4 yıllık ilişkimi maddi sıkıntılar nedeniyle bitirmeli miyim? Nolur akıl verin çok zor durumdayım

Benim babam öğrenciyken evlenmiş bizimkiler. Amcamlarda bir göz odada kalmışlar. Üstelik elti derdi bilen bilir. Öğrenci bursuyla üç sene yaşamışlar. Ve sadece bir yatak odası takımıyla. Şimdi yaklaşık 25 yıllık evliler. Allah yemeyi nasib etsin üç evleri, bir doktor bir öğretmen (ben) üç de henüz okuyan pırıl pırıl evlatları var. Üstelik bu yıllar içinde yaşanan öyle zorluklar varki anlatmakla bitmez. Insan ömrü ortalama 80 yıl. Kazasız belasız geçerse o da. Dert etmeyin bunları nolur.

ne kadar güzel yazmışsınız Allah razı olsun ama çok doğru ben o başlığı ağlarken çok dolu bir anımda yazdım ve hata yaptım aslında ifade etmek istediğim bunları nasıl aşabilirim idi. kira konusunu önerdim kira olursa ailem kirayı alır borcu öder ama evi bana vermez. böyle saçma bileyde var ortada. bide kiralar çok pahalı birimizin maaşı sırf kiraya gidecek çok zor nişanı zaten evde bile yaparız aile arasında kınayıda ailem halleder iyi bir salonda aslında ama işte sevgilim iş konusunda tutarsız olduğu için sıkıntı yaptım birde kuzeninden amcasının evinin önüne polisler gelmiş bir olaylar çıkmış fln bunu duydum sinir oldum bian bence boşalmak istedim bunaldım yazdım. inşaallah Allah yardımcımız olurda aşabiliriz

Allah mutluluklarını daim etsin. Benim anlattıklarım neki ailenizin yaşadıklarının yanında ama işte ben farkettim ki burayada yazıp süşününce beni çevrem çok etkiledi ne yazıkki annem başta olmak üzere arkadaşlarım akrablar vs. şu ikilem hep var kafamda bazen diyorum ki niye senelerce daha iyi bi düğün yapıyım durumumuz daha iyi olsun diye sevdiğim adamdan ayrı kalıp para birikteyim . bazen de evlenip geçim sıkıntısından huzursuz olacağıma bekliyeyim biraz daha diyorum.

Bak oncelikle sakin ol, sen ne kadar yaziyorsan bizler o kadar anlamaya calisiyoruz. Dedigin mesaji bende okudum ama senin anladigin sekilde anlamadim.
Arkadas orada kinaye yapmis, yedekte sevgilin var da onunla mi evleneceksin madem seviyorsun mecbur bekleyeceksin demiş. Bak bir mesaji sen farkli anlamissin ben farkli yorumlamisim dil mi.
Buda öyle. Tabi ki herkes ayni sekilde sevecek diye bir kaide yok olmaz da.
Ama ortada bu kadar kotu bir tablo yok diyoruz.
Seven bir insanin bu kadar umutsuz bakmasi gelecege bilemiyorum ben yadirgadim.
Ya ben sevme hissini baska biliyorum yada sen. Benim gibi dusunenlerin yorumlarını da sakince bi dusun derim yinede.
Seni tanımıyorum etmiyorum umarim senin icin hayırlı olan yol hangisiyse o yolda mutlu olursun.

Beklemeyip ne yapacaksın?

Yedekte sevgilin var ve zaman kaybetmeyip onunla mı evleneceksin.
Bu kinaye değil emin olun değil. Sizin yazdığınız gibi madem seviyorsun mecbur bekleyeceksin gibi bir cümle gelmiyor ardından. Sevmek de yorulur diye bir laf vardır belkide başka tetikleyen sorunlarım vardır umutsuzluğa kapılıyorumdur ama sevmemekle alakası yok. yinede saygı duyarım yorumunuza

Ben iş kurma islerini pek sevmem batmasi ,cikmasi daha fazla borclanma durumu var öyle her eline 2 kuruş para geçen iş kurup koseyi donseydi.. herkesin yapabilecegi birsey oldugunu sanmiyorum sana gelince daha iyi şartlar istemekte haklisin diyorum.

