4 yıllık ilişkimi maddi sıkıntılar nedeniyle bitirmeli miyim? Nolur akıl verin çok zor durumdayım

freeda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
40
6
1
34
Merhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.

Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.

Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.

bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .

Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Askerdeyken asla ayrılmam beklerim onu seviyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum

Her türlü yorum benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.

kendi işini kurmak istemesi iyi bir şey ama her seyin risk olduğunun da farkındasın. çok mantıklı yaklaşıyorsun zaten. önce sadece bir adım önünüzü görün derim ben. önce bi askerden gelsin..

İs kurmasin. Ne olacagi belli olmaz batar falan. İsteme soz masrafli bisey degil. Bi nisan yaparsiniz evde gelen takilarla bazi borclar halledilir. Dugunde takilanlarla yine bazi seyler halledilir. Sen caliscaksin o calisicak ev de ikinizin beraber hem kredi oder hem gecinirsiniz. Esyalari cok luks bisey almazsin ucuz ama iyi seyler de var. Gecinirsiniz allah yardim eder. Sirf maddiyat yuzundne sevdiginden vazgecmemeli insa. Elbet bi yolu bulunur zaten. ayrildin diyelim seni onun gibi seven birini bulabilecek misin ya da buosan sen ona bu kadar isinabilecek misin? Tamam sevgi karin doyurmuyo ama ekmeginizi tastan cikarabilirsiniz. Herkes luks bi yasam ister. Ama bunun icin cabalayip bikac yil disinizi sikmaniz lazim. Bu yuzden iyi gunde kotu gunde diye soz veriyoruz

kendi işini kurmak istemesi iyi bir şey ama her seyin risk olduğunun da farkındasın. çok mantıklı yaklaşıyorsun zaten. önce sadece bir adım önünüzü görün derim ben. önce bi askerden gelsin..
Benim babamda ticaret yaptı o da biliyor ve 2 ay içinde herşeyimiz yok oldu annem 40 yaşından sonra çalışmak zorunda kaldı. Bunları biliyor. Ben de böyle şeyler yaşamak istemiyorum. Ama ikna edemiyorum. çok düzgün biri hakikaten ama tek kavga konumuz bu ailesi de çok iyi ama maddi durumları yok bişey diyemiyorum. Çocukça davranması beni çok düşündürüyor

yorumunuz için çok teşekkür ederim tabiki para yüzünden vazgeçmek istemiyorum ama iş kurucam falan filan saçma fikirleri beni üzüyor benim babam ticaret yaptı senelerce lüx içinde yaşadık ama daha sonra iflas etti ve annem 40 yaşından sonra çalışmak zorunda kaldı ama doğdu düzgün geliri olacak iş de bulamıyor istanbul gibi bir yerde ikimizinde düşük maaşlarıyla hem kredi hem geçim nasıl olacak diye düşünüyorum birde aynı apartmanda amcası oturuyor içkicinin kumarbazın pislik bir adamın teki saygısız görgüsüz biri sevgilim kendiside söylüyor zırt pırt misafirliğe vs gelirler saygı bilmezler nasıl yaşayacagım onu da düşünüyorum evi satalım desem çok bi para etmiyor ev zaten çok kötü bir mahallede nasıl yaşayacağım bilmiyorum

Sevdiğinden ve sevildiğinden emin olduğun bir ilişkiden 5 senenden maddiyat için vazgeçilmez.
Ayrıca seviyorum diyorsun bunlar için vazgece bilecek misin?

Elbette bunları düşüneceksin ama aşılmayacak şeyler değil.Sonuçta ikinizde çalışacaksınız.Allah ne kapılar açar,hepsi halledilir ama herkese sevdiğiyle evlenmek nasip olmaz.Madem dediğin kadar kıymetli biri,onu kaybetme.

siz belliki o evde oturmucaksınız satsın bencede evi. Para için vazgeçme derim adam gibi adam diyorsun. satsın iş kursun bi şansı olur hiç yoksa, büyük risk ama bilemedim

şöyle ki sevgilimi seviyorum ama bir yandan annem baskı yapıyor 1 bucuk yıl süre verdim size yeter uzatmayın evlenin diyor ama elde avucta hicbirşey yok ve iş kurmak istiyor evimizi satıp ben ondan yatlar katlar istemiyorum ama istanbul gibi bir yerde iş kurmadı diyelim iş bulamıyor en fazla alacağı 1300 vs ben 1700 alıyorum birde 100 bin tl kredi ödememmiz gerekiyor ve birde evlilik masrafları için kuruş paramız yok en ucuz şey alınsa bile para gerekiyor. bu beni düşündürüyor.

