4 yıllık ilişkimi maddi sıkıntılar nedeniyle bitirmeli miyim? Nolur akıl verin çok zor durumdayım

Sen aslinda cevre baskisindan etkileniyorsun ve kendini cikmaza sokuyorsun.
Annenle bu dusuncelerini paylastin mi hic?
Yani ona is kurmasını bekleyecegini yada sartlarin olgunlasmadan evlenemek istemedigini anlattin mi?

Anlattım aslında ama annem kendi çektiği sıkıntılardan dolayı (babam ticaret yaptı ve batıı çok sıkıntılı dönemler oldu atlattık şükür) sanırım bu nedenle iş kurmasını istemiyor girsin bi işe çalışşsın diyor sevgilimde kendide diyor 2 yıl boyunca 1000tlye çalıştı bu paraya geçim olmaz diyor ama elden bişy gelmiyor

Ben sanırım konu başlığında bir hata yaptım aslında ayrılmak gibi bir niyetim yok sadece kendimi bunalmış hissediyorum yorgun hissediyorum. ayrılık mevzusu sanırım çevre baskısı siz bu gidişle evlenemezsiniz diyor herkes

Hali hazirda bir sermayesi yoksa is kurmasi zor. Borcla kurmayi dusunuyosa o zaten basli basina zor. Yani bu durumda is sana dusuyor biraz. Sevgiline risklerden bahsedip az olsun öz olsun yada azicik asim agrisiz basim diyeceksin. Agirligini koyacaksin :)

Bi
BirBir
Anlayamadığınız sanırım şu siz gerçekten aşık mısınız?
Aşk 100 bin lira borcu adamla evlensem mi die düsündürmez hak veriyorum ben de yorum yapan arkadaşa (ki tanımıyorum) Ayrıca çocuk denecek yaşta ya da tecrübe değilim aşkı çiçek böcek olarak gormuyorum.

Ben askerliğini yapmamış, zerre birikimi olmayan ve sabit bir işi olmayan adamı 7 sene bekledim. 7 senedir de çalışıyordum üstelik. Çevre konuşamadı elbette üzerlerine vazife değil, direk fena bozardım, aileme kimi zaman karşı çıkardım kimi zaman susmak icab ederdi. Söyleyeceğim şu, şimdiden çevreyi konuşturursanız olur da bu adamla evlenirseniz her şeyinizde konuşurlar. Nişanda neden onu takmadılar, düğünde bu da olmalı, senin adam niye böyle yaptı diye diye sizi doldururlar ve mutsuz olursunuz.

Bence bu kadar abartma. Al karşına anneni, konuş. Daha çok gençsiniz hem hayat bu, başımıza ne geleceğini bilemiyoruz ki. Tam şartlar düzeldi derken başka bir sorunla karşılaşılmayacağının bir garantisi yok yani 1 yıl, 3 yıl muhabbetleri saçma geliyor bana. Evet maddiyat çok önemli ama maddiyattan daha değerli şeyler de var. Ne tür bir iş kurmak istiyor? Bazı işler var ki maaşla girip bir yerde çalışsan o kadar kazanamazsın. Gerçi kurduğu iş ne olursa olsun onun da bi kendini toparlama, oturma süreci var. Maaşla çalışsın desen de 1000 TL diyorsun, işi iyi değil falan diyorsun. Kredi borcu olmasaymış iyiymiş. Eğer oturmayı düşünmüyorsanız o evi satın diyeceğim ama bu defa da İstanbul'da kiralar şöyle böyle muhabbeti başlayabilir. İstanbul yani artık çığrından da çıktı. Bence eğer gerçekten seviyorsan, hayatının geri kalanını onunla geçirmek istiyorsan adama her anlamda destek olmalısın. Ben olsam gerçekten seviyorsam bu sebeplerden dolayı vazgeçmezdim sanırım tabi bu kişiye göre değişir, senin hayatın nasıl geçti bilmiyorum, benim hayatım bolluk içinde geçmedi mesela bu da kişiler için çok önemli bir faktör.

kusura bakmayın Acıbademde büyüdüm siz sorarken gülmüşsünüz ama yine de yanıtlayayım :)
Gülmedim gülümsedim :)
Yani Allah insanı gördüğünden geri koymasın ama sevince ve geçinebilince sonra misliyle geliyor.
Aldıkları ev nereden?