Bu konuda da içini rahatlatacak tek kişi karşındaki insanın karakteridir. Karakterinden eminsen sıkı sıkı tutun bırakma. Karakterli insan ekmeğini taştan çıkarır, ve durumu iyi olup da batan nice insan var. Üç saatlik süslü düğüne ömür heba edilmez.

Para , pul , mal , mülk , o adam , bu adam gelir geçer canım.
Önemli olan karşı taraftan sevgi saygı görmek bana göre ...
Ayrıl veya ayrılma diyemem ..
Ayrılmazsan hayat standartların az çok belli.
Ama en azından askerdeyken ona bunu yapmamanı taktir ettim.
Askerdeki adama çok koyar böyle şeyler.

bence şöyle bir temel sıkıntı var
siz "muhafazakar" bir kimliğe sahipsiniz
yani içten içe veya açık açık anneniz istiyor ki garanti iyi maaşı olan bir damadı olsun, güzel semtte otursun, size baksın, çocuk olunca çalışmak zorunda kalmayın, "herkesin" düğününden daha az olmasın düğününüz/altınınız/balayınız vs. 4 yıl çıkmışsınız anneniz 1 yıl süre veriyor zira daha uzarsa elalem ne der; aaa çıktı çıktı kızla ama almadı kızı görüyon mu oyaladı gezdi dolaştı bıraktı filan der, mazallah.

siz de yine muhafazakar ailelerde çokça görüldüğü üzere fazlaca anne kuzususunuz (muhtemelen sevgiliniz de de anne kuzusu) fazlaca "herkes" şöyle diyor, filancalar 50 bin harcıyor, amcası belalı vs. gibi şeyleri dert ediniyorsunuz.

benim diyeceğim şudur ki;
olay sizin beklentileriniz ve önceliklerinizle alakalı
kimse evlenmek için 50 bin lira harcamak zorunda değil, benim 3 bin liraya evlenen arkadaşım da var bir beyaz elbise, belediyeden alınan bir gün, bir alyans bir de gerekli testler filan, evlenmek aslında bundan ibaret. kız da doktor bu arada.
gel gelelim acaba siz annenizi, elalemi, herkesi bir kenara koyup KENDİ KARARlarınızı alıp arkasında durabilecek olgunlukta mısınız?

henüz 24 yaşındasınız, normalde evlenmek için zaten hiç acele etmemeniz lazım -ama işte muhafazakar çevre 25ten sonra evde kaldın demeye de başlar. laf söz olur, karşılaştırmalar gırla gider,eğer dediğim olgunlukta değilseniz bir süre sonra siz de sürekli bunları düşünüyor ve mutsuz halde bulursunuz kendinizi. hatta şimdiden başlamışsınız bile.

benin size tavsiyelerim ise şunlar olurdu;
iki kişinin maaşı 3 bin lirayı zor bela buluyorsa İstanbulda yaşamak yerine iş bulabileceğiniz daha başka şehirleri düşünmez misiniz? hem elalem, herkes, anne baba, amca gibi sıkıntılarınız olmaz hem de İstanbulun kötü yerindeki ev bile olsa oradan gelecek kira sizin başka şehirde daha iyi bir eve kiranıza yeter. benim kuzenim bir avukatın ofisinde sekreter eşi de bimde çalışıyor anadoluda bir ilçedeler. evlenirlerken beyaz eşyalarını filan amcası dayısı vs aldı kuzenimin de babası yok annesi gündelikçi bu arada yani ailelerden hiç destek görmediler. Şimdi mis gibi geçinip gidiyorlar zira anadoluda yaşam daha ucuz.

