Sen aslinda cevre baskisindan etkileniyorsun ve kendini cikmaza sokuyorsun.
Annenle bu dusuncelerini paylastin mi hic?
Yani ona is kurmasını bekleyecegini yada sartlarin olgunlasmadan evlenemek istemedigini anlattin mi?
valla yapcak bişe yok annen anlayış göstermek zorunda sende annenin karşısına dikilmek zorundasın. hayat hep istenildiği şekilde gitmiyor, şu durumda anlayış mecburi. acele etmek mantıksız yani. senin işin annenle , ve bu hayat senin ne zaman evlenceğine sen karar ver bence. annem istio ama durumu yok ayrılıyımmı die bişe oluşursa kafanda ben senin sevginden şüphe ederm zaten. o çocuk içinde zor
kusura bakmayın Acıbademde büyüdüm siz sorarken gülmüşsünüz ama yine de yanıtlayayım :)Ben soruma yanıt alamadım?
Anlattım aslında ama annem kendi çektiği sıkıntılardan dolayı (babam ticaret yaptı ve batıı çok sıkıntılı dönemler oldu atlattık şükür) sanırım bu nedenle iş kurmasını istemiyor girsin bi işe çalışşsın diyor sevgilimde kendide diyor 2 yıl boyunca 1000tlye çalıştı bu paraya geçim olmaz diyor ama elden bişy gelmiyor
BirBiryorumunuz için çok teşekkür ederim tabiki para yüzünden vazgeçmek istemiyorum ama iş kurucam falan filan saçma fikirleri beni üzüyor benim babam ticaret yaptı senelerce lüx içinde yaşadık ama daha sonra iflas etti ve annem 40 yaşından sonra çalışmak zorunda kaldı ama doğdu düzgün geliri olacak iş de bulamıyor istanbul gibi bir yerde ikimizinde düşük maaşlarıyla hem kredi hem geçim nasıl olacak diye düşünüyorum birde aynı apartmanda amcası oturuyor içkicinin kumarbazın pislik bir adamın teki saygısız görgüsüz biri sevgilim kendiside söylüyor zırt pırt misafirliğe vs gelirler saygı bilmezler nasıl yaşayacagım onu da düşünüyorumevi satalım desem çok bi para etmiyor ev zaten çok kötü bir mahallede nasıl yaşayacağım bilmiyorum
Anlayamadığınız sanırım şu siz gerçekten aşık mısınız?Neden bu yorumu yanıtlayarak bu cevabı verdiniz arkadaşınıza destek çıkmak için mi? sizin düşüncenizdir saygı duyarım. zaten burda benim sorduğum aşkmı paramı değil siz çok yanlış anladınız. Bence çok normal bir insanın sevdiği halde birtakım sorunlar yaşayıp evlilikten korkması.
insanlar burda yardımcı olabilecek belkide düşüncesine farklı yorumlarla kendini geliştirmeye farklı bakış açıları elde etmeye çalışıyor.
Siz ise sadece klavye başında insanları yargılıyorsunuz. Ne kadar doğru düzgün karakterlisiniz yahu maşallah bi siz süpersiniz sizin dışınızda herkes ahlaksız kötü :) Madem o kadar seviyorsunuz size kıtalarda engel olmasaymış.
Gülmedim gülümsedim :)kusura bakmayın Acıbademde büyüdüm siz sorarken gülmüşsünüz ama yine de yanıtlayayım :)
anladım canım. O zaman kulaklarını kapaman gerekicek etkilenmemek mümkün değil ama iki genç yolun başındasınız belki erkek arkdaşın güzel bi gelecek kurucak Allah.n işi belli olmaz değil mi? Belkide tam tersi. Yani durumu iyi biriyle evlensen bile 1günde hayatın tepetaklak olabilir. Evet evlilik basit değil mantıklı düşünüyosun ve çokda haklısın ama bu belirsizlikler içinde ne kendini nede ilişkini yıpratma. Bırak çevre hep konuşur. Daha evlilik düşünmüyorum de kes bence. Ağızlarına laf verme. Annen içinde dediğim gibi konuşman şart. erkek arkadaşının zamana ihtiyacı var, kendi işini kurmak istemesi güzel bence çünkü oda çare arıyo belliki. Onun açısından bakınca çok daha zor gerçektenBen sanırım konu başlığında bir hata yaptım aslında ayrılmak gibi bir niyetim yok sadece kendimi bunalmış hissediyorum yorgun hissediyorum. ayrılık mevzusu sanırım çevre baskısı siz bu gidişle evlenemezsiniz diyor herkes
Ben askerliğini yapmamış, zerre birikimi olmayan ve sabit bir işi olmayan adamı 7 sene bekledim. 7 senedir de çalışıyordum üstelik. Çevre konuşamadı elbette üzerlerine vazife değil, direk fena bozardım, aileme kimi zaman karşı çıkardım kimi zaman susmak icab ederdi. Söyleyeceğim şu, şimdiden çevreyi konuşturursanız olur da bu adamla evlenirseniz her şeyinizde konuşurlar. Nişanda neden onu takmadılar, düğünde bu da olmalı, senin adam niye böyle yaptı diye diye sizi doldururlar ve mutsuz olursunuz.
