• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşındaki oğlum çalışmıyor

uzman yardımı kesin gerekli bendede var sosyal fobi ama ben sadece el titremesi yaşıyorum çok az seviyede benimki kendi kendimi telkin ediyorum en azından çocukları için tedavi olması gerek bunlarda olmuyorsa sosyal fobiyle ilgili kitaplar var onları okusun bari:110:

Haddimi asmak istemem, yasinza saygim var, ama keske kendine yetemeyen insani bir de evlendirip aile sorumlulugu yuklemeseydiniz. Sosyal fobisi cocuklugundan beri varsa, keske o zamanlarda yardim alabilseydi.

Neyse, olan olmus. Sizin desteginize guvenerek birsey yapmiyordur. Rahata alismis. Sosyal fobi yenemeyecek birsey degil ki. Bu insan okula gitmis, staja gitmis, devam ettirmese de islere gitmis yani. Demek ki azicik ugrassa olacak. Size fazla guveniyor bence. Oglunuz 40 yasina gelinceye kadar yeterince zaman kaybetmis. Bu yasta insan artik kendine yetebilmeli, bir de ailesi varsa ailesine yetebilmeli. Daha ne kadar devam ettireceksiniz bu destegi? Sizden sonra ne olacak, baskasi mi yardim edecek? Lutfen cocugunuza bir iyilik yapin ve desteginizi biraz azaltin. Kendisine de "bu boyle gitmez" filan diye baslayan bir konusma yapin. Kendi kendi icin ugrasmaya baslasin artik. Kendi ayaklari uzerinde durma vakti coktan gelmis. Birakin da kendine ve ailesine yetmeyi ogrensin artik.

Böyle 50 yaş üstü bayanları forumlarda fikir alışverişinde görünce pek mutlu oluyorum valla :)
Helal olsun..:)

Valla teyzecim hiç birimiz ayıla bayıla gitmiyoruz işe bazı günler hele çok zor geliyor, sıcacık yataktan çıkmak..
Ama çocuklu, evli, 40 yaşındaki adamın kendisini ve ailesini düşünmesi gerekir.

Bence maddi destekte bulunmayın, başının çaresine bak deyin.
Sizden yüz bulup tembellik ediyor olabilir.
İçiniz rahatsız etmez anlıyorum, gelininize gizlice para verin o bilmesin..

Ablacım sosyal fobisi var dediğiniz gibi fakat bu onun suçu değil bu bir hastalık sizde çok duyarlı bir annesiniz ne kadar güzel onu ikna edip bir uzmana götürseniz yaşı 40 olabilir inanın hiç sorun değil ama ben eminim ki çözüm bulur..

Ablam şimdiye kadar doğru düzgün çalışmamış . Bu yaştan sonra iş bulmasıda sorun yaş geçince kimse işe almıyo . Bence böyle rahata alışmış bırakın yapacak bişey yok emeliliğede az kalmış zaten.;)

mutlaka psikolojik bir yardım alsın oğlunuz bu onun elinde olmayan psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Sosyal fobisi varsa internet uzerinden veya evde yapabilecegi bir istemi yok yetenekleri dahilinde acaba :110:izledigim bir filmde basrolunde sosyal fobisi vardi fakat bir yayin eviyle anlasmali olarak kitap tercumesi falan yapiyordu eger doktora gitmeye ikna edemesseniz ki benimde ilk tavsiyem bu en azindan bu sekilde bir is bulup kendine gore bir duzen kurmasini saglayin bence turizm mezunuysa yabanci dili vardir muhakkak:KK52:

Teyzeye şaşırdım ben.

63 yaşında, üye olmak için mail adresi almış ,KK üye olmuş, üstüne bir de konu açmış, bu yaşta internetten bu kadar anlamak bravo doğrusu..

:KK9::KK9::KK9:

Benimde yakin akrabam ayni sorunu yasiyor yillardir.
Her girdigi isten 2 ayda cikti. Agir psikolojik sorunlari var.
Isteyerek kendisi bircok Tedavi denedi, hastanelerde bile
Yatti ama nafile. Okadar ilactan sonra daha Beter oldu.
Umudumuzuda kestik, 34 yasinda daha. Üstelikde 4 cocugu var :KK43:

Sizin yapibileceginiz, ailesine destek olmaniz, torunlarinizi gelcege
Hazirlamak galiba. Cok zor, Allah yardimciniz olsun.

herkese merhaba çok dertliyim Allah çilemi doldursun inşallah.40 yaşındaki oğlum çalışmıyor.içinde korku olduğunu söylüyor.bir işe girse bir iki ay çalışıp çıkıyor.yapamadım anlaşamadım diyor.ne yapacağımızı şaşırdık.bende burada paylaşmak istedim.
benim dayım da hiç bir zaman çalışmadı şuan 50 yaşında emekli bile değil. dedemle ananemde çok üzüldüler çektiler malesef çocuklarının masraflarını hep dedem yüklendi hala daha öyle durdukları ev bile dedemin evi. arada işte gündelik işler yaptı girdi çıktı herkes iş buluverdi o çalışmadı

Birçok arkadaş belirtmis bencede tedavi olmalı oglunuz bazi belediyelerde psikolog hizmeti mevcut belki gidip gorusseniz evden baslansa tedaviye yavaş yavaş aşama kaydedebilirsiniz diye düşünüyorum

Ablacım sosyal fobisi var deinaniyoiğiniz gibi fakat bu onun suçu değil bu bir hastalık sizde çok duyarlı bir annesiniz ne kadar güzel onu ikna edip bir uzmana götürseniz yaşı 40 olabilir inanın hiç sorun değil ama ben eminim ki çözüm bulur..
Beni size yurekten katiliyorum.psikolojik sorunlarla hayat yasamak zordur.ben Inaniyorumki konu sahibimizin evladida boyle olmak istmiyordur.keske tedavi gormeyi kabul etse.Allah yardimcisi olsun.Umarim hayati oda yakalar fazla gec olmadaan.

sizi tebrik ediyorum öncelikle teyzem Allahım sizi evladınızın başından eksik etmesin... biran evvel tedavi olması gerekiyor oğlunuzun.. şuan siz desteksiniz oğlunuza torunlarınıza Allah korusun size bir şey olursa oğlunuz ne yapacak o çocuklar ne yapacaklar bunları düşünmesi gerekiyor.. bencillik yapma zamanı değil çocukları var eşi var bir şekilde ikna edilmesi ve tedavi olması gerekiyor.. Allahım yardımcınız olsun...

OĞLUNUZ BUYUK IHTIMAL ASOSYAL.PSİKİYATRIK DESTEK VE ILAÇ ALMASINDA FAYDA VAR

Back
X