- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
- 83
Herkes sevgi aşk falan diyor ama cicim ayları geçip gecim sikintisi baslayinca geri donusun olmuyor,tabi ki iyi gunde kotu gunde diye yola cikiyorsun ama erkegin ayaklari yere saglam basmassa sorumluluk sadece sana ait olursa problem basliyor.bak canim sana abla tavsiyesi yasin henuz cok genc hic acelen yok isini gucunu mu kurar bi ise mi girer calisir o zaman ileriye donuk adim at ben 30 yasimda evlendim,iyi bir isim ve birikimim vardi esimde is kurmak istiyordu ama birikimi ya da aile destegi yoktu hersey benim cabamla oldu ki ben kimseyi dinlemedim seviyorum ustesinden geliriz dedim ama sonrasinda cok sikinti cektim ,hamileligim sorunluydu calisamadim esim bu durumda is kurcam dedi calismadi bebegimi doktora goturemedim sirf ssk ve paramiz yok diye ,sutum olmadi mama alamadim ve inan bunlarla yuzlesince sevgi ask falan aklina gelmiyor
o evin kredi borcunu ikiniz de çalışarak ödiyceksiniz zaten. her orta halli çift bu krediyi müstakbel eşiyle beraber ödüyo zaten. 1000 lira değil de 2000 lira dahi kazansa; anne babasına ödetmek zorunda değil o evin parasını. askerden gelsin, bu arada sen de kendi çeyizinle falan uğraşırsın, o ise çalıştığı yerlerde uzun süre istikrarla çalışırsa maaşı artışa geçer, pozisyonu ilerler. 25 yaşından önce gençler evlenmeye hazır olamıyo günümüzde. endişelenme derim ben.
benim annem babam asgari ücretle 3 çocuk büyüttü.
totalde ikinizin parasıyla zengin olamazsınız ama yine de güzel geçinirsinz
Para için ASLA vazgeçilmez. Ben vazgeçmezdim. Vazgeçmedimde. Benim eşimin maaşıda çok iyi değildi. Borcu çok yoktu. Ama tek başına tüm yükün altına girdi. Ailemde eşime her anlamda maddi destekde bulundu.
Ayağımızı yorganımıza göre uzattık hepsi bu. Bende çok iyi imkanlarda büyüdüm. Ama eşim ve ailesi öyle değiller. Hiç gocunmadım ev eşya düğün dernek zoruma gitmedi olanlar. para kazanılıyor emin ol. Kazanılmayan şeyler var bu hayatta. Huzur gibi. Aşk gibi. Saygı ve sevgi gibi. Herşeyin dört dörtlük olur ama evde huzurun olmaz. Ama yer minderinde oturursun birbirinin gözünün içine bakarsın :)
Ummadığın yerden nasip açılır bilemezsin. Ben ummadığım anda garip bi başvuru sonucu kadrolu oldum. Eşim hep der, sen işe girmesen ne yiyip içecektik hatun? Diye.. :) aç kalırdık nolacak ölcez mi derdim :) ha çolukçocuk boyutu sor olabilir ama nasip geliyor be arkadaşım.
Kesinlikle katılıyorum insan çok zengin olup bir gecede iflas edebilir aa paran bitti ayrılıyorum senden mi diyeceğim? Yanlış anlaşıldım bu çok net. Ama iyi bir mesleği yok alabileceği maaş belli. Bu nedenle sıkıntılar yaşayacağımız çok açık bunları aşmış olanlar varmı diye merak ettim
Miss eline sağlık gayet güzel ve açıklayıcı yorumlamışsın. Sorularında yerli yerinde. Ama sen her ne kadar yaşlarınız genç desende Türkiyede bu böyle değil. 24 yaşındakilere (bende dahil) evde kalacaksın, bir an önce evlen diyorlar. Neyseki benim ailem onlar gibi düşünmüyorda ben rahatım bu konudaBak Frida, biz kıtalar yüzünden ayrılmadık. Ailesi beni istemedi. Ailesi yüzünden de ayrılmadık, bu adam zayıf karakterli aile sözüne bakan bir tip olduğu için ayrıldık. Benimki hayal, gerçek olmaz. Adam pişman da oldu ama ben yapamadım ama hala seviyorum işte. Adam beni sevmiyor, ben tek taraflı seviyorum.
Şimdi konuya döneyim sana akıl vetenler, kocaya maddi manevi sırt yaslama taraftarları. Adam kazansın eve getirsin ben de takılayım şeklinde. Böyle bir evlilik için kadın tarafında maddi manevi olgunluk gerekmez.
Ama sen böyle bir evlilik yapmayacaksın. 50-50 gerçekten denk bir evlilik yapacaksın ki doğrusu da bence budur. Böyle bir evlilikte senin de maddi manevi hazır olman gerek ki üstüne düşeni yapasın. Ne güzel birlikte çalışıp kazanacaksınız, sıkıntı da çekeceksiniz ama birlikte.
Bu durumda
1. Sen maddi manevi hazır mısın? Elini taşın altına koyabilecek misin? Tamam arkadaş ben bu gemiyi yürütmeye hazırım diyor musun, kendine güveniyor musun?
2. Nişanlında içine sinmeyen nedir ? Senden az eğitimli olması kı yoksa karakterine mi yeterince güvenmiyorsun? Sosyo-ekonomik açıdan farklı ailelerden gelmeniz mi dert, ailesinin zengin olmaması mı?
3. Çocuk hazır mı? Çocuk erkek için erken bir yaşta evlenme bazında, hayatında da oturtamadığı şeyler var. İş açısından bir şeyleri yoluna koyup evlenmek istiyor belki?? Onun fikrini soran oldu mu?
4. Maddiyat senin için ne kadar önemli? Mesela kardeşin , arkadaşın zengin biriyle evlenirse senden daha iyi şartları olduğunu görünce buruk hissedeceksen bu işten dön. Ya da babaevindeki şartları bulamayınca üzüleceksen girme.
Şimdi sen hazır değilsen annene ben maddi manevi hazır değilim , evlenecek olgunlukta değilim henüz baskı yapmayın der geçersin.
Lakin 2. ve 4. maddeler seni düşündüren sanırım, adamdan da kendinden de %100 emin olsaydın buraya konu açmazdın. Sen otur, içine sinmeyen nedir bunu bul. Sen de erkeğe sırt yaslama kafasında mısın, onun için mi kafan bu kadar kolay karıştı?
Benim fikrimce yaşlarınız genç, hemen evlenmek iyi bir fikir değil. Çevrenin evlen evlen baskısını da anlayamadım zaten. Sen çevreye kulağını tıka, kendi kafanı dinle derim yoksa çevreye sebep yanlış karar vereceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?