Ya da şöyle bi soru sorayim siz aşk acısı cektiniz mi?
5 yıllık bir ilişkiye yazık etmeyin.
Gerçekten iyi niyetle söylüyorum bunları gece yarısı kimseyi üzmek ya da sinirini bozmak gibi bir amacım yok

anladım canım. O zaman kulaklarını kapaman gerekicek etkilenmemek mümkün değil ama iki genç yolun başındasınız belki erkek arkdaşın güzel bi gelecek kurucak Allah.n işi belli olmaz değil mi? Belkide tam tersi. Yani durumu iyi biriyle evlensen bile 1günde hayatın tepetaklak olabilir. Evet evlilik basit değil mantıklı düşünüyosun ve çokda haklısın ama bu belirsizlikler içinde ne kendini nede ilişkini yıpratma. Bırak çevre hep konuşur. Daha evlilik düşünmüyorum de kes bence. Ağızlarına laf verme. Annen içinde dediğim gibi konuşman şart. erkek arkadaşının zamana ihtiyacı var, kendi işini kurmak istemesi güzel bence çünkü oda çare arıyo belliki. Onun açısından bakınca çok daha zor gerçekten

Doğru diyorsunuz teşekkür ederim

Kuracağı iş ne bilmiyorum ama sermaye olarak evi satıp ondan gelen parayı sermaye yapmayı düşünüyordur muhtemelen. İş kurma lafı yapan adam risk faktörünü herkesten daha iyi biliyordur bence. Eğer ki evi satmayıp iş için de kredi falan çekmeyi düşünüyorsa bak öylesi tehlikeli bence.

Çok teşekkürler vakit ayırıp yazdınız. biraz hayalci biri hergün başka bir fikirler geliyor karşıma ve para gerektiren şeyler .ok kolay sanıyor sanırım anlatamıyorum :) vazgeçemeyi yüreğim kaldırmaz yanlış anlaşıldım sanırım kendimi tam ifade edemedim onu seviyorum. ama bu durumlar beni korkutuyor birde amcası varki alkolik belalı evli barklı ama olaylı biri bıçaklı kavgaya karışır vs. onunla aynı apartmanda olmak fln bunaldım sadece

5 yıllık ilişki ne üzerine kurulmuş çok merak ediyorum. Evlilik demişsinizde bana pek inandırıcı gelmedi. Amacınız evlilik olsa bunları zerre kafanıza takmazsınız. Çevrenizin dolduruşuna gelmezsiniz.
Aileniz ile sıkıntılar yaşamışsınız, tecrübe edinmişsiniz, hayattan ders çıkarmışsınız. En azından bu acıyı tatmışsınız bu acıyı tadan insan ne hakla karşı tarafa olmaz der? Vicdan denen bir şey var.
Bekleyip, beklememek arasındaki kararsızlık varsa bu aşk değil. Maddiyat her zaman bulunur. Ama o karakter asla bulunmaz.

Bak Frida, biz kıtalar yüzünden ayrılmadık. Ailesi beni istemedi. Ailesi yüzünden de ayrılmadık, bu adam zayıf karakterli aile sözüne bakan bir tip olduğu için ayrıldık. Benimki hayal, gerçek olmaz. Adam pişman da oldu ama ben yapamadım ama hala seviyorum işte. Adam beni sevmiyor, ben tek taraflı seviyorum.

Şimdi konuya döneyim sana akıl vetenler, kocaya maddi manevi sırt yaslama taraftarları. Adam kazansın eve getirsin ben de takılayım şeklinde. Böyle bir evlilik için kadın tarafında maddi manevi olgunluk gerekmez.

Ama sen böyle bir evlilik yapmayacaksın. 50-50 gerçekten denk bir evlilik yapacaksın ki doğrusu da bence budur. Böyle bir evlilikte senin de maddi manevi hazır olman gerek ki üstüne düşeni yapasın. Ne güzel birlikte çalışıp kazanacaksınız, sıkıntı da çekeceksiniz ama birlikte.

Bu durumda

1. Sen maddi manevi hazır mısın? Elini taşın altına koyabilecek misin? Tamam arkadaş ben bu gemiyi yürütmeye hazırım diyor musun, kendine güveniyor musun?

