• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşındaki oğlum çalışmıyor

benbendeyken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
7
0
1
74
herkese merhaba çok dertliyim Allah çilemi doldursun inşallah.40 yaşındaki oğlum çalışmıyor.içinde korku olduğunu söylüyor.bir işe girse bir iki ay çalışıp çıkıyor.yapamadım anlaşamadım diyor.ne yapacağımızı şaşırdık.bende burada paylaşmak istedim.

Biraz daha zorlasak babam yaşındaki bir adam için ne tavsiye verebilirim şu yaşımla bilmiyorum..
Ama ailesi varmı çocukları karısı kurduğu bir düzeni var mı?
Birde yetiştirirken acaba çok mu şımartıldı da böyle oldu..
Yoksa kimse çalışmak istemez alışamadım üff zor geldi der çıkar ama hayat böyle geçmez geçsede kimse saygı duymaz.

ben 63 yaşındayım kızım
Sizin desteğinize güveniyor olabilir mi? 40 yaşındaki bir insanın, ailesi çocığu varken çalısmaması normal değil. Birinin onu silkeleyip gerçek dünyaya getirmesi belki işe yarar. Ben bu tarz olaylarda çok da yumuşak yaklaşmanın işe yaramadığını düşünüyorum. ( tabiki konuşmayı kastediyorum yanlış anlaşılmasın)

Ben en cok icimde korku var kismina takildim , durun korkuyla alakaliysa bence bir uzamandan yardim almali..

Yok anlasmiyorum yapamadim diyorsa calismakmi istemiyor ondanmi bahane uyduruyor , yani yasida ufak degil sorumluluklarini bilmesi gerekiyor, cocuklari var esi var.
eger siz veya baskasi yardim ediyosa , bence yardimi kesin ve biraz zor durumda kalsin belki ozaman calismaya baslar.

Oglunuzun herhangi bir diplomasi var mi? Evlendiginde de mi calismiyordu? Yoksa sonradan mi bir sey oldu?
Korku kismina ben de takıldım ayrıca

oğlum evli ve çocukları var çok çaresizim bir anne olarak
Gelininiz mi evi geçindiriyor peki ?
40 yaşında bir adam hadi 25inde evlenmiş olsa en az 15 yaşında çocuğu vardır..
Bu çocukları kim okutuyor kim giydiriyor kim yediriyor...?

Siz çok varlıklı biri misiniz oğlunuza iş yaptırmadınız mı küçükken yada okumadı mı diploması yok mu size mi güvendi hep?

Biraz daha ayrıntı verirseniz oğlunuzun durumuyla ilgili...

hep biz baktık çocukları biz okutuyoruz.evimde oturuyor.
Bunada güveniyordur işte.
Belki siz sahip çıkmasanız yenmeye çalışacak korkusunu, psikolojik yardım alacak, ama nasılsa aç açıkta değiliz diyordur.
Psikiyatra gitti mi , neden tedavi olmuyor?

kendisinde sosyal fobi var.otelcilik mezunu
Hmmm uzman desteği aldı mı peki hiç..
Birde mezun olmuş sonuçta okurken insan içine karışmış yinede dışardan mı okudu yada üniyi?

İnsan illaki evladını atamaz dar zamanında elbet destek olacak tabi ama yıllarca çocuklarına bakmak biraz yanlış olmuş sanırım..
Zorluk çekmeden kimse adam olamıyor malesef şu hayatta..
Biraz çekecek ki aklı başına gelsin.. psikolojik sorunu var belli ki üstüne gitmesi tedavi görmesi gerekiyordu...
Hani derler ya hayat geç kalanı affetmez diye.. oğlunuz biraz hayata geç kalmış:KK43::KK43:

üniversite değil yavrum turizm otelcilik okulunu bitirdi staj görürken bile ağlıyordu.çocukken havale geçirmişti onun eseri kaldı.tedavi görmesi için de para lazım.bizde ancak onları idare ediyoruz.

Herkes sizin destek vermenize suç bulmuş ama, bir babaanne olarakta insan torunlarının perişan olmasına dayanamaz. Ya da zor durumda olmasına; oğlunuza ceza vermek için desteğinizi çekseniz bu seferde olan torunlarınıza olacak. Yani sadece oğlunuza ceza vermiş olmayacaksınız. Çok zor bir durum, evlat işte; anne yüreği dayanamıyor belli ki. Söylediğiniz yaş 20-25 olsaydı belki farklı olabilirdi, konuşarak, anlatarak çözülebilirdi ama 401'lı yaşlardan bahsedince , sanki uzman yardımını ihtiyacı var gibi.

psikolojik desteği kabul etmiyor
üniversite değil yavrum turizm otelcilik okulunu bitirdi staj görürken bile ağlıyordu.çocukken havale geçirmişti onun eseri kaldı.tedavi görmesi için de para lazım.bizde ancak onları idare ediyoruz.
Devlet hastanelerinin psikiyatr bölümüne götürebilirsiniz.
Verilen ilaçları düzenli kullanırsa fayda göreceğini düşünüyorum.
Öncelikle bir tanıdığın yanında işe sokmayı deneyin,çokaz maaşlada olsa kendini rahat hissedeceği bir ortamda çalışırsa zamanla değişecektir.
Keşke bu durumu bile bile evlendirmeseydiniz oğlunuzu.

Hayata gec kalinma lafina katilmiyorum 40 yas icin.. Tabiki psikolojik rahatsizligini yenmeli.. evlenip coluk cocuga karisabilen bir kisinin pek rahatsızlığı olduguna inanamasamda uzman olmadigim bir alanda yargilamak hos olmaz..
Esi calisiyor mu?

Back
X