Bence bu kadar abartma. Al karşına anneni, konuş. Daha çok gençsiniz hem hayat bu, başımıza ne geleceğini bilemiyoruz ki. Tam şartlar düzeldi derken başka bir sorunla karşılaşılmayacağının bir garantisi yok yani 1 yıl, 3 yıl muhabbetleri saçma geliyor bana. Evet maddiyat çok önemli ama maddiyattan daha değerli şeyler de var. Ne tür bir iş kurmak istiyor? Bazı işler var ki maaşla girip bir yerde çalışsan o kadar kazanamazsın. Gerçi kurduğu iş ne olursa olsun onun da bi kendini toparlama, oturma süreci var. Maaşla çalışsın desen de 1000 TL diyorsun, işi iyi değil falan diyorsun. Kredi borcu olmasaymış iyiymiş. Eğer oturmayı düşünmüyorsanız o evi satın diyeceğim ama bu defa da İstanbul'da kiralar şöyle böyle muhabbeti başlayabilir. İstanbul yani artık çığrından da çıktı. Bence eğer gerçekten seviyorsan, hayatının geri kalanını onunla geçirmek istiyorsan adama her anlamda destek olmalısın. Ben olsam gerçekten seviyorsam bu sebeplerden dolayı vazgeçmezdim sanırım tabi bu kişiye göre değişir, senin hayatın nasıl geçti bilmiyorum, benim hayatım bolluk içinde geçmedi mesela bu da kişiler için çok önemli bir faktör.
Neden bu yorumu yanıtlayarak bu cevabı verdiniz arkadaşınıza destek çıkmak için mi? sizin düşüncenizdir saygı duyarım. zaten burda benim sorduğum aşkmı paramı değil siz çok yanlış anladınız. Bence çok normal bir insanın sevdiği halde birtakım sorunlar yaşayıp evlilikten korkması.
insanlar burda yardımcı olabilecek belkide düşüncesine farklı yorumlarla kendini geliştirmeye farklı bakış açıları elde etmeye çalışıyor.
Siz ise sadece klavye başında insanları yargılıyorsunuz. Ne kadar doğru düzgün karakterlisiniz yahu maşallah bi siz süpersiniz sizin dışınızda herkes ahlaksız kötü :) Madem o kadar seviyorsunuz size kıtalarda engel olmasaymış.
anladım canım. O zaman kulaklarını kapaman gerekicek etkilenmemek mümkün değil ama iki genç yolun başındasınız belki erkek arkdaşın güzel bi gelecek kurucak Allah.n işi belli olmaz değil mi? Belkide tam tersi. Yani durumu iyi biriyle evlensen bile 1günde hayatın tepetaklak olabilir. Evet evlilik basit değil mantıklı düşünüyosun ve çokda haklısın ama bu belirsizlikler içinde ne kendini nede ilişkini yıpratma. Bırak çevre hep konuşur. Daha evlilik düşünmüyorum de kes bence. Ağızlarına laf verme. Annen içinde dediğim gibi konuşman şart. erkek arkadaşının zamana ihtiyacı var, kendi işini kurmak istemesi güzel bence çünkü oda çare arıyo belliki. Onun açısından bakınca çok daha zor gerçekten
Akıllıca davranıp ticaret yapsa bence daha iyi babanız battıd diye herkesin ticari hayatı kötü olacak değilki evet sizin için kötü bi tecrübe olmuş ama sizde çok mükemmel bi para kazanmıyosunuz evlilik zor ama ticaret güzel bence destekleyin ama mümkünse iş yapacak bi sektör olsun
Her gün karşına farklı fikirlerle mi geliyor? İş kurmak deyince ben de aklında net bişeyler var sandım. :) Şimdi daha iyi anladım seni. Aynı apartmanda oturmak zorunda mısınız? Başka bir yerde yaşayın.Çok teşekkürler vakit ayırıp yazdınız. biraz hayalci biri hergün başka bir fikirler geliyor karşıma ve para gerektiren şeyler .ok kolay sanıyor sanırım anlatamıyorum :) vazgeçemeyi yüreğim kaldırmaz yanlış anlaşıldım sanırım kendimi tam ifade edemedim onu seviyorum. ama bu durumlar beni korkutuyor birde amcası varki alkolik belalı evli barklı ama olaylı biri bıçaklı kavgaya karışır vs. onunla aynı apartmanda olmak fln bunaldım sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?