İstanbul'un neresinde doğup büyüdünüz ayıptır sorması? :)
Bence bitirme, yuva kolay kurulmuyor kısmet kolay bulunmuyor, atlatırsınız.

siz belliki o evde oturmucaksınız satsın bencede evi. Para için vazgeçme derim adam gibi adam diyorsun. satsın iş kursun bi şansı olur hiç yoksa, büyük risk ama bilemedim

asla küçümsemiyorum evi hatta aşmaya çalışıyorum düşüncelerimi ev il sınırında köhne biyerde köhne bi ev satsa başka ev alamayız zaten ki borcuda var işe girse ikimizin toplam kazancı 3000 olur hem kredi hem geçim hem evlilik masrafı nasıl halledebiliriz bilemiyorum

Beklemeyip ne yapacaksın?

Yedekte sevgilin var ve zaman kaybetmeyip onunla mı evleneceksin..

Çocuk askerde suan dönsün ve hayatını bir düzene soksun hele bi

İstanbul'un köhne semtinden 2 sene önce aldığımız evin fiyatı şu an 80 bin lira artmış durumda. İstanbul'dan bahsediyoruz her halükarda değerlenecektir ama 5 sene ama 10 sene sonra.

TEŞEKKÜR EDERİM anlayışınız için :) derdimi düşüncemi paylaştım paragöz yerine koyanlar oldu evlenmek bu çocuk oyuncağı değil herşeyi düşünmek gerekiyor. şükür gerçekten çok iyi biri ailesi çok efendi bir aile yani annesi babası kardeşleri çok iyi . birde sıkıntı benim oturacagım apartmanda amcasının da oturması. amcası alkolik kumarbaz belalı biri sevgilimde onu hiç sevmiyor ama mecbur yani orada oturmak zorundayız satalım o mahallede başka ev alalım diyorum bide o adam yüzünden kafam ağrımasın diye o da biz zamanında aldık şimdi pahalandı evler diyor bide o amcası yüzünden huzurumuz kacsın istemiyorum

Madem maddiyat bukadar senin icin önemli neden bastan düsünmedin bunlari , haa elbette madiyat önemlidir iki gönül bir olunca malesef samanlik seyran felan olmuyor ...
Ama bazi seyler en bastan bellidir , uzatmanin bie anlami yok ..
Evi istemiyorsan caresi vardir , para diyorsan ikiniz calisirsiniz kazanirsiniz..
Ama tabiiki karar senin ...

gayette küçümseyebilirsin, senin oturcağın evi sana sormadan ne diye alıyolar. gelin adayı sensin sonuçta. en mantıklısı şu şartlarda evliliği ertelemek

Beklemeyip ne yapacaksın?

Yedekte sevgilin var ve zaman kaybetmeyip onunla mı evleneceksin..

Çocuk askerde suan dönsün ve hayatını bir düzene soksun hele bi

Ne kadar saygısızsınız gülüyorum sadece :) buraya insanlar bişeyler paylaşıyor ben akıl almak istedim evlilik öyle peri masallarındaki gibi bişey değil herşeyi düşünmek gerekiyor. ben İNSANlardan fikir almak istedim.
bir kadın olarak başka bir kadına bu söylemlerde bulunmak yakışıyor mu?
Yedekte sevgilin var ne demek? Sizi Allaha havale ediyorum şuan kul hakkına girdiniz yazık gerçekten yazık

Sevdiğin adamın hiçbir şeyi yok diye onu bekleyemeyecek olan sensin..

Ama saygısız olan benim..

Ben değil senin kendi ilişkine saygın yok asıl..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…