- 16 Eylül 2015
- 89
- 26
- 3
- 33
Benim babam öğrenciyken evlenmiş bizimkiler. Amcamlarda bir göz odada kalmışlar. Üstelik elti derdi bilen bilir. Öğrenci bursuyla üç sene yaşamışlar. Ve sadece bir yatak odası takımıyla. Şimdi yaklaşık 25 yıllık evliler. Allah yemeyi nasib etsin üç evleri, bir doktor bir öğretmen (ben) üç de henüz okuyan pırıl pırıl evlatları var. Üstelik bu yıllar içinde yaşanan öyle zorluklar varki anlatmakla bitmez. Insan ömrü ortalama 80 yıl. Kazasız belasız geçerse o da. Dert etmeyin bunları nolur.Merhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.
Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.
Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.
bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .
Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Askerdeyken asla ayrılmam beklerim onu seviyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum
Her türlü yorum benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.
Kafaya taktiginiz seyler normal. Size bunlara mi taktin demiyecegim dusunmekte haklisiniz tabi ama bu sorunlari nasil asariz diye acmamissiniz siz konuyu iliskiyi bitirip bitirmemek konusunda fikir almak icin acmissiniz. Yani bu sorunlar sizi sevdiginiz ve sizi seven adamdan vazgecirecek kadar buyuk gozunuzde. Eger nisanliniz sorumsuz biri degilse elinden gelen her turlu cabayi yapip ancak bu kadar kazanabiliyorsa terkedilmeyi haketmiyor bence.
Ben ve esim okurken nisanlandik. Esim askere gitti geldi ki babasi isten cikarilmis annesi 1000 tl ye calisiyor kendini ilk buldugu ise atti ve 1500 tl ye ise girdi ama aklimin ucundan bile nisanlimdan vazgecmek gelmedi. Ben o zamanlar atanmamistim en kotu ihtimal ucretli ogretmenlik yaparim 1000 tl de ben getiririm evimize 2500 tl ye yettigi kadar geciniriz diyordum. Dugun olmaz nikah olur diyordum. Sifir ev kiralanmaz ikinci el ev kiralanir diyordum ama nisanlimdan asla vazgecmedim ki bende babamin evinde rahat buyudum bursa nin en guzel semtinde babamin evi.
Simdi sorunlara gelirsek ailenin kredi cekmesi pek iyi olmamis sonucta maas ortada ama cekilmis bir kere. Benim aklima evi satmak degilde kiraya vermek iyi fikir gibi geldi kira hic degilse kredinin bir kismini karsilar. Sizde beska bir semtte ev tutarsiniz amcadanda kurtulmus olursunuz. Birikim konusuna gelecek olursak anneniz size 1 yil vermis ama dugunu biraz daha erteleyin annenize he deyip gecin gerkirse nisan yapip nisan suresini uzatin. Bu arda evi hemen kiraya verin ikinizde calisin ve elinizden digince birikim yapin geri kalanida tamsitle halledersiniz. Nisani kucuk yapin cok para dokmeyin. Gerekirse cok altin yapmak icin ugrazmayin bir tek tas(pirlantalardan bahsetmiyorum altinlardan) bir alyans bir bileklik bir kolye de yeter. Salon parasi gelinlik damatlik parasi kuafor parasini biriktirin bunlar taksit olmaz. Cok arastirma yaparsaniz uygun fiyata cok memnun kalacaginiz salonlar bulabilirsiniz. Gelinlik kuaforde de cok arastirin hem hesplisini hem guzelini bulun. Esyalar zaten taksit olur. 20 aya kadar taksit yapan yerler var oralardan alin odemeniz daha az olur.
Ailenizin durumu musaitse kinayi aileniz yapsin. Kiz tarafinin durumu daha iyi oldugu icin guzel bir mekanda kina yapip sonrasinda sadece bir nikahla evlenenler taniyorum.
Yani kisacasi eger seviyorsaniz sevilip deger goruyorsaniz iste bu benim sonsuza kadar yaninda kalmak istedigim adam diyorsaniz bunlar asilmayacak sorunlar degil.
Allah mutluluklarını daim etsin. Benim anlattıklarım neki ailenizin yaşadıklarının yanında ama işte ben farkettim ki burayada yazıp süşününce beni çevrem çok etkiledi ne yazıkki annem başta olmak üzere arkadaşlarım akrablar vs. şu ikilem hep var kafamda bazen diyorum ki niye senelerce daha iyi bi düğün yapıyım durumumuz daha iyi olsun diye sevdiğim adamdan ayrı kalıp para birikteyim . bazen de evlenip geçim sıkıntısından huzursuz olacağıma bekliyeyim biraz daha diyorum.Benim babam öğrenciyken evlenmiş bizimkiler. Amcamlarda bir göz odada kalmışlar. Üstelik elti derdi bilen bilir. Öğrenci bursuyla üç sene yaşamışlar. Ve sadece bir yatak odası takımıyla. Şimdi yaklaşık 25 yıllık evliler. Allah yemeyi nasib etsin üç evleri, bir doktor bir öğretmen (ben) üç de henüz okuyan pırıl pırıl evlatları var. Üstelik bu yıllar içinde yaşanan öyle zorluklar varki anlatmakla bitmez. Insan ömrü ortalama 80 yıl. Kazasız belasız geçerse o da. Dert etmeyin bunları nolur.
emin olun bu kafada biri değilim ama saygı duyarım yorumunuza.
