• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşındaki oğlum çalışmıyor

Maalesef bu durumu artık çevremde çok sık görüyorum. Özellikle erkeklerde. O işi yapmam, bu iş zor, şu iş bana layık değil.Bazı ebeveynler çocuklarına kıyamayıp onlara sorumluluk vermiyor, her işlerini kendileri yapıyor, her para istediğinde avucuna koyuyor ve durum bu oluyor. Sanırım çocukluğunda geçirdiği havale sebebiyle de üzerine çok düşmüş olabilirsiniz. Sizin durumunuz farklı olabilir. Asosyallik psikolojik bir rahatsızlık. :KK43: 40 yaş geç filan değil. Çözüm kesin bulunur.

Şimdi ne yapılabilir? Bunalımı çok ciddiyse kesinlikle doktor desteği almaya ikna etmelisiniz. En sevdiği, en değer verdiği şeyleri koyun ortaya. Bunun dışında boş durmaması için uğraşın, limon satsın, kahvelere gidip fındık fıstık satsın, en azından evde bir şeyler yapsın satılabilecek. Yapabileceği bir şey konusunda onu ikna etmelisiniz.

Sizin için zor bir durum biliyorum ama siz olmadığınızda ne yapacak? Bu yüzden muhakkak hayata tutunacak bir nokta bulmalı. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Benim baba tarafimdan sulalemde de var boyle tipler. Genetik olabileceginden korkup annemle birlikte kardesim icin de endiselenmistik hatta. :) havale gecirmis demissiniz. Zihinsel bir sorunu var mi? Eger yok ise bence kendisiyle ciddi bir konusma yapip desteginizi tamamen cekmelisiniz. Esi ve cocuklari yaninizda kalsin. Kendisini evden gonderin. Daha fazla katlanamayacaginizi, gucunuzun yetmedigini soyleyin. Aileniz icin zor olabilir fakat bir muddet bu duruma katlanin. Annelik gudulerinizi bir kenara birakin. Asgari de olsa bir ise girmeden eve gelemeyecegini soyleyin. Esi ve cocuklari da size destek ciksin. Ilk baslarda zorlanirsiniz yalniz duzelebilir. Ve o zaman kendi hayati da sizlerin hayati da yoluna girer. Kendi sulalemde de oldugu icin boylelerine destek cikmanin veya boyleleriyle konusmanin hicbir ise yaramadigini bilirim. Sert olmaniz gerekiyor, kararli... allah yardimciniz olsun.

Back