yine ben olsam evlenmek istiyorsam ve bu iş uzayınca suyu çıkacaksa (ki muhafazakar çevrelerde bu da çok görülen bir durumdur) sevgilimi alır karşıma şunu konuşurum:

"Sen daha önce kendi işini yaptın mı (hayır), ticaret vs. biliyor musun (muhtemelen hayır) onu geçtim ne iş yapacağına dair bir fikrin var mı (yine hayır), kredi borcu önümüzde mi (evet) peki benimle birlikte olmak, istiyor musun (bunun cevabının da evet olacağını varsayıyorum) O zaman yapacağımız şey şu: ikimizin de iş bulması, masrafsız bir evlilik, 1+1 minicik bir dairede oturmak, atıyorum bi 5-6 sene bu şekilde yaşamak."

Bu süre içinde kredinizi öder, büyük kısmını kapatırsınız eğer gerçekten herhangi bir iş kurmaya niyetliyseniz, nerede nasıl yapacağınızı düşünürsünüz, biraz büyürsünüz. ki bu çok önemli zira 24 yaş hele erkek için cidden çocuk bir yaş, sevgiliniz şu anda iş kursa evlenemez evlense iş kuramaz zira sadece maddi olarak değil mental olarak da bunu kaldıramaz. Bunu da okuturum ona ben olsam. Ve tabi sizin önceliğiniz ne? Herşeyim olsun 4x4lük düğün yapayım mı, yoksa bir şekilde nikah yapıp geçelim ama birlikte olalım, düzen kuralım, genciz çalışır öderiz mi? veya hatta hatta seviyorum ama maddi şeyleri artık kaldıracak gücüm kalmadı, yol yakınken dönelim mi? Bence bu kararlardan hangisini alırsanız alın, haksız değilsiniz, eleştirilecek yanı da yok. Sizin hayatınız, sizin kararınız.

Diğer bir olay şu ki çok çok şanslı değilseniz, sevgiliniz çok acaip bir iş fikri bulup birden zengin olmazsa sizin 4x4lük düğün yaparak evlenmeniz, lüks bir semtte oturmanız filan zaten çok zor ihtimal. İstanbulda oturulur yerde kiralar 1.500 lira şu anda imkansız bu sizin için. Bu zaten çok zor olduğuna göre ben olsam bu ihtimali geçer, iş meselesini ayarladıktan sonra aile arasında bir nişan sonra da bir nikah yapıp bir süre öğrenci evi tadında bir evlilik yürütürdüm. Gerisi allah kerim, siz herhalde daha aynı çayı altında hiç yaşamadınız bile kim bilir birbirinizin nelerini bilmiyorsunuz daha.

32 yaşında kendi evi, kendi işi, kendi hayatı olan ve aşkı bilen bir kadın olarak benim sözüm bu kadar. Şunu da unutmayın iş hayatı dışarıdan görüldüğü gibi değildir, zordur kendi işini kurmak, yürütmek.

bir de ev şu anda boş mu ki? o ev kimin üzerine? zira çok gördüm ben borcunu ödetip sonra evi vermeyen anne-baba, eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.

aslında evi kiraya verirsek ailesi kirayı alır bizede evi vermezler demişsiniz ya belkide bu kredi yükünden kurtulmanız için bir seçenektir bu.hem kirada otursanız ev kredisinden daha az ödersiniz diye düşünüyorum.