2. Nişanlında içine sinmeyen nedir ? Senden az eğitimli olması kı yoksa karakterine mi yeterince güvenmiyorsun? Sosyo-ekonomik açıdan farklı ailelerden gelmeniz mi dert, ailesinin zengin olmaması mı?

3. Çocuk hazır mı? Çocuk erkek için erken bir yaşta evlenme bazında, hayatında da oturtamadığı şeyler var. İş açısından bir şeyleri yoluna koyup evlenmek istiyor belki?? Onun fikrini soran oldu mu?

4. Maddiyat senin için ne kadar önemli? Mesela kardeşin , arkadaşın zengin biriyle evlenirse senden daha iyi şartları olduğunu görünce buruk hissedeceksen bu işten dön. Ya da babaevindeki şartları bulamayınca üzüleceksen girme.

Şimdi sen hazır değilsen annene ben maddi manevi hazır değilim , evlenecek olgunlukta değilim henüz baskı yapmayın der geçersin.

Lakin 2. ve 4. maddeler seni düşündüren sanırım, adamdan da kendinden de %100 emin olsaydın buraya konu açmazdın. Sen otur, içine sinmeyen nedir bunu bul. Sen de erkeğe sırt yaslama kafasında mısın, onun için mi kafan bu kadar kolay karıştı?

Benim fikrimce yaşlarınız genç, hemen evlenmek iyi bir fikir değil. Çevrenin evlen evlen baskısını da anlayamadım zaten. Sen çevreye kulağını tıka, kendi kafanı dinle derim yoksa çevreye sebep yanlış karar vereceksin.

Son düzenleme:
Akıllıca davranıp ticaret yapsa bence daha iyi babanız battıd diye herkesin ticari hayatı kötü olacak değilki evet sizin için kötü bi tecrübe olmuş ama sizde çok mükemmel bi para kazanmıyosunuz evlilik zor ama ticaret güzel bence destekleyin ama mümkünse iş yapacak bi sektör olsun

Allah razı olsun ne kadar güzel yazdınız. Zaten bunun farkındayım durumu iyi biriyle evlenip işii batınca ayrılacak değildim heralde. Ama işte şuan benim gördüğüm bi 4 sene daha böyle bekliyeceğiz heralde. Yani hayatın gerçekleri ben rahat bir yaşam tarzından zorluklarla mücadele edecek bir konumda yapabilir miyim diye düşünüyorum. her evlilikte zorluk olur muhakkak ama bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum şuan bu nedenle danışmak istedim zaten

ZAten bende aman aman kazanmıyorum ama bir erkeğin ayakları yere sağlam basmalı diye düşünüyorum yanlışsam aydınlatın lütfen. zaten elde avucta bir evden kalacak az para var onunda kaybedilmesini göze alacak bir durum yok ortada maddi olarak bunu sevgilime anlatamıyorum

Her gün karşına farklı fikirlerle mi geliyor? İş kurmak deyince ben de aklında net bişeyler var sandım. :) Şimdi daha iyi anladım seni. Aynı apartmanda oturmak zorunda mısınız? Başka bir yerde yaşayın.
Madem her gün başka bir fikirle geliyor, o zaman adamın iş kurma hayallerini şu an için ciddiye alamazsın sanırım. Maaşlı işte çalışmaya devam etsin. Hadi her şey iyi hoş da, çevreyi de boşver hatta ve hatta anneni de boşver; ben olsam iş güç konusunda yapabileceğinin en iyisini yapmayan, yapmak için çaba da harcamayan bir adamla, o kendini düzeltene kadar nikah masasına oturmazdım. Ayrılmazdım ama evlenmezdim de. Yuva kurmaktan bahsediyoruz, evlensen yarın bir gün çocuk isteyecek, öyle değil mi? Sorumluluklar büyük. Anladığım kadarıyla seninki bu durumları senin kadar detaylı düşünmüyor. Kendine dert edecek kadar derin düşünme sen de ama tozpembe bir manzara da yok ortada. Herkesin maddiyatı iyi olmak zorunda değil ama en azından biraz daha iyileştirmek için bişeyler yapmak insanın kendi elinde.

Konu sahibi sadece duymak istediği cümleleri değerlendirme taraftarı anladığım kadarıyla konu takibiniz bizim için gereksiz aktivite bu durumda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…