biraz empati yapmak gerek. Bende görev yerim dolayısı ile eşimin ailesine 1 saat uzaklıkta yaşıyoruz. 2 3 haftada bir gideriz. Eşim bazen 1 ay oldu gidemedik dediğinde o hafta gitmemek için elimden geleni yapıyorum, aksilik, huzursuzluk. Ekim ayında eşimin ailesi bizin yaşadığımız yere geldi 3 haftalığına bizde kalmamalarina rağmen o 3 hafta o kadar sinirliydim o kadar gergindim ki. Ben ailemle 4 5 ayda bir görüşürken onlar istediğinde geliyor diye. Ve bununla alakalı burada da çok başlık açan var. En iyisi iki aile aynı şehirde değilse ikisine de eşit mesafede durmak. Yoksa bu tarz olaylar bi taraftan illa ki yaşanıyor

Evliligimizde sorun yok demissiniz ancak çok büyük sorunlar var. Eşiniz size saygı duymuyor ailenize de öyle. Eğer bi hata yapıp eşinizin memleketinize giderseniz daha çok eziyet edecek tatilde yaptıkları fragman sadece. Ayrılın da diyemiyorum hamilesiniz. Bebeginiz doğana kadar bekleyin karar verirsiniz bu arada düşünüp taşının

Adam seni hizmetci olarak görüyor, seni ailene sikayet ediyor,. Bu durumda degil korunmak, insan cinsellik bile yasamak istemez. Beni hep bu sasirtiyor. Durum ne kadar berbat olsada, halen cinsellik oluyor. Nasil migde aliyor anlamadim ki.

Hadi migde aldi, niye hep bu tür evliliklerde korunarak hamile kaliniyor, ilginc!

Ve halen adami akliyorsun ya "aslinda aileci degil, ailesini yaninda simariyor yeaaa". Hii kadini hizmetci olarak görmek simarmaktir. Sürekli Denizliye tayin istemeside ailece oldugundan degil canim

Eşinin ailesi iyi olsa onları görünce şekli şemali değişmez Allah vicdan merhamet versin hepsine iyi olmayıp iyi görünenlerede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…