Kredi borcu ödenip kapatılmaz ise evlenmeyi derim.Kuracağı iş nasıl olacak?
Bir yıl erken evlenmek için.
Dışarıdan bakınca evlensen üzülürşün gibi geliyor.Parasız olmuyor,düğün borcu ,çocuk olur başka sorunlar çıkar.

karşılıklı sevgi saygı güzel bi aşk kolay bulunmuyor
ben olsam vazgeçemezdim
ama siz maddiyattan dolayı vazgeçerim diyorsanız zaten sevginiz çok değil sadece onu beğendiğiniz için riskten korkuyorsunuz gibi algıladım ben
eğer çok sevmiyorsanız öyle sırf iyi biri dye de ilişki devam etmez ki
zaten bi yerde tıkanır ennde sonunda

Bunları düşünmeniz çok normal. Geleceginizi dusunmek en doğal hakkınız. Fakat bende gerçek aşk yada sevgi her neyse yasadiginiz şeyin o olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki evlenirsek sevgilim benim için şehir degistirecek. İşsiz kalma ihtimali tabikide var. Benim iyi kötü bir gelirim var. Evin barkin acelesi yok sen yeter ki gel yanımda ol diyorum. Gerekirse calışmasın bir süre idare ederiz. Yaşınız erken ev de alırsınız yatırim da yaparsınız. Ne bu acele ? Bence sevgiliniz haklı. Biraz daha bekleyebilirsiniz. En azından toparlanmasina fırsat verin ve bu sürede de duygularınizi tekrar gözden geçirin.

Canım erkek arkadaşın rahatsa kesinlikle bitir derim bu ilişkiyi. Ben de aynı süreçlerden geçtim ayrıntıya çok girmeyeyim. Ben bitirdim zerre pişmanlık duymadım. Tamam iyi biriydi ama ne ailem ne ben mantıklı görmedik iyi bir gelecek görmedik. Ben de fazla kazanıyordum hatta atanırsam iki katı maaş alacaktım yetişme tarzım hayatım oldukça farklıydı. Üstüne onun rahatlığı eklendi. Aşabileceğimi sanmıyordum bitirdim.
Evlilik bu. Bir kac aylık senelik bi vakit geçirme süreci değil bir ömür. Iyi düşün.

Canım bende de gelecek kaygısı var senin gibi , sevgilimin güzel bi işi maaşı var ama çok da borcu var seni anlayabiliyorum aynı kapıya çıkıyo ama şöyle düşün senin de bi işin var en azından eğer ki sen bi ömür ona maddi manevi destek olurum gücüm yettigince diyorsa sen alsan 1500 o alsa 1000 lira 2500 yeter size bian da herseyiniz olmaz ama zamanla olur. Bizim de kenarda 5 kurus para yok sevgilim evlenelim diyor 30.000 kredi borcu var ailesine çekti saha 2 yılı var odemek için tamam desem bugün evlencez eşyasız parasız pulsuz, insan ister istemez düşünüyor hem maddiyat öyle lanet bişey ki ilerde ne kadar seversen sev illa ki kalp kirdirabiliyor karşılıklı . Yani demem o ki sen kendine guveniyorsan sevgiline de manevi anlamda guveniyorsan tereddüt etme derim . Bu arada sen ne iş yapıyorsun o ne iş yapıyor senin isim daimi mi

Burda kacirilan bir nokta var 'cok iyi olabilir ama calisma konusunda cok rahat' bu cumle uzerinde dusun derim ben. Butun sorularinin cevabini yanitliyor bu cumle bana gore.

Taşı sıksa ekmegini çıkarır dedigin bi tip mi yoksa cebinde ay sonuna kadar 100 tl olsa bi gunde yer bitirir hallederiz diyenlerden mi?
Onemli olan sevgilinin calisna ve emek gosterme azmi.
Bi azim yoksa gecistirmelerdeyse hic kendini uzme ve sıkma gerek yok cunku.
Ama azimliyse halledicem diyorsa ugrasiyorsa da sakin sevdiğini yari yolda birakma bu cok agir olur.

Hiç birikimimiz yokken tamamen aşk evliliği yaptık ve herseyi birlikte yaptık 3 yıllık evliyiz hala kredi ödüyoruz ama birlikte borcları ödeme mücadelesi bile güzel.bi amacımız gayemiz var ve her biri bittiğinde yeni hedeflerimiz var.suan herseyim var en iyisinden çünkü her birinde emeğimiz ve aşkımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…