Benim kızdığım şeyin ne olduğunu gördünüz değil mi yedekteki sevgilinle mi olacaksın dedi biri ne kadar iğrenç bir yorum bazıları sevmemekle suçladı sizin gibi bunları beni tanımdan bilemezsiniz. benim fikrim buraya yazmak amacım kimden ne fikir alabilirim insanların beni aydınlatması idi amacım ama tutturmuşsunuz sevmiyorsunda sevmiyorsun herkes sizin gibi ayse gibi fatma gibi sevemez düşünemez ki. böyle yazıyorsan sevmiyorsun yok amcayı bahane ediyorsun sevmiyorsun diye yorum yapıyorsunuz yahu siz benim kalbimin içini nerden biliyorsunuz herkes sizin gibi sevmek zorunda değilki.
bana bir faydası olmuyor ki bir faydam dokunsun diye yazayım düşüncesinde olmayan kişiler var nasıl bir hazdır sen tü kakasın demek insanlara anlamıyorum sahiden. birini tanımdan bu kesin yargılar komik sadece. uzun süreli bir ilişkide saçmalamak da normal evlilikten korkmak da normal bunların hepsi sevdaya dahil
Bak oncelikle sakin ol, sen ne kadar yaziyorsan bizler o kadar anlamaya calisiyoruz. Dedigin mesaji bende okudum ama senin anladigin sekilde anlamadim.
Arkadas orada kinaye yapmis, yedekte sevgilin var da onunla mi evleneceksin madem seviyorsun mecbur bekleyeceksin demiş. Bak bir mesaji sen farkli anlamissin ben farkli yorumlamisim dil mi.
Buda öyle. Tabi ki herkes ayni sekilde sevecek diye bir kaide yok olmaz da.
Ama ortada bu kadar kotu bir tablo yok diyoruz.
Seven bir insanin bu kadar umutsuz bakmasi gelecege bilemiyorum ben yadirgadim.
Ya ben sevme hissini baska biliyorum yada sen. Benim gibi dusunenlerin yorumlarını da sakince bi dusun derim yinede.
Seni tanımıyorum etmiyorum umarim senin icin hayırlı olan yol hangisiyse o yolda mutlu olursun.
Bu konuda da içini rahatlatacak tek kişi karşındaki insanın karakteridir. Karakterinden eminsen sıkı sıkı tutun bırakma. Karakterli insan ekmeğini taştan çıkarır, ve durumu iyi olup da batan nice insan var. Üç saatlik süslü düğüne ömür heba edilmez.Allah mutluluklarını daim etsin. Benim anlattıklarım neki ailenizin yaşadıklarının yanında ama işte ben farkettim ki burayada yazıp süşününce beni çevrem çok etkiledi ne yazıkki annem başta olmak üzere arkadaşlarım akrablar vs. şu ikilem hep var kafamda bazen diyorum ki niye senelerce daha iyi bi düğün yapıyım durumumuz daha iyi olsun diye sevdiğim adamdan ayrı kalıp para birikteyim . bazen de evlenip geçim sıkıntısından huzursuz olacağıma bekliyeyim biraz daha diyorum.
Merhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.
Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.
Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.
bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .
Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Canım bende de gelecek kaygısı var senin gibi , sevgilimin güzel bi işi maaşı var ama çok da borcu var seni anlayabiliyorum aynı kapıya çıkıyo ama şöyle düşün senin de bi işin var en azından eğer ki sen bi ömür ona maddi manevi destek olurum gücüm yettigince diyorsa sen alsan 1500 o alsa 1000 lira 2500 yeter size bian da herseyiniz olmaz ama zamanla olur. Bizim de kenarda 5 kurus para yok sevgilim evlenelim diyor 30.000 kredi borcu var ailesine çekti saha 2 yılı var odemek için tamam desem bugün evlencez eşyasız parasız pulsuz, insan ister istemez düşünüyor hem maddiyat öyle lanet bişey ki ilerde ne kadar seversen sev illa ki kalp kirdirabiliyor karşılıklı . Yani demem o ki sen kendine guveniyorsan sevgiline de manevi anlamda guveniyorsan tereddüt etme derim . Bu arada sen ne iş yapıyorsun o ne iş yapıyor senin isim daimi miMerhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.
Burda kacirilan bir nokta var 'cok iyi olabilir ama calisma konusunda cok rahat' bu cumle uzerinde dusun derim ben. Butun sorularinin cevabini yanitliyor bu cumle bana gore.20 yaşında sadece sevdik birbirimizi ve ciddi düşünüyorduk ama çalışılır yapılır diyorduk okul bitti hayatın o kadar kolay olmadığını anladım diyebilirim. Şimdi cevremde görüyorum kendini herşeyden kısan arkadaşlarım ( para gitmesin diye nişanlılık süresi boyunca dışarda yemek bile yemeyen onu bile düşünen) 50bin tl para gitti diyorlar bense kara kara düşünüyorum sevgilim beklede bekle diyor çok iyi olabilir ama çalışma konusunda çok rahat kafam karışıyor bir yandan annem baskı yapıyor haklı bitirmeyi asla istemiyorum ama evlenip mutsuz olmak da istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?